Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща
Публикувано: 10 April 2010 - 09:37 PM
В моята фантазия се върти една видео-стена, докато върви музиката на стената да излиза превод на текста на песента в комбинация с трогателни снимки.
Става въпрос за песни, чиито текст може да се асоциира с животни и чиито текст е конкретно за тях

Публикувано: 10 April 2010 - 09:39 PM
Вижте, аз съм била по много протести, на които журналистите са били повече от протестиращите, и пак сме си постигали исканото. 200-300 души хич не са малко, това си е една тълпичка. Важното е работата да продължава - на много места, тихо и кротко, но да вървим напред и да показваме на законотвореца, че ние не спираме да работим и че ще упражняваме контрол и над тяхната работа. Нека има постоянно подписки, някакви други кампанийки по градовете - това засега е предостатъчно. Дори и ресурсът ни да е ограничен откъм хора.
За по-мащабни протести вече можем да се замисляме, ако подготвеният текст не мине или пък ако не е такъв, който истински да устройва защитата на животните. Иначе няма смисъл да хабим такъв голям ресурс, след като той може да отиде за живота на кучетата и котетата в беда.
Лека-полека. Хубавите неща не стават веднага

Публикувано: 10 April 2010 - 09:48 PM
Ако днес Милена и Лора бяха изпяли по една песен след изказването си, щеше да е супер.
Не смятам, че ако не стане подпискатам, чак тогава трябва да се мисли за нещо по-сериозно. Това е като след дъжд-качулка.
Нещата или трябва да се правят както трябва или въобще да не се правят.
Свалям шапка на хората от фейсбук за тяхната инициатива!
Публикувано: 10 April 2010 - 09:52 PM
Хората от Плевен са разлепили плакати с дата, място и час на подписката. Въпреки, че е било лошо времето, дошли са да им се подпишат хора, които са се информирали именно от тези плакати. Не е зле и в другите градове да го правим.
И аз нямам нищо против да се кефя на хубава музика с биричка в ръка, но я се опитайте да намерите спонсор за такова нещо...
Публикувано: 10 April 2010 - 09:58 PM
Ние само се размечтахме за нещо по-внушително, разбира се, че едва ли ще можем да си го позволим

А иначе ако известни личности се навият да пеят без хонорари, а сцената и всичко останало да не са на кой знае какво ниво(колкото да се чува добре) може да не излезе скъпо. Има една тема в новини-за подобен концерт едно момиче беше писало идеи.
Всъщност не разбирам от подобни неща, но може да се поинтересуваме долу-горе каква е минималната сума за един по-обикновен концерт.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 10 April 2010 - 10:08 PM

http://www.dnes.bg//...-nad-hora.89123
Публикувано: 10 April 2010 - 10:14 PM
Princess Brita, о да... има толкова страхотни парчета наред с тези, които изреди...
В моята фантазия се върти една видео-стена, докато върви музиката на стената да излиза превод на текста на песента в комбинация с трогателни снимки.
Става въпрос за песни, чиито текст може да се асоциира с животни и чиито текст е конкретно за тях
Няма нужда от превод. Имаме си песен - "Кучето от крайния квартал" на Васко Кръпката. Там е казано всичко... Не помня дали има клип, но това си е направо химн!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 10 April 2010 - 10:17 PM
Всъщност не разбирам от подобни неща, но може да се поинтересуваме долу-горе каква е минималната сума за един по-обикновен концерт.
Не. Бъди сигурна, че сериозни музиканти няма да се навият да пеят при лоши технически условия. Това няма как да стане. Ще се навият да пеят на някаква сцена само прохождащи изпълнители, и то не всеки от тях. В това съм сигурна именно защото контактувам с такива хора. И зная, колко е скъпо едно оборудване за минимален дори концерт. Мога да ви докарам дори музиканти, с тяхно си музикално оборудване, да не се плаща за наем на барабани, например. Но самите усилватели, цялата техника - те се наемат и сумичката е наистина четирицифрена на час, освен това и транспортът е скъп, а за видеостена... няма да си говорим, нали?
Но сега ми хрумва една идея. Софийска Община всяка година организира безплатен концерт на Гергьовден - "Цвете за Гошо". Ако отсега се започне някаква съвместна работа с общината тази година концертът да се проведе под надслов :НЕ на насилието над животни", например (но не и протест!), много е вероятно да се постигне рекламен ефект и за тази кауза. Може да се сложат на сцената плакати, можем ние да привлечем допълнителни изпълнители, например, може да се правят паузи между песните и да се разказват случаите на насилие, просто да се ангажират и младите с проблема. Обикновено на "Цвете за Гошо" Южният е пълен и с много стопани на кучета. Допълнително, на 24 май общината също финансира концерти - Ректората на Университета, в градинката Заимов - все има прояви за младежта. На 1 юни - отново в Южния има парад на хвърчилата... По-градивно ми се струва да използваме вече уредените и платените сцени, а така и ще можем с чиста съвест да каним звезди от всякакъв ранг, защото ще можем да им предложим професионални условия за изява.
Публикувано: 10 April 2010 - 10:17 PM
Като човек, който днес едва е успял да "прелети", и то в последния момент, основно за да се подпише в подписката, мисля, че основното в проявите трябва да е набирането на подписи за инкриминирането на проявите на жестокост над животни. Нещата така да се организират, че да се съберат максимален брой подписи. Сигурна съм, че хората, които подкрепят идеята са много, много, много повече от броя на самоотвержените млади хора, които днес се включиха активно в организацията на това мероприятие. Да се събират подписи, дори ежедневно, на определено място, да се правят междинни "напомнящи" действия и да се подготви нещо сериозно за датата, когато тези промени ще се разглеждат в Народното събрание.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 10 April 2010 - 10:27 PM
Публикувано: 10 April 2010 - 11:06 PM
Темите във форума на същата група са повтарящи се и с неописателни заглавия, невъзможно е да бъдат следени всички, откоето се губи информация.
Разбирам, че хората имат предостатъчно задължения покрай кампанията, но администраторите са 7 - 8 човека все пак! Аз също си предложих услугите, макар да знаех, че нямам шанс, тъй като съм случаен потребител.
Аз лично в Пловдив видях плакати само на ул. Иван Вазов. На възловите места в моя квартал - нито един. Прочетох, че се събират средства за печатането, аз исках да дам, но не получих отговор от организаторката. Никого за нищо не виня, нека да е ясно, нито искам, нито имам право. Но си мисля, че цялата подготовка се е струпала на плещите на двама - трима.
Другото което е, дори в тази тема доскоро нямаше направен списък (благодарности на Nickey. Но дори и след публикуването му не намери място в първия пост, а както знаем и виждаме, не всеки ще прочете цялата тема, не е малка все пак.
Публикувано: 10 April 2010 - 11:07 PM
И Лора Караджова може да бъде поканена да пее.
Знам,че и Дони е голям защитник на животните.
И Роси Кирилова

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...

Публикувано: 10 April 2010 - 11:22 PM
Какво стана със стикерите? Съжалявам, ако е писано вече, но всеки път като вляза и има по 3-4 страници с нови мнения, и може да съм изтървала. Аз искам да поръчам.
Публикувано: 11 April 2010 - 02:01 AM
А трябваше да покажем, че сме много...........
Дам, много малко бяхме

Публикувано: 11 April 2010 - 10:57 AM
Какво стана със стикерите? Съжалявам, ако е писано вече, но всеки път като вляза и има по 3-4 страници с нови мнения, и може да съм изтървала. Аз искам да поръчам.
Раздадох ги на протеста.Тази седмица ще направя още и ще занеса в клиника Добро Хрумване.За който не знае къде е ще пусна инфо къде и кога.За тези които не са от София ще измислим някакъв вариянт.
Публикувано: 11 April 2010 - 11:32 AM
Раздадох ги на протеста.Тази седмица ще направя още и ще занеса в клиника Добро Хрумване.За който не знае къде е ще пусна инфо къде и кога.За тези които не са от София ще измислим някакъв вариянт.
Благодаря ти, че ми даде стикер, въпреки че ти бяха останали малко!!!! Хайде да помагам с парички, за да извадим още, че аз много исках да вадя .... пък хич не се организирах...а има желаещи