Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 29 March 2010 - 11:32 PM

MADE IN MEASURE KENNEL
Публикувано: 29 March 2010 - 11:36 PM

Това е много добро искане- 1.Да му бъде гарантирано , че кучето няма да бъде евтаназирано
В Вибокса има качено това- Съдбата на осакатеното куче Мима Много ясно че хората които искат кучето да оживее.ще бъдат наново стресирани и шокирани! Стига вече с тези слухове,кой чул-недочул,всеки разбирач се извъди.Да изчакаме до сряда,и тогава да видим какво ще стане!
Публикувано: 29 March 2010 - 11:40 PM

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 30 March 2010 - 12:01 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 12:07 AM
Що за човек би извършил това зверство. Милчикото ми, как ли го е боляло, колко ли много го е боляло...да му режат краченцата едно след едно ... прехапало си езичето милото ми ... Боже, пиша и плача, що за изрод е този нещастник.
Горкичката душичка, милото ми страдалче заслужава да има шанс, след всичко което е преживяла и изтърпяла, искам да живее, искам да има начин, да й помогнем, искам да я видя обична , искам в тези очички отново да има радостна искрица ... толкова много искам и се моля...
Мила Ласка, прекланям се пред това , което правите! Гордея се, че има хора , като вас !
Мисията ви , няма да е никак лека, но с наша помощ силно се надявам да има шанс за това изстрадало сърчице ... за тези ужасени очички , за тези липсващи четири лапички !
Публикувано: 30 March 2010 - 12:08 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 12:10 AM
За този който причини това на животинката нямам думи. Дано закона си каже думата и да го накаже както подобава

Публикувано: 30 March 2010 - 12:12 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 12:14 AM
За този който причини това на животинката нямам думи. Дано закона си каже думата и да го накаже както подобава

Прекалено грубо изказване. Никога нетрябва да се губи НАДЕЖДА. С обич и грижи всичко се постига.
Публикувано: 30 March 2010 - 12:18 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 12:22 AM

Прекалено грубо изказване. Никога нетрябва да се губи НАДЕЖДА. С обич и грижи всичко се постига.
Дано да греша. Нека темата остане отворена докато стане ясна съдбата на животинката. Наистина се надявам да не съм прав и кучето да си изживее живота по някакъв що годе нормален начин ( без да се мъчи ).
Публикувано: 30 March 2010 - 12:26 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 12:38 AM
Забелязвам, че няма изказали се ветеринари, разбирам ги, но аз съм хуманен лекар и ще се изкажа професионално, още повече, че много неща са ми ясни.
Въпросът за роботизирани протези ЗА ХОРА! до голяма степен е все още неосъществим практически. Електронни протези се изработват, цената е доста висока. Не мога да кажа дали съществуват за кучета.
Обгрижването на човек в подобно състояние на липса на 4 крайника е много трудно, неговото лично психическо състояние също е кошмарно, надеждата е в Бога. Каква е надеждата на едно измъчено същество без разум и надежда на Бога? Какъв смисъл виждате в продължаващото му измъчване с хуманна цел? Кого правите щастлив - бедното същество или избивате собствените си комплекси на всемогъщество?
Това животинче има нужда от години тежки, ежедневни многочасови грижи. Позволете ми да се съмнявам за дълготрайното милосърдие, още повече, че мъките озлобяват страдащия. При хората подобно обгрижване съм виждала да се прави само и единствено за дете!
Много се надявам да помислите, да осъзнаете нещата в бъдещо развитие, да разберете истинското милосърдие, което включва да забравим за личните си пристрастия и изберем най-милостивото за страдащия.
Казвам го от опита не само на лекар, а и на стопанин на животинка, кооято се мъчихме да спасим в продължение на месец с операции, лечение и тя страдаше и гледаше с мъка и плачеше с истински сълзички. Направихме го ,защото ни дадоха надежда за излекуване, след това разбрах, че я е нямало и всички мъки са били напразно.
Мъдро сърце и истинска милост ви желая.
На тези, които смятат, че еватаназията е жестокост ги моля да посетят хоспис за тежко болни и неподвижни хора и след това да говорят, че милосърдието е живот на всяка цена.

Публикувано: 30 March 2010 - 12:47 AM
За надеждата - нека да не я губим по снимката, а? Мими е не само живо същество, тя стана символ и любимка на много-много хора, които, повярвайте са готови да й дадат тези така трудни грижи,които описвате. Да, и много кученца и котенца на този свят биват гледани и обгрижвани като деца - именно поради невинността и доброто, което носят у себе си.
Публикувано: 30 March 2010 - 12:48 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 12:51 AM
Не мислите ли, че Мими наистина вече е прибрана, а все това повтаряте. Много хора не четат внимателно предишните постове и се нахвърлят в/у Восток вместо в/у да речем този, който протака преместването и /един пример просто/. Ей, такива работи имах предвид. Все пак, човекът заслужава да му кажем и едно благодаря май, а не само да сипем хули и обиди по негов адрес. И най-вече да му даваме конструктивни предложения!
А такива очи като нейните и аз не съм виждала, просто ме побъркват!
Публикувано: 30 March 2010 - 12:52 AM
Така ли ще мислиш ако някой изрод ти отреже ръцете и краката? Нима няма да ти се прииска да бе умрял (а)? Не съм господ , но не мога да приема , че куче ще може да живее така осакатено без да се мъчи. И едва ли амбицията ти да спасиш живота на кучето на ВСЯКА ЦЕНА не се припокрива с функциите на господ. Оставете животното намира и му спестете мъките. Това не е човек на когото можеш да обясниш как да ползва протезите или като има някаква нужда ( физиологична например ) да ти каже. Обожавам животните и за това НЕ ИСКАМ те да се мъчат.
Публикувано: 30 March 2010 - 02:08 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 08:42 AM
Друг е въпроса от къде ще ги намерите тия лекари....
По-въпроса с протезите , надявам се да не е Мима опитното зайче , защото не го заслужава.Надявам се също какво и да е решено да се прави , за да може пак да проходи да бъде направено от специалисти ,които не са от България , защото цялата работа ни е българска и мърлява.
Пример: новата система за новите документи - заби... познайте защо. като на бойко онлайн записванията за детските градини.
Андрей Слабаков е прав , че нищо няма да се промени след тази случка.Поне да разследва полицията , кой го е направил от там нататъка има от кой да си го поеме еничара гаден.Да насилието ражда насилие.Никой не може да ми се прави на великодушен и да ми разправя , че е лошо да искаме същото за извършителя. Едно време законите на Крум!!!
Сега....... 500лв.
п.с. Дано животинката да не се мъчи.Трябва да създадат специално комисия да следи как живее животното.
Него някой пита ли го какво иска??