Dog.bg Форуми : Моля ПОМОГНЕТЕ МИ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Моля ПОМОГНЕТЕ МИ!

#61 Guest_д-р Коджабашев_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 March 2006 - 09:11 AM

Въпросите на Vabank са много смислени. Важно е да се направи разграничение между регургитация /връщане на храна от хранопровода/ и повръщане на стомашно съдържание. Подхода е различен.
Добре е да има рентгенови снимки с и без контраст.

#62 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2006 - 03:18 PM

а кръвната картина?

не прочетох за нея....може би съм пропуснала
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#63 Guest_AXEL Бултериерът_*

Публикувано: 04 April 2006 - 02:30 PM

Най-добрия начин за диагностициране на причината за повръщането е т. нар. рентгеноскопия/рентгентелевизия/.Чрез него се проследява движението на контрастното в-во /пасаж/ през хранопровода,стомаха,червата.С риск да се обидите ще ви кажа,че не е добре непрофесионалисти да оценят професионалисти.Никой досега не е отговорил на някои съществени въпроси,вече зададени от Вабанк.Като доста вероятна причина за заболяването считам,че при френските булдоци доста често се среща Перзистиращ Боталов проток,които обхваща хранопровода и пречи за преминаването на храната.Основанията са следните:кучето повръща само след ядене,приемайки течност не повръща и т. нататък.

#64 Guest_д-р Коджабашев_*

Публикувано: 05 April 2006 - 08:58 AM

Амои за това казах, че първо трябва да се изясни дали еповръщане, дали регургитация. И после да се прецизират нещата.
Ама то тука често има сърцераздрателни апели за помощ, но не и конкретни действия май.

#65 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 11:16 AM

С риск да обидя някой от двамата по-горни форумци,мисля че не е необходимо да разтеглям темата с дълги обяснения за кръвна картина,честота и гъстота на повръщане и т.н.Направила съм го на лични съобщения,с човека с кого съм преценила.
"Ама то тука често има сърцераздрателни апели за помощ, но не и конкретни действия май. "Бих желала да не ме слагате в някаква измислена група,неприятно ми е.Благодаря ви от сърце.
Ветеринарните лекари в "Син кръст" правят каквото им е по силите,за да разберат къде е проблема при Фрея.Направили сме снимки на хранопровода,червата и стомаха.Правихме и второ кръвно изследване.Резултатите не са много добри,има повишена глюкоза,а уреята е с ниски стойности.Но за голямо съжаление в България няма средства за закупуването на нужната апаратура,с която подобни случай ще се решават за часове.Така че лекарите са принудени да се ориентират по косвени признаци,които понякога липсват и лечението се бави.
За сега стискаме палци да се намери диагноза,която да се постави и да е окончателна.

#66 Guest_Guest_Axel_*

Публикувано: 06 April 2006 - 01:16 PM

Правилно,но лекарите да публикуват снимките на нашия ветеринарен сайт www.vvcbg.com/forum/ или се мислят за най-великите?

#67 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 02:26 PM

Цитат

Правилно,но лекарите да публикуват снимките на нашия ветеринарен сайт www.vvcbg.com/forum/ или се мислят за най-великите?

Всеки лекар, успял да помогне, е велик! bravoS super best
А публикуване на снимките на вашия сайт може да се поиска по нормалния начин, а не с ирония и сарказъм. a)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#68 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 11:16 PM

Извинявам се за намесата, но на мен цялата история започва да ми напомня за болното от, както се оказа, бяс, кученце от руския форум.
В един момент имаше отчаян призив "помогнете да поставим диагноза!!!!!!!!!!!!!!!"; след това обаче всякакви мнения в темата бяха щателно игнорирани, а на нито един въпрос никой не отговори...
И тук така се получава: първо се мята "кокалът", после на заинтересуваните се дава отговор, че за кучето се грижат и стига толкова интерес...
Уважавам много лекарите в Синия кръст и смятам, че са МНОГО добри доктори, но това не означава, че може просто да се... скрие случаят. Не ми е проблем да вдигна телефона или да ида до там да питам лично, защото на мен темата ми е ИНТЕРЕСНА. Въпросът е, че случаят и развитието му могат да са и ПОЛЕЗНИ за други хора, като изключим простия интерес.
Вярвам, че докторите от Синия кръст не биха възразили срещу публичното обсъждане... ако искате да ги попитам?
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#69 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2006 - 09:46 AM

Vabank:Предполагам,че наистина лекарите от Син кръст не биха възразили да ти кажат каквото знаят,но мога да те разочаровам-лошото е че и те не са много наясно.Сега са предписали гранули на Роял Канин и лечебна храна от същата марка.Изчакват,за да могат да се консултират с още лекари.Така че не знам защо е необходимо да се заяждаш,нямам никакво желание обаче да отговарям на въпроси,на които и аз нямам отговор.Пък и е малко странно някой,който дори не ме познава,да разпитва за МОЕТО куче.
Ако има нещо,което да е ясно,ще го напиша.

#70 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 April 2006 - 09:53 AM

Първо молиш за помощ, хората се включват, после започваш да се дразниш от това, че разпитвали bl) Странно.
А иначе, ако се пише повече по въпроса, би могло да се помогне на ДРУГО куче, с подобен проблем, за това е и част от интереса към ТВОЕТО куче.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#71 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2006 - 12:05 PM

Много добре, като се заяждаме, хайде и аз:
Проблемите на това кученце са типично доказателство, че тъй скъпоценното за вас безродословно развъждане води до отчайващ резултат. Помня как по едно време с ритане и дърпане булдочетата се обясняваха защо аджаба това само прилича на френски булдог и как изобщо не е вярно, ами си е френски булдог и т.н. Помня и на коя страна бяхте тогава. Ха сега да видим живото доказателство от безхаберието на собствениците?!
Стига ли толкова заяждане?
---
А иначе, сериозно казано, наистина не ми харесва така: Помооооооооооооооощ... и после чао, млък. Ако аз реша да поставя проблем във форума, ще държа форумчаните в течение, независимо какво се случва. Виж за пример Биги - "майка" й докрай ни държа информирани за събитията. Не, че и там беше някой наясно какво му има на кученцето...
За всички, участващи в тази тема, е любопитно какво става с кученцето ти даже не от медицинска гледна точка, а от гледна точка самото кученце - добре ли е, зле ли е... какво му има. Друг е въпросът, че действително може след време при друго кученце да се получи същият проблем и е добре да има някаква информация...
Та - благодаря, че ще ми кажеш нещо, като си сигурна какво му има на животното, ако изобщо се разбере.
Ха мерси. Не ме интересува вече и не ми пука, щом и на собствениците не им пука за аудиторията. Като се оправи, разкажи ни ако ти се ще.
User's Signature

#72 Guest_д-р Коджабашев_*

Публикувано: 08 April 2006 - 05:26 PM

''Моля помногнете ми"

Има апел за помощ, но нали и Вие трябва да помагате.
Никакви конкретни факти. Никакви резултати от лаб. изследвания. Никакви снимки.
Първо беше някакво стеснение на червата. Така и не разбрахме как това е доказано. Вече се спомена, че без контрастна графия или това няма как да стене . Освен с диагностична лапаротомия /отваряне на корема/.
После беше стеснение на пилора. Как бе доказано това?
Така и не стана ясно за повръщане или регургитация става въпрос, и чест прави на Ва Банк който/която/ без да е лекар зададе много точни въпроси.
А някой се дразни, че го разпитват за "моето куче". Ам как да не Ви разпитват, ако искат наистина да помогнат.
Чест прави на колефите от Син Кръст, че не са си измислили някоя диагноза.

#73 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2006 - 10:25 PM

д-р Коджабашев:Когато се регистрирате и когато кажете къде практикувате ветеринарна медицина,ще ви отговоря на въпросите.Не знам кои са "колефите " от "Син кръст",но вярвам че са по-образовани от Вас!Нямам желание да обяснявам нищо,на човек,който се прави на голям специалист!Пък и не вярвам,че Вие сте в състояние да помогнете за какво и да било! NNN NNN NNN

#74 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2006 - 07:09 AM

А ето какво заварвам пък аз тази заран на ЛС...

Цитат

Извинявай,но не ми се занимава с дребна душичка,като теб.Писнало ми е от хора,които нямат елентарно възпитание.От този форум и хората вътре се разочаровах много отдавна.Вчики сте едни хиени,за които е важно някакво тъпо родословие.АЗ КАЗВАМ ЗАВРЕТЕ СИ РОДОСЛОВИЕТО В *censored*!Хич не ме интересува какво мисли някакъв идиот(идиотка) за кучетата ми.НИТО СИ МИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО,НИТО НА ИНТЕЛЕКТА.Айде bye!

Много мило и благодаря, hadrielle! Позволявам си да изнеса този текст открито, защото не смятам, че е насочен само и единствено срещу мен, а срещу повечето пишещи и интересуващи се в тази тема.
Иначе за образованието не знам, но на интелекта НЕ СЪМ ти и не желая да бъда. Като докараш моето IQ и постигнеш това, което съм постигнала аз в интелектуалната област, обади ми се... не, не ми се обаждай. С идиоти не желая да контактувам.
Мисля, че това слага точката на темата за горкото булдоче; дай Боже животинката все пак да се оправи, тя не е виновна.
Поздрав най-сърдечен...
User's Signature

#75 Guest_д-р Коджабашев_*

Публикувано: 09 April 2006 - 12:01 PM

Извинявам се на "колефите" за досадната техническа грешка. Клавишите за буквите Г и Ф са много близо. :)
Извинявам се а моята необразованост.
Извинявам се, че давах мнение по този "моля помогнете"случай.
Извинявам се за това, че исках да пмогна.
И за лошото време се извинявам

д-р Коджабашев, Русе

#76 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2006 - 01:25 PM

Цитат

А ето какво заварвам пък аз тази заран на ЛС...

Цитат

Извинявай,но не ми се занимава с дребна душичка,като теб.Писнало ми е от хора,които нямат елентарно възпитание.От този форум и хората вътре се разочаровах много отдавна.Вчики сте едни хиени,за които е важно някакво тъпо родословие.АЗ КАЗВАМ ЗАВРЕТЕ СИ РОДОСЛОВИЕТО В *censored*!Хич не ме интересува какво мисли някакъв идиот(идиотка) за кучетата ми.НИТО СИ МИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО,НИТО НА ИНТЕЛЕКТА.Айде bye!

Е това последното е еманация и на интелект, и на образование, и на грамотност, и на възпитание, етика, естетика.............................и много още.
Милите кучовци, добре, че не влизат във форума!?
User's Signature

прочети правилата за подписите

#77 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 April 2006 - 12:50 PM

Уау, глътнах си езика!!
Лок и Бан!

Искрено се надявам да не бъда свидетел на толкова грозно поведение повече.

#78 Guest_AXEL Бултериерът_*

Публикувано: 10 April 2006 - 01:02 PM

И такива стопани си позволяват да плюят лекарите,които се опитват да помогнат.Лесно е нали си "анонимен".Познавам лично д-р Коджабашев и смея да твърдя,че е много добър професионалист/твърдя като негов колега,а не като "кучкар"/ и неговите близо 13 години практика са едно добро пожелание за лекарите от Син кръст.

#79 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2006 - 01:02 PM

Цитат

Уау, глътнах си езика!!
Лок и Бан!

hadrielle отдавна "плачеше" за това! a)
1super

П.П. Дано кученцето се оправи - то не е виновно за високото интелектуално ниво на стопанката си! cl)

#80 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2006 - 02:29 PM

d) Да, при това положение да не си на образованието и на интелекта на hadrielle си е просто комплимент! b)

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни