Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#81 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2005 - 09:29 PM

Мдааа....там наистина е много красиво! Курорта(Слънчев бряг) се променя непрекъснато-вече е още по-застроен и красив и от миналата година....и от по-миналата....Ние всяка година сме там по това време(и не само) и заради това ,освен трънчетата,за които говориш и другите неща,които изброих преди,се притеснявам и от огромното множество хора....,а ти понаваш Сара,знаеш как се отнася тя с хората-скача на всеки,радва се,иска да играе.....Представяш ли си bl) нашите срещи на поляната...умножени по 1000!
Ще видим...още го мислим bl)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#82 Потребителят е офлайн   jojko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2005 - 11:09 AM

Привет отново!

Първо да пожелаем приятно изкарване на морето . . . Няма да ти е лесно с дете и куче b)

Кака Сара наистина изглежда добре. Снимките са чудесни!!! Интересно че петното й е доста голямо. На Фрик е само на гърдите. Иначе той вече ходи на разходки ;) Не може да повярва какво се случва . . . Пулса му става сигурно 300 l) А иначе за прегряването си напълно права . . . Много го тормози жегата. След разходка спи по 4 часа. Но пък за сметка на това яде като невиждал. Лакомия.

Качих още негови снимки. От разходки и вкъщи (с коментар към тях r) )
http://snimka.bg/alb...p?album_id=4062

Все си мисля, че с кака му Сара ще си допаднат w)

До скоро от нас и отново приятно изкарване d)

#83 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2005 - 11:57 PM

Здравейте,здравейте b)
Още сме тук,но вече е решено твърдо-в понеделник Саричка заминава на море!!!!!Стискайте палци-ще разправям много като се върнем!
Фрик е страхотен сладур! w) Браво за снимките и не спирайте да му правите още....
Какво да ви кажа,може би ви чака леко разочароващ период,всмисъл,че булдочетата по-трудно свикват да *си вършат работата* навън.Ако сте очаквали,че веднага ще свикне да *ходи* навън.....е,няма да е веднага-ще му трябват няколко месеца n) .Това ви го казвам от опит,въпреки че Сара е женска и не знам как е при мъжките,може и по-бързо да стане.Така че успех и търпение в това отношение....
Друго....честно казано Фрик ми се вижда малко слабичък.Нали не ми се сърдите r)....той много ми харесва и искам ако мога да ви бъда полезна,понеже много скоро съм минала през всичко това.Та си мисля,че това ,с което го храните(въпреки,че е добре балансирано и при цялото ми уважение към д-р Попов!!!!),може и да не го засища дастатъчно.Разбира се лакомията на френските булдоци е пословична...но все пак...Незнам - вие си решавате,естествено,но може би ще му е по-добре с кучешка храна и няма да е все гладен....
Иначе много благодаря за пожеланията за морето и нямам търпение,като се върнем всички от всякъде да им организираме една среща на двете диванета b)
Поздрави от кака Сара на малкия разбойник! w) d)
User's Signature

#84 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2005 - 12:27 AM

А ето и няколко снимки на Сара от същия период,в който е Фрик в момента и нейното първо излизане навън......поствам ги за сравнение.Не казвам,че съм права изцяло за храненето,но понеже не съм имала никакви проблеми в това отношение( дори и с прекалена лакомия!),мисля,че може би ще съм ви полезна да направите сравнение и да решите кое е най-правилно за малкия сладур....

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
.....ами това е r)
Дано не съм ви се сторила прекалено нахална с моите съвети и примери!
Поздрави пак..... b)
User's Signature

#85 Потребителят е офлайн   jojko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2005 - 01:51 PM

Привет и от нас r)

Благодарим за ценните съвети и напътствия. Фрик наистина е една идея по-хилав в сравнение с другите булдоци на неговата възраст, но именно така препоръчаха докторите. Тъй като тези зверове много лесно дебелеят при растежа не е нужно да се гонят килограми а ръст, стойка и т.н. понеже краката им стават слаби ако надебелеят, а и дишането им се влошава заради сплесканият нос. Тъй че Фрик се развива перфектно. d) За разлика от други негови събратя е по-добре сложен, пъргав, игрив и жизнен именно защото не го прехранваме. Въпреки това не само на теб, но и на други хора им прави впечатление, че е малко слабичък. Както и да е . . .

Разправяй как е на морето. Сара плаши ли се от водата и т.н.

Пиша сега набързо така, че до скоро от нас r)

#86 Потребителят е офлайн   jojko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2005 - 01:54 PM

А иначе за ходенето навън си абсолютно права . . .
Малкия мръсник чака с нетърпение да се прибере вкъщи за да си свърши работата a)
Не ходи по чужди и външни тоалетни . . . възпитание b)

#87 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2005 - 01:44 AM

Здравейте! прибрахме се благополучно.....след пълни 14 дни(колкото бяхме запланували ) и нито ден по-рано.....Сара се държа перфектно и се школува чудесно на морето! прояви дружелюбен характер към всички-стана всеобща любимка...,не се стресна от тълпите туристи....извади здрав и устойчив стомах,при предизвикателства от морска вода-през пържена риба-до диня и пъпеш(последните-по правило почерпки от почитатели l) )...през деня пазеше стаята откъм балкона,с мълчаливо достойнство и пренебрежително отношение към плажуващите (нали ги знаете-глупавите хора,които продължават да стоят на слънце,дори и когато им е непоносимо горещо l) l) )....късно следобед нахалните,непрекъсващи вълни биваха налайвани и нахапвани подобаващо,след което,с чуство на добре изпълнен дълг се отправяше на поредната разходка-вечеря,в поредния апетитно миришещ курорт-ресторант.... l) l) l)
Ей така си изкара Сара на морето,за наша голяма радост и удовлетворение!
Живот и здраве-догодина,пак с нас!
А вие,приятели на булдоците и техни щастливи притежатели...как сте? Нещо ново?
User's Signature

#88 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2005 - 03:52 PM

Ей,булдоци и техните стопани....къде се изгубихте,бе? bl) То ние и без това сме си малко,но така все едно съвсем ни няма s)
jojko...как е Фрик?
Ще дойдете ли на срещата на 17.09. на полянката до х-л Хилтън-да се запознаем вече лично?
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   jojko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 09:18 AM

Привет, привет!!!
Наистина се загубих известно време, но ето ме отново b)
Фрик е добре, но ние не много поради простата причина, че още неможе да се създаде навик да ходи само навън. На всичкото отгоре около 10 дена нещо куцаше, макар всички доктори да не разбраха от какво. Според мен просто нали е буквално невменяемо животно при игра в парка нещо си изкълчи. Абе лудница bl)

За срещата сега научавам. Бройте ни и нас d) Само уточни в колко часа и сме на линия.

Засега чао от мен r)

#90 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 01:32 PM

Здравейте,много се радвам,че се появихте най-сетне b) !
Нямам търпение да видя Фрик! Засега срещата на сайта(на която имам предвид да се видим и запознаем,ако ви е удобно) е фиксирана за 17.09.-събота от 11.30ч. на полянката между хотел Хилтън и гарнизонното стрелбище.Дотам може да се стигне или по бул.*България* или откъм музея *Земата и хората*.Тези срещи винаги са много весели и приятни.Единствения проблем е,че май на 17-ти е работен ден...но не е сигурно....има си тема за срещата и там ще пише ще се състои ли или ще се премести на друга дата(мястото остава-там правим всичките си срещи!).Каквото и да стане ще пиша пак тук и много се надявам да се видим!
Поздрави на лудичкия Фрик
П.С. не се притеснявайте ще свикне в крайна сметка да ходи навън и по работа,освен за игра...но няма да е много скоро,за съжаление.Незнам защо се получава така,но и ние имахме същия проблем...дори се бях отчаяла по едно време,но после всичко се оправи и сега сме ОК в това отношение. r)
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2005 - 04:18 PM

....и така приятели-среща на 18-ти септември на полянката до х-л Хилтън в 13.00ч.!
Ще се радвам да се видим и да се запознаем и ние и булдочетата ни b) b) b)
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2005 - 01:16 PM

zdraveite ,kazvam se Vlado i mnogo mi dopadnaha vashite lubimci.mnogo bih iskal i az da si vsema takyv sladur no neznam ot kade. molq pomognete
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#93 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 12:07 PM

Eй здравейте на всички!!!!!!!!!!!!!!! И аз много обичам булдочета! Все пак и моя сладур е подобен!!! w)
Сигурно и ние ще ходим на хендлинга на 18 и тд.!!!

Моля и за малко помощ! подскажете хубава ветеринарна клиника!

#94 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 12:14 PM

Другари,има ли развъдници и клубове за френски булдоци ? Искам и аз едно малко хубаво булдоче,пък и децата ми надуха главата .
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 12:24 PM

Цитат

Другари,има ли развъдници и клубове за френски булдоци ? Искам и аз едно малко хубаво булдоче,пък и децата ми надуха главата .

пробвайте да се свържете с някои от клубовете! http://mpkucheto.dir.bg/k_1.htm
Успех!!!

#96 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 01:40 PM

Зашто заключиха темата??

#97 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2005 - 09:27 PM

Хей....*мръдвам* извън София зя 3 дни,а в нашата тема-нови приятели и важни въпроси...СУПЕР b) b) .
Бостънчето е страхотно! Много прилича на моята Сара(френски булдог),когато беше малка.Ще бъда много щастлива да го видя на 18-ти,но май още е малък bl) ,както и да е-дори да не е на тази среща,винаги ще има други b) ....Ще се радвам и да си бъбрим тук-породите наистина са различни,но много си приличат,поне външно...Другите прилики и разлики ще ги разгадаем по нататък,ако искате.Между-другото на колко е и как се казва малкия сладур?За Сара,предполагам знаете,ако сте разгледали темата-тя е фр.булдог,след няколко дни става на годинка,взета е от хора,от Варна по обява и няма валидно родословие,но това не и пречи да е страхотна(нали знаете-нашто куче най-хубаво лае l) l) l) ),в сайта на няколко места има нейни снимки,вкл.в конкурса за снимка за месец септември....тъй r)

Що се отнася до НАИСТИНА ДОБРА вет.клиника-това е Ита_вет,която се намира на ул.Свети Наум(срещу руското),тел.963-29-65.Две млади и много кадърни докторки(д-р Чернева и д-р Пенева) са там и можете да бъдете сигурни в тяхната компетентност r)

Що се отнася до това откъде да си вземете френски булдог....ами ,за съжаление незнам.Както писах по-горе,моята Сара е взета от обява...може да потърсите и вие.Това,което мога да ви препоръчам е да не взимате куче от борса или зоомагазин(освен ако не се убедите в произхода на кученцето).Това е важно,защото тази порода е още рядка в Бг. и е възможно да попаднете на кученце,което е с неустановен произход и здравословно състояние.Има много голяма тема по този въпрос,тук в Дог.бг.
Иначе мога само да ви поздравя за избора на порода-страхотни сладури са,умни,добри...,а с деца са просто фантастични(аз имам дъщеря на 4 години и Сара е най-добрата и приятелка w) )друго...нямат миризма,лесно се поддържат чисти,не изискват дълги разходки с големи натоварвания(тъкмо обратното!)...изключително силно се привързват към стопаните си и общо взето не са проблемни със здравето,ако се хранят с подходящата храна(в нашия случай-Роял канин медиум,за храненето също има много информация във форума).
Ами това е приятели...ще ми бъде много приятно ако продължим да си пишем тук за всички тези невероятни кучета r) ....
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2005 - 07:49 AM

Мерси Саричка, BEER ще почерпим.
Я ми кажете какво мислите за тези две оферти на които попаднах,едната е за тигров фр.булдог а другата е за внос от някъде на кученце за 500 евро. s)
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2005 - 02:24 PM

Цитат

Мерси Саричка, BEER ще почерпим.
Я ми кажете какво мислите за тези две оферти на които попаднах,едната е за тигров фр.булдог а другата е за внос от някъде на кученце за 500 евро. s)

Моля b) ...винаги е удоволствие за мен да си говоря тук!

Честно казано цената ми се вижда доста висока,но...АКО кученцето внос,което ви предлагат е от развъдник за френски булдоци,с добро родословие,мисля,че може и да го вземете оттам.Произхода на кучето е важен,не защото е много модерно да гледате куче с родословие,а за да сте сигурни,че кучето което взимате няма генетични заболявания,чистопородно е(не е кръстоска на фр. булдог с нещо друго),здраво е и с нормална психика( тук мога да ви дам пример с кокершпаньолите в Бг.-повечето не са чистопордни и са доста неврастенични,а истинския кокер е улегнало и спокойно куче...).просто в Бг. все още не се обръща достатъчно внимание на тези неща-аз самата си дадох сметка за тях,едва след като започнах да чета внимателно специалистите в този сайт и затова си позволявам да ви посъветвам да помислите за тези неща ПРЕДИ да си вземете кученце.Разбира се ,ако вземете булдоче от реномиран развъдник(какъвто в Бг.,за съжаление няма s) ),то ще е доста по-скъпо от неродословно такова,но може и да решите,че си заслужава.И ще можете да участвате на киноложки изложби,които вече стават все по-добри и по-забавни...
Аз постъпих импулсивно-влюбих се в снимката на мойта Сара,от пръв поглед и я взех (за 250лв.) без много да му мисля,но за късмет нямам проблеми с нея,а и хората от които я взех наистина имат френски булдог(нейната майка),а не нещо подобно на тази порода...Така че аз имах късмет,но никой не може да ви гарантира,че и вие ще имате такъв късмет.Така че помислете добре откъде да си вземете кученце,проучете всички възможности и залагайте на сигурно! Това е моят съвет .Ще чакам с нетърпение да разбера подробности,как се развива вашето търсене на фр.булдог и ако чуя нещо,че някъде се продават качествени булдочета,непременно ще пиша тук.
П.С. Само да добавя-МОЖЕТЕ да попаднете на хубаво куче и от обява,но е по-сигурно от развъдник,макар и по-скъпо и малко по-трудно,защото то непременно трябва да е внос...
Успех! b)
Що се отнася до това,че сте попаднали на обява за тигрово булдоче,мога да ви посъветвам само едно-първо го вижте-на снимка или лично и си преценете дали ви харесва,защото окраските на козината могат да бъдат много различни.Моята Сара е почти чисто черна с бяло петно на гърдите и това е само един от вариантите за окраска на козината....Преди да я вземем,още докато си избирахме порода в къщи,се поровихме в Интернет и попаднахме на много снимки на фр.булдоци...беше полезно да се запознаем по този начин с породата,можете да го направите и вие....
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   yorki_liby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2005 - 03:28 PM

Здравейте преди да си взема Йорки имах френски булдог и искам да ви кажа че са признати само бели,бели спетна,бежови и кафеви последните две обаче ги няма в България а кафеви се раждат едно 10000 !Моето беше черно но не беше оригинално така че търсете си от по-горе изброените но и черните са големи сладурковци на мен те ,белите и бежовите са ми любими но какво да се прави измишльотини на тези които Уж "разбират"
Но каквото и да си избереш ще имаш до себе си един много верен и забавен приятел с който всеки ден е купон!
Между другото имаше обява за бял френски бълдог който и родителите му са бели и беше 250лв ако намеря обявата ще ти дам телефон!
И дати кажа повечето са смесени със бостънски териер и са по-високи от стандарта!
Най добре е кучето да е внос защото в чужбина има такива качествени кучета коит в България са 2-3!
Успех ще ти помагам с каквото мога все пак съм гледала накар и не чисто bravo кръвен!!

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни