Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 22 April 2010 - 06:18 PM
Промените са приети засега само от Министерски Съвет, който ще бъде вносител на законопроект за изменение на НК.
Предстои внасяне в Парламента, гледане в Правна комисия, след това гласуване на първо четене, ако се приеме - второ четене. Същественото предстои.
Междувременно БСП обявиха, че и те внесят законопроект и като гледам има такъв внесен от Мая Манолова на 16.04. Не знам как се процедира при два внесени законопроекта, касаещи същата материя.
Публикувано: 22 April 2010 - 11:30 PM

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!
Публикувано: 23 April 2010 - 01:10 AM
sangrea8, в 22 April 2010 - 10:44 PM, написа:
Това е Сара, спасена е от русенския изолатор. Стопанинът и е прегазен от влак, остана без крака и не можеше да се грижи за нея. Просто се погрижихме и тя да има дом и стопани и да изживее спокойно старините си, а госпожа Линкогел откликна...
Публикувано: 24 April 2010 - 12:35 PM
Публикувано: 24 April 2010 - 07:02 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 24 April 2010 - 10:19 PM
Линк
Надявам се да се отвори и на тези, които не ползват Фейсбук, ако не се отваря - ще го копирам.
Не знам какво повече да напиша и нямам сила.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 24 April 2010 - 10:21 PM
Кристина, в 24 April 2010 - 10:24 PM, написа:
Линк
Надявам се да се отвори и на тези, които не ползват Фейсбук, ако не се отваря - ще го копирам.

ВНИМАНИЕ - ТЕЖКА СНИМКА!
Моля, слагайте подобни предупреждения!!!!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 April 2010 - 11:20 PM
Кристина, в 24 April 2010 - 08:24 PM, написа:
Линк

Как да имате сила?
Това не е нещо, което нормален човек може да издържи. Всеки от нас се е чувствал безсилен в определен момент в живота си в опитите си да защити невинни, станали жертва на жестокост или ежедневно бездушие и безотговорност. Но сега има надежда, защото можем да си подадем ръка чрез интернет и да направим това, което преди е изглеждало обречено и невъзможно.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 25 April 2010 - 01:11 AM
Как да имате сила?
Това не е нещо, което нормален човек може да издържи. Всеки от нас се е чувствал безсилен в определен момент в живота си в опитите си да защити невинни, станали жертва на жестокост или ежедневно бездушие и безотговорност. Но сега има надежда, защото можем да си подадем ръка чрез интернет и да направим това, което преди е изглеждало обречено и невъзможно.
[/quote]
Съгласна съм напълно с горния пост и вярвам, че колкото и такива ужаси да ни преследват,всички заедно можем да насочим всичко това към по-добро и един ден тези неща да бъдат отживелица. Не мисля, че този ден е чак толкова далеч, след като вече дойде денят, в който кучнца се прибират в приемни семейства, социализират се и има кой да им обърне внимание,докато си търсят дом, както и денят, в който знам, че има хора,на които да разчитам и към които мога да се обърна за помощ. Трудно е, но вече са направени първите стъпки по трънливия път.
Публикувано: 25 April 2010 - 09:47 AM
Всички в този форум живо се интересуваме от промяната на НК и имаме обща цел. Усилията ни трябва да бъдат обединени и да има прозрачност на действията и инициативите на неправителствените организации.
А може да не е имало представители на НПО и медиите са подали невярна информация. Някой знае ли подробности?
Публикувано: 25 April 2010 - 01:05 PM
Кристина, в 24 April 2010 - 10:24 PM, написа:
Линк

Знаех си че не искам да видя тази снимка - ЗНАЕХ си