Dog.bg Форуми : Моля ПОМОГНЕТЕ МИ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Моля ПОМОГНЕТЕ МИ!

#21 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2006 - 03:42 PM

Моля те, отиди при друг лекар- зная от опит и не случайно пуснах темата, защото и ние губехме Биги!!!
ако искаш ще ти дам координати на добри лекари- лично проверени!
Вече мога и каталог да издам.
Но не се бави
User's Signature

Качена снимка[br] Поздрав най-сърдечен Драги ми Смехурко!!!

#22 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 04:31 PM

Ще съм задължена каквато и да е помощта.Вече съм се побъркала,мъжа ми не иска да се прави операция,както и аз,но ако това е спасението ... Bigi,дай координати на лекари,които си знаят работата,не мога да се занимавам повече с профани.

#23 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 04:48 PM

Не съм много наясно с кучешката анатомия, но, ако диагнозата е потвърдена, няма ли някакъв режим на хранене, по-специален, който да закрепи малкото сладурче, докато дойде време за операция? Всмисъл, че ако проблемът е наистина стеснение на пилора и това е причината да връща храната, би трябвало да има диета с по-лесно усвоими храни, по-течни и по-на често но по по-малко, които да понамалят повръщането?
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#24 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 04:56 PM

Ако има подобна диета никой от 5-мата ветеринари при които бяхме не ни е казал нищо.Сега чакам Bigi,да ми каже нейния ветеринар и да отидем при него.Вече не знам какво да правя. s) А аз я храня с детски пюрета на Nestle.

#25 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 05:06 PM

здравей!
много е тъжно, че така се е получило при вас и твоето мъниче трявба да страда така s)
ние също сме болни в момента, но при нас проблемът е малко по-различен /кожен/.
все пак, ще ти препоръчам нашия лекуващ доктор, защото на нас ни го препоръчваха преди много познати, чиито домашни любимци е лекувал , и се надявам да може да ви помогне.
другият вариант са ветеринарите, които излекуваха Биги- в клиника Син кръст в Панчерево.
пробвай и на двете места, ако искаш, за да знаеш какви са възможностите.

напият лекар е :
д-р Методи Александров
кв. Лозенец, ул. Якубица 11
тел. 8689329

Желаем ви много успех и скорошно оздравяване!пиши ни какво се случва с малкото сладурче всеки ден!
поздрави от нас и кураж! d)

#26 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 06:10 PM

Ами, незнам, може и да няма. То това бяха догадки на основата на човешки болежки. Може за кучета и да е различно, нямам идея.
Стискаме палци на мъника
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#27 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 06:52 PM

Сигурно е адски непрофесионално предложение, но докато стигнеш до доктора, а сладурът не може да се храни, опитай все пак това, което ти каза Теди - малки порции - по няколко лъжички доста рядко пюре през малки интервали - примерно 2 часа. Сама регулирай дозата и интервалите, в зависимост от това, дали повръща. Щом не са препоръчали незабавна операция, значи трябва да се намери начин кученцето да се храни. А при бебета с вродено стесняване на пилора, начинът е точно този. Но това не е лечение, а само диета до операцията. Проблемът не може да се реши с лекарства - поне при хората казват, че е така.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#28 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 07:00 PM

Подкрепяхме Биги и тя се оправи,ще подкрепяме и теб!Надявам се всичко да се оправи все пак в София има достатъчно лекари които да помогнат!!Дръж ни в течение на всичко а и не е лошо да влезнеш и във форума на ветеринарните лекари видях го в темата за "фитотерапия".Но за да задаваш въпросите трябва да имаш и нужните снимки и изследвания правени до сега!
Пожелавам ти успех и скорошно оздравяване!!
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 07:02 PM

Но все пак трябва да направиш всичко възможно да се храни-дори и да повръща пак я храни!и много течности!
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 07:38 PM

едно диетично хранене за момента според мен поне,без да съм специалист би помогнало на кученцето да се почувства по-добре,докато се вземе решение какво ще се прави.нека все пак ветеринарен лекар да каже колко и как и какво би могло да яде.има и специализирани лечебни храни доколкото знам ,все би могло да се намери подходящ начин за закрепване на положението в момента!

успех 1super
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 08:22 PM

Хей, досега не бях вкъщи. Та отидете в син кръст, много е близо до отбивката от околовръстното. Там докторите са страхотни- повярвай, професионалисти са и си знаят работата. Аз живея в Перник, но за нищо на света не бих ходила на друго място, ако няма кой да те закара пиши ми и ще се разберем аз да те закарам до там. Жалко ,че вчера не се заговорихме аз ходих до там за обезпаразитяване на Биги.
А ако нищо не яде самичка ,направи и супичка с пилешко месо и оризче и го пасирай, а след това със спринцовка в устата- неприятно е , но няма начин - в случая това помогна на нас да останем живи докато намерим правилния доктор, че без ядене не може.
Пиши ми
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 08:45 PM

за Син Кръст съм на същото мнение като Биги,писах ти ЛС с линк към клиниката . d)
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 11:33 PM

Ох,толкова много благодаря на хората,които ни подкрепят и ни помагат,дори и с думи.Това е толкова важно.Утре отиваме до Син Кръст,имам кола и ще заведа малката мишчица до там.Храня я с пюрета,или с каши,които правя.С лъжичка,като малките деца,но няма начин.Като се върнем утре от лекар ще пиша какво е дереждето.Още веднъж много благодаря.Чак ме просълзихте,а уж съм силен човек. s)

#34 Потребителят е офлайн   Д-р К. Шумков Икона

Публикувано: 01 March 2006 - 11:54 PM

Здравейте,
по мое мнение е доста вероятно да се касае за чуждо тяло в стомаха. Бих ви посъветвал да проверите чрез контрастна рентгенография това съмнение, когато отидете на лекар.

#35 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 12:16 AM

Много благодаря,ще настоявам за това.На обикновената ренгенова снимка не личи да има чуждо тяло,но аз не съм специалист.

#36 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 05:24 PM

На обикновена рентгенова снимка не личи също така и стеснение на пилора! Това се диагностицира САМО с контраст!!!

#37 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 07:28 PM

Ето, виждаш ли май пак ще се окажат празни приказки на някой доктор. Да пишеш утре какво е станало и поздрави нашите лекари в Син кръст.
Вярвам, че накрая ще се окаже нещо съвсем не толкова страшно и бързичко малката ще се оправи.
Целувки
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2006 - 12:39 PM

Ами за съжаление се оказа че диагнозата си е такава.Операция все пак ще има и това си е.Стеснение на пилора е диагнозата,няма никакво чуждо тяло...или някакви други нещица.За сега сме на диета,само смляни зеленчуци,във вторник ще се разбере кога ще е операцията.Толкова съм се притеснила,че направо не искам да мисля за въпросния ден.Стискайте палци всичко да мине леко.След операцията ще сме около 2 седмици на течна храна.Ужас... s)

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 March 2006 - 01:14 PM

Ще стискаме палци - малко ще отслабнете - после всичко ще е наред!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#40 Guest_Guest_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 March 2006 - 01:43 PM

Това е чуждо тяло в стомаха или черва. При стеноза на пилора неможе да има такова рязко начало. И ми е чудно защо трябва да чакате толкова много, а да не се оперира досега кученцето.
Следях и дискусията за Биги донякъде. Според мен си е била здраво кученце, страдащо от това, че са му поставяни диагнози и е "лекувано".

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни