Публикувано: 02 September 2010 - 09:14 PM
Здравей,Злати!Мечо става на 1г на 4 октомври.Все още си е глезено бебе,но вече е огромен!Изглежда чак нереален,особено в тъмното!Вчера една приятелка го снима,щом ми изпрати снимките,ще ги кача.И на мен ми е любопитно как изглежда Арес.Като мъничък беше същински Мечо.Ние преди 2-3 дни имахме малко емоции.От около месец ми се въртеше идеята да вземем едно каквото и да е кученце за другарче на Мечо.Случайно срещнахме 3 двумесечни хъскита,които се продаваха.Харесахме си едното,взехме го набързо, и го носим за подарък на Мечо.Той просто не беше на себе си от радост,за разлика обаче от малкото.Опитваше се да се скрие,щом го доближи,веднага се предава,ляга по гръб и не мърда.Но Мечо иска да мърда!Започва да му дъвче ушите,да го бута.Но милувките му са наистина мечешки.Горкото кученце се стресира.Мечо не го остави на мира.Опитвахме се да ги разделим и да го успокоим,но той беше като в истерия от радост.Дори се налагаше няколко пъти да му се извика,за да чуе.А по принцип е много послушен.Сега получих представа какво би било,ако този огромен звяр не слуша!Нали си е добричък,разреши му да яде от неговата купа.Ядоха едновременно муцуна до муцуна,много бяха сладки.Между другото,в тоя момент малкият се опита да му изръмжи.И така, и вечерта до късно,и на другата сутрин се опитвахме да ги оставим заедно,но се оказа невъзможно.Мечо продължаваше да го стресира и да му се радва.Дожаля ни за малкото,и решихме да го върнем.Пък и се налагаше постоянно да се караме на Мечо,а все пак идеята беше той да се чувства по-добре.Явно Мечо и куче-бебе,което се чувства беззащитно няма да стане.Има и още една причина за да решим да го върнем.Усетихме,че Мечо винаги за нас ще е на първо място,че малко или много ще пренебрегваме малкото,а всяко животинче има право на цялата любов на стопаните си.Не знам,съвестно ми е,че така чувствам нещата.