Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 31 March 2010 - 06:05 PM
Публикувано: 31 March 2010 - 07:03 PM
толкова ми е мъчно за тази душица,пак плаках като гледах......Мими найстина ще стане лице на кампанията,това беше жестоката цена :(

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!
Публикувано: 31 March 2010 - 08:09 PM
Вече съм сигурен , че ТЯ трябва да живее! Браво на жената , която се грижи за нея.Дано и опита за присаждане на крайници с които да може да ходи да бъде успешен.
Успех.
Дано успеем да променим закона за насилието срещу животни.

Публикувано: 31 March 2010 - 09:30 PM
Публикувано: 31 March 2010 - 09:37 PM

Според мен, това, за което пише Radostin _39 трябва също да се вземе предвид и да се направи нещо. Явно става дума пак за някой ненормалник, който си мисли, че ще изтреби кучешките популации, като хвърля кучета от скалата.
Публикувано: 31 March 2010 - 09:48 PM
Това, което ме плаши са репликите на пишещите по всевъзможни форуми и петиции. Нима като искате смърт, осакатяване и каквото и да е друго инквизиторски или китайско наказание за извършителя не се принизявате до него? Оскотяването на тълпата е също страшно нещо, ужасяващо е когато деца искат линчуване и бавно оакатяване на когото и да било. Жестокостта би трябвало да предизвиква милост, а не ответна жестокост, в противен случай кой е изверг?
И още нещо, аз съм лош реалист и ви обещавам, че ще дигна темата след една година, за да видим развитието. Все още съм песимист за бъдещето на изстрадалото същество и си мислех, че заслужава мяра милост и покой.

Публикувано: 31 March 2010 - 09:54 PM

Според мен, това, за което пише Radostin _39 трябва също да се вземе предвид и да се направи нещо. Явно става дума пак за някой ненормалник, който си мисли, че ще изтреби кучешките популации, като хвърля кучета от скалата.
За съжаление не става дума за един психопат цялото село и може би и околните хвърлят кучета в тази пещера и в гугъла има инфо за това.Повечето от кучетата оцеляват но с натрошени крайници или полупарализирани вътре след отвеса пещерата се разширява има голяма зала ЦЯЛАТА В СКЕЛЕТИ...Животните понякога ослепяват от мрака полудяват и стигат до канибализъм.Чувал съм легенди от стари пещерняци че воят им се чувал на километри.Нямаше живи когато аз се спуснах вътре но някои от телата още не бяха разложени едно кученце беше влязло да умре в една странична галерия предните му крака бяха счупени как е пълзяло в мрака само със задните то си знае.
Публикувано: 31 March 2010 - 10:00 PM

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!
Публикувано: 31 March 2010 - 10:19 PM
Или (и) медиите.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 31 March 2010 - 10:28 PM

Публикувано: 31 March 2010 - 10:28 PM
Най-добре медиите, те ще проявят интерес - за тях сега това е начина да яхнат вълната, докато случката с Мима все още прясна-прясна в съзнанието на хората.
Настръхнах като прочетох новината за жена, накарала децата да й помогнат да натикат кутрета в един чувал и понатупала кутрета за да умрат та после ги е хвърлила... Ти се чудиш как да си възпитаваш децата в любов и правилно отношение спрямо животните, да не му бръкне в окото без да иска, да не го настъпи докато то спи, да се държи с кучето правилно а тая на какво е тръгнала да учи децата... как да убиват палета. Изрод.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 31 March 2010 - 10:40 PM

Публикувано: 31 March 2010 - 10:53 PM
Публикувано: 31 March 2010 - 10:58 PM

С това някой иска да ни каже , че не му пука от нашите протести!
не се заблуждавайте, никой нищо не иска да каже - и преди ги е имало тези нещастни кучета, сега просто медиите покрай случката с Мими са започнали да отразяват тези неща, докато темата е гореща. Обществото ни неизбежно ще се цепи на за и против, но поне хората ще прогледнат.
Не може на съседната улица една мърлява бабичка да гледа едно хъски на 1 година затворено в барака 2 на 3 метра, като време от време го пуска да тича в заградена територия десетина квадратни метра зад едни смрадливи бараки, където по земята е пълно с боклуци и счупени стъкла. Не може като минавам покрай тяхната ограда (общежитие някакво с боклуци отзад) с кучетата ми - тогава бяха две - и лабрадорката като се радва и подканва за игра хъскито бабичката да ме псува едва ли не да не доближавам оградата защото кучето виело много като ни видяло. Ми ще вие, я - млада женска, хъски, затворена непрекъснато в бараката - то й се тича, то й се играе та две не вижда, как няма да вие, когато ни види или подуши? Точно такива хора като се наиграят ги хвърлят някъде или закарват малко извън града. Такива хора въобще не бива да имат куче.
Няма да се изненадам ако точно такива ги хвърлят и в някаква пещера. За тях кучето е аксесуар, нищо повече.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 31 March 2010 - 11:00 PM