Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#2661 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2008 - 06:29 PM

Този малкия никак не стоеше и не успях да го хвана в прилична поза  :(.Утре пак ще пробвам,дано да стане

#2662 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 07:49 PM

Сега няма да спра...Нали настоявахте, ето още  B)

#2663 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 10:46 PM

Привет! Надявам се, че ще ни приемете във вашето булдожко семейство, макар и да не сме чистопородни. Знам, че повечето от вас са против нечистопородното развъждане и подкрепям идеите ви, но решението да се вземе кучето не бе мое, нито парите за него. Та затова реших да допринеса за щастливото ни съжителство като помагам с грижите на щастливият собственик (брат ми). Нашият Спайк е на 41 дни и е с нас само от около 2 часа. Голямо вълнение е за нас, защото досега не сме гледали куче - бебе. Силно се надявам, че ще дадете едно рамо и ще ме съветвате.
Това е снимка на Спайк
User's Signature

Качена снимка

#2664 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 11 September 2008 - 10:53 PM

Спайки,макар и без родословие от клубно кучило,изглежда като истински чистокръвен френчи :wub: Да ви е честит бебока и да ви е жив, и здрав!Да го дарите с много обич,която без съмнение той ще ви върне многократно! :blink: :blink:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#2665 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 11:01 PM

Само дано да е здравичък бебчо, другото ще го наредим. Ужасно се притеснявам да не му направим нещо и да не го повредим. Той е толкова малък и крехък и... без никакъв имунитет. До срещата с ветеринаря ще съм на нокти. Стискайте палци всичко да ни е наред.
User's Signature

Качена снимка

#2666 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 11:47 PM

Спайк е много сладак и ми прилича на кученцето на ОООGGI може да са роднини  :drugarche:
User's Signature

Качена снимка

#2667 Потребителят е офлайн   TRADEMARK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 12:37 AM

Lord-Bull имаш хубав ник, може би за това те включих в списъка на "щастливците"
Само че когато видиш двама да си ги "мерят"  не бързай да се навеждаш и да се хващаш за палците,  това е противопоказно и нездравословно
Но виждам че продължаваш да го правиш, въпреки че нямаш отношение, и не те касае ........пак си наведен .....
Извинявай Лорде, но да не страдаш от "Перианална фистула"?!?
Ако не знаеш какво е това попитай г-жа/г-ца лекарката ,и ако наистина е толкова грамотна и начетена колкото казваш сигурно ще намери лек за твоите болежки.
Между другото, не се опитвам да настройвам който и да било срещу вас, а и няма нужда........
Със меко казано "смехотворните" Ви и противоречиви изказвания , сами се подкопавате и излагате.
А и сте големи "шарани" само някой да ви подхвърли нещо и веднага захапвате....
Толкова за Лорда, няма какво повече да се каже за него ......освен хубав ник!
Хайде малко да обърнем внимание и на  "ДАМАТА надарена както казва самата тя ......с изключителна фотографска памет  :)
Опс, дама ли казах, то лошо няма но въпросната личност изобщо не се държи като такава , а и си показа зъбките много бързо .....
Г-жо или Г-це /в никакъв случай мадам! / .......вместо да приканвате Dragoness да защитава името си, помислете за собственото си моментно душевно състояние .....
Не само че държанието и отношението ви към определени хора не е присъщо за една средноинтелигентна и уважаваща себе си дама, но и по лошо .....
Държите се като една прилъстена и изоставена злобна селска мома .......или хайде може би не прилъстена а "ощипана селска мома"
В началото казах "малко" за това няма да ти правя излишна реклама, ти и без това си си "надарена"
Продължавай мила да се излагаш така,  за да може пред "надарена" да се слага думата "изключително"

#2668 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:42 AM

Благодаря ти TRADEMARK виждам, че се притесняваш за здравословното ми и душевно
състояние и оценявам загрижеността ти! Ще послушам съветите ти, обещавам.
Сега кажи твоите проблеми какви са, за да мога и аз да ти дам съвет.

User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#2669 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:45 AM

Нормално ли е Спайк да шава насън? Одеве си тресеше дупето и мърдаше ухо, и дори "въздиша".
User's Signature

Качена снимка

#2670 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 09:26 AM

Цитат

Благодаря ти TRADEMARK виждам, че се притесняваш за здравословното ми и душевно
състояние и оценявам загрижеността ти! Ще послушам съветите ти, обещавам.
Сега кажи твоите проблеми какви са, за да мога и аз да ти дам съвет.

Не си заслужава , всеки може да проследи какво е писано досега  и кой за какво се бори , затова е и форум, за да се запазват постовете !
И всеки може да си направи изводите и да си избере кой път да поеме !
Породата си заслужава да се работи за нея и да се запази във вид в който я познаваме !
"Развъдчиците са длъжни през цялото време да помнят, че те са само времени опекуни на избраната от тях порода. "
                                                                  Хилари Хармър
User's Signature

Качена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 09:31 AM

Цитат

Нормално ли е Спайк да шава насън? Одеве си тресеше дупето и мърдаше ухо, и дори "въздиша".

Сънува  :yahoo:
Честито за Спайк . Доколкото съм попадала на твои постове , се грижиш с голяма отговорност за кучетата си , така че малкия  е в сигурни ръце , ще се справите!

Цитат

Спайки,макар и без родословие от клубно кучило,изглежда като истински чистокръвен френчи :wub:

Какво точно означава това ,ако е от клубно кучило ,защо да няма родословие ?
Има други клубни кучила ли ?
User's Signature

Качена снимка

#2672 Потребителят е офлайн   TRADEMARK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 09:33 AM

Цитат

Не се притеснявай, това е нещо нормално.
При всяко куче е строго индивидуално но подобно като при хората....неща като хъркане,пръцкане и уригане са нормално явление а също така кучетата сънуват и "бълнуват"/ особенно ако са имали по емоционално изживяване / , дори някои спят с отворени очи
Моето куче когато беше по младо на 3-4г спеше предимно по гръб и няма да ти казвам какво хъркане беше, та се налагаше да се местя в другата стая да спя
Освен тази му екстра имаше лошият навик да скърца със зъби и да мляска на сън......
Та така,не трябва да се притесняваш за такива дреболии,кучето ми е на 10г вече и все още рита а понякога и се тресе на сън, понякога дори се стряска и се буди настръхнал, просто го успокоявам и той пак си заспива

#2673 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 09:37 AM

raya_buldog ,много са готини Рей и Рая  ;)
Най-накрая да го видим и този сладур !
Интересно ми е , дали имаше ревност от страна на Рая ?
User's Signature

Качена снимка

#2674 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 09:42 AM

Цитат

Нормално ли е Спайк да шава насън?

Нямам си булдоче, но ми се струва нормално. И двете ми кучета като бебета ( пък и сега понякога, но доста по-рядко) се "тресяха" така насън. Чела съм (най-вероятно тук някъде), че това значи, че сънуват и е нормално.
Все пак по някаква лично моя странновата логика по това време си ги гушвах (или поне си слагам ръката в/у кучето, без нарочно да го будя - просто да усети, че съм там)
Ух вече са го написали 2 пъти докато аз пиша и творя   :izcherven:
Иначе честито за Спайк, голям е симпатяга! Да порастне голямо и здраво момче и да си играе с кака си Мишелка  ;D
Разкажи повече за него? Защо решихте (брат ти) точно френски булдог?(помня, че по едно време беше питала нещо за чау чау ... )
Спайк целия чисто черен ли е, без бели петънца?
От къде го взехте, защо си избрахте точно него и т.н.?

Цитат

Спайки,макар и без родословие от клубно кучило,изглежда като истински чистокръвен френчи ...

Chiita, това на мен ми звучи като " Спайки, макар и без родословие и НЕ ОТ клубно кучило, изглежда като ... "

#2675 Потребителят е офлайн   TRADEMARK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 09:47 AM

Цитат

Цитат

Спайки, макар и без родословие от клубно кучило, изглежда като истински чистокръвен френчи :wub:

Какво точно означава това ,ако е от клубно кучило ,защо да няма родословие ?
Има други клубни кучила ли ?

Тя си го е написала жената, доста четливо и коректно ...........ама явно не си проследила пунктуацията ....

#2676 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 09:49 AM

Цитат

Цитат

Спайки,макар и без родословие от клубно кучило,изглежда като истински чистокръвен френчи ...

Chiita, това на мен ми звучи като " Спайки, макар и без родословие и НЕ ОТ клубно кучило, изглежда като ... "

Вероятно си права  :palec:
User's Signature

Качена снимка

#2677 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 10:17 AM

Ами напоследък брат мивсе мрънкаше, че иска някакво домашно куче да си вземе и разглеждахме снимки, обяви. Той, незнам откъде, беше дочул нещо за шнауцер и много даваше зор, после минахме на чау, после и за него се разубеди. Снощи гледахме обяви и снимки и той както разглеждаше кучешката ми енциклопедия каза: "Ето! Това е моето куче!" и като ми показа снимката - френски булдог. Разгледахме обяви, обадихме се на една жена от Стара Загора. Видяхме снимки на двете бебета (бяха момиче и момче) и една на мама и брат ми реши, че отиваме да го вземем. Аз лично го предупредих за всички рискове, които носи купуването на неродословно кученце, но той си прецени, че много го иска. Майката и таткото са чисто черни, а Спайки има една много тънка бяла ивичка на гушката и тук - таме по някой шарен косъм. Много си го харесваме, ама аз и много му се притеснявам де. Все пак на 40 дни да е вече отбит ми се стува прекалено рано. Пък и е дребничък, слабичък. Вчера не са го хранили, защото шял да пътува. Снощи яде някакви гранулки, каквито прати собственичката, а днес се обадих на доктора и той каза да му дам мляко с накъсано месце. Одеве хапна, наду коремче, поигра и заспа. Сега пи вода, наежи се на крачола ми и пак спинка в скута ми.  :wub: Обаче е и сополив малко, може снощи в колата да е настинал, че прозореца беше отворен. Имам питане. Разбрах, че бебче трябва да яде на четири часа. По колко да му слагам? Одеве му сложих в една капачка от буркан с винт и си го изяде. Ама колко е нормалната дажба за едно ядене?
User's Signature

Качена снимка

#2678 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 11:11 AM

Цитат

Lord-Bull имаш хубав ник, може би за това те включих в списъка на "щастливците"
Само че когато видиш двама да си ги "мерят"  не бързай да се навеждаш и да се хващаш за палците,  това е противопоказно и нездравословно
Но виждам че продължаваш да го правиш, въпреки че нямаш отношение, и не те касае ........пак си наведен .....
Извинявай Лорде, но да не страдаш от "Перианална фистула"?!?
Ако не знаеш какво е това попитай г-жа/г-ца лекарката ,и ако наистина е толкова грамотна и начетена колкото казваш сигурно ще намери лек за твоите болежки.
Между другото, не се опитвам да настройвам който и да било срещу вас, а и няма нужда........
Със меко казано "смехотворните" Ви и противоречиви изказвания , сами се подкопавате и излагате.
А и сте големи "шарани" само някой да ви подхвърли нещо и веднага захапвате....
Толкова за Лорда, няма какво повече да се каже за него ......освен хубав ник!
Хайде малко да обърнем внимание и на  "ДАМАТА надарена както казва самата тя ......с изключителна фотографска памет  :)
Опс, дама ли казах, то лошо няма но въпросната личност изобщо не се държи като такава , а и си показа зъбките много бързо .....
Г-жо или Г-це /в никакъв случай мадам! / .......вместо да приканвате Dragoness да защитава името си, помислете за собственото си моментно душевно състояние .....
Не само че държанието и отношението ви към определени хора не е присъщо за една средноинтелигентна и уважаваща себе си дама, но и по лошо .....
Държите се като една прилъстена и изоставена злобна селска мома .......или хайде може би не прилъстена а "ощипана селска мома"
В началото казах "малко" за това няма да ти правя излишна реклама, ти и без това си си "надарена"
Продължавай мила да се излагаш така,  за да може пред "надарена" да се слага думата "изключително"

Е LORD_BULL и Chitta добре дошли в моята групата . Само дето в последният му пост (с мнението му за мен) ,аз бях и гей и ощипана мома едновременно сега ролите са разпределени по равно между вас..Очаквам новото разпределение. А всъщност за какво става въпрос тук ,едва ли този човек го интересува Френският булдог или породата или развъждане или нещо друго свързано с темата ? Не , от постовете му се усеща само жлъч ,обиди и недвусмислена емоционална незрялост и празнота , която се опитва да компенсира  с анонимни изяви в форума  за да гъделичка егото си и да се чувства значим. Ама така е в Бя. ЧЛГА навсякъде и във всичко. И ползата е никаква : напълнихме си къщите с домашни любимци които приличат на извънземни и нямат нищо общо с истинските френски булдоци и ще трябва да си ги обичаме и да си ги гледаме и ако някои ни каже истината която и ние самите я знаем ( че са племенния бак на Словения, Унгария ,Сърбия и т.н. или развъдка на селския кинолог м-у заичетата и козлетата) да се правим на обиени  , а таино вътре в себе да се наявме, че кученцето което сме купили вече, ще го подминат всички лоши наледствени и предобити болести и може пък като порасне да се окаже типичен представител на породата
За съжаление разочарованието ще го има , но никои няма да има смелостта да каже че е направил грешка . И ако не ми вярвавате  влезте и вижте хората по света как правят кинология и какво стои зад думите ОБИЧАМ ПОРОДАТА Френски булдог. www.frenchbulldog.ru
User's Signature

Качена снимка

#2679 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 11:53 AM

Цитат

За съжаление разочарованието ще го има , но никои няма да има смелостта да каже че е направил грешка . И ако не ми вярвавате  влезте и вижте хората по света как правят кинология и какво стои зад думите ОБИЧАМ ПОРОДАТА Френски булдог. www.frenchbulldog.ru

Не бъди песимист. Фр.булдог не е чак толкова рядка порода, смятам и в
Бг. ще се намерят достатъчно хора да я развиват. Да не мислиш, че при
др. породи нещата са идеални.

Качена снимка
User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#2680 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 12:08 PM

Извинявам се, че пак се намесвам с глупав въпрос, ама нормално ли е пале на 40 дни да не е много стабилно в ходенето или само моето пада като се засили нанякъде?
User's Signature

Качена снимка

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена