Френски булдог
Публикувано: 17 September 2005 - 10:55 AM
Цитат
Благодаря dog w) !
И аз нямам търпение да пуснем двете фурии на воля утре d) d) d) ...,а след няколко месеца ще има и трето булдоче (на Владо-valev) b) -убедена съм,че ще си намери каквото търси! Освен това ще дойде и jojko с Фрик-така че фуриите всъщност са три b) ! bravo bravo ...Ще бъде наистина страхотно-дано само не ядосат някое приятелче от другите породи,тея диванета b)
Както виждаш при нас стана много оживено и весело! Много се радвам за това...,а и влизат вече качествени булдочета в БГ.,което ме прави щастлива! bravo bravo bravo bravo bravo

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 17 September 2005 - 11:02 AM
Зравейте на всички b)
Ели ще се опитам да сложа снимките на няколко кученца които ми допаднаха.Проблем срещам обаче с понятията "шоу","стандарт","племенен брак"и"без родословие".От това което разбрах излиза ,че всичко което не е "шоу" или е с различни очи,клепнали уши,лоша физика и т.н.
А как да намеря някой сръбски сайт като незнам даже как се пише "френски булдог "
камо ли да си комуникирам. Виж руснаците може да ме мислеха за Филип Киркоров но поне се разбирахме(като изключим цената).
За Стич намам думи ,просто си оцелил в десетката bravo ,( м/у другото Лило и Стич се казват двата най-добри руски булдога).Смятам като си взема куче , а това ще стане ;) да го кръстя Лило . Но мен малко ме е страх да взимам от зоомагазин ,такива неща прочетох тук във форума ..... a)
http://fr-bull.narod.ru/pap.htm
И по точно Зевс.
http://frenchbuldog....nki_french.html
А тука ми кажете каква е разликата м/у Еелвайс и Зоро?

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 17 September 2005 - 11:50 AM
До сръбските сайтове,аз лично стигнах през google където зададох търсене:"french bulldog+Serbia" и ми излезнаха няколко сръбски развъдника,но нямах време да ги преглеждам всичките и незнам къде имат кученца в момента.С тях би могъл да опиташ да им пишеш на руски-все пак са славяни,но ще ти трябва английски,за да стигнеш до тях през гуугъла....
За кученцата от сайтовете,чиито линкове си пуснал.
Направо се влюбих в Зевс! w) Страхотен е,изглежда чудесно...дано само не е страшно скъп(а и от Русия,разходите за карго сигурно са по-големи-все пак е доста по-далеч от Сърбия например).Има тема за внос на куче от чужбина,в момента-можеш да я прочетеш и да питаш там,ако нещо те интересува.Аз ,за съжаление в това отношение не мога да ти помогна-не съм внасяла куче,но начин има-колегите ще ти го обяснят най-добре.
във втория сай- за Еделвайс и Зоро...На снимката на Еделвайс буквално пише,че има изложбен потенциал,което сигурно означава,че е Шоу клас=по-скъп bl) ...поне така мисля.Знам,че има разлики между различните класове,но тъй като самата аз сега се уча на тия неща,не съм сигурна ТОЧНО какви са разликите в качеството на самите кученца.Има голяма тема във форума-Да пазим и развиваме породите-пусни там една тема Какви са разликите между категориите кученца и със сигурност специалистите ще обяснят бързо и точно! Ще бъде интересно за много хора да ги разберат...Ако искаш и аз мога да ти пусна тази тема...
На снимката на Зоро пише буквално quality pet,което буквално означава-качествен домашен любимец! Т.е. те са преценили,че това кученце няма изложбен потенциал и го класифицират като *Домашен Любимец*,но то е от същите родители и със същите добри гени като останалите си братчета и сестричета...само най-вероятно няма да стане шампион! И по тая логика трябва да е малко по-евтин от другите...
Междудругото аз съм тотално влюбена в Олимпия w) w) love -страхотна е!
Ти САМО мъжко кученце ли търсиш?

Публикувано: 17 September 2005 - 12:28 PM
Цитат
Митко,ще ти бъде ли възможно да пуснеш web адреса на Сокай?
Любопитна съм да им видя кучетата,а и Владо(valev) си търси кученце в момента...та да погледнем и там.ще ти бъда благодарна и ако разкажеш как стана цялата работа-как се свърза с тях,как дойде Стич при теб,а защо не и цената,ако това не те притеснява,разбира се!
Saffari, благодаря че си готова да ни помогнеш! r)

Публикувано: 17 September 2005 - 01:00 PM
Що се отнася за Сокай те я карат с едни снимки по цяла седмица ,така че трудно ще се получи реална представа за това какво имат ,а пък и допълнително се оскъпява работата.
Лично аз не държа да е шоу клас ,домашен любимец напълно ме задоволява ,за мен Зоро е чудесен,а за Зевс думи нямам ,но не съм получил още писмо от тях ЧАКАМ.

Публикувано: 17 September 2005 - 01:24 PM
Сега ще ти проверя руките булдочета може да намерим и по-евтинко за сънародници!!! r)
Публикувано: 17 September 2005 - 04:38 PM
Цитат
Има два български развъдника за английски булдоци!
За французойчета още няма,доколкото знам s)

Публикувано: 17 September 2005 - 09:10 PM
Цитат
Любопитна съм да им видя кучетата,а и Владо(valev) си търси кученце в момента...та да погледнем и там.ще ти бъда благодарна и ако разкажеш как стана цялата работа-как се свърза с тях,как дойде Стич при теб,а защо не и цената,ако това не те притеснява,разбира се!
Саричка, Владо е прав - снимките на Сокай не се обновяват много редовно.
Иначе за свързването - имаха обява че продават френски булдог, обадих им се и имаха един тигров, женски и казаха, че ще внасят мъжки от Унгария. Явно взимат по-голяма печалба от човека на Saffari (внос от Унгария за 500 лв.), щото платих за моя пес 300 евро, но пък все пак отчитам и факта че зависи и какво е кученцето...
Все пак най-сигурният начин си остава телефонът (поне за България), щото не се знае дали постнатите на сайтовете снимки отговарят на наличността...
Френски булдог продаваха и тук - "Марин Николов и син" - мъжки, черен с бяло петно за 450 лв. Ако искаш Владо, можеш да им пишеш...
Публикувано: 18 September 2005 - 07:34 AM
Не че всяко правило си няма и изключение,и че ако попитаме зоомагазините дали е така , те няма да ни опровергаят bl) Но не смятам точно аз да рискувам.
Я да ви разкажа вчера какво ми се случи.
Реших да си направя малко социологическо проучване относно храненето на френския булдог.Тук коментираме само каква храна да им даваме , а аз не знам колко.
За това и влезнах в едно малко ,квартално магазинче,вътре от пиле мляко бара бар с млекарката.А тя любезна та чак дрънка b) Та питам е , колко аджиба яде малкото кученцето , а тя съвсем сериозно ми отговаря :"50 лева(25кг) ще ви оправят за мес." oo Предполагам ,че свързва булдога с Баскервилското куче b)
Тук му е мястото да ви кажа ,че до скоро имах куче, и то беше един 13 год. Нюфаундленд Тедо ,който пре спокойно би ги омотал ,но пък малко булдоче ????
Както и да е ,жена ми пребледня ,спомена нещо като"Антонио ,фагалдо" и се свлече небрежно bl)
Затова ,пак ще ви потормозя с мойте въпроси l) Колко яде този" ЗВЯР"?

Публикувано: 18 September 2005 - 08:50 AM
2 мес. - 190 гр.
3 мес. - 225 гр.
4 мес. - 240 гр.
6 мес. - 240 гр.
8 мес. - 235 гр.
10 мес. - 230 гр.
12 мес. - 225 гр.
След като порасне (над годинка) кученцето се храни с Р.К. Медиум Адулт с 215 - 240 гр. според дневното натоварване.
Значи един чувал 15 кг Роял Канин струва около 100 лв. (може да го намериш и малко по-евтино), по груби сметки това стига за около 2 месеца и нещо, прави си сметката ;)
Публикувано: 18 September 2005 - 09:01 AM
Какво ще ми препоръчате!!?? d)
Публикувано: 18 September 2005 - 11:48 AM
Чакайте бе хора! bl) .....Взимам брошурата и чета:
Роял канин медиум джуниър-препоръчителна дневна дажба за кучета от средните породи,които в зряла възраст достигат тегло-11кг: 150гр на ден(на 2 месеца),160гр.на ден(3-4 месечна възраст)и по 190 гр.на ден за останалия период от 5-тия до 11-тия месец!Това прави средно по 5,5-5,7 килограма на месец,средно по 7,30лв.-7,50лв.=40-42лв. на месец!
После минаваме на Роял канин медиум адълт! Пак взимам,пак чета:
Препоръчителна дневна дажба за кучета с тегло 11кг. и ниско ниво на активност-175гр.на ден! За кучета с тегло 13кг.-200гр на ден(пак при ниска активност).
Т.е. сметката излиза подобна на горната,защото този вид храна е маааалко по-евтина от Джуниър-а(или:4,5кгна месец по 7,10-7,30лв.=30-33лв.на месец)
И последно-малко уточнения....Френския булдог по ВСИЧКИ стандарти на породата,които съм чела, НЕ ТРЯБВА да тежи повече от 14 кг. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!
Всяко прехранване на такова куче,незабавно го прави ДЕБЕЛО,а оттам болнаво със сърдечни,дихателни и кожни проблеми! Моля ви,приятели-не си прехранвайте кученцата! Сара е отгледана с 175гр. гранули на ден и НИЩО друго...в момента хапва пак толкова,но от Адълт-а и ще я видите след малко на срещата в каква форма е,колко е игрива,жизнена и не на последно място,пропорционална,въпреки че тя е малко по-голяма от стандарта.Тъй,че за един френски булдог е категорично по-здравословно да е по-скоро слаб(нормален),отколкото дебел!
Второто много важно нещо по тази тема- Френския булдог е от НЕСПОРТНИТЕ породи кучета! Макар и много жизнени,игриви и неуморни като малки,тези кучета са спокойни,дори мързеливи в зряла възраст,което ги класифицира като кучета с ниска активност(или понижена,в някой брошури).По принцип ВСИЧКИ кучета,които живеят в апартаменти и остават по-голямата част от деня в тях(вместо да тичат с километри ,или да теглят шейни,или да правят планински преходи,или да преминават обучение за служебни кучета и т.н. и т.н.),са кучета с ПОНИЖЕНА АКТИВНОСТ,дори без оглед на породата,пък камо ли булдога,който генетично е едно поспаливо,мързеливичко куче! Така че,гледайте графите за дозировка при понижена активност на кучето в зряла възраст!
Като казвам,че булдога е мързелив,сигурно много ми се смеете(особено Митко и jojko) които имат малки булдочета s) ....повярвайте ми приятели-така е! Булдога,като порастне се успокоява когато си е в къщи и през повечето време си лежи или спи! Съвсем друга е картинката като го разиграеш с нещо или го изведеш навън-тогава се превръща в истинска фурия,но това е общо-взето за кратко....после пак следват часове наред сън или лежане.Ако искате направете си един ескперимент-засечете колко часа играе(независимо вън или вътре) и колко часа спи вашето булдоче и ще се убедите,че съм права! Колкото повече пораства булдочето ви,толкова повече ще уляга....мойта например си ляга в колата в София и се събужда в Несебър,ама не от друго,а защото сме стигнали вече l) l) l) ....не и трябват никакви спирания за вода или разтъпкване по време на такова пътуване.Това е само пример...Такива са си те-луди навън и спокойни в къщи!
Та това,което исках да ви обясня толкова многословно беше,че френския булдог е куче от средните НЕСПОРТНИ породи,което стига в зряла възраст тегло 11-13кг и се храни със 175 гр.на ден гранули Роял канин(от съответния за възрастта вид),практически през целия си живот!
Успех r)

Публикувано: 18 September 2005 - 04:17 PM
Цитат
Пак въпрос ouu :в моето семейство е ритуал всеки божи ден ходим пеша м/у 5 -15км. малкия "мързел"дали ще издаяни?
Ооооо....в никакъв случай!!!!
Ще го уморите(в преносния смисъл,че в буквалния е малко!) n)
Възхищавам се на ритуала на вашето семейство,но или не си взимайте френски булдог,или не го взимайте с вас на тези преходи! Още по-малко пък ежедневно!
Наистина хора,това НЕ Е СПОРТНА ПОРДА!!!!!!!!! Не е охранител,не е ловец,не е служебно куче.....ФРЕНСКИЯ БУЛДОГ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО КОМПАНЬОН!!!!!
За тази порода са вредни(и могат да бъдат смъртоносни!) големите физически натоварвания(независимо от сезона) и жегата,поради особеностите на анатомията им-скъсените дихателни пътища и късите им крачета,с които изразходват огромно количество(в сравнение с други породи) енергия само ,за да ходят какво остава да тичат или да ходят с километри!
Действително,това са игриви кучета...навън обичат да потичат и да поиграят с други кучета,но за кратко и после-много почивка,сън,спокойствие...наистина МНОГО!
Ами това е...Владо,извинявай ако тона ми ти се е сторил малко рязък този път,не искам по никакъв начин да те обидя,но наистина е сериозно това и трябва да го вземете впредвид при избора на порода като френския булдог и в неговото здравословно отглеждане! r)