Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1901 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 July 2010 - 11:49 AM

Тук аз не виждам някой да твори добро... точно обратното... Не смятам да се персонализирам по какъвто и да е начин, за да се защитавам. Просто вие с това обвинение доказвате колко сте дребни душици и колко сте озлобени към хората...

ПП: Освен това, ако не искате такива като мен - никои, да взимат отношение, не правете публичен този цирк...
User's Signature

Качена снимка

#1902 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 21 July 2010 - 12:26 PM

Ще ме извините за малко резкия тон на това, което ще кажа, но като БЪЛГАРКА се засягам много, когато ме включват в разни посредствени обобщения. Още повече се вбесявам, когато наскоро пръкнали се защитници на някоя кауза с приказки и действия са на път да провалят резултати от многогодишен труд на хора, които наистина им пука.
Последните дни чета тук - в темата за кучето Мима - някакви дребнави разправии за пари, изказвания и призиви за вдигане на шум по медии - и това всичко писано от хора, регистрирали се съвсем скоро. На всички тях искам да кажа: Моля ви, замислете се какво правите, за какво призовавате, в чия мелница наливате вода... Писнало ми е да слушам по медии, по форуми и от всякъде, как парите за бездомните кучета отиват по джобове на хора от НПО, как се взимат парите на чужденците и не се прави нищо. Включително и един куп неоснователни обвинения имаше, че и дарения от хора от форума са отишли в нечии жобове. Да не говорим и за обвиненията срещу АРС.
И винаги обвиненията са били срещу тези, които наистина работят и влагат и собствени средства, и много любов към животните в работата си. А са били обвинявани от неработещи, незнаещи и дребнави душици.
Много е лесно да плюем по този и онзи, без да знаем цялата истина, само че къде в спора е другата гледна точка? Тук е само едната страна - с агресивни поддръжници. И вобше не им пука за състоянието на Мима, както личи. Нито за многото други осакатени. Нито за НК.
Госпожо Добрева, адмирации за това, че поехте да се грижите за Мима. Но недоумявам, как юрист няма да се сети да оформи един договор при заминаване на кучето за лечение в чужбина. За мен в цялата история има доста мътни неща.
Ако наистина се чувствате собствени на Мима и милеете за нейното здраве - хората ви предложиха помощ, отидете на място и разберете какво става. След това преценете, какво ще е най-доброто за нея.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1903 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 21 July 2010 - 12:46 PM

Съгласна съм с горния пост.
А що се отнася до лечението, то може да се завърши и тогава Мими да си дойде.
То няма да трае вечно.
User's Signature

Качена снимка

#1904 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 21 July 2010 - 01:05 PM

не знам дали това със съдебните дела не е безсмислено
все пак правен ли е опит МИМАда бъде прибрана ,и тогава ,ако не я дадат да се съдят,защото това с делата е мъка

P.S. и стига с тези спорове за пари

#1905 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 01:14 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 21 July 2010 - 11:31 AM, написа:

Ще ме извините за малко резкия тон на това, което ще кажа, но като БЪЛГАРКА се засягам много, когато ме включват в разни посредствени обобщения. Още повече се вбесявам, когато наскоро пръкнали се защитници на някоя кауза с приказки и действия са на път да провалят резултати от многогодишен труд на хора, които наистина им пука.
Последните дни чета тук - в темата за кучето Мима - някакви дребнави разправии за пари, изказвания и призиви за вдигане на шум по медии - и това всичко писано от хора, регистрирали се съвсем скоро. На всички тях искам да кажа: Моля ви, замислете се какво правите, за какво призовавате, в чия мелница наливате вода... Писнало ми е да слушам по медии, по форуми и от всякъде, как парите за бездомните кучета отиват по джобове на хора от НПО, как се взимат парите на чужденците и не се прави нищо. Включително и един куп неоснователни обвинения имаше, че и дарения от хора от форума са отишли в нечии жобове. Да не говорим и за обвиненията срещу АРС.
И винаги обвиненията са били срещу тези, които наистина работят и влагат и собствени средства, и много любов към животните в работата си. А са били обвинявани от неработещи, незнаещи и дребнави душици.
Много е лесно да плюем по този и онзи, без да знаем цялата истина, само че къде в спора е другата гледна точка? Тук е само едната страна - с агресивни поддръжници. И вобше не им пука за състоянието на Мима, както личи. Нито за многото други осакатени. Нито за НК.
Госпожо Добрева, адмирации за това, че поехте да се грижите за Мима. Но недоумявам, как юрист няма да се сети да оформи един договор при заминаване на кучето за лечение в чужбина. За мен в цялата история има доста мътни неща.
Ако наистина се чувствате собствени на Мима и милеете за нейното здраве - хората ви предложиха помощ, отидете на място и разберете какво става. След това преценете, какво ще е най-доброто за нея.

Този пост визира като че ли мен......Знаеш какво ще ти кажа...това че съм се регистрирала преди 2 дни-не ти дава право да правиш оценки-кой от колко време се занимава и прави нещо за животните...не зная от колко време ти се занимаваш с тази кауза-но аз от повече от 20 год.Съвсем не са дребнавости-и вие се засрамете...КРАДАТ-И ОЩЕ КАК?Като почнете от Екоравновесие....Знаеш ли ти която казваш ,че са неоснователни твърденията ми-какво аз зная? Българи-изнасят кучета ,минавйки ги за породисти...които могат да продадат,ок които не могат да подарят-пускат на свобода-някъде м/у границита на Австрия и Германия.И това го зная от много голяма и силна организация в Европа.И трябваше аз да се срамя-когато ми казаха:Знаш ли мила,какви далавери правят твоите сънародници-Българи?-Със сигурност се знае,и всичко се наблюдава от Европа"....Да,не го знаех....Не зная ти откъде си се пръкнала,и какво и кого защитаваш-но аз когато съм се била ,със събирачите на кучета от Общинската фирма-сигурно и хабер си нямала за това...не хвърляйте вие кал...защото аман от такива българи като вас...иди да ринеш кучешки лайна в приютите,да разхождаш нещастните животни,да ги храниш-и тогава влез тука да се пъчиш.Защото аз правя и това.....

#1906 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 01:20 PM

На кого и как помагате като се биете в гърдите кой колко години работил за животните? Как помагате в момента с нападките си един срещу друг? Не съм първата, която ще го каже, но моля, мислете преди да пишете! Отстрани е страшно грозно, уверявам ви.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1907 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 21 July 2010 - 01:23 PM

Само едно уточнение - Екоравновесие не е НПО.

#1908 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 01:25 PM

Ето какво пише Надя Донато за това-има или няма злоупотреби....http://www.cafepress.com/ProtestBG И знаете ли за злоупотребите на 4 Лапи в Пловдив?Или ще си скриете главите си като щраус?

#1909 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 21 July 2010 - 01:29 PM

Показване на мнениетоolimpia, в 21 July 2010 - 01:30 PM, написа:

И знаете ли за злоупотребите на 4 Лапи в Пловдив?Или ще си скриете главите си като щраус?

Какви например? Аз не зная, но бих искала да науча. Ако може на ЛС за да не разводняваме темата.

#1910 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 01:30 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 21 July 2010 - 12:25 PM, написа:

На кого и как помагате като се биете в гърдите кой колко години работил за животните? Как помагате в момента с нападките си един срещу друг? Не съм първата, която ще го каже, но моля, мислете преди да пишете! Отстрани е страшно грозно, уверявам ви.

Съжелявам-но трябваше да поясня-че не може като съм регестрирана от преди 3 дни-може да ме обвиняват.Затова поясних..След като не знаете кой ,какво прави-наистина не хвърляйте такива обвинения.Знаете ли ,че това в България-никъде го няма...ние сме уникоми...

#1911 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 01:34 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 21 July 2010 - 01:34 PM, написа:

Показване на мнениетоolimpia, в 21 July 2010 - 01:30 PM, написа:

И знаете ли за злоупотребите на 4 Лапи в Пловдив?Или ще си скриете главите си като щраус?

Какви например? Аз не зная, но бих искала да науча. Ако може на ЛС за да не разводняваме темата.

Че какво ще и разводнявате? Това явно вече не е тема за кучето Мима, а за това кой какви злоупотреби евентуално е извършил и кой сега ще го натопи.
Olimpia, никакви обвинения не съм хвърляла. Написах, че отстрани е грозно това, което правите. И попитах в чия полза е. Питам пак.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1912 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 01:54 PM

Ок,за да не разводняваме темата...но можеше към по-горния пост да се обърнете,защото от там почна разводняването.Обвинения и какво ли не.И когато се опиташ,да се защитиш-не ни интересува кой колко и какво...ами като не ви интересува ,защо обвинявате?Не сме националисти -това е...никога не сме били единни...всеки робува на нечии интереси.Всички в България,които се занимават с това,знаят какви злоупотреби има.А ако се бяхте информирали повече,щяхте и да знаете за Пловдив и за "4 лапи...ако не знаете-отворете сайта им и прочетете.За да не звучи като клюка.

#1913 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 21 July 2010 - 02:01 PM

Отворих сайта и нищо не намерих. Има кратка статия за проекта в Пловдив и това е.
Чакам ЛС.

#1914 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 July 2010 - 02:09 PM

olimpia, казахте 'А', сега кажете и 'Б'. Иначе чисто и просто си остава безпочвено обвинение.

#1915 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 02:11 PM

http://www.plovdivmedia.com/24049.html ако се поразровите ще разберете и сами-а не да чакате линк....

#1916 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 02:22 PM

А може ли тези глупости да се пишат извън темата на Мима?!
Имаме си 15 стр. тема, прочетете я и ако имате какво още да ни светнете по въпроса, помолете модератора на ЛС да я отключи.

#1917 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 21 July 2010 - 02:25 PM

честно, ама стана като циганска сергия...кой какво казал, къде го казал, другия пък какви далавери правел...без доказателства тези думи нямат сила, а и изглеждат адски грозно. Все едно чета някакъв жълт вестник, спирам вече, изгубих интерес :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1918 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 02:44 PM

Показване на мнениетоmil_, в 21 July 2010 - 12:27 PM, написа:

А може ли тези глупости да се пишат извън темата на Мима?!
Имаме си 15 стр. тема, прочетете я и ако имате какво още да ни светнете по въпроса, помолете модератора на ЛС да я отключи.

Подкрепям,
Моля ви спрете,никой не става по прав или по щастлив.
Темата е за Мими,а интелигентните хора не се връзват на провокации!

#1919 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 02:55 PM

Вижте какво-писах достатъчно по темата.И всичко е взаимно свързано.Просто трябва да сме единни-и не да делим темите...Мими е това което ни обедини ,да се борим против такива прояви.А започнаха обвинения...визирам поста на :gabipap.....не може просто,защото не харесваме становището на някого да го нападаме. И аз се срамувам като българка.Защото,не сме единни.Защото дори и сега,когато виждаме как стоят нещата,се нападаме.Защото някой иска да злоупотреби с едно невинно животно,и да печели на негов гръб.Ок,тези пари които се събират,могат да бъдат и за помощ на други животни,но да беше информирал Добрева? Ако не се беше разбрало,че Димитров няма никакво намерение да връща Мими в България,до кога щяхме да чакаме и питаме?Да беше казал на Виолета Добрева,да беше комуникирал с нея.Та за Мими питат от толкова държави?И се интересуват.А тя, ако въобще получава инфо,то е толкова оскъдно.А тя е човека ,който трябва да знае,какво става с кучето и.И е съвсем нормално да се притеснява.И трябва да скачат С/у нея-защото,не се примерява с това,което е разбрала? Тя е поела отговорност за Мими,и иска да се върне при нея.Защо така се нападаме? мислите ли ,че и аз не искам този проблем в България да се реши?Да имаме закон за ЗЖ...и да сме малко по -единни.Мислим и за Мими, и за останалите животни-повярвайте ми...

#1920 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 July 2010 - 02:57 PM

аз, ако позволите, де
не смятам, че хората нападат Добрева тук
по-скоро не им допадат останалите мнения, които , пак ако позволите, са пълни с обвинения, а като някой каже, че не му допадат, то той бил сипел обвинения.
затворен кръг...
кой крал, кой е мошеник, някъде крадец мернах...
г-жа Добрева е в правото си да иска информация, абсолютно подкрепям това.
Обаче тежките думи от останалите хора...Ужасно...
Прощавайте, но да нападаш хората, а после да заемаш позата на жертва е крайно недостойно.
И пак, ако позволите ЗЗЖ си имаме.
Г-жо Добрева, имате пълната ми подкрепа да изисквате информация за Мими, дори ако вие в качеството си на собственик, прецените, че за нея тук е по-добре - пак ви подкрепям. Моля ви само, настоявайте и вие за добър тон и изчистване на изказвания с изпразнени от смисъл груби думи, нападки и безпочвени обвинения.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »