Френски булдог
Публикувано: 09 June 2008 - 01:09 PM
Здравейте!
От няколко дни вече и аз си имам едно малко съкровище!
Жоро няма 2 месеца и в момента сме в период на обучение!
През деня успявам да го заведа да пишка в банята,но вечер...
Исках да ви попитам ,знаете ли как мога да отуча да се събужда вечер,за да мога да го науча да използва само банята за пишкане?
Благодаря предварително!!!
От няколко дни вече и аз си имам едно малко съкровище!
Жоро няма 2 месеца и в момента сме в период на обучение!
През деня успявам да го заведа да пишка в банята,но вечер...
Исках да ви попитам ,знаете ли как мога да отуча да се събужда вечер,за да мога да го науча да използва само банята за пишкане?
Благодаря предварително!!!
Публикувано: 09 June 2008 - 01:29 PM
Jore, какво да ти кажа , има едни специални капки, казват се Puppy Trainer, накапваш ги в банята и кучо започва да ходи там. Поне така би трябвало... :)
На моят хубавец му подействаха и започна да ака там, НО не и да пишка ... пишка си където си иска. Обаче, тези капки на мен лично ми миришат ужасно и аз спрях да ги капвам. Сега продължава да си ака в банята , но на моменти се случва да го прави и на други места около банята (добре поне , че не е по килимите ). Та така ... :)
На моят хубавец му подействаха и започна да ака там, НО не и да пишка ... пишка си където си иска. Обаче, тези капки на мен лично ми миришат ужасно и аз спрях да ги капвам. Сега продължава да си ака в банята , но на моменти се случва да го прави и на други места около банята (добре поне , че не е по килимите ). Та така ... :)

Изкуственият интелект е нищо на фона на естествената глупост...
Публикувано: 09 June 2008 - 01:33 PM
Жорко си пишка в банята..и там ака...само,че вечер нали са затворени вратите и е само в спалнята...мен идеята ми беше да го накарам някак си да проспива вечерта..без да се събужда...за да може да не му се ходи до тоалетната...иначе през деня като съм будна ,нямаме никави проблеми!
Публикувано: 09 June 2008 - 01:34 PM
Цитат
Посоката в която сте тръгнали да мислите как да се учите ,не е никакк правилна и няма да помогне !
прочети тук хигиенни навици
успех
Публикувано: 10 June 2008 - 11:38 AM
Добре дошъл/а и от мен. :blink:
Аз защо все си мисля, че идеята да учиш кучето да пикае където и да е в къщата, пък дори и банята, не е много правилна. Това едно. А и два месеца - малко ми се виждат, за да го приучаваш на каквото и да било. Поне такива изводи съм си направила от прочетеното до сега.
И на свой ред, да попитам. Когато изкарваме Бернар за по-дълги разходки, носа му е все в земята. От постоянното душене се появява секрет / после си бършем носа ;D и хората по улицата ни се смеят/. Нормално ли е? Случвало ли се е при вас?
Аз защо все си мисля, че идеята да учиш кучето да пикае където и да е в къщата, пък дори и банята, не е много правилна. Това едно. А и два месеца - малко ми се виждат, за да го приучаваш на каквото и да било. Поне такива изводи съм си направила от прочетеното до сега.
И на свой ред, да попитам. Когато изкарваме Бернар за по-дълги разходки, носа му е все в земята. От постоянното душене се появява секрет / после си бършем носа ;D и хората по улицата ни се смеят/. Нормално ли е? Случвало ли се е при вас?
Публикувано: 10 June 2008 - 03:18 PM
Цитат
Рико също често души по земята когато сме навън, но няма секрет от носа, а често се лигави и прави балончета....хората също му се смеят, но на него не му пука...на мен също....естествено не излизаме без салфетка..
О, за пукане, хич даже не ни пука. Харесваме си се много дори и сополанковци. ;D
Аз направих грешка, че първо изчетох разделите с болестите и сега май се шашкам по-вече от необходимото. :blink:
Публикувано: 11 June 2008 - 03:00 PM
Здравей
Обикновенно на пакета с храна има табличка с дневните дози. Вижте там каква е дозата и я разделете поне на 4.
Ох , и много малки ги взимате тези кученца , трябва още да е при майката , кви са тези хора дето ги продават толкова рано ?
От кьде е кученцето?
Обикновенно на пакета с храна има табличка с дневните дози. Вижте там каква е дозата и я разделете поне на 4.
Ох , и много малки ги взимате тези кученца , трябва още да е при майката , кви са тези хора дето ги продават толкова рано ?
От кьде е кученцето?
Публикувано: 11 June 2008 - 03:16 PM
Храним се по 4 пъти, но на пакета не пише каква е дозировката и затова исках да попитам. Даваме и по около 100гр на ден от гранулите + малко кисело мляко или телешка кайма. Притесняваме се да не я прехраним защото си хапва доста лакомо.
Така се случи, че я взехме малка от майката, но мисля, че се чуства добре в новия си дом.
Така се случи, че я взехме малка от майката, но мисля, че се чуства добре в новия си дом.
Публикувано: 11 June 2008 - 05:05 PM
Добре дошла! Ако Джеси е това на аватара ти, много е сладка!
Ние вчера вечерта заведохме нашия куджо за първи път на плажа. Целия стана в пясък. ;D Нос, муцуна, дори по ушите си имаше пясък. Много му хареса и не му се тръгваше. Нагази спокойно във вълните, но морето не го развълнува повече. Пясъка беше друга работа.
Ние вчера вечерта заведохме нашия куджо за първи път на плажа. Целия стана в пясък. ;D Нос, муцуна, дори по ушите си имаше пясък. Много му хареса и не му се тръгваше. Нагази спокойно във вълните, но морето не го развълнува повече. Пясъка беше друга работа.