Френски булдог
Публикувано: 04 December 2008 - 02:51 PM
Публикувано: 04 December 2008 - 05:31 PM
Е, моето мнение е известно относно нерегламентираното развъждане (едва ли ще кажа нещо ново). Няма да говорим за родословия, оценки и подобни (въпреки ,че лично на мен , Рико много ми харесва по снимки), които се изискват за осъществяване на връзка.
По принцип навсякьде женските търсят мьжки , а не обратното(визирам чистопородно развъждане), а и нямам идея ,с какво ще му помогне едно заплождане -няма да се успокои ,ако целта е това, а напротив ще започне повече да "пощурява" , усещайки женска.Смята се че при мьжко куче , което не е пускано на женска, половия инстинкт започва да се уталожва след 3-5 -та година.Докато , ако се осъществи скачка , няма такъв шанс.
Публикувано: 04 December 2008 - 06:05 PM
Цитат
Това съвсем вярно ли е?
Имам мъжко куче (болонка, ~7.5г.) и ако това е вярно лично на мен ми идва много добре ;D
Досега той не е пускан на женска, в близката година въобще не обръща внимание на други кучета вън - само гледа да препикава навсякъде. Не е надушвал разгонени женски в съседни къщи (да вие ...)
Обаче му доведохме едно бебе, то стана мома и се разгони. Разделихме ги. Дали защото е за пръв път, но той общо взето само 1 седмица забеляза това (става неспокоен, диша тежко, "клати се"на близкия стол/крак, ако е в една стая с женската). През другото време например можеха да са в една стая спокойно - (1 час след вечеря, всеки легнал под един родител(от моите) и дебне за пуканка/мезе ;D)
Дано така си остане и за нататък де ;D
Публикувано: 04 December 2008 - 06:18 PM
Цитат
Еми това , което описваш го потвърждава ;)
А , дали е съвсем вярно , ми незнам , може и да не е съвсем.
Аз имам опит с мьжко куче-коли , което е пускано на женска ,след като навърши две години и трябва да кажа , че полудяваше усетеше ли женска ,не ни чуваше , не ни виждаше , беше готов даже да ухапе, а ако поради някаква причина не се осъществеше скачка , после с дни не ядеше и преболедуваше. Много го търсеха (говоря за неща преди 10-15 год и повече), но някъде след 7-мата му година майка ми на няколко пъти е отказвала , защото не искаше да гледа животното след това унило или болно.
Публикувано: 04 December 2008 - 06:28 PM
Публикувано: 05 December 2008 - 12:25 AM
Цитат
Цитат
Честито бебе!Невероятни са в тази възраст.
Разкажи от къде е , на каква възраст , кои са родителите ( все се надявам новопоявилите се малчугани да са с доказан произход ) :blink:, как се казва ?
Виждам че питаш за къпането. Ако няма 3-4 месеца и всички ваксини -не е препоръчително. Ако е много мръсен(което едва ли е така ) , има сухи шампоани за такива случаи.
казва се Кари, взехме си го от Троян, скоро ще направи 3 месеца, а за къпането май си има нужда вече ;D
за родословието имаме информация и снимки до бабата и дядото от двете страни, на живо видяхме само майката.
Публикувано: 05 December 2008 - 09:06 AM
Публикувано: 06 December 2008 - 01:21 PM
Цитат
пробвай от тук: http://www.radikal.ru/action.aspx
избираш си снимка от "разлистване" и след това натискаш "загрузит"
снимката ти излиза в различни формати аз лично избирам точка 2 - картинка в текст ;)
Публикувано: 12 December 2008 - 04:35 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 December 2008 - 11:14 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 December 2008 - 11:40 PM

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.
Публикувано: 19 December 2008 - 12:39 PM
Много благодаря за пожеланията :wub: :wub:
PS:И нещо смешно покрай честитките за рожденния ден !
Вчера получих много интересно пожелание за РД,от друг потребител тук , което гласеше -"...и много de la parure в линиите..." ;D(за маниаци );D
Публикувано: 19 December 2008 - 11:53 PM
Цитат
Много благодаря за пожеланията :wub: :wub:
PS:И нещо смешно покрай честитките за рожденния ден !
Вчера получих много интересно пожелание за РД,от друг потребител тук , което гласеше -"...и много de la parure в линиите..." ;D(за маниаци );D
Радвам се, че разбираш моето "чувство за хумор", умножавам пожеланията * 6 за всички нас.
Цунки и близки :P от децата и още една бира :->) от мен за твое здраве :blink:

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions