Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 04 August 2010 - 10:06 AM

Публикувано: 04 August 2010 - 10:12 AM
Archiball, в 04 August 2010 - 09:11 AM, написа:

Съжелявам че писах с големи букви...но така вероятно г-цата ще разбере че темата е Мима, а не лични нападки,клюки и обиди.Помията която изля с/у Ташев не и прави чест....но така е в България....най-лесно е да окаляш някого ,когато не можеш да го обориш с доводи и аргументи, а и особенно ако е напипал част от истината.Така се запушват устите на хората-когато намесиш семейството му до 9-то коляно.А точно това напрви JL
Публикувано: 04 August 2010 - 10:35 AM
ПП: И досега не сте ми отговорили на нито един въпрос, който съм задала...
Публикувано: 04 August 2010 - 10:59 AM
Ch@Rlie, в 04 August 2010 - 09:40 AM, написа:
ПП: И досега не сте ми отговорили на нито един въпрос, който съм задала...
Няма кръгове около Ласка...Всички сме хора-със собственно мнение и позиции.А че Ласка спря да пише-е заради такива като вас....И на мен не ми отговорихте на въпроса-на кого слугувате и колко ви се плати-че плюете тук хората?Това което направи JL е подсъдно-вярно-във всяка друга нормална държава.Но понеже нашата не е-ще го подминем мълчаливо.Или сте съгласна с написаното от нея за Ташев?Изказвайте си мненията,никой не ви е спрял-но не намесвайте семействата-така както направи това момиче Милена от Русе...JL ли е Lj е-не ме интересува.Факт е че помията и беше достатъчно.И ако цитира Димитров-че "Господ отгоре гледа"-то тогава да си помисли ,дали това не се отнася и за нея.Ставаше въпрос за Мими-а не за децата на пишещите тук.Същото се отнася и до теб-"Ако толкова ви пречи нещо и не сте съгласни, просто спрете да пишете тук. То така или иначе вече никй не смее да пише заради вас,"
Публикувано: 04 August 2010 - 11:28 AM
Публикувано: 04 August 2010 - 11:36 AM
Ch@Rlie, в 04 August 2010 - 10:33 AM, написа:
Какво?Плюла съм?И кого лично съм плюла?Може би съм намесила и семействата ви както вие...че нямате и срама да го пишете...говорила съм винаги по-темата...И САМО ЗА МИМА.....даже не знам кои сте ,ама и не искам да знам.Тук става въпрос за друго-но вие и това не разбирате.Единственния човек когото съм коментирала е Димитров-заради аморалното му поведение.Или и вие и двечките сте като него-затова толкова защитавате човек,който е безскруполен и невъзпитан.Не мислите ли че прекали и той с обидите и вие в лицето на JL -като намесихте семейството на Ташев.И от кого смея да попитам знаете толкова за него?Не е ли от Димитров?Прекалихте вече...но не ние а вие...и ако нямате какво да казвате за Мими-не пишете вие повече...аз не бях писала от 4-5 дни-но вие не спряхте.... сега когато прочетох тая гнусна помия-не се сдържах.Това го можете чудесно...Отговаряйте вие на въпросите които ви задават ,и тогава чакайте отговори на вашите.И то само ако се касае за Мими.
Публикувано: 04 August 2010 - 11:45 AM
Ch@Rlie, в 04 August 2010 - 10:46 AM, написа:
И по-добре че нямаш...и ако някъде намериш пост в който съм намесила семейството ти и, или на накой друг близките му-както тая г-жца направи-ми го постни да го видя.Но няма да намерите такова.Тук става въпрос за Мими и за нечовешкото и аморално поведение на Григор Димитров.Може много да е правил-но винаги за пари...така че няма нужда да коментираме повече.Но не намесвайте роднините на хората, които пишат тук. И Аз искам да знам-откъде знаете за това? От Димтиров нали?Защо много малко хора знаят за Ташев истината.Но това е помия вашето...не е истина...и аз нямам думи за гадостите ви и за методите ви с които искате да окаляте някого
Публикувано: 04 August 2010 - 12:29 PM
Единствените постове, които бих искала да чета са тези на Ласка, касаещи какво точно се случва с кучето - има ли развитие, какво е предприето и до къде са нещата. И евентуално другата страна, ако има желание да отговоря.
Но не би. Някаква огромна група нямащи нищо общо със случая хора се надвикват.
А какво точно се случва с кучето - не знаем. Или поне няма развитие. След като няма развитие как е възможно да се изписва страница след страница, за мен е непонятно.
Аз разбирам, че подобна гореща тема е чудесно място за изява и повод да те забележат, но май всеки даде каквото можа от себе си по този въпрос.
Надявам се все пак да се появяват постове на главните замесени, за да следим какво се случва.
Всичко друго - за роднините до десето коляно, за личните пристрастия и кирливи ризи пазени години и извадени точно за случая, са изключително грозни. Освен това не ме касаят, като страничен наблюдател, като човек, който просто иска да знае какво се случва и ще се случва с кучето.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 August 2010 - 12:36 PM
bushkata, в 04 August 2010 - 11:34 AM, написа:
Единствените постове, които бих искала да чета са тези на Ласка, касаещи какво точно се случва с кучето - има ли развитие, какво е предприето и до къде са нещата. И евентуално другата страна, ако има желание да отговоря.
Но не би. Някаква огромна група нямащи нищо общо със случая хора се надвикват.
А какво точно се случва с кучето - не знаем. Или поне няма развитие. След като няма развитие как е възможно да се изписва страница след страница, за мен е непонятно.
Аз разбирам, че подобна гореща тема е чудесно място за изява и повод да те забележат, но май всеки даде каквото може от себе си по този въпрос.
Надявам се все пак да се появяват постове на главните замесени, за да следим какво се случва.
Всичко друго - за роднините до десето коляно, за личните пристрастия и кирливи ризи пазени години и извадени точно за случая, са изключително грозни. Освен това не ме касаят, като страничен наблюдател, като човек, който просто иска да знае какво се случва и ще се случва с кучето.

Ооооохххх БРАВО....Сега остава и някой да си направи труда да ПРОЧЕТЕ и РАЗБЕРЕ...!!!!!!!Иначе принцпно филмът "УСЕЩАНЕ"....май не е много популярен тук....

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 04 August 2010 - 12:38 PM
Публикувано: 04 August 2010 - 02:17 PM
sangrea8, в 04 August 2010 - 12:43 PM, написа:
По-добре е да спрем да коментираме.Ще получите информация много скоро.Мими е добре,и трябва да се върне в България.Така е по-закон.Освен ако Григор Димитров, откаже да спази закона......Тук за Мими, ще има същите условия -даже още по-добри от тези в Германия.И най важното е че, ще бъде обичана-защото там не е...
Публикувано: 04 August 2010 - 05:00 PM
Поста не е за мене.
JL…
Определено мога да кажа че си зарибена, само от факта, че минути след скайп съобщение от Димитров, ти пускаш пост със същите думи. Разликата беше, че той ми го пусна на немски, а ти на български.
Трябва да ти кажа, че в началото и аз бях доста налапал неговата въдица, продължението на историята е известна.
Добре дошла си у дома да видиш и детето, кучетата и документите им.
И много добре, и на български обясних, защо не пускам много-много лична информация.
Както ти „буксуваш” заради „романа”, така други „буксуват” заради балерините около мене, а някой имат интерес и към частите от междучаталното ми пространство....
Даже видеото ми беше постнато, за да се обсъжда.
Не че ми пука.
Аз знам защо го направите, но не мога да ви помогна. Никой не те е спрял да пишеш и ти романи...
Или ти гледаш пак към „парите”. Що само в едната посока?
Колкото до семейното ми положение отново, можеш да питаш Гери Ангелова, преди да се скараме, имахме много дълъг чат на тази тема.
Дори й казах много повече лични неща, които съм сигурен, че ако ти научиш, ще научи и цяла България. Не че ме е страх оттова.
Защо обаче не се замислиш: Защо Димитров не иска да отговаря на Г-жа Добрева? Аз изчетох всичките пуснати в Фейса емайли и не усетих някакъв гаден тон.
Къде е проблема, за да не й отговаря?
Нека погледнем и натам. Не може да се съди само едната страна.
Името ми гръмна защото се намесих. Сигурен съм че и други са си писали с него и продължават да си пишат, но никой друг не го каза.
Съгласен съм с Олимпиа, че никой не отрича какво прави г-н Димитров като цяло за кучетата. Тука се говори за отношението в един конкретен случай, който е повече от уникален.
И още в самото начало се знаеше, че ще има много питане и разитване.
От уважение просто трябваше да пуска честа информация по случая, уважение към себе си.
Сега почнаха да излизат снимки след като избухна скандала.
Но това и не означава че е отговорил на г-жа Добрева.
Аз лично съм го питал дали може да се разпише като собственик на Мими (случая се знае) – не може....
И как тогава твърди че кучето е на неговото сдружение?
Да но според 24 часа, видеото е направено от „осиновителката й”. Като как стана тая работа?
Опитвате се да избягате от темата, и да ме направите ‘жертвено агне’?
Дори и да спра да пиша, ще се появи друг, и няма да е задълго да говорите за Ташев, когато главната цел е Мими. И пак ще ги има тези въпроси.
Опитвате се сериозно да изместите темата за да не се задават въпроси. Но не става.
Явно е, че информацията около клипа е била „подсказана” на медиите, заедно с текста към него.
И след като той не можа тогава да се разпише тогава за собственик на Мими, как сега се появи осиновотелка?
Дали някой може да отговори на този въпрос?
По повод на последната снимка мога да кажа, че това куче не заслужава дори за 10 минути да остава само. Има нуждата от ласка, има нужда от любов. Поне според мене.
Аз не го виждам там, и това е причина за коментара ми за снимката с количката.
Да, опеделено смятам че сега след като си има и обувките и протезите и количката трябва да се върне в България, такава е ‘сделката’ доколкото знам.
Останолото може и в България да се свърши. Няма защо да ‘тежи’ на г-н Димитров финансово.
Публикувано: 04 August 2010 - 05:46 PM
Публикувано: 04 August 2010 - 07:19 PM
olimpia, в 04 August 2010 - 04:51 PM, написа:
Olimpia, следвайки твоята логика ще задам следния въпрос: обичана ли е Мими в България, след като В. Добрева плаща за нейното лечение и възстановяване с дарени пари, а не с нейни лични? Това ли е критерият ти за обич? Димитров печели от даренията? Хм, същото може да се каже и за Добрева, но дали е така? Не разбира се. И двамата ръководят приюти за бездомни кучета. Ако ти прибереш едно или две животни от улицата, естествено че ще можеш да им осигуриш всичко необходимо с твои средства. Но ако прибереш 1600- май ще се озориш. Глупаво е да се говори за печалби, когато става въпрос са ежедневна борба за спсяването на бездомничета от мизерния живот на улицата. И когато фактите, че животните са гледани, хранени и им се намират домове са налице.
Да се върнем към Мими. Този спор е безмислен. Обосноваваш твърдението си, че Мими не била обичана в Германия, защото им се плащало за това, че я гледат. Това не е валиден аргумент. Абсолютно същото може да се каже и за Добрева- съгласила се е да вземе кученцето, за да извлече дивиденти. Само, че това май ще бъде много несправедливо за това по-добре се замисли. Някои хора в България все още си мислят, че дарение е срамно нещо. Не разбират, че ако искаш да се бориш за една стойностна кауза и нямаш милиони, трябва да разчиташ на дарения. Така е по-целия цивилизован свят, всъщност така е било от векове. В България концепцията е новост. Може би трябва да свиквате с нея и да се усъвршенствате в прилагането й, защото инак няма да имате по-добро и по-хуманно общество.
Мими е добре и е обичана в Германия. Няма никакъв смисъл да се прави сравнение, къде е по-обичана. Тя е такова куче, което грабва сърцето на всеки нормален човек. Много топлина и невинност има в нея и хора от цял свят я обичат.
Не разбирам защо всичко, което се прави за нея в Германия се опорочава (всъщност ми е ясно, но не е редно). На снимката била сама. Не е сама, почива си, около нея са приятелчетата й, а някой ги снима, предполагам г-жа Линкогел. И аз когато снимам моите котета няма как да влезна в кадър, а ти ако можеш да го направиш, шапка ти свалям.
Изумиха ме интригите около снимката от вчера. Мими се учи да ходи с новите си протези и количката. Естествено е, да е напрегната и стресирана и ушите й да са назад. Аз когато давам лекарство на някой от домашните ми любимци, то се стресира и се мръщи и трепери, но това е нормално. Човек, когато се учи да използва протези е неуверрен и неспокоен. Но май никой тук не забеляза, че г-жа Линкогел я гали и насърчава. Колкото до това дали задницата на Мими е много високо- нека лекуващия вет да следи как протича този процес. Г-жа Линкогел е инструктирана много добре как да й помага на да се научи да ходи с тези приспособления.
Мими е много добре и прави значителен прогрес, който не остава незабелязан от непредубедените й фенове по света. Хората й изпращат окуражителни емейли, картички, подаръци, искрено я обичат и искрено й се радват. А вие? Вашето отношение е всичко друго, но не и обич.
Изумяваме и факта, че си мислите, че кученцето може да се възстанови и да се научи да ходи с протезите за няколко седмици. Това най-малкото е нереалистично.Нормално е да й се даде повече време. Извергът е отрязъл крачетата й на рзлична височина, едното много високо и това усложнява състоянието й допълнително. Всеки интелигиентен човек би трябвало да се сети за тези неща.
Прикачвам една снимка, която най-добре говори за това, колко "необичана" е нашата сладурана в Германия. Жената до нея е г-жа Линкогел, която я успокоява малко преди да я подготвят за операция. Има неща, които не се купуват с пари защото са безценни и не трябва да се оплюват защото най-малкото е грозно. J

"Until one has loved an animal, a part of one's soul remains unawakened"