Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#841 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 13 April 2010 - 01:57 PM

за тези създания '' децата" от меден рудник ,във всеки квартал във всеки град е пълно с такива
лошо е,че съм виждала и родители с тях на които не им прави впечатление така ги учат в къщи
в БГ има страшно мн деца-съдисти после от тях стават зли хора ,ако се пусне една анкета във всяко училище в БЪЛГАРИЯ ще видите,че всяко 2-3 дете е вършило нещо такова,а много от тях се хвалят
от тези не стават хора повярвайте това са бъдещи насилници и над хора и животни
ако можеше в училище да им се набива в главите да се грижат за животните ,да ги водят в приютите да полагат грижи за тях
трябва да се направи нещо да спрат тези злодеяния ЗАВИНАГИ eg_033.gif
как можем да ги спрем?

#842 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 13 April 2010 - 02:07 PM

а снимката със спящата МИМА нямя равна на себеси ! ba_025.gif

#843 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2010 - 02:12 PM

Ами да според мен това е най- важното. Образованието на децата в училища. В моята махала като дете всички тия сето убиваха и измъчваха котки и кучета станаха бандити и то от онези отрепките. Единият от тях даже наскоро стана известен с това, че преби полицай в центъра на града посред бял ден. Той давеше и бесеше кучета.
Ох майко чудя се докога ще издържа да се боря с вятърни мелници. Имам избор - да избягам или да остана. За втъри път тази просташка държава иска да ме накара да се спася....................
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#844 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2010 - 02:29 PM

в такива насилието е заложено
генетично ,а ако има в къщи кой да го толерира и е готов престъпника
за напускането на БГ мисля,че рано или късно всички свестни ще бъдат принудени по 1 или друг начин да напуснат
все повече ме отблъскват хората,а професията ми е свързана с тях,всеки ден се чудя дали да не започна да се занимавам само с животни и да зарежа образованието си eg_033.gif

#845 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 13 April 2010 - 03:20 PM

сега гледах пак клипа с МИМА как яде ,ще е добре да се използва храната като се слага малко по-далеч от нея за да има стимул да се придвижва към яденето и така да се раздвижва
ще е добре за нея
може постепенно да се увеличава разстоянието до храната да се учи да пълзи до нея

#846 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 04:32 PM

От както се случи трагедията с Мима, всякаш хората станаха по-чувствителни на темата животни и отношението ни към тях. Визирам и себе си, макар че никога не съм стояла безучастна.
Ще ви разкажа една история, която отдавна е проблем, който се чудя как да реша. Пред блока се настани едно куче, което се появи като от нищото, някой вероятно го пусна. Толкова уплашено от хората и подтиснато куче не съм виждала. Беше ужасно слаба, мисля, че е женско. Страхува се от сянката си, всеки приближаващ човек е опасност. Да, и тя реагира - лае почти непрестанно. Предполагам хората от блока се дразнят от нейния лай и се страхувам да не предприемат нещо. Толкова е страхлива, че като минават хора покрай нея, почва да ги лае и дори понякога се спуска. Като й кажа нещо се успокоява, но не мога постоянно да я следя и да викам от терасата, най-малкото е, че не съм си вкъщи. Хората от своя страна се плашат и това е нормално, разбирам ги. Възмутена съм обаче от отношението на децата. Замярат я с камъни. Нападат я с пръчки. Все едно воюват с нея. Отвративелно е. А най-ужасното е, че родителите им в това време са на 30 метра от тях и нищо. Недоумявам... Какво мога да направя аз? Понякога ми идва да сляза и да вдигна един грандиозен скандал, но от това няма много полза, може би.
Не искам положение да се влоши. Моля, предложете нещо.
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#847 Потребителят е офлайн   lalleen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 05:16 PM

Питай ги, дали ще им е добре, ако и те попаднат на насилник, който ги бие и замеря с камъни.. друго просто и аз не знам :(

#848 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2010 - 06:00 PM

колкото и да е трудно май най-добре е на децата ,ако могат така да се нарекат да се опиташ да обясниш защо лае -това ,което казваш и на нас ,ако се говори и с някой от родителите е добре,но внимавай скандала със сигурност ще ги озлоби към животното ,ако можеш спечели доверието на кучето и ако има в този форум хора от орг.защита на животни да я вземат временно поне докато се пооправи пък може и да я осинови от там някой
но ,ако остане така може да се сл най- лошото
и аз с такива искам да ги бия ,но най мн да навреди на животното ,подавай му храна и се обади на някой от такаваорганизация все някой тук във форума е от нея

#849 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2010 - 06:10 PM

Нямаш възможност за реакция от която да произлезе последствие, защото у дома им така ги възпитават с шамари и пръчки - отиват и си го изкарват на друг, по-слаб от тях. Не съм фен на консуматорските бози по TV, но последния "Brother" - тате не говори с детето, той няма нужда от разбиращо същество, той му заповядва крещейки, просто има нужда от изплнител и така се чувства силен и изведъж и аз "открих топлата вода", че утре малкия ще е следващия садист.
User's Signature

#850 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 08:27 PM

Чудех се дали мога да дам своето обективно мнение тъй като съм на 13 , но цялата тази история много ме натъжи ... Как може да има толкова несправедливост ?! Не искам да звучи гадно , но някой от мойте съученици дори не би им задремало за такова нещо .... с какви очи трябва да си гледаш децата след като си извършил такова нещо ?! Как се спи нощем с такава тежест на съвестта ... Тези очи не го ли гледат всеки ден с мълчаливата си агония... Как се чувства човек причинявайки такова нещо ?1 Много ми е тъжно , а още по-тъжно ми става , че има още много такива случай...просто ние не знаем колко ужасяващи са ..... Някак ми стана добре като видях че и други хора се интересуват от такива неща и че не съм една от "малкото" ...
Чудех се дали да дам своя глас ... Ако коментарът ми не е по темата или съм повторила коментара на някой друг се извинявам и ще го изтрия ae_085.gif

#851 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 13 April 2010 - 11:20 PM

десислава в никакъв случай не си една от малкото
много сме но не знам дали сме сини dh_188.gif

#852 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2010 - 11:23 PM

силни имах впредвид
момичето с молбата за псенцето пред блока ще се радвам да пишете ако има развитие по случая
ae_085.gif

#853 Потребителят е офлайн   Sirena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 02:39 PM

sanita, има смисъл от порицание, както към децата, така и към родителите, със спокоен тон, разбира се, за да не се получи обратен ефект. Разяснете им на какво е израз това поведение и каква е съдбата на такива деца в бъдеще. Не знам от кой град сте, може би има организация, когато може да се погрижи за кучето?

Спящата Мими е просто прекрасна. Моля повече информация за протезирането - къде, колко средства са необходими и т.н.

#854 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 05:00 PM

От София съм. Надявам се, ако има организация, към която мога да се обърна, някой да напише телефони или линк към сайт. Ще бъда благодарна. Ако пък някой има желание да помогнем на кучето, да се свърже с мен. Само просто няма какво да направя - нямам къде да я прибера, нито имам необходимия опит.
За сега положението е ок, времето е лошо и децата са си вкъщи. При следващия случай вече ще има разговори.
Благодаря за подкрепата. Ще пиша като има развитие. Всичко е заради кучинката, все пак :)
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#855 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 April 2010 - 05:02 PM

Тя темата доста се отплеснала... Санита, кастрирай кучето като за начало, защото когато роди ще стане съвсем проблем със съседите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#856 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 April 2010 - 05:36 PM

Извинявам се че коментарът ми е извън темата .. Може да бъде изтрит ако не е подхофдящ , НО историята за пещерата направо ме потресе ... Ние във филм на ужасите ли се намираме ?! Всичко е реалност-насилието и извергите...Ако има тема за това зловещо място , моля,пратете линк на лични съобщения...За да се придържам и към темата искам да знам ако се открие "човекът" извършил това на кученцето Мима какво наказание ще му бъде наложено ? Паричната глоба не е решение - парите няма да изкупят вината и тежестта на съвестта..не мислите ли като мен? С даването на определена сума(пък било тя и голяма... ) няма да има решение на проблема...Човекът трябва да осъзнае какво изпитва животното! ... Още в началото на цялата история се споменаваше че собственикът на Мима знае кой е извършителят ...

#857 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 06:23 PM

Една сутрин в свойта бърлога,под рогозки и гнили греди,
легна кучката и в изнемога седем рижи кутрета роди.
Тя до тъмно ги милва прилежно,с език ги прилиза съвсем,
и струеше топенето снежно изпод топлия и корем.
Вечерта когато пред прага кокошата врява расте,
стопанинът мрачен наслага в една вехта торба седемте.
Тя в дълбоките преспи гази,тича в неговите следа...
и гледа как дълго,дълго раздипля талази незамръзналата още вода...
А когато пое да се връща,своя хълбок пролиза добре
и луната над тъмната къща и заприлича на нейно кутре.
И към синята вис небесна заскимтяла гледаше тя
как луната високо проблесна и зад хребета полетя...
И както бе срещала тихо камък вместо залък сега
очите и се забиха като златни звезди във снега...
СЕРГЕЙ ЕСЕНИН

#858 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 06:30 PM

Ето го и в оригинал

Преводът на български е много добър. На кого е?
User's Signature

Качена снимка

#859 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 06:46 PM

Вчера в Сърбия е намерено куче с 4 отрязани крака...........

Линк
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#860 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 06:51 PM

Цитат(netware5 @ Apr 14 2010, 06:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето го и в оригинал

Преводът на български е много добър. На кого е?

Превод от руски Иван Николов

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема