Публикувано: 26 September 2011 - 07:45 PM
Isi, Чародей бе много превъзбуден от вниманието на различните хора, знаеш как всеки човек излъчва определена миризма и енергия, която животните усещат много повече от нас, като прибавим и това, че е в период на разгонване и очите му се кръвясали, хич не бе лесен за удържане. А кадрите с конете, разбираш, че това е вече на връщане в близост до Бялата хижа, привечер, табунът е полу-диви коне, които кротко си пасяха, спряхме да им направим снимки, групичка студенти пред нас също ги снимаха, бяха много охранени и яки, млади животни. Както си пасяха кротко, а ние с Чари неблагоразумно бяхме застанали на пътя по средата на хергелето, изведнъж неизвестно от какво се подплашиха и се юрнаха срещу ни, предполагам, че вятърът е сменил посоката си и са усетили миризмата на Чародей, поради размерите си, вероятно са го възприели като вълк..не зная точно, все пак той бе прясно изкъпан с шампоан и кучешки дезодорант, но едва ли това може да доминира над естествената му миризма, която животните долавят много по-добре от нас. Всичко стана за секунди и нямаше време да мисля, действах по инстинкт/ преди една година 20дни живях на конна база, където усъвършенствах ездата си и научих доста за конете/, успях да се сетя, че конете не виждат цветове и когато човек стои прав и неподвижно, най-вероятно го възприемат за дърво, затова в подобна ситуация трябва да се раздвижи, за да даде знак, че е живо същество - човек , така има шанс уплашените коне да не минат през него, което направих и аз, съвсем по инстинкт за самосъхранение, което буквално ми спаси живота...Подплашения кон, дори да е отлично обучен, не може да се спре пред нищо, независимо дали е с ездач или без него...какво да говорим за полу-диви животни , свикнали със свободата...Бе много вълнуващо това качване на връх Мусала, няма покорени планини, трябва да сме благодарни, че планината ни допуска в себе си и ни позволява , разкрила очарованието си, да се върнем по местата, от които сме дошли. Видях снимките ви от Дерменка, трябваше да си подарите един преход до Добрила, голяма група хора сте били, нямаше да има проблем. Гердектепе, най-високата част от прехода Дерменка-Добрила много си струва!!!Поздрави от сърце!!!