Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 25 July 2010 - 11:45 PM
Кристина, в 25 July 2010 - 10:56 AM, написа:
Тя е издадена от Дитер Пфаф на 16.07. Получихме я на 22.07 и пише, че не е окончателна.
Тъй като никой не си прави труда да ни превежда въобще за какво се плаща, се наложи да използвам автоматичния преводач.
Включени са 2 протези - 1000 евро, но пише, че още не са напълно готови и това не е окончателна цена.
Включена е и количката - около 700 и няколко евро.
И нещо, наречено "Tragehilfe", което в превод би трябвало да е пособие за носене.
В момента правят физиотерапия. Не са питали Виолета дали е съгласна това да продължава, а тя очевидно не е и си иска животното по възможно най-бързия начин. Физиотерапията може да се прави и в България или някъде другаде. В момента държат насилствено Мима там и после най-необезпокоявано и нахално ще пратят насам фактури за физиотерапията.
Въобще... има ли смисъл да се коментира повече. Това трябва да се разреши в съда, защото инак не става.
Ха, фактурата се появи. Но се знаеше за тия пари отдавна. Хммм, защо чак сега се уведомява затова, можеше и по-рано за каже. - хей, чака се фактура за такива и такива пари...
Публикувано: 26 July 2010 - 12:39 AM
mony6802 ,ето-аз съм от вашия "лагер" и защитавам сърдечно каузата на Виолета Добрева,но също така уважавам и опонентите си! И много добре,макар и в другия "лагер",разбирам въпросите на Джей.
Джей никъде не отрича правото на собственост на г-жа Добрева,отрича така казано-ударите под пояса.
Моля ви,тук има хора които наистина вярват, че Мими не е машина за пари, а кауза! Не ни карайте да съжаляваме,нападайки хора които търсят въпроси и истината!
За нас истината има едно лице,за тях-друго! Убедете ги цивилизовано че правото е на наша страна!
Изхвърлиха се тук много лоши приказки за различни фондации,и някъде май даже и за "Четири лапи"
Търсила съм анонимно помощ от Явор Гечев,и съм я получавала!
Ако така грозно ще плюем,аз напускам "лагера"/не че някой е заритал за мен/!
Всичко това,всички тези негативни нагласи,ще изиграят лоша шега само на един човек,и това за жалост ще бъде Ласка!
Публикувано: 26 July 2010 - 03:41 AM
Tи Джей, в 25 July 2010 - 03:44 PM, написа:
mony6802 ,ето-аз съм от вашия "лагер" и защитавам сърдечно каузата на Виолета Добрева,но също така уважавам и опонентите си! И много добре,макар и в другия "лагер",разбирам въпросите на Джей.
Джей никъде не отрича правото на собственост на г-жа Добрева,отрича така казано-ударите под пояса.
Моля ви,тук има хора които наистина вярват, че Мими не е машина за пари, а кауза! Не ни карайте да съжаляваме,нападайки хора които търсят въпроси и истината!
За нас истината има едно лице,за тях-друго! Убедете ги цивилизовано че правото е на наша страна!
Изхвърлиха се тук много лоши приказки за различни фондации,и някъде май даже и за "Четири лапи"
Търсила съм анонимно помощ от Явор Гечев,и съм я получавала!
Ако така грозно ще плюем,аз напускам "лагера"/не че някой е заритал за мен/!
Всичко това,всички тези негативни нагласи,ще изиграят лоша шега само на един човек,и това за жалост ще бъде Ласка!
Обясних го вече, постнато е за лелките, даже и тука, върнете се назад и прочетете
Публикувано: 26 July 2010 - 09:44 AM
Аз лично се извинявам искрено на тези,които съм засегнала по някакъв начин.
П.П.Пак мислих по въпроса за фактурите.Щом се претендира собственост от страна на господин Димитров,на базата на какво фактурите се пращат на Виолета?
Публикувано: 26 July 2010 - 11:12 AM
JL, в 25 July 2010 - 01:30 PM, написа:
(Данито, той беше заподозрян, защото бащата на Восток беше споменал, че имали семейна вражда. Ама при семейните вражди хората си служат или с отрова или с пушки. Да режеш крака един по един - това е работа на садист...
Предполагам, че има начин с подходящи психо-тестове да се установи дали един човек е в състояние да го извърши .? )
А ако имаш вражда със садист?? Не казвам, че е виновен на 100%, ама не казвам и, че е невинен....Все не ми излиза от ума, че ако си заподозрян в нещо, то няма как да е неоснователно....
А и това, което ме вбесява е абсолютната неадекватност на системата....Тъпа и тромава...и напълно безполезна...Ако не е този, все някой го е направил...Какви са тия капани дето си ги изсмукват от....Как веднъж не се наеха да си свършат работата....

Публикувано: 26 July 2010 - 02:31 PM
rimela, в 25 July 2010 - 09:27 AM, написа:
........По-късно бе лансирана и версията, че е възможно кучето да не е обект на престъпление, а да е наранено от заложени капани.
http://dariknews.bg/...ticle_id=564280
Ама как може такава вселенска идиотия!!!! Ами, разбира се, че не човек, а извънземно ги е отрязало тия крака!

Това за капаните беше отхвърлено категорично доколкото си спомням...
Хм, как да ги натиснем да си свършат работата тия паразити се чудя?!??
Публикувано: 26 July 2010 - 02:49 PM
Първо за каква експертиза става дума и кой я е извършил?Предполага се,че трябва да е правена от ветеринарен лекар.Интересно кога,след като Мими е в Германия от месеци.?
Публикувано: 28 July 2010 - 01:29 PM
Публикувано: 28 July 2010 - 03:11 PM
mony6802, в 28 July 2010 - 11:34 AM, написа:
Пак натам.. Въртим се в кръг..и най-много страдат животните. Не, че ще е чудо голямо като се приемат поправките, нали и някой друг трябва да си свърши работата после. Колкото я свършиха в Дряново, толкова ще я вършат и занапред...

За тази малка сладурка пише тук http://forum.dog.bg/...83%D0%BC%D0%B8/
Публикувано: 29 July 2010 - 10:26 AM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 29 July 2010 - 10:47 AM
Кристина, в 29 July 2010 - 01:31 AM, написа:

Бря! Чак пък и на български... Това вече е нещо.
Сега май трябва да чакаме снимки на Мими с протезите.
То първо би било да се види филмче как ходи с обувките си, пък после да говорим за протезите.
Ама, "като си пееш Пенке ле, кой ли си те слуша".
Публикувано: 29 July 2010 - 06:22 PM
Може би е време да слезете от гребена на вълната ?
Кристина, защо беше необходимо да ругаете хората, които са ни протегнали ръка ? Ако бяхме в състояние да решим сами съществуващите у нас проблеми, свързани със защитата на животните, бихме могли да се държим гордо, но ние не сме. Имаме нужда от помощ. Помощ от белите страни, които да приемат изхвърлените от нашите сънародници кучета и котки. Нищо не можем да направим без тяхната помощ и съдействие и без техния натиск отвън, дори не можем да изискаме да се приеме един закон, без постоянно да даваме тия страни като пример на нашите депутати. Затова гордостта е напълно неуместна що се отнася до темата "защита на животните".
Засрамих се от дискусията там.
Ето, линк за хората, които искат да видят как изглеждаме през очите на другите:
Фейсбук - превод на статията от русенския ветстник и коментарите към нея

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 29 July 2010 - 06:37 PM
JL, в 29 July 2010 - 09:27 AM, написа:
Може би е време да слезете от гребена на вълната ?
Кристина, защо беше необходимо да ругаете хората, които са ни протегнали ръка ?
Засрамих се от дискусията там.
Ето, линк за хората, които искат да видят как изглеждаме през очите на другите:
Фейсбук - превод на статията от русенския ветстник и коментарите към нея
Искам само да ви кажа ше това което аз има като превод не е пускано на Фейса, има много други Американски форуми затова
Искам да ви кажа че тези които трябваше ме рабрах и имам няколко лични емайла кото бяха оснвни за мене.
Колкото до поста във фейса - той не ме засяга.
Знаех че няма се рабере от света, но и Надя Донато разбра за какво става дума, и това е по-важното. Дори и тя го изрази публично, но явно това ви е убягнало.
Ами изместете от гребена на вълната... Обяснете ми вие как може след толкова обещания от страна на Димитров - още да няма връзка с г-жа Добрева.
Аз друго не съм й искал - намесих се в зелият случай само по този повод.
И просто вие не приемате факта че доверието към него в този случай е изгубено поради негова вина а именно - мълчанието му,
Така че имате един голям по здрав от мене, колко голям - вие си знаете
Публикувано: 30 July 2010 - 06:07 AM
Все още не се получава.
Получава се фактура, даже без "Добър Ден"
Много етично, професионално и човешко.
И става ясно кой и какво иска в случая.
И колкто й да се иска на JL, просто не се получава.
Нямам коментари. Просто защото всичко се вижда.