Мисля, че следващата стъпка за която трябва да се борим след като закона е въведен е да има модерни приюти във всеки един град. Бездомните кучета и котки са в опасност от хора които не им пука за законите. Те могат да мъчат животинките скришно. Ако някой хвърли отрова от блок с 1000 души, кой ще разбере кой го е направил? А кучетат които са блъснати по магистралите? Когато някой ги блъсне как ще се разбере кой е? По селата също никога няма да се разбере ако стане нещо. Това с Мими беше изключение, че се разбра. Трябва всички кучета и котки да живеят в модерни приюти.
Не, според мен изискванията за приютите не трябва да се повишават. Няма смисъл самите организации да настояват за това, защото ще прави откриването на нови приюти и поддържането на старите много трудно. Това уж се прави за добро на кучетата, но на практика не е така, защото общинските изолатори могат да си направят подобренията с парите на данъкоплатците, но каква полза, ако се отнасят лошо с животните.
Според мен трябва да има възможност за открити приюти - общо взето едно открито оградено пространство, където се разхождат кучета. И там само да се хранят и да се обезпаразитяват. Ще бъде доста по-евтино и не вярвам да е по-лошо за кучетата. Сега има една камара изисквания, които трябва да се спазят и които правят непосилно за повечето организации стопанисването на приют или ги принуждава да работят при много по-малък капацитет.
Предполагам че край повечето градове може да се намери земя, която не е особено привлекателна за стопанска цел.
Но каквито и приюти да се строят, цел номер едно трябва да бъде контролът върху собствениците на кучета. Иначе колкото и големи да са приютите, рано или късно ще се препълнят.