Публикувано: 01 October 2008 - 09:41 PM
Ама не го приемай като някаква обида това, което ти се казва. Просто повечето хора тук се занимават с това, имат родословни кученца и ти казват какво трябва да бъде. Дори и твоето да не е 1:1 същото това не го прави по - малко красиво или нещо подобно. Факт е обаче, че след като нямаме родословие нямаме право да имаме изисквания към външният вид на животината, защото само то ни дава гаранция, че кучето ще бъде такова, каквото трябва да е! Обичай го, грижи се за него, то е точно твоето куче и независимо дали е родословно или не това, че е твое автоматично го превръща в най - съвършеното същество на света. Истината е, че самата аз не съм особено запозната и дори не знаех, че трябва да се раждат с клепнали ушета. Все си мислех, че се раждат с миниатюрни пилингаторчета (както им казваме вкъщи). ;D Моето пък на 40 дни вече беше с прави уши, но пък щом е изправило едно би трябвало и другото да изправи. Няма да се впускам в дълги обяснения за това как си имаме дворно куче, напълно безпородно, което има уникален характер и след две години съвместен живот все още си е с едно право и едно клепнало ухо. Смятам, че сама ще се досетиш, че това си му е чара. Та... наслаждавай се на твоето, радвай му се, най - вече се надявай (също като нас), че ще бъде здраво и се наслаждавай на възможността да получиш безценните съвети на хората в този форум. Пожелавам ти много радости с твоето пале и само усмивки да ти носи!
И след лирическото ми отклонение е време пак да открехна темата за задавянето. На всяко близване на вода се задавя ужасно, дори въпреки новата огромна купа. Имам чувството, че вече го е страх от водата. Одеве не искаше да се приближи до купата, но когато си топях пръста във водата и му подавах по капка - две ближеше много усърдно и няколко минути го поих така. Имате ли някакъв съвет за мен или да попитам ветеринаря?