Извинете ме за въпроса, но доста изчетох и стигнах до следното:
Котките достигат полова зрялост преди да е завършило физическото им развитие.
Женските котки се разгонват между 7 и 10 месечна възраст;
Котараците достигат полова зрялост между 9 и 12 месеца. В редки случаи най-рано на 7 месеца.
Котарак в ранна възраст не може да заплоди котка.
Правилно ли съм разбрала? Други мнения?
Полова зрялост при котарак ...
Публикувано: 30 March 2010 - 02:52 PM
ВИнаги има изключения от правилото.
Много зависи за домашни котки ли става дума, за улични ли?
На улицата млад котарак няма да се добере до разгонена котка, ще бъде набит от по-порастнал, едър и опитен котарак.
В домашни условия и при липса на конкуренция млад котарак би могъл да оплоди котка.
Всичко е много относително.
На улицата млад котарак няма да се добере до разгонена котка, ще бъде набит от по-порастнал, едър и опитен котарак.
В домашни условия и при липса на конкуренция млад котарак би могъл да оплоди котка.
Всичко е много относително.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 30 March 2010 - 02:58 PM
Цитат(samotnata @ Mar 30 2010, 12:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги има изключения от правилото.
За домашни.
Въпросът ми е съвсем сериозен. Ветеринарят отказа да кастрира лекувана от мен улична котка, защото гърдите й още много хриптят и за нея е опасна упойката. Имам и подрастващ котарак. Ще мина в графата развъждащи котки.
Знам, че има изключения. Къде е разумната долна граница за котарак? Ясно, че не е 3 месеца.
Публикувано: 30 March 2010 - 03:09 PM
Долната граница никога не е конкретна и ясна. Може да се окаже половозрял и на 8 месеца да може физически да опложда. Друг е въпроса ще знае ли какво се прави, ще бъде ли допуснат, ще стане ли работата.
Котката разгонена ли е в момента?
Котката разгонена ли е в момента?

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 30 March 2010 - 03:49 PM
А колко голям е вашия котарак точно?
Когато заведохме нашия мъжки на кастрация беше на 4 месеца и вета каза да го доведем,когато стане на около 6, когато му "паднат надолу семенниците"-цитирам, за да качествена кастрацията.На колежка каотарака беше кастриран рано и се оказа,че единят му семенник си останал там и по-късно е пораснал и "паднал"надолу.
Когато заведохме нашия мъжки на кастрация беше на 4 месеца и вета каза да го доведем,когато стане на около 6, когато му "паднат надолу семенниците"-цитирам, за да качествена кастрацията.На колежка каотарака беше кастриран рано и се оказа,че единят му семенник си останал там и по-късно е пораснал и "паднал"надолу.

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика
Страница 1 от 1