Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 27 March 2010 - 11:41 AM
Аз също съм против евтаназията на този етап.Даже си мисля че е възможно след като заздравеят напълно раните Мима да може да се придвижва пълзешком използвайки чуканчетата си.Само трябва да е на подходящ терен -тревичка или килим за да не се разранява.Само трябва да се окопити,да се почувства защитена,спокойна и обичана и тя сама ще намери начин да се справя със състоянието си,а и специалисти ще и помогнат по всички възможни начини.
Попечителя и ще ни информира за състоянието и,ще помагаме кой с каквото може.Не се колебайте да я поверите на друг.Нека загърби мястото превърнало се за нея в ад.Нека почне на чисто,тя сама ще покаже дали иска да живее.
Публикувано: 27 March 2010 - 12:35 PM
Вие представяте ли си, че това куче дори не може да се почеша бе хора- ще го сърби , а не може да се почеша, няма никога с топчица да си поиграе, няма да може да скача, да тича- е сигурна съм, че и да имаше възможност да избира, никога не би избрало това - да се влачи и да упражнява някаква плазмодийна форма на живот.
Да ще свикне и ние свикваме със всичко , но дали ще е достойно за него. Дайте да не мислим само за собствената си съвест , а за достойнството на едно живо същество. Мисля, че и това нашето вече е някаква крайна форма на милосърдие.
Бях чула някъде, че в Япония гледали котета във вази- мушкали ги там от малки- тялото им се деформирало, мускулите им атрофирали и заприличвали на хранещо се и акащо цвете. То и това коте ще свикне, още повече, че няма да знае за друга форма на живот , но правилно ли е?!
Бог да му помага на клетничето.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 27 March 2010 - 12:42 PM
Това за мен е жестокост, а не помощ.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 27 March 2010 - 12:46 PM
Идеята да се сезират европейските съдилища и организации е най-доброто, и надявам се ефикасно действие , което трябва да се предприеме. Живеем в една беззаконова държава, чиито граждани / в това число и аз / нямаме уважение / страх/ нито от полиция, нито от съдилища, нито от Господ.
Да живее демокрацията!!!!!, но за съжаление от нея се възползват само такива изверги, садисти и ветеринари-печелбари, които остават ненаказани. Омръзна ми от медииното афиширане на коя мутра или политик / корумпиран или свързан с групировка - или не/ е бил хванат - пуснат, осъден - оправдан и подобни глупости, с което ни замазват очите и симулират някаква дейност. Това е една от причините, поради която ми липсва байТошевото време. Немислимо беше такава жестокост да остане ненаказана. Най-малкото щеше да име близки срещи от третия вид в някой милиционерски участък или настаняване в психично заведение. Нямаше скрито-покрито и колкото и да е неприятно имаше полза даже и от "клюкаринето" на съседите. Сега какво- в съседният апартамент се чуват викове, но ние се скътаваме - на другият ден жената или детето ги срещаш насинени, или си забелязал съседът ти през два двора да е има по-особенно или избухливо отношение към животни и имаш подозрения, но не смееш да ги споделиш..... Демокрацията е много по-опасна от липсата на такава, защото сега сам правиш избора да споделиш/съобщиш/ за свое съмнение - или не. Често си затваряме очите -поради липса на доказателства- но ние не сме следователи или прокурори - то не ,че и те си вършат кой-знае колко добре работата , но трябва да има гражданско общество, самосъзнание или каквото там се нарича, за да се всее смут и страх в мижавите душички на тези изверги, садисти, педофили и всякакви подобни издънки, които остават демократично анонимни, ненаказани или амнистирани.
И на мен ми е тежко и болно , и се опитвам да преглътна ужасяващият садизъм и много се чудех, дали изобщо има смисъл да пиша, но ми омръзна съчувствието и съпричасността да остават в рамките на семейството, защото липсата на действие довеждат до подобни нечовешки постъпки.
Не претиндирам за всеобщо одобрение на горенаписаното и не се стремя за такова. Просто исках да кажа, че подкрепям идеята на mimotova и ще помогна с каквото е нужно за реализирането й.
Публикувано: 27 March 2010 - 12:57 PM
А най-трудно е на човека, който се грижи за Мими в момента, нейния собственик.
Восток, нека още веднъж да повторя: ние не сме някаква орда, която ще се втурне да евтаназира животинката само от болни амбиции. Всеки желае да помогне, всеки просто изразява мнение. За кученцето ще бъде направено най-доброто, ще се проверят всички варианти.
Много ни е трудно да изживеем това кученце, макар само на снимки. Но нека малко да поотрезвеем от емоции.
Истината е, че на Мима й трябват прегледи при най-добрите специалисти с голям опит. Да се съставят предложения в конкретна насока, които ветеринар да предложи. Много е вероятно и да проходи отново това кученце, може би има такъв вариант на протези...
Восток, вие готов ли сте да поемете возенето на Мима по доктори, ние като за начало ще можем да финансираме разходите за консултации и лекарства. Можете ли да осигурите на кученцето топъл и чист дом, редовно човешко присъствие, силна храна? Никой не желае да Ви отнеме Мими, желанието е само тя да получи най-доброто. И ако вие поемете специфичните от тук нататък грижи, всички само ще Ви съдействаме. Отговорете, моля, какво е вашето виждане от тук нататък, имате може би и Вие някакви планове?
Публикувано: 27 March 2010 - 01:22 PM
CaRry го каза! Друго нямам какво да кажа аз... просто съм без коментар! ;( Изгледах и филма... Добре, че за малката ми възраст имам силна психика... а колко сълзи изплаках гледайки как мъчат горките животинки ;( !
Това което мога да кажа по случая е- пожелавам късмет на Мими (определено ще й е нужен) до колкото е възможно, и дано се намери решение на този проблем! А за извършителя е по добре да не говоря

Публикувано: 27 March 2010 - 01:28 PM
Преди 5 минути говорих с ветеринар от една от клиниките в града и ми казаха,че е необходима повече информация за кучето. Дали е напълно парализирано, дали ина някакви нарушения в гръбнака и т.н. Дадоха ми също телефона на специализирана клиника където бих могла да получа повече информация за това дали може да се поставят протези или не.
Ако може да ми изпратите на лични резултатите от прегледа на Мима. Така ще мога да получа повече информация за това, което може да се направи във Финландия за нея. За щастие тук животните имат повече права от хората.
Излишно е да коментирам станалото, иска ми се само да има някакво възмездие накрая.

Silence is often the best thing to say
Публикувано: 27 March 2010 - 01:39 PM
Остава само стопанинът да каже дали е съгласен кученцето да дойде в Русе.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 27 March 2010 - 01:40 PM

www.streletz.eu
Публикувано: 27 March 2010 - 01:50 PM
Остава само стопанинът да каже дали е съгласен кученцето да дойде в Русе.
Това е истината. Стопанина, ако го е грижа за Мима, би трябвало да я даде.
Ако пък все му е тая, че ще изгние, не знам какво може да се направи.
Вчера получих и предложение за количка (евентуално) за такова куче или за куче с всички парализирани крайници (което е същото донякъде).
Публикувано: 27 March 2010 - 02:17 PM
Присъединявам се към вас,с молбата на кученцето да бъдат оказани най-стриктни грижи! Също така,ако мога бих желала и аз да помогна по какъвто и да е начин.Моля,да бъдем осведомяване за развоя по случая.Настоявам престъпника,осакатил животното,да бъде подведен под съдебна отговорност.
Аз и моето семейство,,заставаме твърдо зад каузата и петицията,и в случай на отказ,обяваме гражданско неподчинение!
Не искам да съдя никой,но собственика на Мими,е проявил уникална немърливост! Веднъж вече е видял,че някой и реже лапичките! Защо е чакал,до се стигне до тук!? Защо не си е прибрал животното на сигурно място? За Бога бе хора,като не може да гледате животни,защо си взимате?
Публикувано: 27 March 2010 - 03:35 PM
Не се знае какво е бъдещето на Мима, но нека да не я отписваме толкова бързо. Понякога се случват "невъзможни" неща.
Публикувано: 27 March 2010 - 04:00 PM
Дано да е защитено.Аман от изроди в тая държава.Може ли някой да е способен на това?
Публикувано: 27 March 2010 - 04:39 PM
Излишно е да казвам, че съм шокирана , потресана и ужасена.
Прочетох темата, не съм гледала репортажите, и от тогава само за това мисля.
От известно време няколко въпроса не ми дават мира.
Как някой ще реже крачето на кучето и то няма да се защитава?
Как този човек нее ухапан?
Дори най-малкото и беззащитно куче би го направило!
Как този човек отново ще отиде при кучето да продължи с тази гавра без то да реагира?
Дали е бил само един изверг???? - Едва ли !
Ако действително е подадена жалба в полицията, то тези въпроси трябва да се вземат под внимание мисля.
Най- логично е да са провери в болници за ухапани от куче.
Да се провери евентуалния извършител за ухапвания и скъсани дрехи.
И защо не ??? - ДА се направи нещо като очна ставка - не вярвам кучето като го види да не реагира по - познатия на всеки който има и е имал куче начин.
И да стопанина му е виновен поне наполовина за случилото се с горката душичка .
И ако трябва да прекара остатъка от живота си като вегетира заради гузната съвест на накой си по - добре НЕ !
Все пак има хора които са готови да осигурят тъй да се каже по - нормално съществуване на милото момиче.
И за финал да кажа че не ме интересува дали собственика или сина му ще се засегнат , но безотговорното им отношение е ужасяващо.
Публикувано: 27 March 2010 - 04:43 PM
Това си мисля и аз.Кучетата ако и да не могат да говорят,то могат да реагират по много начини на нападателя си! Виждала съм кротки кучета,които проявяват агресия,към човек който е бил зъл към тях.
Публикувано: 27 March 2010 - 04:46 PM
Местя я тук, в Новини, МОЛЯ, да бъде слята с другата.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 March 2010 - 05:13 PM

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...

Публикувано: 27 March 2010 - 05:20 PM
Абсолютно съм съгласна с теб! Мима трябва да живее в дом, на чисто, където състоянието й ще може да бъде следено непрекъснато.
Восток, представете си Вие да бъдете без крайници и да Ви оставят сами навън - абсолютно беззащитни и без възможност дори да се почешете. Ако не искате да дадете кучето на Ласка, то поне я приберете вкъщи.