Френски булдог
Публикувано: 18 July 2005 - 09:29 PM
Ще видим...още го мислим bl)

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 22 July 2005 - 11:09 AM
Първо да пожелаем приятно изкарване на морето . . . Няма да ти е лесно с дете и куче b)
Кака Сара наистина изглежда добре. Снимките са чудесни!!! Интересно че петното й е доста голямо. На Фрик е само на гърдите. Иначе той вече ходи на разходки ;) Не може да повярва какво се случва . . . Пулса му става сигурно 300 l) А иначе за прегряването си напълно права . . . Много го тормози жегата. След разходка спи по 4 часа. Но пък за сметка на това яде като невиждал. Лакомия.
Качих още негови снимки. От разходки и вкъщи (с коментар към тях r) )
http://snimka.bg/alb...p?album_id=4062
Все си мисля, че с кака му Сара ще си допаднат w)
До скоро от нас и отново приятно изкарване d)
Публикувано: 22 July 2005 - 11:57 PM
Още сме тук,но вече е решено твърдо-в понеделник Саричка заминава на море!!!!!Стискайте палци-ще разправям много като се върнем!
Фрик е страхотен сладур! w) Браво за снимките и не спирайте да му правите още....
Какво да ви кажа,може би ви чака леко разочароващ период,всмисъл,че булдочетата по-трудно свикват да *си вършат работата* навън.Ако сте очаквали,че веднага ще свикне да *ходи* навън.....е,няма да е веднага-ще му трябват няколко месеца n) .Това ви го казвам от опит,въпреки че Сара е женска и не знам как е при мъжките,може и по-бързо да стане.Така че успех и търпение в това отношение....
Друго....честно казано Фрик ми се вижда малко слабичък.Нали не ми се сърдите r)....той много ми харесва и искам ако мога да ви бъда полезна,понеже много скоро съм минала през всичко това.Та си мисля,че това ,с което го храните(въпреки,че е добре балансирано и при цялото ми уважение към д-р Попов!!!!),може и да не го засища дастатъчно.Разбира се лакомията на френските булдоци е пословична...но все пак...Незнам - вие си решавате,естествено,но може би ще му е по-добре с кучешка храна и няма да е все гладен....
Иначе много благодаря за пожеланията за морето и нямам търпение,като се върнем всички от всякъде да им организираме една среща на двете диванета b)
Поздрави от кака Сара на малкия разбойник! w) d)

Публикувано: 23 July 2005 - 12:27 AM

.....ами това е r)
Дано не съм ви се сторила прекалено нахална с моите съвети и примери!
Поздрави пак..... b)

Публикувано: 01 August 2005 - 01:51 PM
Благодарим за ценните съвети и напътствия. Фрик наистина е една идея по-хилав в сравнение с другите булдоци на неговата възраст, но именно така препоръчаха докторите. Тъй като тези зверове много лесно дебелеят при растежа не е нужно да се гонят килограми а ръст, стойка и т.н. понеже краката им стават слаби ако надебелеят, а и дишането им се влошава заради сплесканият нос. Тъй че Фрик се развива перфектно. d) За разлика от други негови събратя е по-добре сложен, пъргав, игрив и жизнен именно защото не го прехранваме. Въпреки това не само на теб, но и на други хора им прави впечатление, че е малко слабичък. Както и да е . . .
Разправяй как е на морето. Сара плаши ли се от водата и т.н.
Пиша сега набързо така, че до скоро от нас r)
Публикувано: 14 August 2005 - 01:44 AM
Ей така си изкара Сара на морето,за наша голяма радост и удовлетворение!
Живот и здраве-догодина,пак с нас!
А вие,приятели на булдоците и техни щастливи притежатели...как сте? Нещо ново?

Публикувано: 26 August 2005 - 03:52 PM
jojko...как е Фрик?
Ще дойдете ли на срещата на 17.09. на полянката до х-л Хилтън-да се запознаем вече лично?

Публикувано: 31 August 2005 - 09:18 AM
Наистина се загубих известно време, но ето ме отново b)
Фрик е добре, но ние не много поради простата причина, че още неможе да се създаде навик да ходи само навън. На всичкото отгоре около 10 дена нещо куцаше, макар всички доктори да не разбраха от какво. Според мен просто нали е буквално невменяемо животно при игра в парка нещо си изкълчи. Абе лудница bl)
За срещата сега научавам. Бройте ни и нас d) Само уточни в колко часа и сме на линия.
Засега чао от мен r)
Публикувано: 31 August 2005 - 01:32 PM
Нямам търпение да видя Фрик! Засега срещата на сайта(на която имам предвид да се видим и запознаем,ако ви е удобно) е фиксирана за 17.09.-събота от 11.30ч. на полянката между хотел Хилтън и гарнизонното стрелбище.Дотам може да се стигне или по бул.*България* или откъм музея *Земата и хората*.Тези срещи винаги са много весели и приятни.Единствения проблем е,че май на 17-ти е работен ден...но не е сигурно....има си тема за срещата и там ще пише ще се състои ли или ще се премести на друга дата(мястото остава-там правим всичките си срещи!).Каквото и да стане ще пиша пак тук и много се надявам да се видим!
Поздрави на лудичкия Фрик
П.С. не се притеснявайте ще свикне в крайна сметка да ходи навън и по работа,освен за игра...но няма да е много скоро,за съжаление.Незнам защо се получава така,но и ние имахме същия проблем...дори се бях отчаяла по едно време,но после всичко се оправи и сега сме ОК в това отношение. r)

Публикувано: 08 September 2005 - 12:24 PM
Цитат
пробвайте да се свържете с някои от клубовете! http://mpkucheto.dir.bg/k_1.htm
Успех!!!
Публикувано: 09 September 2005 - 09:27 PM
Бостънчето е страхотно! Много прилича на моята Сара(френски булдог),когато беше малка.Ще бъда много щастлива да го видя на 18-ти,но май още е малък bl) ,както и да е-дори да не е на тази среща,винаги ще има други b) ....Ще се радвам и да си бъбрим тук-породите наистина са различни,но много си приличат,поне външно...Другите прилики и разлики ще ги разгадаем по нататък,ако искате.Между-другото на колко е и как се казва малкия сладур?За Сара,предполагам знаете,ако сте разгледали темата-тя е фр.булдог,след няколко дни става на годинка,взета е от хора,от Варна по обява и няма валидно родословие,но това не и пречи да е страхотна(нали знаете-нашто куче най-хубаво лае l) l) l) ),в сайта на няколко места има нейни снимки,вкл.в конкурса за снимка за месец септември....тъй r)
Що се отнася до НАИСТИНА ДОБРА вет.клиника-това е Ита_вет,която се намира на ул.Свети Наум(срещу руското),тел.963-29-65.Две млади и много кадърни докторки(д-р Чернева и д-р Пенева) са там и можете да бъдете сигурни в тяхната компетентност r)
Що се отнася до това откъде да си вземете френски булдог....ами ,за съжаление незнам.Както писах по-горе,моята Сара е взета от обява...може да потърсите и вие.Това,което мога да ви препоръчам е да не взимате куче от борса или зоомагазин(освен ако не се убедите в произхода на кученцето).Това е важно,защото тази порода е още рядка в Бг. и е възможно да попаднете на кученце,което е с неустановен произход и здравословно състояние.Има много голяма тема по този въпрос,тук в Дог.бг.
Иначе мога само да ви поздравя за избора на порода-страхотни сладури са,умни,добри...,а с деца са просто фантастични(аз имам дъщеря на 4 години и Сара е най-добрата и приятелка w) )друго...нямат миризма,лесно се поддържат чисти,не изискват дълги разходки с големи натоварвания(тъкмо обратното!)...изключително силно се привързват към стопаните си и общо взето не са проблемни със здравето,ако се хранят с подходящата храна(в нашия случай-Роял канин медиум,за храненето също има много информация във форума).
Ами това е приятели...ще ми бъде много приятно ако продължим да си пишем тук за всички тези невероятни кучета r) ....

Публикувано: 10 September 2005 - 02:24 PM
Цитат
Я ми кажете какво мислите за тези две оферти на които попаднах,едната е за тигров фр.булдог а другата е за внос от някъде на кученце за 500 евро. s)
Моля b) ...винаги е удоволствие за мен да си говоря тук!
Честно казано цената ми се вижда доста висока,но...АКО кученцето внос,което ви предлагат е от развъдник за френски булдоци,с добро родословие,мисля,че може и да го вземете оттам.Произхода на кучето е важен,не защото е много модерно да гледате куче с родословие,а за да сте сигурни,че кучето което взимате няма генетични заболявания,чистопородно е(не е кръстоска на фр. булдог с нещо друго),здраво е и с нормална психика( тук мога да ви дам пример с кокершпаньолите в Бг.-повечето не са чистопордни и са доста неврастенични,а истинския кокер е улегнало и спокойно куче...).просто в Бг. все още не се обръща достатъчно внимание на тези неща-аз самата си дадох сметка за тях,едва след като започнах да чета внимателно специалистите в този сайт и затова си позволявам да ви посъветвам да помислите за тези неща ПРЕДИ да си вземете кученце.Разбира се ,ако вземете булдоче от реномиран развъдник(какъвто в Бг.,за съжаление няма s) ),то ще е доста по-скъпо от неродословно такова,но може и да решите,че си заслужава.И ще можете да участвате на киноложки изложби,които вече стават все по-добри и по-забавни...
Аз постъпих импулсивно-влюбих се в снимката на мойта Сара,от пръв поглед и я взех (за 250лв.) без много да му мисля,но за късмет нямам проблеми с нея,а и хората от които я взех наистина имат френски булдог(нейната майка),а не нещо подобно на тази порода...Така че аз имах късмет,но никой не може да ви гарантира,че и вие ще имате такъв късмет.Така че помислете добре откъде да си вземете кученце,проучете всички възможности и залагайте на сигурно! Това е моят съвет .Ще чакам с нетърпение да разбера подробности,как се развива вашето търсене на фр.булдог и ако чуя нещо,че някъде се продават качествени булдочета,непременно ще пиша тук.
П.С. Само да добавя-МОЖЕТЕ да попаднете на хубаво куче и от обява,но е по-сигурно от развъдник,макар и по-скъпо и малко по-трудно,защото то непременно трябва да е внос...
Успех! b)
Що се отнася до това,че сте попаднали на обява за тигрово булдоче,мога да ви посъветвам само едно-първо го вижте-на снимка или лично и си преценете дали ви харесва,защото окраските на козината могат да бъдат много различни.Моята Сара е почти чисто черна с бяло петно на гърдите и това е само един от вариантите за окраска на козината....Преди да я вземем,още докато си избирахме порода в къщи,се поровихме в Интернет и попаднахме на много снимки на фр.булдоци...беше полезно да се запознаем по този начин с породата,можете да го направите и вие....

Публикувано: 10 September 2005 - 03:28 PM
Но каквото и да си избереш ще имаш до себе си един много верен и забавен приятел с който всеки ден е купон!
Между другото имаше обява за бял френски бълдог който и родителите му са бели и беше 250лв ако намеря обявата ще ти дам телефон!
И дати кажа повечето са смесени със бостънски териер и са по-високи от стандарта!
Най добре е кучето да е внос защото в чужбина има такива качествени кучета коит в България са 2-3!
Успех ще ти помагам с каквото мога все пак съм гледала накар и не чисто bravo кръвен!!