Тази сутрин котаракът ми започна да плюнчи яко - в началото бяха само капчици по брадата и мустаците, сега вече точи лиги като булдог. Обадих се на док, каза да му дам активен въглен, сега чакам да видя ще има ли ефект (след дълга борба, накрая стрих 2 таблетки и му ги изсипах в устата, според мен успя да погълне поне 1 и половина).
Не е ял нищо различно (по официални данни)... на какво може да се дължи този проблем, идеи?
Повишено слюноотделяне при котка
Публикувано: 01 April 2010 - 12:07 PM
Една от котките, които гледах така започна да се слюнчи, че направо се запени. Нямах активен въглен в момента и препекох хляб така, че да стане на въглен и й го дадох. Оправи се. Оказа се, че е обезпаразитяващия препарат за бълхи. Не помня какъв беше, защото беше отдавна. Възможно ли е да е същото при вас. Моята премляскаваше и точеше лиги на пяна.
Публикувано: 01 April 2010 - 12:08 PM
Подобно нещо ми се случи с кучето.Също веднага отидохме при вета и предположенията бяха,че или нещо има заседнало,или нещо има между зъбките(някой клечка примерно) или е е хапнала нещо забранено.След прегледа първите две отпаднаха и понеже бяхме ходили на село се оказа че е налапала някакви горчиви треви и от тях се е получило това.За два дена и мина.
А при котарака ни това се случваше когато му бяха давали горчиви лекарства.Възможно ли е да си е намерил някое хапче?
Надявам се да се оправи бързо котанчо.
А при котарака ни това се случваше когато му бяха давали горчиви лекарства.Възможно ли е да си е намерил някое хапче?
Надявам се да се оправи бързо котанчо.
Публикувано: 01 April 2010 - 12:19 PM
Огледах целия апартамент за препарат или нещо, което би могъл да е погълнал, не сме вадили лекарства... Умът ми не го побира. Ще го заведа на вет - иначе е жизнен, заиграва се с някакви работи. Погледнах в устата му, не видях нищо обезпокоително (за краткото време, в което ми позволи да оглеждам). Ще видим какво е, дано се оправи бързо.
Публикувано: 01 April 2010 - 12:41 PM
Идеята ми беше дали скоро е обезпаразитяван външно. За такъв препарат говоря, а не за почистващи или някакви лекарствени. Те по-принцип са безвредни за котки, но може да е по-чувствителен към накой от препаратите и при близане да дава някаква реакция. не съм специалист, просто си разсъждавам, но при нас от това се получи. най-добре си го заведи на вет да го прегледа. Скорошно оправяне му пожелавам на котьо
Публикувано: 01 April 2010 - 02:30 PM
Не, нищо не съм му слагала повече от година - не сме имали проблеми с бълхи. Вероятно е от един препарат, с който мъжа ми пръсна една саксия, да изтреби някакви бели гадинки, които са я налазили. Котьо има страшен интерес към заниманията с цветя и сигурно е бръкнал след това, да види за какво става въпрос, облизал е лапата и така...
Върнахме се от вет, предположението е наистина за натравяне - беше омокрил цялата чанта, докато стигна (за 15 минути), голямо плюнчене падна. Биха му атропин и още нещо, което да му помогне да изхвърли токсините. Като се върнахме вкъщи го наградих с пастетче за търпението (по стара традиция и след уверение, че няма да му навреди) - изяде си го лакомо, с огромно желание.
Сега чакаме.
Върнахме се от вет, предположението е наистина за натравяне - беше омокрил цялата чанта, докато стигна (за 15 минути), голямо плюнчене падна. Биха му атропин и още нещо, което да му помогне да изхвърли токсините. Като се върнахме вкъщи го наградих с пастетче за търпението (по стара традиция и след уверение, че няма да му навреди) - изяде си го лакомо, с огромно желание.
Сега чакаме.
Публикувано: 16 May 2012 - 11:21 AM
Една от уличните котки, за които се грижа, има повишено слюноотделяне, което забелязах преди повече от два месеца, може би в началото на март. Може и преди да си го е имала, но да не съм забелязала. Котката живее в едно мазе. Нея я виждам веднъж дневно за кратко, колкото да я погаля и да и оставя храна и почти всеки път забелязвам, че и се появявт на устата слюнки, кото покапват - капка или две, не е много. Едва ли е от отровно растение, защото през март нямаше никакви растения. Да ближе отрова за мишки в мазето пък, ми се струва невероятно, защото тя е много силна и до сега котката да е умряла... Иначе тя е добре охранена, храни се, пие обаче малко вода. Кастрирана, ваксинирана против бяс - началото на март я водих на кастрация и тогава и сложиха и ваксина. Редовно я пудря против бълхи, но едва ли е от пудрата - седмица след това пак и тече слюнка, а даже и преди да я напудря за пръв път го бях забелязала. Мисля, че имаше теня - имаше нещо като семенца на дупето а това знам, че е теня, но я обезпаразитих няколко пъти и продължавам да я обезпаразитявам, така че според мен няма и паразити. Винаги се гали и мърка и изглежда в добро здраве. Има една бучица отстрани на ребрата, колкото грахче, подкожно, която от няколко месеца не се променя на големина, дали има нещо общо с това слюноотделяне? Самата котка е може би 2-3 годишна. Аз се грижа за нея от есента. Много съм притеснена за нея, защото наскоро имаше инцидент - наранила си беше лапата и явно беше засегнат кръвоносен съд, защото като я намерих, и беше изтекло много кръв и продължаваше да и тече обилно, добре че реагирах бързо и я превързах. Сега пък една жена, която живее на първия етаж над мазето и, ми вдигна скандал, че не я иска и да съм я махала, а тя наистина няма къде да отиде, защото това е единственото отворено мазе. Отделно пък ми казаха, че разни мъже я подритвали и веднъж даже така я ритнали, че се изтъркулила като футболна топка миличката... Реших да и пусна обяви за осиновяване, но при положение, че се слюнчи така, едва ли ще я осиновят. Нямам възможност да я заведа на лекар, за да и направят изследване, за това се надявам някой тук да ми каже какво би могло да е.
Не мисля, че се слюнчи като види храна, защото като я кастрирах, я бях прибрала за два-три дена при майка ми и там също се слюнчеше и без да е видяла храна...
Не мисля, че се слюнчи като види храна, защото като я кастрирах, я бях прибрала за два-три дена при майка ми и там също се слюнчеше и без да е видяла храна...
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +