Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2010 - 11:19 PM

аз бих помогнал с финанси. може да ме търсите тук на л.с. ако има някаква нужда и организация.

#162 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 12:55 AM

Ей, хора, гледах репортажите и се питам, дали не е прибързано това, да се изнася името на обвинявания съсед като виновен? Според мен това е направено от садист (употребявам термина не като морална оценка), не е възможно да е израз просто на междусъседска вражда. Няма нормален човек, който може планирано да реже краката на живо същество един по един през няакви интервали. Според мен трябва да се направи компетентно разследванеи да се открие (и докаже) извършителят, защото такъв човек е обществено опасен.
За кученцето ще помогна със средства, вярвам, че колкото и да е скъпо изработването на протези, щом като има такава възможност, трябва да го направим, за да не се срамуваме, че сме и ние човеци, какъвто е и изродът, който е направил това.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#163 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 27 March 2010 - 01:00 AM

Имаше хубав репортаж по Нова телевизия в късните новини, точно в най-пиковото време, в паузата на шоуто на Иван и Андрей (и цялата лудория покрай Биг Брадър). Много хора са го геладали, това е добре. Дава се гласност, една малка стъпка напред.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#164 Потребителят е офлайн   Skinraven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 01:19 AM

Хора, абсолютно нова съм тук. Вчера видях темата за Мима в сайта на без дом и останах потресена. Цяла нощ разпространявах историята из различни форуми, давах и линка към петицията за промяна на закона за защита на животните. След това писах на абсолютно всички медии, за които успях да се сетя, по предложение на едно момиче. В него общо взето казах, че не е нормално в европейска страна да няма работещи закони за такива деяния и искам помощ. Утре ще се чуя с един приятел, който учи право и който иска да участва в инициативата за създаване на някакъв закон за животинките. Не знам дали съм постъпила правилно, но направих всичко, за което успях да се сетя. Поне се надявам да не съм попречила на нещо.

#165 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 01:24 AM

Здравейте!
Аз съм така да се каже стопанина на пострадалото животно.Благодаря на всички за небезразличното отношение по случая, радвам се, че все още има човеци. Кучето е при мен, ако някой има някакви въпроси, ще отговоря, за да изясня , доколкото мога случая. Включвам се най-вече поради призивите да се евтанизира животното. Смятам, че никой няма право да отнема живот, който не е дал. За съжаление хората се смятаме за върха на еволюцията, който можа да определя кое е добро и кое не, кое е полезно за някого и кое не. Съгласен съм, че кучето щеше да бъде по-добре , ако това не се беше случило с него. Станалото, обаче е факт и никой не може да го промени. Въпросът ми е кой може да каже какво иска животното, нещастно ли е според нашите представи или просто се радва на всеки подарен миг. Някои ще кажат, че в случая смъртта ще е избавление. Нещо не мога да схвана логиката-за доброто на животните трябва да ги евтанизираме, за да не страдат, един вид- спестяваме им мъките. НО, в същия момент, при неизлечимо болен човек, който действително страда и сам желае всичко да свърши- Не, моля ви се, евтаназията е престъпление, а този който я извършва убиец. Горките ние и щастливите животни, които, убивайки ги, им спестяваме мъките. Както и да е, всеки си има свое виждане по въпроса и правото да смята, че е прав.С две думи-кучето е добре (доколкото може да бъде в това състояние), радва се като ме види и според мен не иска да бъде евтанизирано. Съжалявам, ако съм засегнал някого, защото виждам, че всички тук казват това, което чувстват и то с чисто сърце. Много хора искат да помогнат. Не забравяйте, че това не е единственото страдащо животно на този свят. Просто се огледайте, погледнете около себе си и ще видите, че има много страдащи Мими, които се нуждаят от вашата помощ.
Който има сили, нека види това:
http://vbox7.com/play:2a2ae4df
Съжалявам!

#166 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 March 2010 - 01:35 AM

Восток, много ми е мъчно за животинката. Не трябваше да го допускате. Едното краче, другото..........ужас! Предполагам, че Ви е тежко, но Вие сте нейният стопанин и е трябвало да я защитите още първия път.
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 01:56 AM

Напълно съм съглана с Buddy28. Като стопанин на кучето е трябвало да вземете всички мерки още при първия инцидент с Мима. Не съм за евтаназия, но мисля като dikari - дайте кучето на искащите я, които пишат в този форум. На село едва ли ще е най-добрия вариант за нея. Има желаещи да гледат и обгрижват животното.
ud_009.gif Не беше ли Дряново мястото с 19 скалпирани кучета?? Май това не е междусъседска вражда dry.gif . Някой там си упражнява садизма. Този път е искал бавна агония и болка.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#168 Потребителят е офлайн   Skinraven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 01:59 AM

И според мен е трябвало да се обърне внимание още първия път, но станалото-станало...
Не мога да дам подслон на Мима, защото имам животни вече в нас, а тя се нуждае от спокойствие и по-специфични грижи. Готова съм обаче да помогна финансово и по всякакъв друг начин.

#169 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 02:00 AM

Buddy28, благодаря за съчувствието. Включвам се в темата, за да изясня малко нещата, които не са точно така както са представени. В общи линии се покриват, но има и леки разминавания. Първо, съгласен съм, че не е трябвало това да се допуска, но когато имаме работа с уроди, човек е безпомощен. Кучето не е мое, а е на баща ми. Аз имам мои кучета, прибрани от улицата, между впрочем последните дни "доброжелатели" отровиха две от тях, но това е тема за друг разговор. Баща ми стопанисва една овощна градина(силно казано). На 09.03.2010г. около 18.00 часа го срещнах и той ми каза, че някой е пребил кучето му, което едва ли ще оживее. Аз отидох на място и действително заварих горкото животинче с отрязани предни крака, като задните липсваха(били са отрязани по-рано). Не искам да изпадам в подробности, само ще спомена, че видяното от всички по репортажа, бледнее от това, което заварих тогава. Междувпрочем животното тогава не ме познаваше, може и да се е страхувало от мен, но бях по-добрия вариант, от това да остане само там. Не знам дали си чувала животно да вие от болка и да млъква от страх щом го приближиш. Явно Мими(това име и сложиха) е усетила в пълна степен добротата и любовта на човека. Поетът беше казал-"Човек, това звучи гордо". Може и така да е , нека другите преценят. Накратко, отнесох я във ветиринарната лечебница, където лекарят обработи раните и според мен сега вече е добре. Относно човекът от репортажа, не го познавам и не знам дали действително той е извършил това. Знам само, че който го е направил е по-болен и заслужава по-голямо съжаление от кучето. Като видях след няколко дена баща ми, той ми каза, че знае кой е отрязал краката на кучето, но не знам доколко е достоверно това. Ами , в общи линии се опитах да кажа това, което знам, ако нещо съм пропуснал, питай. И по-добре гледай до където можеш филма, който съм пратил.

#170 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 02:24 AM

Мъка е и за стопаните и за животинката... Но кученцето не се е предало, даже напротив... Евтаназията има смисъл, но може би не в този случай. А поради тази безнаказазаност в жалкото ни общество, на жестокостта към животни не се обръща никакво внимание - до такава степен, че чак по села и малки градове /и не само/ се смята за нещо нормално...
ЛИНК към темата във форума за "Земляни".
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#171 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 03:05 AM

Цитат(vostok @ Mar 27 2010, 12:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучето е при мен, ако някой има някакви въпроси, ще отговоря, за да изясня , доколкото мога случая. Включвам се най-вече поради призивите да се евтанизира животното. Смятам, че никой няма право да отнема живот, който не е дал. За съжаление хората се смятаме за върха на еволюцията, който можа да определя кое е добро и кое не, кое е полезно за някого и кое не. Съгласен съм, че кучето щеше да бъде по-добре , ако това не се беше случило с него. Станалото, обаче е факт и никой не може да го промени. Въпросът ми е кой може да каже какво иска животното, нещастно ли е според нашите представи или просто се радва на всеки подарен миг.

Восток, това биха могли да кажат компетентните лица, в случая, докторите.
Както Вие казвате, много хора са се изразили тук емоционално, но и чистосърдечно. Вярвайте, не е само това. Хората изхождат предимно от логиката, че Мими е изтърпяла вече достатъчно много, за да се продължават мъките й, на всеки от писалите му се иска да й направи някакъв подарък, затова някои смятат, че подарък ще й бъде облекчението. Моля, замислете се и Вие, кое е по-хуманно: някое същество да вегетира (а,вярвайте, неподвижността уврежда постепенно всички органи) или да му се помогне да се отърве от всичко преживяно, включително и от ужаса към хората, който описвате и Вие.

Но нека пак да кажа - единствено ветеринарите са хората, които биха могли да дадат реално мнение по въпроса дали има шанс за Мимето, дали има случаи, практики, възможности, техники и пр., които могат да й помогнат. Ако се окаже, че няма такива? Моля, задайте си този въпрос съвсем отговорно. И преди всичко, нека кучето да бъде видяно от няколко специалиста, за да можете да имате няколко мнения. Но, простете, не мога да приема това, че кучето месец лежи по гръб, с 'обработени' рани и е 'добре'. Замислете се, дали от хуманност хората не извършваме по-голяма жестокост.

Цитат(vostok @ Mar 27 2010, 12:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Много хора искат да помогнат. Не забравяйте, че това не е единственото страдащо животно на този свят. Просто се огледайте, погледнете около себе си и ще видите, че има много страдащи Мими, които се нуждаят от вашата помощ.
Който има сили, нека види това:
http://vbox7.com/play:2a2ae4df
Съжалявам!

Восток, хората именно в този форум не само искат, но и реално помагат на всеки, на всеки срещнат случай. Правят го постоянно. Правят го по своя воля, със собствените си възможности. Без да търсят слава. Наградата им е ... физическата се изразява най-често в няколко виртуални снимки на спасените кучета и котета. Ще помогнат и на вас, по-скоро на вашата Мими. Ще й помогнат да получи най-доброто, което съществува не в България, ами по света. Можете да видите реално какво се прави за други кучета ето в ТОЗИ РАЗДЕЛ. Обърнете внимание на темите в "Истории със щастлив край" - там ще видите всичко - цялата отчетност на случаите, както и резултатите. Почетете повече. Нека това да Ви накара да се доверите на хората тук и да разберете, че поверявайки им Мима, за нея ще бъде направено наистина всичко и наистина най-доброто.

Също, искам да Ви призова: помогнете и Вие, и баща Ви. За огромно съжаление, жестокостта към животните в България продължава предимно заради това, че собственици, съседи, свидетели, чули-видяли-разбрали-хора след подобен случай пасуват, скриват се, боят се... Помогнете поне Вие на всички останали нещастни животинки. Помогнете с това, че няма да се откажете да търсите законово възмездие за причинената несправедливост и всъщност незаконна постъпка. Това наистина ще е хуманно.

#172 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 03:33 AM

JennyB, извинявам се, но според мен е лицемерие да се каже, че помагаме на едно животно като му отнемаме живота. Сигурен съм, че , ако то може да избере, то никога няма да поиска да се раздели с живота си. Мислиш ли, че това е единственото осакатено животно, за което съм полагал грижи. И защо мислиш, че животните, дори и в по-лошо състояние от това на осакатеното кучето, са се чувствали зле. Не прави грешка да приравняваш животните към нас, те са много по-борбени и жизнени. Не съм виждал животно да се отдаде на самосъжаление и де се предаде. Но ти и други като теб ме карате да си мисля, че стана грешка като се раздуха случая. Сега ще дойдат такива като теб и всеки умно ще дава съвети как да избавим нещастното животно от мъките му. Не мисля и че осиновяването на животното е добра идея. От къде да знам, дали в един прекрасен ден благородният осиновител няма да каже-"направихме всичко, което е по силите ни, дайте сега да го преспим". Съжалявам, ако засегнал някой.

#173 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 03:43 AM

И да допълня-не се боя да кажа кой е извършителят, стига самият аз да знаех. Мислите ли, че урода е осакатил животното на центъра пред всички хора. И още повече, дали сега ще тръгне да се хвали за стореното. Надявах се, че преди да се разчуе, извършителят може да се е изтървал някъде за стореното и така да разберем. Случката е станала не в къщата, а извън града, където няма съседи. Пуснали сме сигнал в полицията и много ми се иска да го намерят.

#174 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 March 2010 - 06:24 AM

Восток,

склонни ли сте да дадете кучето тук на желаещите да се грижат за него в по-добри условия - дом, лекари и т.н.?

#175 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 08:28 AM

Ужас!
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 27 March 2010 - 09:04 AM

Восток,
гарантирам ти, че Мими няма да бъде евтаназирана, ако е тук в Русе при Laska. Аз съм управител на немския приют тук и ако искаш ела да видиш колко инвалидчета живеят при нас. Аз също смятам, че ако животното иска да живее, нямам право да го лишавам от живот. Не мога да я взема в приюта, защото прелива и ще се пръсне по шевовете от животни в нужда и заточени от годините преди ЗЗЖ без нужда, но ще положа всички усилия, ще вложа всички знания и ще се консултирам с всички колеги, за да помогнем на Мими да води сравнително нормален живот. От своя страна шефа ще търси начин да се помогне и от и по възможност в Германия...

#177 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 10:01 AM

Vostok,похвално е, че искате да се грижите за вашето куче и че сте против ефтаназията,аз също съм против нея,след като ми се наложи преди години да направя такава на мое куче! И всички ние тук,ще се радваме, ако наистина отгледате тази мила и много изстрадала душица в добри условия /разбирам във вашия дом не на двора/,където ще има възможността да преудолее стреса от преживяното!!! Ще се радваме, ако съумеете да компенсирате максимум нещастния живот на тази душица и го направите щастлив!!! В тази връзка преди време гледах един клип с едно куче, на което му липсваха предните 2 крака.То е съумяло да се приспособи с неговия си недъг и беше щастливо и много обичано от стопанката си!Ако вие успеете да направите това за МИМА,ще се гордеем с вас!!! Ако обаче не сте в състояние да го направите по-добре е да предадете кучето на хора,които могат да направят това!!! Защото ние винаги ще се интересуваме от Мима,нейното състояние и щастие!!!
Ще се справите ли с това предизвикателство???
User's Signature

www.streletz.eu

#178 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 11:09 AM

А защитено ли е кучето в момента от следващо посегателство ? Моля стопанинът да отговори какво се прави в момента, за да бъде предпазено .
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#179 Потребителят е офлайн   jabajaba2 Икона

Публикувано: 27 March 2010 - 11:10 AM

.

#180 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 11:26 AM

Хубаво е,че се включи Восток и съм съгласен с казаното от него.
Но, моля те Восток, нека кучето отиде при Ласка и Китикат!Това е най-доброто за сега!Пак ще можеш да го виждаш и да казвааш какво мислиш.Там шансовете му са много по-големи!Всички ще помагаме кой с каквото може! А не сме малко.

Моля те, нека го вземат!

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема