olimpia, в 04 August 2010 - 10:03 PM, написа:
Кристина, в 04 August 2010 - 09:53 PM, написа:
JDelS, в 04 August 2010 - 10:18 PM, написа:
Лошото е, когато си затваряте очите пред този факт и обвинявате другата страна в корупция, без да можете да го докажете. Добрева е осиновила Мими в качеството си на частно лице, но Мими е рекламирана в сайтав и помощите за нея са събрани чрез дружеството. Т.е., Добрева не плаща от джоба си за кученцето, но вие обвинявате другата страна, че капитализира от нещастието й. Вие правите същото.
Не мога да разбера защо трябва да намесвате тук кой от къде вадел пари и за какво. Но за да не продължавате с провокациите си и с погрешните си заключенуя, аз като член на това сдружение мога да Ви кажа следното,надявам се да го разберете много добре: Парите "ги вадим" именно от собствените си джобове. Парите за лечения,храна,лекарства и транспорт за животни са си само и единствено от нашите средства. Никакви дарения и никакви спонсори. Може и да не Ви се вярва, но е така.
Сметката на Мима беше отворена под натиска на хората, защото много хора искаха да дарят за нея и да й помогнат. Сметката беше само и единствено за Мима и от нея не са използвани пари за нищо друго, освен за покриването на разходите по лечението й. След като димитров каза, че сумата, която събрахме в нашата сметка/около 8000 лв/ ще стигне за всички разходи, обявихме, че каквото остане ще отиде за други животни. И знаете ли защо? Защото хора от цяла България се свързват с нас и ни молят за помощ. Ние помагаме със собствени средства на бездомните животни, които срещаме по пътя си, но никой от нас не е толкова заможен, че да може да "огрее" навсякъде и да подпомогне с финанси животни из цяла България. Така или иначе останаха пари в сметката на Мима - естествено, че ще ги дарим за други животни в нужда. Забележете думата "други". Не "нашите" /като под нашите имам предвид бездомниците, които всеки от нас обгрижва - защото разходите по тях се покриват от собствените ни средства/
Не Ви дължа това обяснение, защото тонът Ви не ми харесва, както и всичко, което пишете, но ние няма какво да крием и винаги сме държали всичко да бъде прозрачно и ясно. Съветвам Ви следващия път, когато решите да пишете нещо, да се поинтересувате по-задълбочено, защото изглеждате много сигурна в това, което говорите, но в действителност не сте права и някак на фона на това мнението Ви звучи несериозно, защото използвате недостоверни твърдения.
Така са и представени фактите,за истина.На монетата има 2 страни-не една...а уж била изчела всичко отначало...нищо не е прочела-иначе щеше да знае.Взе да ми писва от хора,които целят единственно да хвърлят камъни, и да поливат с помия.Нищо не ценят.
Олимпия, няма уж. Изчетох всичките 111 стр. но не съм имала за цел да ги наизустявам. Ако ще ме критикуваш добре, но нека да е за нещо съществено, а не за глупости. Ако искаш спор, нямам нищо против, но пак, нека да е за нещо смислено. Не ме интересува от какво ти е писнало, това си е твой проблем.
Кристина, с теб говорим за едно и също нещо по принцип. Давате пари от джоба си примерно за храна, от време на време може би за някое лекарство, но не ми казвай, че плащаш кастрации и скъпи операции от джоба си. Кастрациите ги правят безплатно в клоновете на Немско-БГ сдружение. Но и тези безплатни кастрации пак са заплатени от някого или поне консумативите, като упойки и др., от дарения. Така, че пак стигаме до основното- вярваш или не и вие, и Немско-Бълг. сдружение сте бизнеси. Мотивите са благородни- спасявне на живот, но когато стане въпрос за разходи си трябват пари.
Никой не е толкова богат, че да си позволи да поема тези разходи от личните си финанси. Като събереш дарения ще можеш да обхванеш много повече нуждаещи се животники, които инак ще се присъединят без време към другарчетата си на Рейнбоу Бридж: милите Тина, Оги, Пипи ....и всички, които нямам време и място да спомена.
Мими е изстрадала неописуеми мъки и единственото добро, което може да се получи от това нещастие е да се помогне на много повече кучета и котета с парите от даренията.
Това е реалността. Това прави Григор Димитров и няма нищо неморално. Корупция би било ако е взимал пари за животнтие без да се грижи за тях. За това подържам него- защото обвиненията към него са неоснователни.
Вие сте партньори. Не само кастрациите и медицинските грижи, но и значителна част от осинвяванията стават чрез него. От бушуващата кампания да го очерните ща загуби единствено каузата и тези, които имат само вас и него в този ужасен свят, в който са се родили.