Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#281 Потребителят е офлайн   ted4y Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 28 March 2010 - 03:01 PM

http://vbox7.com/play:aa1e8f98
User's Signature

Мод: Прекалено голяма картинка!http://img128.yfrog.com/img128/790/fullmetalpanicsig13ww.jpg

#282 Потребителят е офлайн   NastyGirl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 03:03 PM

Потресена съм от случилото се! Подписах петицията,готова съм да помогна и финансово,ако се налага лечение в чужбина.Нека кученцето живее в любящ дом,в подходящи условия/не на двора/.Нека изживее и без друго трудния си живот поне малко щастливо......Спрете споровете и мислете разумно в името на животното!
User's Signature

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!

#283 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 28 March 2010 - 03:03 PM

DessyD,в тази ситуация май никой няма как да помогне? Забележи как се е стигнало до тук- с чакане!! Веднъж отрязани лапи,втори път,и накрая изцяло отрязани лапи.Този човек е правил само едно-чакал е! Кой добросъвестен човек,би си оставил кучето само,още когато е видял,че му няма едната лапа? Пак са чакали!
Едва ли не,ние сега,когато чакаме и най-малката надежда,че за Мими,ще има по-добро бъдеще,не излизаме виновниците че питаме,че почваме да крякаме,и не си "канализираме" енергията!?
Оки,ще чакаме! Прибирам си и гневлият размахан пръст,и ще правим като Восток-ще чакаме! Когато най-накрая решите съдбата на нещастното същество,бихте ли били така добри да ни осведомите?

Цитат
Накрая - погнусих се от голяма част от вас

Аз пък се погнусих от теб! От това че сте чакали,чакали и чакали..../...

#284 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 March 2010 - 03:08 PM

Положението типично по български се оплеска.Предлагам да се промени посоката на разговора,а тя да е със правилни съвети относно грижата за Мима.Ако тя остава при Vostok за сега, той на лични да получи съвети относно грижите.И когато той сам прецени просто да ни пише,за да ни осведоми как е животинчето,защото всички сме писали не заради нещо друго,а защото ни пука.

#285 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 March 2010 - 03:10 PM

Цитат(Tи Джей @ Mar 28 2010, 03:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
DessyD,в тази ситуация май никой няма как да помогне? Забележи как се е стигнало до тук- с чакане!! Веднъж отрязани лапи,втори път,и накрая изцяло отрязани лапи.Този човек е правил само едно-чакал е! Кой добросъвестен човек,би си оставил кучето само,още когато е видял,че му няма едната лапа? Пак са чакали!
Едва ли не,ние сега,когато чакаме и най-малката надежда,че за Мими,ще има по-добро бъдеще,не излизаме виновниците че питаме,че почваме да крякаме,и не си "канализираме" енергията!?
Оки,ще чакаме! Прибирам си и гневлият размахан пръст,и ще правим като Восток-ще чакаме! Когато най-накрая решите съдбата на нещастното същество,бихте ли били така добри да ни осведомите?

Цитат
Накрая - погнусих се от голяма част от вас

Аз пък се погнусих от теб! От това че сте чакали,чакали и чакали..../...

Добре, бе, Ти Джей - кажи какво може друго да се направи в тази ситуация?! Защо се опитваш да изкараш всички виновни и "чакащи"? За какво изобщо спорим тук? "Дали бил собственик, него ли да сме питали, това трябвало да направи ..." Абе, извинявайте, ама .... ако не иска да я даде, какво ще направите тогава?!? Дори и да продължи да я гледа там, където показаха, какво може да се направи? Кой ще пусне жалба за жестокост към нея в момента? (нали и това също е жестоко?) Не разбирам, защо се нахвърляш върху всички, които не реагират така както теб? Ми различни хора сме, слава Богу, света е шарен, дори и това да не ни харесва, дори и това да не удовлетворява поривите и емоциите ни, дори и това да ни кара за скърцаме със зъби... това е....
Аз предпочитам да съсредоточа енергията си към промяна на законодателството - за да може не само изверга да отговаря, а и този, който не полага своевременни грижи, а също и общината, която го допуска, а също и хората, които са просто свидетели. Това за мен е канализиране на енергията. В това виждам повече смисъл.
За Vostok се надявам просто да не гледа само снимки, а да се срещне и говори лично с хората, заявили желание за помощ, друго ... не знам.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#286 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 03:18 PM

DessyD,не се нахвърлям върху теб,ни най-малко! Просто съм ужасена,че не са реагирали навреме.Забележи че на Мими,преди това са и рязали вече лапичките,и все пак не са я прибрали на сигурно и безопасно място! Защо?? Защо,питам аз? Защо са чакали да и отрежат и другите лапички? Когато човек прояви подобно безхаберие,той се самолишава от права да бъде собственик! По тв,видях че живеят на двор,значи са имали възможноста да я приберат.Как може да се остави животното,най-спокойно само? Какво ще пази,така осакатено? Ако тогава не се погрижили,сега ли ще се погрижат? Кой е виновен в случая? Не един,нали?

#287 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 03:18 PM

DessyD,не се нахвърлям върху теб,ни най-малко! Просто съм ужасена,че не са реагирали навреме.Забележи че на Мими,преди това са и рязали вече лапичките,и все пак не са я прибрали на сигурно и безопасно място! Защо?? Защо,питам аз? Защо са чакали да и отрежат и другите лапички? Когато човек прояви подобно безхаберие,той се самолишава от права да бъде собственик! По тв,видях че живеят на двор,значи са имали възможноста да я приберат.Как може да се остави животното,най-спокойно само? Какво ще пази,така осакатено? Ако тогава не се погрижили,сега ли ще се погрижат? Кой е виновен в случая? Не един,нали?

#288 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 03:19 PM

Добре , бе хора!!! Нали темата е свързана със съдбата и как може да се помогне, защо стана изява на разни хора, които почват да нападат без посоки??? Така става само по-лошо положението, моля ви да не се караме , няма смисъл след дъжд-качулка. Сега усложнявате положението не само за момичето, което е съгласно да поеме Мима, но и за vostok.
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#289 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 28 March 2010 - 03:19 PM

vostok, може и да си се погнусил ,ама не ни познаваш.Нито кои сме нито какво правим .Та да изказваш такива просташки кометари.И за кой се мислиш .Нали ти е ясно, че ако имаше нормален закон ,за който сега се борим.Мими нямаше вече да е при теб.Ти за голям стопанин се извъди.То фактите говорят за теб нещо много лошо се случва с твоите животни и причината си ти .Най малко твоето бездействие.А това дали ще се мръдна от компа да видя бездомните от вън , уверявам те че редовно го върша .И сега даже като вали съм ги погледнала дали са на сухо,дали са нахранинени.С кого са се сбили ,има ли поражения,кои са на лице и дали има липсващи.И ако нещо им липсва веднага вземам мерки .А ти кво МИСЛИТЕЛЬО гнусиш се.А не мислиш ли, че и ние го правим.И никой не размахва пръст нито си излива негативната енергия.Защото на всички ни пука, за разлика от теб май.Или те кефи да я гледаш така, защо ли....Двайсет дена......И защо мислиш ,че не знаем какво се случва и с други кучета .Или ти си най наясно.Ха...не ме разсмивай.Фантасмагории.Аде да видим до къде ще стигне всичко ,няма да те натиска никой.Ама дано не съжаляват тез дето не са те натиснали,после dry.gif

#290 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 03:21 PM

Цитат(vostok @ Mar 28 2010, 03:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Накрая - погнусих се от голяма част от вас. Ето защо повече не мисля да чета този раздел от форума, още по-малко да отговарям. За да не прекъсна връзката с хора, които наистина искат да помогнат, ще чета само личните си съобщения.

Вие сте пример, за това как не бива да се помага, без да е помолено за помощ. Толкова хора се развълнуваха за Вашето куче, а Вие сте груб и невъзпитан. Не си мисля, че на хората много им пука за това, от какво и от кого сте се погнусили, всички са загрижени за добруването на животинката, която Вие не сте могли да опазите читава. Не бъдете нахален, а благодарете за многото подадени ръце. И накрая да не заприличам на Вас, поглеждам дали пръстите ми, които сочат към Вас , сочат и към мен. Надявам се да съм по-добра и по-различна.
Поздрав на всички други хора, пишещи тук smile.gif

#291 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 March 2010 - 03:27 PM

Ти Джей, понеже самият Vostok постоянно повтаря, че това не е единствения случай, помисли си как можеш да промениш мисленето на такъв човек, за който е нормално да си остави кучето при такива ситуация отвън, без надзор, без особено обгрижване ?! Не знам дали изобщо е наясно от какви грижи се нуждае това хайванче. Той си има своите претенции, както виждаш баща му казва разни състрадателни слова в ефир, ама когато е видял кучето проснато в собствената му кръв е отишъл да викне сина си, не се е погрижил сам. Виж, че за тях това е "просто трагедия", която след 3 дни вече ще е зловещ спомен. В този мълък град се скалпират кучета и на никой не му прави впечатление. Това по-нормално ли е? За мен е от по-голямо значение да се промени манталитета на това население, а не да се убеди Vostok, че не може да се грижи за кучето. Дори подозирам, че повечето от изказванията са го накарали да се запъне и да каже "Няма пък!", вместо да помисли. Искрено се надявам да не съм права, разбира се, но под натиск често се реагира точно така. Предпочитам всички тези хора, изписали толкова страници да проявят същата пламенност в защита на възобновената кампания и тя да не е само декларативна и под формата на подпис, а с личната си подкрепа, убеждавайки всички около тях колко е важно да подкрепят такова начинание и колко е важно да осъзнаят, че агресията, проявена в детска възраст се развива, а не изчезва и че е от значение да обръщат внимание на такива прояви и че агресията не бива да бъде оставяна безнаказана и че никой не бива да си затваря очите, а да провокира всички институции да си вършат работата. На това му се казва правова държава, а не на тази, която позволява саморазправата.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#292 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 03:35 PM

С уважение към всички във форума- всеки може да се свърже с мен. А трябваше ли да напиша автобиографията си за да се убеди някой в добрите ми намерения!? Ще кажа само , че няма да ям кученцето, а ще го гледам като бебе /още повече , че съм вегетарианка/!
Като всички съпричастни към съдбата на Мими в този форум , предложих това , което мога да направя- да я взема в дома си и да полагам лични грижи , защото тя се нуждае от специални грижи. Бях ясна, че кученцето ще бъде не в приют , а моя дом , при моето семейство , на моята спалня! Д-р Маркова от приюта на немското дружество пое ангажимента да полага медицински грижи, за което й благодаря. Аз дори не съм искала никаква помощ от никого. Поех личен ангажимент и хората от нашето сдружение знаят , че щом съм го поела ще го изпълня. По-голям гарант за доверие от тях нямам. Ако някой има желание , може да отвори сайта ни и да прочете нещо за нас.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#293 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 03:51 PM

Ласка е председател на сдружение "Грижа и подслон за всеки", в гр. Русе. Господинът може да разгледа сайта ни, който е под моя и под нейния подпис. Може да разгледа и сайта на немското дружество, което има приют в Русе и с което си помагаме и сътрудничим. д-р Маркова е управител на този приют и тя също предложи ветеринарна помощ. Аз също предложих помощ ако Мими дойде в Русе. Защо просто не се чуете с тях и не се разберете възможно най-скоро Мими да дойде тук? Това сега е най-важното, най-бързо животното да получи адекватна помощ, да бъде в дом на чисто и топло....
За да вземеш такова кученце, трябва да имаш голямо сърце. Самият факт, че се изявява желание да бъде взето, говори много. Наистина, вие не ни познавате, но ще се уверите, че ще бъдат полагани необходимите грижи. Ще получавате информация и снимки. Аз също ви моля най-учтиво и искрено, нека още тази седмица Мими да дойде в Русе.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#294 Потребителят е офлайн   danyr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 03:58 PM

Собственикът защо не се свърже с Ласка на личния и да разбере това което го интересува за намеренията й, не само да чете форума и да се гнуси от всичко изписано тук?!
Ако наистина иска да даде Мима на по-добро място и нека го направи, какво е това чудене, мислене и четене във форума на този и онзи коментар?!

#295 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 05:18 PM

Ужасно е просто!! Как може на такова хубаво куче да направи такова нещо ... Заслужава не да лежи в затвора ами и неговите крака и ръце да отсекат ..
User's Signature

Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   danyr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 05:28 PM

Аз пак да попитам: Сега кученцето добере ли е, на топло ли е, грижат ли се както трябва за нея - защото тя сега се нуждае от специфични грижи и постоянно присъствие ???

#297 Потребителят е офлайн   aceprime Икона

Публикувано: 28 March 2010 - 05:28 PM

Абсолютно. Народът става все по-болен и по-болен. Просто не мога да повярвам какви неща се вършат, но вярвам, че ще има възмездие. Следя темата непрекъснато и нека авторът или който има актуална информация да пише в темата във връзка с развоя на събитията. Благодаря предварително.

#298 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 05:36 PM

Когато човек не е сигурен прави опит за личен контакт,направихте ли такъв,за да разебрете каква е тази жена,която предлага помощта си?
А вашето се нарича инат, който може да изиграе лоша шега на кучето, надявам се хората поели ангажимент да помогнат,да не го допуснат.
Хората настояват не за друго, а защото просто не предлагате по-добри условия , убедете ги че грешат.Всеки може да се прави на обиден, важно е да вижда нещата в истинската им светлина,почти всички се грижат за някое животно и помагат както могат.
Най- малкото което правите е да обидите човека,предложил ви помощ, жалко,че гордостта ви пречи да се осъзнаете,а реакциите са съвсем нормални в ситуацията, особено след като виждат хората,че се изчаква ненужно.
Надявам се скоро всичко да се промени към добро,заради кучето.
Не мислете,че повечето от нас не знаят какво е да гледаш болно животно.
Лесно е да се обидиш и погнусиш, трудно е да вземеш правилно решение.
С какво ви провокира човека предложил помощ, та реагирахте така, чуждите мнения са добро извинение за нехайство, не мислите ли.
А ако нещата са различни, нека някой поне да каже,за да не гадаем и пишем неща неугодни някому.

#299 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 March 2010 - 06:50 PM

Дано никое куче по света няма такива "собственици" !

#300 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 07:12 PM

Малко темата придоби неочаквана насока, от всеобщата ярост и мъка стигна до нападки към стопанина. Явно повечето не отчитат факта , че кучето е взето от улицата и живеещо в двор или къща и свободно скита се навсякъде всичко може да му се случи. Аз поради факта , че живея в апартамент , моето прибрано от улицата куче е в тези няколко квадрата , които имам и няма всъзможността да ходи където иска. В провинцията е по -различно, баща ми има куче , гледа го в къща, ама то си ходи спокойно из квартала, та на него преди години му се случи нещо, някой го беше бил или и аз не знам какво , сега е сляпо с едното око. Недейте така хора иаз съм възмутена от случилото се, и аз в първия момент се ядосах, но като знам как са нещата и колко може да вържеш една волна душа на място, просто се позамиалих, все пак е прибрано някъде, можелое е всичко да се случи с него преди това.
User's Signature

Качена снимка

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена