Френски булдог
Публикувано: 11 September 2008 - 10:46 PM
Това е снимка на Спайк

Публикувано: 11 September 2008 - 11:01 PM

Публикувано: 12 September 2008 - 12:37 AM
Само че когато видиш двама да си ги "мерят" не бързай да се навеждаш и да се хващаш за палците, това е противопоказно и нездравословно
Но виждам че продължаваш да го правиш, въпреки че нямаш отношение, и не те касае ........пак си наведен .....
Извинявай Лорде, но да не страдаш от "Перианална фистула"?!?
Ако не знаеш какво е това попитай г-жа/г-ца лекарката ,и ако наистина е толкова грамотна и начетена колкото казваш сигурно ще намери лек за твоите болежки.
Между другото, не се опитвам да настройвам който и да било срещу вас, а и няма нужда........
Със меко казано "смехотворните" Ви и противоречиви изказвания , сами се подкопавате и излагате.
А и сте големи "шарани" само някой да ви подхвърли нещо и веднага захапвате....
Толкова за Лорда, няма какво повече да се каже за него ......освен хубав ник!
Хайде малко да обърнем внимание и на "ДАМАТА надарена както казва самата тя ......с изключителна фотографска памет :)
Опс, дама ли казах, то лошо няма но въпросната личност изобщо не се държи като такава , а и си показа зъбките много бързо .....
Г-жо или Г-це /в никакъв случай мадам! / .......вместо да приканвате Dragoness да защитава името си, помислете за собственото си моментно душевно състояние .....
Не само че държанието и отношението ви към определени хора не е присъщо за една средноинтелигентна и уважаваща себе си дама, но и по лошо .....
Държите се като една прилъстена и изоставена злобна селска мома .......или хайде може би не прилъстена а "ощипана селска мома"
В началото казах "малко" за това няма да ти правя излишна реклама, ти и без това си си "надарена"
Продължавай мила да се излагаш така, за да може пред "надарена" да се слага думата "изключително"
Публикувано: 12 September 2008 - 08:42 AM
състояние и оценявам загрижеността ти! Ще послушам съветите ти, обещавам.
Сега кажи твоите проблеми какви са, за да мога и аз да ти дам съвет.

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 12 September 2008 - 09:26 AM
Цитат
състояние и оценявам загрижеността ти! Ще послушам съветите ти, обещавам.
Сега кажи твоите проблеми какви са, за да мога и аз да ти дам съвет.
Не си заслужава , всеки може да проследи какво е писано досега и кой за какво се бори , затова е и форум, за да се запазват постовете !
И всеки може да си направи изводите и да си избере кой път да поеме !
Породата си заслужава да се работи за нея и да се запази във вид в който я познаваме !
"Развъдчиците са длъжни през цялото време да помнят, че те са само времени опекуни на избраната от тях порода. "
Хилари Хармър
Публикувано: 12 September 2008 - 09:31 AM
Цитат
Сънува :yahoo:
Честито за Спайк . Доколкото съм попадала на твои постове , се грижиш с голяма отговорност за кучетата си , така че малкия е в сигурни ръце , ще се справите!
Цитат
Какво точно означава това ,ако е от клубно кучило ,защо да няма родословие ?
Има други клубни кучила ли ?
Публикувано: 12 September 2008 - 09:33 AM
Цитат
Не се притеснявай, това е нещо нормално.
При всяко куче е строго индивидуално но подобно като при хората....неща като хъркане,пръцкане и уригане са нормално явление а също така кучетата сънуват и "бълнуват"/ особенно ако са имали по емоционално изживяване / , дори някои спят с отворени очи
Моето куче когато беше по младо на 3-4г спеше предимно по гръб и няма да ти казвам какво хъркане беше, та се налагаше да се местя в другата стая да спя
Освен тази му екстра имаше лошият навик да скърца със зъби и да мляска на сън......
Та така,не трябва да се притесняваш за такива дреболии,кучето ми е на 10г вече и все още рита а понякога и се тресе на сън, понякога дори се стряска и се буди настръхнал, просто го успокоявам и той пак си заспива
Публикувано: 12 September 2008 - 09:42 AM
Цитат
Нямам си булдоче, но ми се струва нормално. И двете ми кучета като бебета ( пък и сега понякога, но доста по-рядко) се "тресяха" така насън. Чела съм (най-вероятно тук някъде), че това значи, че сънуват и е нормално.
Все пак по някаква лично моя странновата логика по това време си ги гушвах (или поне си слагам ръката в/у кучето, без нарочно да го будя - просто да усети, че съм там)
Ух вече са го написали 2 пъти докато аз пиша и творя :izcherven:
Иначе честито за Спайк, голям е симпатяга! Да порастне голямо и здраво момче и да си играе с кака си Мишелка ;D
Разкажи повече за него? Защо решихте (брат ти) точно френски булдог?(помня, че по едно време беше питала нещо за чау чау ... )
Спайк целия чисто черен ли е, без бели петънца?
От къде го взехте, защо си избрахте точно него и т.н.?
Цитат
Chiita, това на мен ми звучи като " Спайки, макар и без родословие и НЕ ОТ клубно кучило, изглежда като ... "
Публикувано: 12 September 2008 - 09:47 AM
Цитат
Цитат
Какво точно означава това ,ако е от клубно кучило ,защо да няма родословие ?
Има други клубни кучила ли ?
Тя си го е написала жената, доста четливо и коректно ...........ама явно не си проследила пунктуацията ....
Публикувано: 12 September 2008 - 09:49 AM
Цитат
Цитат
Chiita, това на мен ми звучи като " Спайки, макар и без родословие и НЕ ОТ клубно кучило, изглежда като ... "
Вероятно си права :palec:
Публикувано: 12 September 2008 - 10:17 AM

Публикувано: 12 September 2008 - 11:11 AM
Цитат
Само че когато видиш двама да си ги "мерят" не бързай да се навеждаш и да се хващаш за палците, това е противопоказно и нездравословно
Но виждам че продължаваш да го правиш, въпреки че нямаш отношение, и не те касае ........пак си наведен .....
Извинявай Лорде, но да не страдаш от "Перианална фистула"?!?
Ако не знаеш какво е това попитай г-жа/г-ца лекарката ,и ако наистина е толкова грамотна и начетена колкото казваш сигурно ще намери лек за твоите болежки.
Между другото, не се опитвам да настройвам който и да било срещу вас, а и няма нужда........
Със меко казано "смехотворните" Ви и противоречиви изказвания , сами се подкопавате и излагате.
А и сте големи "шарани" само някой да ви подхвърли нещо и веднага захапвате....
Толкова за Лорда, няма какво повече да се каже за него ......освен хубав ник!
Хайде малко да обърнем внимание и на "ДАМАТА надарена както казва самата тя ......с изключителна фотографска памет :)
Опс, дама ли казах, то лошо няма но въпросната личност изобщо не се държи като такава , а и си показа зъбките много бързо .....
Г-жо или Г-це /в никакъв случай мадам! / .......вместо да приканвате Dragoness да защитава името си, помислете за собственото си моментно душевно състояние .....
Не само че държанието и отношението ви към определени хора не е присъщо за една средноинтелигентна и уважаваща себе си дама, но и по лошо .....
Държите се като една прилъстена и изоставена злобна селска мома .......или хайде може би не прилъстена а "ощипана селска мома"
В началото казах "малко" за това няма да ти правя излишна реклама, ти и без това си си "надарена"
Продължавай мила да се излагаш така, за да може пред "надарена" да се слага думата "изключително"
Е LORD_BULL и Chitta добре дошли в моята групата . Само дето в последният му пост (с мнението му за мен) ,аз бях и гей и ощипана мома едновременно сега ролите са разпределени по равно между вас..Очаквам новото разпределение. А всъщност за какво става въпрос тук ,едва ли този човек го интересува Френският булдог или породата или развъждане или нещо друго свързано с темата ? Не , от постовете му се усеща само жлъч ,обиди и недвусмислена емоционална незрялост и празнота , която се опитва да компенсира с анонимни изяви в форума за да гъделичка егото си и да се чувства значим. Ама така е в Бя. ЧЛГА навсякъде и във всичко. И ползата е никаква : напълнихме си къщите с домашни любимци които приличат на извънземни и нямат нищо общо с истинските френски булдоци и ще трябва да си ги обичаме и да си ги гледаме и ако някои ни каже истината която и ние самите я знаем ( че са племенния бак на Словения, Унгария ,Сърбия и т.н. или развъдка на селския кинолог м-у заичетата и козлетата) да се правим на обиени , а таино вътре в себе да се наявме, че кученцето което сме купили вече, ще го подминат всички лоши наледствени и предобити болести и може пък като порасне да се окаже типичен представител на породата
За съжаление разочарованието ще го има , но никои няма да има смелостта да каже че е направил грешка . И ако не ми вярвавате влезте и вижте хората по света как правят кинология и какво стои зад думите ОБИЧАМ ПОРОДАТА Френски булдог. www.frenchbulldog.ru
Публикувано: 12 September 2008 - 11:53 AM
Цитат
Не бъди песимист. Фр.булдог не е чак толкова рядка порода, смятам и в
Бг. ще се намерят достатъчно хора да я развиват. Да не мислиш, че при
др. породи нещата са идеални.

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."