Dog.bg Форуми : Търси се двор за котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търси се двор за котка

#61 Потребителят е офлайн   MuxaeJIa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2010 - 01:55 PM

Толкова пъти съм прибирала животни от улицата а вие ме изкарахте някаква фанатизирана зооманячка, развъждаща котки. Котенцето от малко са го взели от майка му и са искали да го удавят. Едно момче се е смилило над тях и ги е прибрало и така 1 от тях стигна до мен. Прекалено е малък а и е свикнал с хората за да го върна в естествената му среда, а и съм се привързала към него и искам да продължа да си го гледам. Все още обмислям да го дам в резерват , но ми е мъчно че при този случай няма да мога да го виждам, а ако е в зоопарк ще е затворен в клетка. Дени, точно ти ми спомена за темата за дивата котка във форума и човека беше написал накрая, че като е намерил женска и котарака се успокоил и не правел поразии.
Токова сте черногледи и нападателни, че ако знаех как да си изтрия профила щях да го направя. Вие не сте се събрали да помагате на животните а да отправяте безпочвени обвинения към хората, които проявяват интерес.
User's Signature

Истинският морален тест за човешкият род е поведението му спрямо по – слабите и най – вече онези същества, които зависят от негова милост : ЖИВОТНИТЕ

#62 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 July 2010 - 02:01 PM

Похвално е че помагате на животни в нужда.
Но аз лично никъде не прочетох някой да ви обвинява в нещо.

Бихте ли сложила снимка на котето?
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   MuxaeJIa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2010 - 02:06 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 14 July 2010 - 12:21 PM, написа:

Показване на мнениетоMuxaeJIa, в 14 July 2010 - 12:15 PM, написа:

Намерих си мъжка, сега искам женска

Мхм. Много злочест опит имам със стопанка от Горна. Виждам, че явлението е масово и моята случка не е изключение.
Щом се занимавате с такова хоби, мисля, че мястото ви не е в този форум.

Показване на мнениетоblueocean, в 14 July 2010 - 12:21 PM, написа:

Дааам, хем е забранено от закона, хем си търсите.. За какво ли - за разплод??? Типично по български, да не говорим и как се става специалист само от четене на литература. То в такъв случай да се обявя за детектив, а? Или както преди бях квалифицирана - лекарка :ud_009:

"Когато няма какво да кажеш, по-добре да си замълчиш!"
User's Signature

Истинският морален тест за човешкият род е поведението му спрямо по – слабите и най – вече онези същества, които зависят от негова милост : ЖИВОТНИТЕ

#64 Потребителят е офлайн   MuxaeJIa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2010 - 02:09 PM

Това е Силвестър

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 02:16 PM

Цитат

човека беше написал накрая, че като е намерил женска и котарака се успокоил и не правел поразии

Ми много ясно защо се е успокоил - щото си е задоволил нагона.
Та само да попитам - въпреки четенето на литература дали ти е минало през акъла и това, или си мислиш, че котарака се успокоява просто така?

Струва ми се, че си доста далече от познанията за котките. Независимо колко си чела и колко си прибирала.
Да не говорим, колко смешно ми звучат твоите изказвания, как се хвана за "дивата котка". Поясниха ти го, ама и аз да кажа - котката е ДИВА защото е дивачка, а не защото е горска.

Аз от горски диви котки не разбирам, но като го гледам Силвестър си мисля, че е просто поредното обикновено улично коте от марка "тигрова превъзходна".

#66 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 14 July 2010 - 02:17 PM

Светът е голям и диви котки дебнат отвсякъде!
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 14 July 2010 - 02:32 PM

Михаела, написах ти каквото ти написах, защото ти сама не осъзнаваш абсурда на твоята ситуация. Да предположим, макар че гледайки снимката и без знания мога да ти кажа, че котето си е най-обикновено обикновено, далеч от всяка прилика с дивите си горски братя, та да предположим, че действително имаш дива горска котка. Търсиш й партньор. Какво ще правиш с поколението? Ще го пуснеш да лови дивеча по дворовете на горна оряховица? Докато съседите не изпищят и не вземат мерки? Или ще го пуснеш на село по стар български обичай? В статията, която сама си дала пише, че този тип котки никога не се опитомяват ДОРИ да са отгледани от малки. Виждаш ли как си противоречиш? Моля ви, нека приключим тази безсмислена дискусия. Бюти ако не се социализира пак ще си стане дива, но градска котка.
Михаела, случайно с теб да си писахме преди няколко години по повод едно черно коте, което искаше да осиновиш от Търново? Един общ познат Ванката ни свърза.
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 19 July 2010 - 10:40 AM

Бюти се оказа пламнала с бълхи. В събота отидох при нея, сложихме й фронтлайн без никакви проблеми. Момичето няма капка агресия в себе си. Галихме я доста усърдно, нито веднъж не посегна да хапе или драска.
Бюти обаче е и отслабнала много. Дали от стреса, дали от това че няма апетит или че проявява каприз към храната, не знам. Жегата също я мъчи. В тази връзка мислех да посъветвам стопаните да сложат мрежа на един от прозорците, за да се проветрява, но някой има ли идея как може да се закрепи обикновена мрежа към дограма?
Имам и снимки на галенето, но ще ги кача по-късно.
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 19 July 2010 - 10:43 AM

Зависи от дограмата, ако е дървена, се заковава на нея, но ако е ПВЦ или алуминиева не знам.
А обезпаразитена ли е добре?
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 19 July 2010 - 10:59 AM

Обезпаразитявана е веднъж с Профендер.
Беше доста закръглена като я занесох. За 1 седмица е свалила тлъстините. Надявам се да измислм някаквъ начин да сложим една мрежа (ако разбира се стопаните се съгласят), защото тя живее на последен етаж и наистина жегите много я мъчат.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 06:16 PM

Sorry, no nqmam kirilica, pi6a ot telefona si ..... sukvartirantite mi sno6ti sa se pribrali i kazaxa, 4e apartamenta e pulen s bulxi. Mnogo mi e stranno kak 2 meseca ni6to nqma6e i izvednuj izko4ixa!
Ne sum q xva6tala da se 4e6i i xape, no kato se ima predvid, 4e ve4no se krie6e ...
Deni, ina4e kakvi sa otzivite, xaresvat li q ili o6te e rano da se preceni? Koga 6te q suberat s drygoto kote?

A po gornata diskysiq dali e diva kotka .... na men mi prili4a na edna poroda "Mein kun" se kazva6e, koito sa idealni doma6ni lubimci. Na6ta maca e divane, no 4ak puk diva :)

#72 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 July 2010 - 09:24 AM

Сиска, моето обяснение е, че действието на профендера е минало и вие сте донесли с обувки или панталони от вън. Особено ако някой от вас е ходил из зелени площи. В момента е пълно навън заради топлото време. Това е единственото обяснение ако котката не е излизала навън.

Най-хубавото при Бюти е, че няма агресия. Галихме я много упорито и стопанката продължава да го прави. Просто примира от страх котето, това й е проблемът. Няма да я запознават с другото коте. Жилищата не са свързани както предполагах и среща между тях няма как да се състои. Засега планът е ако котето не се отпусне в рамките на още месец, два да му търсим къща с двор.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 July 2010 - 10:06 AM

Taка, нов пост, лоши новини.

Бюти е стреснала стопанката си и се налага да й се потърси къща с двор. Няма смисъл повече да я мъчим така.

Моля, ако някой знае сравнително безопасен двор с някоя баба/дядо, който би хранил котето, нека ми пише.

Бушка, моля те, промени заглавието на темата на "Търси се двор за котка".
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 July 2010 - 04:10 PM

Бях подготвила на стопаните кратък списък с по-добри статии за социализиране, но те вече няма да са им нужни. Все пак за някои други ентусиасти или други котки, които ще имат нужда, ето част от статиите, които бях подбрала:

http://www.messybeast.com/feralkit.htm - частта за адълт кет

http://www.straypeta..._feral_cat.html

http://cats.about.co...ucfeature4b.htm

http://catnet.stanfo...ing_ferals.html
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 08:27 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 20 July 2010 - 09:11 AM, написа:

Бюти е стреснала стопанката си ....

Е това не го разбирам! Какво толкова може да направи една уплашена котка, че да те стресне?
Милата писа, много се измъчи :dh_188: ама те никакъв шанс не и дадоха, не може да са очаквали да се укроти за една седмица!
А не искат ли поне за ден-два да я съберат с другото коте, да видим резултата в общуването?
До кога са дали срок за изнасянето и?

#76 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2010 - 10:46 PM

_Siska_ в къщи до сега сме имали само лигави, много добрички котки и в действителност нямаме опит с животни като Бюти, които поради ред причини ( най-малкото никой не знае какво е преживяла тя на улицата) не допускат хора до себе си. Да на Вас може да се струва смешно и неразбираемо, но когато никога не си се сблъсквал със съскане, настръхване на козина и заплашително скачане, може да се стреснеш в първия момент.

Когато решихме да вземем котето не сме били с нагласата, че ще свикне с нас за една седмица или за един месец. Тя все още е много стресирана от местенето, новото място, новите хора и т.н. Беше пламнала с бълхи, което със сигурност я е стресирало допълнително, както и последвалото обезпаразитяване. Изобщо не става дума за "срок за изнасянето й" - тя ще живее при нас колкото време е необходимо.

Това от което се притесняваме е че може би не правим най-доброто за котето, грижейки се за него в апартамент, тъй като на нея вероятно й липсва стария начин на живот в двора на Златка. Тя все още, както самата Вие пишете по-назад в темата, не може да разбере, че всичко, което правим е за нейно добро. Но това "нейно добро" е такова в нашите очи. Може би Бюти би се чувствала по-добре в двора на някоя къща, където ще получава храна, но ще бъде свободна да ходи където и когато поиска и ще може да избягва хората по-лесно ( а не да се крие зад дивана по цял ден).

Продължаваме да четем информация за социализиране на котки и правим, всичко което ни е възможно Бюти да се почувства по-спокойна при нас. Ако има някакъв напредък много бихме се радвали да остане при нас завинаги, но ако тя продължава да се чувства зле и се намери сигурен човек с къща, ще я заведем там за да не се мъчи повече животинчето. Така или иначе тя ще остане при нас докато не се намери сигурно място за нея, тъй като не бихме я пуснали някъде, където ще е много опасно за нея. Така или иначе живота на вън винаги е крие повече рискове от този в апартамент, но има места с луди стрелящи и тровещи котки хора, но пък има и места, на които е по-спокойно и тя би могла да живее без да е застрашена от хора или кучета. Въпросът е да се намери най-доброто решение за Бюти.

#77 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 20 July 2010 - 11:06 PM

Това звучи добре, че не сте й поставили срок.Но нали сте наясно ,че за да се отпусне и ви приеме , може и месеци да минат.
Не се отчайвайте.И най вече измислете решение за проветрението.
Успех.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 July 2010 - 11:52 PM

Когато намерих първото си коте, я кръстихме Хъси. Тя съскаше при всеки опит за контакт - като й подаваш храна, като я пипаш.
Стоеше само в банята - беше я страх. Голям подвиг беше за нея, когато събра смелост да надникне в спалнята и после - бегом марш. Когато се качи за първи път на леглото ни, се оглеждаше ужасена. Качи се, погледна, скочи и изтърча в банята на сигурно.
Днес името Хъси отдавна не се използва, вече е Маца. Маца е любвеобилна, умна, грижовна (редовно ни масажира), глези се, спи до възглавницата ми.

Когато взехме второто си коте - Зара, тя беше толкова изплашена, че не ни даваше въобще да я докоснем и гледаше с обезумяло изцъклени очи. Постоянно си търсеше скришно място. Ровеше в библиотеката с надежда да се скрие между книгите или пък опитваше неистово да отвори шкафовете, за да се скатае. Веднъж я намерих вътре в един шкаф, който е с вратичка на магнит, тя беше успяла някак да се промъкне, а вратичката се е захлопнала след нея. Необходими й бяха четири месеца, за да ни позволи да я галим и то дискретно.
Сега Зара постоянно ме моли да я галя. В буквалния смисъл - застава и започва да пее и да мяука призивно, пристъпва по балерински, танцува в кръг с вдигната опашка и настоява - гали ме! Галенето може да продължи повече от час - не й омръзва.

Споделям тези истории просто, за да кажа на всички- нормално е котките (и кучетата) да са много уплашени и стресирани от всичко, което са преживели на улицата и да не ви се доверят лесно. Те не могат и да предполагат, че вие искате да им направите добро. Но любовта и грижата са универсалният език, на който тези клети същества се научават безпогрешно да говорят и се отблагодаряват стократно на стопаните си. Чрез любовта и разбирането отстопаните те просто разцъфват и променят изцяло облика си, за да ви дарят с безрезервната си животинска обич.
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 21 July 2010 - 09:30 AM

Фул, благодаря ти, че разказа тези истории! Аз също поканих стопаните у нас, за да се запознаят със Сиси и демонстрирах как тя все още ме хапе и не позволява близък контакт. Но тя има други начини за демонстриране на привързаност и аз уважавам избора й и я обичам такава каквато е.
Относно Бюти - наистина смятам, че това трето местене (четвърто ако смятаме и едната нощ на стационар) е ужасен стрес за нея. А в комбинация и с жегата води до изнервеност. За жалост помещението, в което живее Бюти е на последен етаж, няма възможност да се отварят прозорци и температурите вътре наистина са големи. Надявам се да може да се измисли някакво решение поне от тази гледна точка да облекчим животното. Това, с което Бюти е стреснала стопаните е било настръхване и спускане, разбира се без атака, каквато аз съм сигурна нямаше да има. Лошото е, че и двете стопанки досега бяха без опит и затова те възприемат такова поведение като дворно, дивашко и т.н. Момичетата от Сдружението могат да си спомнят колко дива беше Сиси в къщата приют и как се мяташе по прозорците.
Така или иначе обаче за такъв тип котки трябват определен тип стопани. За специални любимци специални стопани :)) Бюти може да се отпусне съвсем както котките на Фул, но може да си остане като Сиси или като котката на Мечопух например, от която мен навремето откровено ме беше страх :ab_041: Котки и котки, каквито такива. Мисълта ми е, че не може стопаните да живеят в страх, защото това напрежение се предава и на животното и изобщо цялата комуникация е невъзможна. Сега се сещам и за Гита, която беше горе долу по същия начин. Настоящите стопани мисля просто не са подготвени, а и вероятно просто нямат умението за съжителство със специален любимец.
Затова предпочитам да потърся двор, ако може сравнително безопасен, за Бюти и един человек, който да я храни. Да, за жалост тук животът навън е доста по-кратък дори и да имаш двор. Това е и причината така да упорствам и мъча животното. 3 котки досега съм пускала навън в безопасни места и трите вече ги няма. Пуснала съм и тема в немски форум, но там пишат жени с по 10 котки всички с психически или физически проблеми (не жените, а котките :)) ).

Яна, само ще ви помоля ако и вие търсите дворове сред познати, моля да ме информирате и преди да се вземе решение искам да видя мястото и съответно човека.
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 11:13 AM

Хора, моля ви, никой в къщи не живее с безумен страх и ужас от Бюти. Фактът че почти всеки ден я галя, а и момичето даде да й почистя козината с четка показва, че не съм умряла от страх от нея. Просто, както казах в горния ми пост, когато никога не си се сблъсквал с такава котешка реакция е нормално да се стреснеш в първия момент.
Деница, говорихме го теб преди - ние не познаваме хора с подходящо място за нея. Имаме близки в кв. Княжево, които са стабилни в отношение на грижи от към храна и ветеринар, но там опасността идва от булеварда, където движението е много натоварено и постоянно има сгазени животни. Другият човек, за когото се сетихме пък отсъства често и няма как да я наглежда. Не бихме я дали на някой, който не познаваме или поне не изглежда отговорен. Ако чрез познати се появи някакъв човек, разбира се, ще се посъветваме първо с теб :smile:
Така или иначе Бюти вече се храни добре, може би миналата седмица стреса й е дошъл в повече или не хареса сухата храна, не знам. Апититът й вече си е като на нормална котка, сутринта видях че си беше облизала паничката, в който й бях сложила мека храна. Дано си върне предишното тегло, че наистина изглежда доста отслабнала. От вчера си играем с топчета, което надявам се да е знак, че малко по-малко се отпуска у дома. Мисля, че се изчисти от бълхите, което също дано й помогне да се почуства по-спокойна.
Проблемът с прозорците се надявам да го решим в най-скоро време. Говорих с един познат да дойде и да измисли нещо стабилно за единия прозорец, тъй като сме на 6-тия етаж и ако скъса мрежата би било фатално.
Това е за сега. Ще пиша в темата как се развиват нещата с нея :ae_085:

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема