Френски булдог
Публикувано: 28 August 2008 - 10:06 PM
Хех, Лео се появи :->)Сега и Сьни трябва да се покаже !
На колко стана този сладур ?
Вьв всичко си прав , само не в едно ... Трябва да го показваш!!!
Ако някой го интересува , мога горе долу да обясня тази далматинско=френска окраска ;D!
На колко стана този сладур ?
Вьв всичко си прав , само не в едно ... Трябва да го показваш!!!
Цитат
:blink:да наистина , ние у дома се шегуваме , че е френски далматинец ;) а като бебе беше беличък
Ако някой го интересува , мога горе долу да обясня тази далматинско=френска окраска ;D!
Публикувано: 29 August 2008 - 09:04 AM
Здравейте, чета по горе за родословието, за чиста порода и т.н.
Какво значи кучето да има родословие.Моето е от родители фр.булдоци. Техните родители също са такива, но никъде не са вписани или да имат документи за това. Това значи ли, че моето куче не е чисто френско булдоче.Родителите не са водени по изложби, можеби като нямат родословие няма да бъдат допуснати, но според мен това не пречи да имат здрави и хубави кученца. Аз нищо не разбирам от изложби и там подобни, не съм взела куче за да го развъждам. Мен ме интересува само то да расте здраво и щастливо с нас.
Лео е много интересен и сладък :namigam:
Какво значи кучето да има родословие.Моето е от родители фр.булдоци. Техните родители също са такива, но никъде не са вписани или да имат документи за това. Това значи ли, че моето куче не е чисто френско булдоче.Родителите не са водени по изложби, можеби като нямат родословие няма да бъдат допуснати, но според мен това не пречи да имат здрави и хубави кученца. Аз нищо не разбирам от изложби и там подобни, не съм взела куче за да го развъждам. Мен ме интересува само то да расте здраво и щастливо с нас.
Публикувано: 29 August 2008 - 11:06 AM
Цитат
Здравейте, чета по горе за родословието, за чиста порода и т.н.
Цитирам ти от друга тема , по повод родословията:
Цитат
Не мисля, че това куче е лабрадор. Което не бива да ти пречи да го обичаш!
Всяко куче е чистопородно единствено, ако има документ за произход - РОДОСЛОВИЕ. Всички останали, дори със загубени документи или да са по-близо до стандарта от тези с доказан произход, се водят много близки до породата безпородни кучета.
Всяко куче е чистопородно единствено, ако има документ за произход - РОДОСЛОВИЕ. Всички останали, дори със загубени документи или да са по-близо до стандарта от тези с доказан произход, се водят много близки до породата безпородни кучета.
А иначе в тази тема можеш да прочетеш основни положения:Какво точно е родословието?
А тук са систематизирани всички полезни теми по въпроса: Да пазим и развиваме породите
Има момент при който такива кученца ,които са без родословие , може да им се направи родословна справка ,след експертна оценка , която да потвърди , че те имат определени признаци на породата .
Незнам какво е реалното положение в БРФК с така наречените бели родословия или самия клуб , какво е решил по въпроса ...Обикновенно това се прави , когато даденото куче се прецени, че е много ценно за породата и ще е добре да има поколение , примерно при редки породи или просто собственика си реши да го изведе на експертна оценка .
Относно родословия и здраве достатъчно се писа вчера . Няма никаква гаранция , че родители без родословие, ще имат здрави и хубави кучета!
Чудя се кое родословие да покажа за да се поизяснят малко нещата :rolleyes:
Публикувано: 29 August 2008 - 11:42 AM
Цитат
здравей Чита
стана на 9 м.
ше се радвам ако обясниш за нашата необичаина окраска :blink:
стана на 9 м.
ше се радвам ако обясниш за нашата необичаина окраска :blink:
И тъй като съм на вълна цветове и унаследяване , за това ще ми е , приятно да пиша , родословията ще ги мъдрим после :blink:
Вьпросните петънца , които са на белите повърхности при петнистите кучета се дължат на един ген "Т" , който много правилно сте се ориентирали е виновника за тези петна и при далматина и английските сетери ! Този ген " Т " е доминантен спрямо другия ,който се означава с малка буква "т" -при които бялото си е чисто бяло т.е. няма петьнца ( да уточня тук не става въпрос за големите петна по тялото ) КОгато кучето е носител на доминантния "Т" и рецесивния "т" или и двата гена са доминантните "Т" и "Т" (нали знаете че единия идва от майката другия от бащата )тогава независимо дали има рецесивен "т" винаги кученцата ще бьдат с такива петьнца , това се нарича крап !
Ето като това куче на снимката :

Единствения вариант при който бялото ще е чисто бяло е когато имаме два рецесивни гена "т" .Тоест от двама петнисти родители ,които са без крап , всичките малки ще бьдат без крап (тоест малките петьнца които избиват обикновенно след 6-7 месец ще липсват)
Ако единия родител е с крап(Т+Т) а другия е чисто бял (т+т) , тогава всички малки ще бьдат с крап .
Ако имаме родител с крап (Т+т) и друг без такьв (т+т) , тогава една част от малките ще бьдат с крап , но ще има и такива , които ще бьдат чисто бяло.
Ето куче рецесивно по този ген -бялото е чисто бяло

По принцип в развьдните си прогами , развьдчиците се стремят да изчистят бялото , което както се видя не е трудно , защото признака който се търси е рецесивен . Но то май най-трудно се развьждат белите кучета , защото там не само търсят да няма крап , но и петната да са разположени симетрично и оцветяването на носа и клепачите да е тъмно .
Самите петна при белите кучета имат различни степен на петнистост - екстремална(когато са почти напълно бели ) ,обикновенна (най често срещаната ) и "ирландска" петнистост ( при която имаме бели лапи , корем , бяла ивица на муцуната и на врата , много често симетрични , като при французите могат в едно куче да бьдат всичките или само някой от тях )още ги наричат плащеви..
Публикувано: 29 August 2008 - 12:30 PM
Цитат
хихи в момента е 3кг.и 300 грама ;Dма заяква като гледам ще стане булдог от него ;D
;Dми ще стане къде ще ходи.
По назад бях пускала килограмите , но ето ги пак , че има много нови бебета в момента:
1 Monat - 0,8 - 1,3 kg
2 Monate - 2,0 - 3,3 kg
3 Monate - 3,2 - 5,2 kg
4 Monate - 4,0 - 6,5 kg
5 Monate - 4,8 - 7,8 kg
6 Monate - 5,6 - 9,1 kg
7 Monate - 6,4 - 10,4 kg
8 Monate - 7,2 - 11,7 kg
erwachsen - 8,0 - 13,0 kg
Публикувано: 29 August 2008 - 09:51 PM
Фрей дебеличак върви ;Dсладурче ама видях снимките много добре си изглежда :blink: ;)
Айк е много инатливо френчи незнам как са вашите но на него само бели са му в главата,и само краде разни неща....сабужда се в 5:30 наспан и е готов за нови подвизи и кражби :rolleyes: ;D
Айк е много инатливо френчи незнам как са вашите но на него само бели са му в главата,и само краде разни неща....сабужда се в 5:30 наспан и е готов за нови подвизи и кражби :rolleyes: ;D

Публикувано: 30 August 2008 - 02:37 AM
Chiita,
Мила моя приятелко,
Ако остане тази порода на нас ще умре в Б-я - просто няма ценители, ние внасяме, интересуваме се, не жалим никакви пари :wub:
Фактът, че се опитваш да обясниш на хората какво е родословие и защо трябва кучето да го има е добра идея, но май си губиш времето...те са си решили да пуснат "тази" на "онзи", после новите им хора ще киснат по к-ти и ще плащат, щот кучето не е добре развъдено....
Ти го виждаш и аз също, но това не ги спира ( колкото и "дизайнерски" породи да направят с френчита, все ще го издокарат на думи....)
Липсва съвест и знание!!!
Пък и да му се невиди хора, това е порода, която е била достойна само за кралски/царски семейства, ако можете уважавайте поне ТОВА!
Мила моя приятелко,
Ако остане тази порода на нас ще умре в Б-я - просто няма ценители, ние внасяме, интересуваме се, не жалим никакви пари :wub:
Фактът, че се опитваш да обясниш на хората какво е родословие и защо трябва кучето да го има е добра идея, но май си губиш времето...те са си решили да пуснат "тази" на "онзи", после новите им хора ще киснат по к-ти и ще плащат, щот кучето не е добре развъдено....
Ти го виждаш и аз също, но това не ги спира ( колкото и "дизайнерски" породи да направят с френчита, все ще го издокарат на думи....)
Липсва съвест и знание!!!
Пък и да му се невиди хора, това е порода, която е била достойна само за кралски/царски семейства, ако можете уважавайте поне ТОВА!

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions