Френски булдог
Публикувано: 10 October 2008 - 07:49 PM

Публикувано: 14 October 2008 - 02:35 PM
Цитат
1. За членове на БРФК и организации в договорни отношения с нея за намаление на таксите за
участие:
- първо куче - 30лв.
- всяко следващо - по 25лв. (за кучета принадлежащи на един собственик по родословие)
- кучета клас бебе и подрастващи - по 20лв.
- клас ветерани - 30лв. (по новите постановки на FCI тези кучета се състезават за титлите: BOB,
BOS, BOG, BIS)
- участието в конкурсите е безплатно
2. За членове на организации на FCI нямащи подписани договори с БРФК за намаление на
таксите за участие:
- първо куче - 30 евро
- всяко следващо - по 25 евро (за кучета принадлежащи на един собственик по родословие)
- кучета клас бебе и подрастващи - по 20 евро
- клас ветерани - 30 евро (по новите постановки на FCI тези кучета се състезават за титлите: BOB,
BOS, BOG, BIS)
- участието в конкурсите е безплатно
Приемане на заявки:
факс: 032/992120
e-mail: atodorov@mail.bg
GSM: 0888/536238 - Андон Тодоров
Изложбите ще се проведат в Панаира палата номер 8 , на втория етаж !
Публикувано: 14 October 2008 - 09:31 PM
Възникна ми и още един въпрос към разбиращите. Срещам доста противоречиви мнения относно това дали да използвам нашийник или нагръдник. Четох някъде, че не било много добре да се води на нашийник, а за нагръдника, че ще се изкриви стойката или нещо подобно. Този уикенд ни предстои първа разходка. Какво да използвам?

Публикувано: 14 October 2008 - 09:43 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 08:29 AM
Аз обичам животните и ми е мъчно, когато трябва да се приспиват, но не знам, ако захапе детето ми какво ще направя.
Да пази Господ!!!
Публикувано: 15 October 2008 - 09:41 AM
И аз съм на мнение , че в повечето такива случаи , собствениците са виновни .
Наистина трябва да има серозни мерки при подобни инциденти. Примерно съд за собственика и солидно обезщетение , задължителна оценка от етолози на кучето (само , че у нас незнам да има такива специалисти :huh:)и съответно каквото те препоръчат , ако ще и евтаназия да е ...
В Бг наистина няма киноложка култура . Винаги съм се чудила защо са толкова разпространени и желани такива едри и силно доминантни породи , като се има в предвид , че 70% от хората , които ги отглеждат , не са подготвени достатъчно добре за тях .
Публикувано: 15 October 2008 - 10:02 AM
[/quote]
СПАСИБО ДА КАЖДАЯ СОБАКА ВЗВЕШИВАЛАСЬ И ВО ВЗРОСЛЫХ КЛАССАХ ПРОХОДИЛИ ТЕСТИРОВАНИЯ ТАН НА СОЦИАЛИЗАЦИЮ
собака проходит с хозяином через толпу, кто то бросает бутылку, кто то открывает зонтик, кто то из толпы здоровается за руку с хозяином, кто то убегает, собака не должна боятся всего этого и не атаковать проявление робости или агрессии должна все выдержать играючи или с любопытством
[/quote]
...и това за породата френски булдог !
Публикувано: 15 October 2008 - 11:26 AM
Според мен дори един френски булдог може да стане доста злобен и да напада(поправете ме ако греша). Моятя Мърфи се опита в началото доста лошо да хапе уж на игра ама си хапеше.Можеби ако не бяхме и забранявали и сега щеше да е така с всички.В момента дори когато си ръфа кокал спокойно можеш да и го дръпнеш от устата без да реагира. Познати ми казват, че това не било нормално за кучетата изобщо, но аз предпочитам така, вместо да се пазим от нея, когато има храна на около.
Публикувано: 15 October 2008 - 11:45 AM
Цитат
Не е нормално за кучето , ако не позволява да му вземеш кокала !!!
Ето затова казвам ,че нямаме киноложка култура.
Публикувано: 15 October 2008 - 01:47 PM
Кучето е стадно животно , на него му е нужна йерархия , трябва да има водач , в случая ние се явяваме водача , а на водача всичко се отстьпва по закон , без мрьнкане и недоволство !
Агресия , доминантно поведение
Има едно много хубаво филмче на Сизър ,за отношениета между кучета и стопани (той има цяла поредица , но специално в този са синтезирани много основни положения) , сега ще видя от кьде се теглеше и ще пусна линк , много е интересен .
Ето я темата http://dog.bg/forum/...c,2800.210.html ,филма се казва
Cesar Millan - People Training For Dogs , превода е направен от Insult
ПП: Чак ме е яд , че не го записах този филм на диск , в повечето торенти дадени в темата не се сийдва вече , но предполагам , че на последния линк ще стане .
Заслужава си , гледайте го !
ПП: има го и в vbox7 , но без превод
http://vbox7.com/play:b7b5b355 -първа част
http://vbox7.com/play:a12e67ab -втора част
Публикувано: 15 October 2008 - 03:11 PM
Аз черпя опит от кучето на моя позната, което е ловно и така беше наръфало ръката на баща и, че три месеца на можа да зарастне, а то и на нея налита.Има ли храна или не дай си боже кокал ръмжи дори да си на пет метра от него. Аз както бях писала имах и доберман той също ми позволяваше всичко, дори синът ми беше на три годинки и взимаше всичко от устата и без проблем. От това следва, че ние хората сме виновни, ако кучето ни хапе за какволи не.
По Анимал планет дават много полезни неща, мога по цял ден да ги гледам.