Публикувано: 13 April 2010 - 04:32 PM
От както се случи трагедията с Мима, всякаш хората станаха по-чувствителни на темата животни и отношението ни към тях. Визирам и себе си, макар че никога не съм стояла безучастна.
Ще ви разкажа една история, която отдавна е проблем, който се чудя как да реша. Пред блока се настани едно куче, което се появи като от нищото, някой вероятно го пусна. Толкова уплашено от хората и подтиснато куче не съм виждала. Беше ужасно слаба, мисля, че е женско. Страхува се от сянката си, всеки приближаващ човек е опасност. Да, и тя реагира - лае почти непрестанно. Предполагам хората от блока се дразнят от нейния лай и се страхувам да не предприемат нещо. Толкова е страхлива, че като минават хора покрай нея, почва да ги лае и дори понякога се спуска. Като й кажа нещо се успокоява, но не мога постоянно да я следя и да викам от терасата, най-малкото е, че не съм си вкъщи. Хората от своя страна се плашат и това е нормално, разбирам ги. Възмутена съм обаче от отношението на децата. Замярат я с камъни. Нападат я с пръчки. Все едно воюват с нея. Отвративелно е. А най-ужасното е, че родителите им в това време са на 30 метра от тях и нищо. Недоумявам... Какво мога да направя аз? Понякога ми идва да сляза и да вдигна един грандиозен скандал, но от това няма много полза, може би.
Не искам положение да се влоши. Моля, предложете нещо.