Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 28 March 2010 - 03:03 PM

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!
Публикувано: 28 March 2010 - 03:03 PM
Едва ли не,ние сега,когато чакаме и най-малката надежда,че за Мими,ще има по-добро бъдеще,не излизаме виновниците че питаме,че почваме да крякаме,и не си "канализираме" енергията!?
Оки,ще чакаме! Прибирам си и гневлият размахан пръст,и ще правим като Восток-ще чакаме! Когато най-накрая решите съдбата на нещастното същество,бихте ли били така добри да ни осведомите?
Аз пък се погнусих от теб! От това че сте чакали,чакали и чакали..../...
Публикувано: 28 March 2010 - 03:08 PM
Публикувано: 28 March 2010 - 03:10 PM
Едва ли не,ние сега,когато чакаме и най-малката надежда,че за Мими,ще има по-добро бъдеще,не излизаме виновниците че питаме,че почваме да крякаме,и не си "канализираме" енергията!?
Оки,ще чакаме! Прибирам си и гневлият размахан пръст,и ще правим като Восток-ще чакаме! Когато най-накрая решите съдбата на нещастното същество,бихте ли били така добри да ни осведомите?
Аз пък се погнусих от теб! От това че сте чакали,чакали и чакали..../...
Добре, бе, Ти Джей - кажи какво може друго да се направи в тази ситуация?! Защо се опитваш да изкараш всички виновни и "чакащи"? За какво изобщо спорим тук? "Дали бил собственик, него ли да сме питали, това трябвало да направи ..." Абе, извинявайте, ама .... ако не иска да я даде, какво ще направите тогава?!? Дори и да продължи да я гледа там, където показаха, какво може да се направи? Кой ще пусне жалба за жестокост към нея в момента? (нали и това също е жестоко?) Не разбирам, защо се нахвърляш върху всички, които не реагират така както теб? Ми различни хора сме, слава Богу, света е шарен, дори и това да не ни харесва, дори и това да не удовлетворява поривите и емоциите ни, дори и това да ни кара за скърцаме със зъби... това е....
Аз предпочитам да съсредоточа енергията си към промяна на законодателството - за да може не само изверга да отговаря, а и този, който не полага своевременни грижи, а също и общината, която го допуска, а също и хората, които са просто свидетели. Това за мен е канализиране на енергията. В това виждам повече смисъл.
За Vostok се надявам просто да не гледа само снимки, а да се срещне и говори лично с хората, заявили желание за помощ, друго ... не знам.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 28 March 2010 - 03:18 PM
Публикувано: 28 March 2010 - 03:18 PM
Публикувано: 28 March 2010 - 03:19 PM

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 28 March 2010 - 03:19 PM

Публикувано: 28 March 2010 - 03:21 PM
Вие сте пример, за това как не бива да се помага, без да е помолено за помощ. Толкова хора се развълнуваха за Вашето куче, а Вие сте груб и невъзпитан. Не си мисля, че на хората много им пука за това, от какво и от кого сте се погнусили, всички са загрижени за добруването на животинката, която Вие не сте могли да опазите читава. Не бъдете нахален, а благодарете за многото подадени ръце. И накрая да не заприличам на Вас, поглеждам дали пръстите ми, които сочат към Вас , сочат и към мен. Надявам се да съм по-добра и по-различна.
Поздрав на всички други хора, пишещи тук

Публикувано: 28 March 2010 - 03:27 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 28 March 2010 - 03:35 PM
Като всички съпричастни към съдбата на Мими в този форум , предложих това , което мога да направя- да я взема в дома си и да полагам лични грижи , защото тя се нуждае от специални грижи. Бях ясна, че кученцето ще бъде не в приют , а моя дом , при моето семейство , на моята спалня! Д-р Маркова от приюта на немското дружество пое ангажимента да полага медицински грижи, за което й благодаря. Аз дори не съм искала никаква помощ от никого. Поех личен ангажимент и хората от нашето сдружение знаят , че щом съм го поела ще го изпълня. По-голям гарант за доверие от тях нямам. Ако някой има желание , може да отвори сайта ни и да прочете нещо за нас.
Публикувано: 28 March 2010 - 03:51 PM
Ласка е председател на сдружение "Грижа и подслон за всеки", в гр. Русе. Господинът може да разгледа сайта ни, който е под моя и под нейния подпис. Може да разгледа и сайта на немското дружество, което има приют в Русе и с което си помагаме и сътрудничим. д-р Маркова е управител на този приют и тя също предложи ветеринарна помощ. Аз също предложих помощ ако Мими дойде в Русе. Защо просто не се чуете с тях и не се разберете възможно най-скоро Мими да дойде тук? Това сега е най-важното, най-бързо животното да получи адекватна помощ, да бъде в дом на чисто и топло....
За да вземеш такова кученце, трябва да имаш голямо сърце. Самият факт, че се изявява желание да бъде взето, говори много. Наистина, вие не ни познавате, но ще се уверите, че ще бъдат полагани необходимите грижи. Ще получавате информация и снимки. Аз също ви моля най-учтиво и искрено, нека още тази седмица Мими да дойде в Русе.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 28 March 2010 - 03:58 PM
Ако наистина иска да даде Мима на по-добро място и нека го направи, какво е това чудене, мислене и четене във форума на този и онзи коментар?!
Публикувано: 28 March 2010 - 05:28 PM
Публикувано: 28 March 2010 - 05:36 PM
А вашето се нарича инат, който може да изиграе лоша шега на кучето, надявам се хората поели ангажимент да помогнат,да не го допуснат.
Хората настояват не за друго, а защото просто не предлагате по-добри условия , убедете ги че грешат.Всеки може да се прави на обиден, важно е да вижда нещата в истинската им светлина,почти всички се грижат за някое животно и помагат както могат.
Най- малкото което правите е да обидите човека,предложил ви помощ, жалко,че гордостта ви пречи да се осъзнаете,а реакциите са съвсем нормални в ситуацията, особено след като виждат хората,че се изчаква ненужно.
Надявам се скоро всичко да се промени към добро,заради кучето.
Не мислете,че повечето от нас не знаят какво е да гледаш болно животно.
Лесно е да се обидиш и погнусиш, трудно е да вземеш правилно решение.
С какво ви провокира човека предложил помощ, та реагирахте така, чуждите мнения са добро извинение за нехайство, не мислите ли.
А ако нещата са различни, нека някой поне да каже,за да не гадаем и пишем неща неугодни някому.
Публикувано: 28 March 2010 - 07:12 PM