Dog.bg Форуми : Търси се двор за котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търси се двор за котка

#21 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 May 2010 - 09:47 AM

Снощи бях на гости на писаната. Тя се разхубавила, увеличила апетита, както и самочувствието си. С нея става общо взето това, което ставаше и с Жорко на Стаси. Сиска я оставила първата седмица без да я пипа и насилва за каквото и да било и мацата само това чакала. В момента на нея много й харесва това положение - има храна, тоалетна, чисто легло, през деня спи, вечер търкаля топчета и тича напред назад и никой за нищо не я закача. Помолих Сиска вече да започва да я насилва да се социализира. Да се заигравва с нея, да се мъчи да я гали и т.н. Само това ми хрумва засега. Мацата не е агресивна освен ако не тръгнеш да я вдигаш. Снощи направих тази грешка и си получих наказанието.
Много се надявам Сиска да успее да я извади от черупката й постепенно и бавно. Горката Сиска от раз във форума и попадна на диваче. :)) Сигурно това ще й е последния опит за доброволно приютяване :)) Все пак отново й благодаря за грижите към тази студена красавица.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 22 May 2010 - 07:20 PM

С цената на много стрес и една продупчена ръка Анджи е най-после обезпаразитена. Бръкнах се за Профендер, нямаше начин. Докторът искаше да му разтвяря хапчето в спринцовка. Дрън дрън! Много странно коте е това. Не знам какво е преживяло, но явно е било сериозно. Не е агресивна, галиш я, тя приказва нещо и в момента, в който решиш да я хванеш и вкарва зъбки.
Като я ваксинирам сигурно банкет ще вдигна.
Най-хубавото е, че Сиска има желане да я гледа колкото толкова. Сиска, настоявай, опитвай се да установиш връзка с нея. Виждаш, че докато не се опиташ да я натикаш в клетка, тя не е агресивна. Иначе няма шанс за нея.
3 седмици по-късно снимките са все същите:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2010 - 07:50 PM

Извинете за спама :)

Прилича ми много на дребната,дива котка Манул,която е известна именно с неземната си красота.Ето снимки да се убедите:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 May 2010 - 08:09 PM

Дивата красавица вече е обект на третиране в котешкия блог на котешкия терапевт. Моля Сиска, а и може би други, които социализират котки в момента да прочетата историята и най-вече съветите. Мисля, че ще са от полза.

Тук - http://catadvisor.bl...alize.html#more
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2010 - 05:55 PM

Дени, това много сладко е написано, хихи и на мен подейства вече, чувствам се по-социализирана :af_089:
Ще ги пробваме съветите, дано има резултат :mg_062:

#26 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 05:57 PM

А иначе мацата наистина има "дивашка" красота като на звяра от горната снимка :md_064:

#27 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 May 2010 - 06:44 PM

Сиска, да се похвалиш ако има макар и минимален резултат! Благодаря ти за грижите!
Целта на писането в този стил е да разберем как мислят котките, тяхната гледна точка, която в много случаи е пълна мистерия. Това е то да си котка :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 07:25 PM

Леле, Дени, страхотен английски, уникален подход, много съм впечатлена! И ми се струва, че най-накрая си намерила котешкия Сезар Милан.

На мен тази статия ми беше много полезна и интересна. И страшно забавна :)

Иска ми се да стигне до повече хора...

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#29 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 May 2010 - 07:30 PM

Питаш ли ме как надълго и нашироко трябваше да обяснявам и отговарям на въпроси от името на СИСИ? Кошмар! Хем искам да бъда от полза, хем не ми върви да говоря от името на котката си. Ужас! В началото не можех да се пречупя и аз й пиша от мое име за Сиси, тя ми отговаря от името на котката си. Всички коткарки сме малко ку-ку, да ти кажа :))
Ако се разровиш, на нашия проблем има отделени цели 4 статиии.
О, има и други такива терапевти. Само че при другите трябваше да си плащам за консултация. Представете си.
А иначе при нас имаше известен ефект. Но още "работим" де :)
Абе, майтап.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 19 June 2010 - 11:03 AM

Котката няма абсолютно никакъв напредък. Не е агресивна, но не желае контакт с човека. Може би ще е добре да се върне в двора на Златка и какъвто й е късмета. Там е опасно заради стрелците, които погубиха вече не едно и две котки, но така в момента не виждам изход. Нормален осиновител няма да я вземе. Трябва да е такъв, като мен примерно, който би търпял котка като нея и като моята Сиси. При моята Сиси реакциите са същите, тя и досега си е все така - контакът с човек е косвен, не директен. А ако прекалиш с контакта, следва и физическа реакция. Но за жалост осиновителите като мен и останалите тук са малко.
Приемам и съвети :dry:
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2010 - 12:13 PM

Трябваше да преживея повече от година, за да дойде Лут при мен, да се размърка и да се гушне. Преди бях само незабележима и игнорирана прислуга, само давах храна и чистех. Отвръщах й със същото - игнорирах я, бях я оставила да си прави каквото иска. За мен самата е голяма изненада, колко социално става това коте напоследък. Вече даже от непознати хора, които дойдат вкъщи не се крие и дава да я докоснат. Може би на котката й трябва само мнооого повече време от обикновенно.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#32 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 June 2010 - 07:52 PM

След 10.07 Сиска и съквартирантите й заминават в отпуска за 2 седмици. Ще има ли възможност някой от вас да приюти красавицата за 2 седмици? Тази седмица смятам да я ваксинирам, иначе си е обезпаразитена и кастрирана и както писах неагресивна, просто неконтактна :(
Другият ни вариант е да я върна на Златка на двора при кучето, което я тормозеше.
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 06 July 2010 - 09:24 PM

Последни два дни шанс за уплашената хубавица. Планувах да я пуснем в двора на Златка където тя се чувстваше добре и не бягаше от там, което е по-важно. Но не можело. Съседите по цял ден били навън и много им пречели котките, затова ги стрелят. Златка ще я пусне направо на улицата някъде около тях.
Така да не ми върви това лято просто...
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 06 July 2010 - 11:18 PM

Все забравям и да добавя, че котето би се чувствало добре и в къща с двор. Тя така живееше в началото и не бягаше от двора. Ако някой знае познат с къща, който би я приютил. Аз не съм се отказала да й търся и постоянен дом.
Извинявам се, че така осмамвам, но наистина ми е супер криво след толкова време пак на улицата да се върне и то на натоварено място.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 July 2010 - 11:37 PM

Много гадна работа. Там на улицата на Златка умряха 2 котки, които пуснахме, защото не можаха да се социализират. Не знам, тия нейните съседи само в двора ли стрелят или също из съседните улички?
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 July 2010 - 11:39 PM

Фул, тези не бяха на нейната улица, а една по-надолу и умряха от глутниците кучета, които нощем идвали откъм Сточна гара.

ПС: Но там съседите наистина са гадове. Над прозореца на Златка преди няма и година е имало заложен капан. Не от нея ...

#37 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 July 2010 - 11:43 PM

Да, де, от кучетата, аз не казвам, че съседите на Златка са замесени в случая на нашите котки.
Лошото е, че както може да я убият в двора на Златка, така може и извън него. Това ме притеснява.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 06 July 2010 - 11:52 PM

Ситуацията на Златка е типичният пример за положението в БГ. Тая жена от години влачи котки за кастрации, за задомяване, дава ги и на непроверени хора, по села, по къщи. Води ме веднъж да разнасяме манджи, ми наистина - котките в околността са кастрирани. И пак и пак прииждат нови и нови. И тая жена вече почва да губи връзка с реалността. И как няма. Да правиш нещо години и да не виждаш грам резултат. Сега и капани влачи по булеварди с диви котки в тях. Фул, знае.
И пак - нови котки имало.
За пореден път се убеждавам, че не кастрация на бездомните, а кампания за кастриране на домашните е по-нужна.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 07:36 PM

Ама че е глупаче, толкова ли не може да се усети вече 2 месеца, че и правим добро ... последните 10 дена и прилагам натиск и насилствено галене, цупи се, реве, съска като гъска, с часове стои под шкафа ... трудна котка. На дали ще стане гальовна някога, но може би ако живее с друго коте има шанс малко по малко да копира нормално държане поне към човека, който я храни.
Тя Златка щом не може да я гледа в двора, защо въобще да я връщаме там. Улиците в Лозенец са много по-спокойни от тези до паметника Левски! Във вътрешният двор на блока ми е пълно със цели семейства котки, хранят ги от ресторанта и магазина в съседство, както и хората от блока им изнасят по нещичко. Ако ще ходи обратно на улицата по-добре да я пуснем тук :dh_188: В центъра има по-голям шанс да я блъсне кола или да я разкъса куче.
Мина ми през главата да я закараме на село при дядо ми, но и там има един побъркан, който стреля по котки или ако са кротки ги хваща и им овързва тънка тел около шията .... психопати из нашите земи много!

#40 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 07 July 2010 - 09:58 PM

И в Лозенец може, но вас като няма да ви има да й хвърляте по нещо поне в началото...Тя ще се отзове сред котешка колония, която вероятно ще иска да я прогони. Няма да знае къде да търси храна в началото. А там Златка ще се мъчи някак да я търси и да я храни поне в началото докато свикне отново.
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни