Цитат
Я аз пак да попитам. Този инат породно "заболяване" ли е или аз не мога да се справя с хайванчето?
Чак инат , немисля . Французите не са доминантни толкова много спрямо стопаните си (не че не е възможно , но трябва доста да са изпуснати във възпитанието ) , виж навьн с други кучета обикновенно ,се опитват да показват кой е шефа!
От не толкова големия ми опит във вьзпитанието ;D мога да ти препоръчам основно да използваш
Курс на обучение на малкото куче за малки до 6 месеца ,
Кликер -дресура като тук е важно да се схванат принципите , не толкова самия кликер , а всьщност си е система за възпитание с положителна мотивация -
Поощрителни методи , мотивация
Това си мисля , че е най-подходящо за нашата порода !
Това , че те "гризе" , трябва да му покажеш , че не ти е приятно и да спираш да играеш с него , а не да го обръщаш по грьб (лично мнение )Това все пак е игра на всяко малко куче и ако беше все още в кучилото бързо ще ше да се научи докъде е границата да стиска .А така решава , че на теб ти е по-приятно да си играете докато той е по -гръб ;)
Французите трябва да се убеждават , а не да се насилват да направят нещо, което искаме !