Френски булдог
Публикувано: 10 February 2008 - 12:48 AM
Какво ще кажете по въпроса с агресиятя при френските булдоци,как ви се струват?Знам,че при всяко куче е различно,но като цяло...?!?Споделете как е при вашите булдочета,злобни ли са към хората или към животните и по-специално към котките? :blink: :sedni!: :Абе, ти чуваш ли ме?!:
Публикувано: 11 February 2008 - 12:17 PM
Сега погледнах стандарта им , като тьрсех специално "агресия " Ето какво пише :
"ПОВЕДЕНИЕ И ХАРАКТЕР:
Социализирано, живо, игриво и мило куче. Изключително силно привързващо се към своите стопани куче. Много добро с деца." :blink:
...и директно в дискфалификации е поставено това:
"ДИСКВАЛИФИКАЦИИ:
~ Агресивно или прекалено страхливо куче !!!
~ Носна гъба, различна от черна
~ "Заешка" устна
~ Захапка, различна от обратната
~ Видими кучешки зъби при затворена уста
~ Различни по цвят очи
~ Осакатявания
~ Изцяло черен (без петна), сив или кафяв цвят на козината"
"ПОВЕДЕНИЕ И ХАРАКТЕР:
Социализирано, живо, игриво и мило куче. Изключително силно привързващо се към своите стопани куче. Много добро с деца." :blink:
...и директно в дискфалификации е поставено това:
"ДИСКВАЛИФИКАЦИИ:
~ Агресивно или прекалено страхливо куче !!!
~ Носна гъба, различна от черна
~ "Заешка" устна
~ Захапка, различна от обратната
~ Видими кучешки зъби при затворена уста
~ Различни по цвят очи
~ Осакатявания
~ Изцяло черен (без петна), сив или кафяв цвят на козината"
Публикувано: 11 February 2008 - 04:44 PM
Това едва ли може да се нарече "агресия " .Отношението кьм котките при кучетата си мисля , че е свьрзано с това което са "научили " за тях през живота си.
Аз имам обратния проблем сьс Фифа . Раснала е покрай котки , били са и най-добри приятели в игрите и са се гушкали заедно. Сега кьм котките ,които срещаме докато се разхождаме проявяваме непреодолим интерес , иска да ходи при тях и направо е в недоумение защо аз не и позволявам , а и даже и се карам B)

Баба ни, татко ни, брат ни и любимия Филя :wub:
Аз имам обратния проблем сьс Фифа . Раснала е покрай котки , били са и най-добри приятели в игрите и са се гушкали заедно. Сега кьм котките ,които срещаме докато се разхождаме проявяваме непреодолим интерес , иска да ходи при тях и направо е в недоумение защо аз не и позволявам , а и даже и се карам B)

Баба ни, татко ни, брат ни и любимия Филя :wub:
Публикувано: 12 February 2008 - 01:26 PM
Да,определено е въпрос на възпитание и на навик защотото преди няколко години,когато беше малка я надъхвахме по котките с единствената цел да започне да лае защото до 1 година не и бях чула гласа.Лошото е ,че сега като види котка веднага скача и тръгва след нея в неизвестна посока.А ако е на каишка започва да се дърпа и да издаваа ония странни звуци между скимтене и виене ;D ,които сигурна съм знаете. :o :o :o
Публикувано: 15 February 2008 - 12:45 AM
Цитат
Това едва ли може да се нарече "агресия " .Отношението кьм котките при кучетата си мисля , че е свьрзано с това което са "научили " за тях през живота си.
Цитат
Да,определено е въпрос на възпитание и на навик...
Публикувано: 15 February 2008 - 09:40 AM
Ето прекрасен пример за социализация на кученцата докато са още малки.Няколко кучета , домашни котки , порче , знам че в семейството на Рая има и малки дечица :rolleyes:и кученцата излизат от дома напьлно социализирани , спокойни , любопитни кьм всички нови твари около тях ,без да се страхуват. ;)
Публикувано: 19 February 2008 - 10:04 PM
Цитат
Честито на най-новите шампиони на България -австралийците Ипи и Икси :->) ;)Стопанката им си мълчи , ама ще се караме B)
AAA, няма да се караме.... Благодаря! Забравих да ти кажа за Гризли - още е жив и здрав :wub:, както и сестра му, рано тази сутрин говорих с Джули... може да се наложи да посрещам още едно френчи, ще го пращат насам (Европа) и тук ще е транзит...

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 19 February 2008 - 10:13 PM
Цитат
Мариана къде се покри? Грег пита за Ипи вече се затъжи за него,ще ходите ли на изложбата в Банско? :->) :->) :->) :wub:
Само заради Грег може да се навия да дойда... :wub: ... ама най-сигурно е да ходя на Пловдив и Битоля на теб идва ли ти се, че скоро трябва да кажа с колко човека ще ходим. Изпращаме много :wub: на Грег!

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions