Dog.bg Форуми : Черна немска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Черна немска овчарка Търсся!

#1 Потребителят е офлайн   sisonita Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2010 - 01:29 PM

Искам да си взема Черна немска овчарка. Ако някой има такова куче или пък може да ми помогне в търсенето, моля нека ми пише.
Поздрави на всички! ae_085.gif

#2 Потребителят е офлайн   emi&maik Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 05:16 PM

Здравейте,
аз имам черна немска овчарка, мога да помогна само след като намеря женска, понеже и аз искам още едно. Но във Варна от много години няма много черни dh_188.gif , особено женски, а моя е и дългокосмест, така че може да потърся с норманла разцветка. Ако вие имате някой в предвид, няма проблем. ba_025.gif

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 April 2010 - 05:30 PM

Да не би случайно да говорите за създаване на поколение на нечистопородни животни и то като ги смесите с типична НОК? ud_009.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 06:06 PM

Черният цвят е допустим за нок,не знам дали е забранено кръстосването със стандартния цвят,но мисля,че не е.Друг е въпосът кучето на emi&maik дали има родословие dry.gif
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#5 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 April 2010 - 06:38 PM

Цитат(sisonita @ Apr 6 2010, 01:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да си взема Черна немска овчарка. Ако някой има такова куче или пък може да ми помогне в търсенето, моля нека ми пише.
Поздрави на всички! ae_085.gif

Ако искате куче порода НОК определена окраска, то направете го като хората:
-преобърнете интернета със сайтове на развъдници,
-ориентирайте се към развъдник, специализира се в определена окраска,
-изберете родители по здраве, екстерьор, работни постижения,
-изчакайте да се роди кучилото,
-не се разочаровайте ако няма да има нето едно черно и продължавайте да търсите.

Въпроса е да вземете не само черно НОК, но и здраво куче у дома.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#6 Потребителят е офлайн   emi&maik Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 11:42 PM

Цитат(Rinusha @ Apr 7 2010, 05:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Черният цвят е допустим за нок,не знам дали е забранено кръстосването със стандартния цвят,но мисля,че не е.Друг е въпосът кучето на emi&maik дали има родословие dry.gif

Да, черният цвят е допустим за НОК и няма проблем да се кръстосва със стандартния цвят, говорила съм с много ветеринари и хора, които се занимават с развъдници. А за родословието мога да кажа, че кучето не е от развъдник, ако само и единствено това разбирате по родословие, но мога да кажа, че си е чистокръвен НОК, 4 поколения назад всички са чистокръвни черни НОК. md_064.gif

#7 Потребителят е офлайн   maya_mai4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 02:01 AM

Нямат ли родословия не са чистокръвни. Т`ва си е истината.. макар и да не се харесва. ab_041.gif
User's Signature

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...

#8 Потребителят е офлайн   emi&maik Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 09:18 AM

Аз честно казано не знам в развъдник да има черни или бели НОК?!?!? А са в стандарта. Така че не знам ако някой наистина иска такава разцветка в момента от къде би си намерил. Следователно няма чистокръвни такива...според Вас ea_103.gif А както каза:

Цитат(Furia_S @ Apr 7 2010, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
-изчакайте да се роди кучилото,
-не се разочаровайте ако няма да има нето едно черно и продължавайте да търсите.

какво означава "ако няма нито едно черно" ??? ако са и двете черни няма как да излязат други...значи имате предвид, че ще се смесват окраските, а казахте, че според Вас не е редно...

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 April 2010 - 09:23 AM

emi&maik
Не съм писала нищо подобно за редно или нередно относно окраската, бъркате ме с някого:-)))
Значи нещата са още по-лесни: търси се развъдник и се чака кучило, според мен е абсолютно нередно да се правят кварталните скачки на кучета без родословие, и това важи за всяка една порода.
За да няма после обяви от рода "Още едно НОК в Сеславци" и да не се търси дом на пореден никому ненужен пес.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   emi&maik Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 09:54 AM

#11 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 09:56 AM

Цитат(emi&maik @ Apr 8 2010, 09:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Щом човека търси точно черно НОК, какъв е проблема да потърси такъв развъдник?
Без никакви усилия търсачките ще посочат такива, като този например
http://www.makfly.ru/black
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   emi&maik Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 11:48 AM

Според мен няма проблем да си потърси развъдник, просто човека писа "Ако някой има такова куче или пък може да ми помогне в търсенето, моля нека ми пише." Аз имам такова, както вече се разбра и писах, това че веднага бях нападната от всички страни е друг въпрос. dh_188.gif

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 12:02 PM

Н е сте нападната просто е недопустимо ако кучето е без родословие да се създават още нещастници.Няма как да сте сигурна евентуалното поколение на вашето куче в какви ръце ще попадне.Развъдната дейност е за развъдчиците.А междусъседските скачки са причината за -''още един НОК в Сеславци'',което си е самата истина.Запомнете колкото и красиво да е вашето куче и кокото и да прилича на дадена порода без документи то е само НОКподобно. И аз имам немска овчарка без родословие,но си е само НОк приличаща колкото и красива да е.И е кастрирана за да няма ''фалове'' ae_085.gif
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 12:45 PM

Цитат(emi&maik @ Apr 8 2010, 11:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен няма проблем да си потърси развъдник, просто човека писа "Ако някой има такова куче или пък може да ми помогне в търсенето, моля нека ми пише." Аз имам такова, както вече се разбра и писах, това че веднага бях нападната от всички страни е друг въпрос. dh_188.gif

Не сте нападната, напразно възприемате написано от мен като персонална обида. И моето куче е без родословие, но е най-прекрасно на света измежду всички съществуващи. И не е давало поколение и няма да дава, защото както правилно е написала ShiBumi_GirL "Развъдната дейност е за развъдчиците".
Кинология е наука, и не се ръководи от желанието на собственика да остави едно кученце определена окраска за себе си, защото последствията от това са в темите от рода на "Изоставена женска НОК с бебета".
Най-малко няма как да гарантирате че назад в поколения вашето куче няма дисплазия, не вярвам всичките родители на вашето куче да са били снимани за дисплазия.
Прочетете какво пише развъдчик в съседната тема:
Цитат
За да бъде допуснато едно куче в разплод,то трябва да е приминало успешно през работен изпит,все пак породата е работна,трябва да има заключение за лакетна и тазобедрена дисплазия,2 оценки в след 12 м възраст,като за женски е добър,а за мъжки мн.добър,и след това да се яви на кьорунг/изпит за селекционна годност/едва тогава кучето е редно да се използува за разплод и то с женска,която е покрила също по горе описаните изисквания.

нещата са доста сериозни, а резултати от междуквартални скачки ги виждаме - аз имам такъв вкъщи, инвалид по рождение в следствие на безразборните скачки и го лекувам откакто го имам... Вие можете ли да гарантирате абсолютно здраве на кучилото? Или да гарантирате че след като си оставите едно на вас, останалите малки гарантирано ще попаднат в добри ръце?
Развъждането не бива да е каприз, няма защо да се засягате и да се чуствате обидена, само защото хората тук не подкрепят кварталните скачки.
Има едно НОК-подобно на склада близо до нас, цял живот на верига, не го пожелавам на нито едно куче...
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 01:08 PM

Цитат(emi&maik @ Apr 8 2010, 07:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз честно казано не знам в развъдник да има черни или бели НОК?!?!? А са в стандарта. Така че не знам ако някой наистина иска такава разцветка в момента от къде би си намерил. Следователно няма чистокръвни такива...според Вас ea_103.gif

Бели НОК няма,до преди няколко години не бяха признати,а сега са регистрирани като отделна порода ae_085.gif
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   emi&maik Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 05:18 PM

Както забелязвам от повечето коментари в различните теми, оставам с впечатлението, че въпреки че както тук беше споменато, че хората тук във форума не подкрепят кварталните скачки, повечето кучета не са с родословие, а само се говори за тях и хората не търсят много често кучета с родословие. Пишат така: "Търся си чистокръвно немско овчарско куче.Развъдниците ги продават скъпо. Знаете ли от къде мога да си намеря чистокръвно НОК.Клубно или развъждано от стопанина но да е чистокръвно. "

Това не го разбирам: "Знам случаи на заплодени НОК (в развъдници) без направени изследвания за дисплазия. Знам и за издадени документи без направен преглед на кучето."

и още един подобен случай, описан във форума:
"В първата си тема "Едно Гневно Писмо" ,която изтрихте по причина която така и не разбрах ,исках да информирам повече хора ,че при покупката на НОК има опасност да те излъжат без свян.Че има хора които виждат обикновенните стопани като пачка пари и ги заливат с куп глупости само и само за да си продадат нискокачествените кученца.
Преди да си взема моето НОК никога не бях предполагала, че има толкова безчуствени хора.Исках просто едно хубаво куче което от време на време да водя на изложби и да се гордея с него, нищо повече.Резултата от това, че не се поинтересувах от развъдниците в България е следният - болно куче от тазобедрена дисплазия 3-та степен открита на 6 месеца, констатирана лично от доктор Паскалев.Кучето е и с един тестис, за което развъдчика и до ден днешен твърди че ще паднел до 1,5 г huh.gif.Родословието което ми даде е с грешна дата на раждане и с неверни родители но развъдчика твърди че нямало да има проблем след като кучето навърши 1.5г никой намало да разбере на изложбите huh.gif(за тези които не вярват мога да го сканирам ако поискат).Да не говорим за това че първото родословие което се опита да ми пробута беше на женско куче поправено с коректор(а моето е мъжко).Хайде сега ми кажете как да не го плюя тоя човек?Вие ако бяхте на мое място нямаше ли да постъпите по същия начин???.Именно поради тези причини подкрепям всички които се опитват да направят нещо всичко това да се сведе до минимум.И вместо всички да обединят услия всички мълчат и не правят нищо.Явно повечето хора занимаващи се с развъдната дейност на НОК в България не ги е грижа въобще за кучетата.Гледат само да си прибират паричките и нищо повече.
Уважаеми Админ, знаете ли колко ми беше тежко като разбрах че кучето ми е с дисплазия?Наистина не ви пожелавам да имате куче болно от тази коварна болест.Зная че няма да се преборим с нея пишейки в този или който и да е форум, но поне така част от хората решили да си купят НОК четейки страниците му ще знаят, че има и некоректни развъдници.Оставете хората да си пишет свободно, защо всеки път триете постове тези които се чувстват засегнати нека опровергаят написаното за тях с факти, а не да мълчат!
П.С. За да не кажете, че мнението ми не е по темата ще ви кажа защо според мен в България има дисплазия - защото никой не контролира дейността на развъдниците у нас."

От цитатите, които съм дала си правя лошия извод, че почти няма развъдник в БГ, който работи по изискванията и спазва всички изискуеми процедури, което за мен е много тъжно. И в крайна сметка явно от "кварталните скачки" в един момент ще излязат по-здрави кучета, просто ще бъдат без т. нар. от тези псевдо развъдници "родословие", което "родословие" няма нищо общо с реалността. Не виджам защо хората трябява да плащат за един "документ", в който няма нищо истинско по отношение на родителите и в последствие кучето ще се окаже болно от какво ли не и така собствениците ще разберат, че въпреки доверието си в "развъдниците", са си купили куче, което е нискокачествено.

Всичката ни е такава...МНОГО ЖАЛКО!!!! ea_103.gif dh_188.gif

#17 Потребителят е офлайн   maya_mai4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 05:28 PM

Аз честно казано не знам в развъдник да има черни или бели НОК?!?!?
ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Е такава глупост не бях чувала! Черната овчарка е работна овчарка. Бели в Бг почти няма ,но проверете примерно в Америка. Там ги има в полицията. Има и развъдници. А в Бг има черни и то не малко. ea_103.gif

User's Signature

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...

#18 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 05:34 PM

emi&maik

Хей, но извода, който направих аз е коренно различен - ако искаме да работим за определена порода, то нека да го направим по правилен начин: внос на качествено куче от харесана двойка, която има всички изследвания. Много фенове на определени породи са започвали точно така:-))

Кварталното развъждане априори не може да дава качествено поколение, защото вие няма как в такъв случай да контролирате по-нататъшно развъждане на произведени малки. Вие ще си вземете едно за себе си, ама другите? И в чии ръце ще попаднат те? И кой с кого и колко пъти ще ги запложда? Разбира те ли, лична обида няма място в такъв сериозен въпрос, недейте да унивате така.
И грешките на другите не бива да ги използваме за индулгенция и оправдание на собствените си постъпки:-)

Това, че развъдниците продават малките скъпо си е напълно обяснимо, иначе техните малки ще станат достъпни за безотговорни стопани дето хранят кучетата си с хляб и бульон и не ги пускат от веригата никога.

вижте колко статии по въпроса около развъждане са събрани тук
http://forum.dog.bg/...showtopic=10875

:-))
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 05:34 PM

Още веднага след като са се опитали да Ви пробутат родословие с коректор е трябвало дави светне лампичката че нещо не е наред.Значи това не е лицензиран развъдник.От кой развъдник е вашето куче,защото те във Варна са няколко и познавам собствениците на двама от тях.А в една друга тема това куче което е на снимка ви беше обявено за подаряване в без дом.зА ТОВА КУЧЕ ЛИ ГОВОРИТЕ,че е с родословие.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 05:44 PM

emi&maik,за съжаление си права за положението на НОК в Бг,и моите източници дават подобна на цитираната от теб информация.Но и Furia_S е права - това не може и не бива да бъде оправдание за подобна постъпка.Аз знаейки положението на НОК си осинових подобна от улицата и в момента в приютите има достатъчно прекрасни НОК подобни.
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни