Фотогалерия на АЛЯСКИ МАЛАМУТИ
Публикувано: 03 October 2014 - 08:13 PM
isi_ar4i, в 03 October 2014 - 01:13 PM, написа:
А Рая застава като че ли е на изложба :)
Къде я намерихте тази къща, че и кучето да пускат :) супер
Даже не съм търсила място, където приемат кучета. Случайно прочетох в обявата и в последния момент решихме да я вземем с нас. Доста път беше и бях малко притеснена как ще и се отрази, но беше герой :) Единствено се притеснявах от овчарските кучета, тъй като в района има много стада крави и овце, но за голям късмет не се натъкнахме на такива по време на разходките. Иначе с колата видяхме много и те едни големи каракачанки ...
Публикувано: 13 October 2014 - 11:19 AM
Charodei, къде е тази хижа и колко време ви отне до върха
малко есенни багри от нас с Арчи :)
Първите две са от един гльол до гр.Костенец, платен риболов. Мястото е мнг хубаво през есента, има мнг яко поле, където Арчи лови скакалци и се раздедаде на макс. Обаче лятото според мен ще си опасно от гледна точка на змии. Във водата видяхме поне 2 водни змии. Арчи се изкуши 2 пъти да влезе вътре, но е мнг тинясало и гадно.

Публикувано: 16 October 2014 - 08:34 AM
малко есенни багри от нас с Арчи :)
Хижата е най-лесната и бърза за достъп от северната страна на Стара планина и прохода Троян-Кърнаре. Всички други сме ги изръшкали и посетили по няколко пъти, а за тази дори не бях чувала. Затова се изненадах много приятно. Как се стига до там: Ако идвате от север, казвате Беклемето и паркирате автомобила пред х-л Сима, откъдето започва лифта за ски пистата. Тръгва се през самата писта и срещу букът на генерал Карцов е първата указателна табела за хижата Чучул. Следвате табелите по добре оформен черен път, не е за обикновени автомобили, само за джипки, защото аз тръгнах със Зафирата и навреме се опомних :) Пътят води през открит егрек на полу-диви коне , които на Чародей винаги са му проблем, хергелето е голямо, имат водач - мъжкар, който е леко опасен, пази си стадото. Приемат по миризмата най-вече маламута за вълк и трябва първо да ги разгоните от пътя и тогава да минете. Има опасност , ако не го направите , като се подплашат да минат през вас, което е опасно, защото конете нямат добро зрение и дори движещ се човек приемат като неподвижно дърво, както ни се случи при качването на връх Мусала. Носете си пиратки или някакви бомбички, защото в района има мечка. Хижата е реновирана, много чиста, хижарът е симпатяга. Целият преход е около 2часа. Върхът е на 15мин от хижата. Много приятно място за нощувка. Дворът около хижата е ограден,за първи път виждам това, свободно може да се пусне кучето да тича в него на воля ,без опасност да заходи някъде по дива следа. Има женско хъски.
Публикувано: 25 October 2014 - 10:33 AM
Публикувано: 27 November 2014 - 01:48 PM

И малко муцуни :

Публикувано: 24 January 2015 - 10:05 AM
Charodei, в 18 January 2015 - 06:45 PM, написа:
Чари, и тук ти честитим рождения ден - бъди здрав, жизнен, послушен и пази стопанката си, бъдете щастливи заедно дълги години!
Прегръщаме ви!

Публикувано: 31 January 2015 - 08:10 PM

Тръгнахме след 12часа, нямаше как да стигнем до Орлово гнездо и да се върнем. Проходът Троян-Кърнаре е ЗАТВОРЕН. На асфалт се качихме до х-л Сима,Беклемето, оттам нататък е друг климатичен пояс: сняг, силен вятър, обледенена снежна кора върху покривката. Падала съм от такава при Арката на свободата до второто шосе. Задължително се катери със забиване на пети или котки.

Публикувано: 14 May 2015 - 09:55 AM
Изключително ми е приятно да съм част от тази общност вече като един от Вас. Регистрирам се едва днес въпреки че отдавна чета почти всичко случващо се тук и купих своя маламут през м.Март 2015 год. т.е. вече е при мен цели 2 месеца :) съвсем скоро ще кача снимки на Бъстър, за да Ви покажа какъв сладър имам.

Не спори с глупака – първо ще те свали на нивото си, а после ще те бие с опит!
Публикувано: 14 June 2015 - 09:28 PM
Хубавото е, че за разлика от миналата година, този път Хера беше свикнала с идеята да се къпе и веднага влезна в реката и започна да плува.
След няколко дена обаче я чака къпане, защото както казах водята не беше от най-чистите.

За съжаление е само тази снимка, защото оставих телефона в колата, заради опасността да го изпусна във водата, но беше голямо забавление.
Между другото можете ли да ни препоръчате някъде место в пазарджишка област, където да пускаме кучетата си да плуват без после да миришем отвратително!? :D