В тази връзка, искам да обърна внимание на хората с кучета, които ядат разни неща от земята да имат едно наум, че като пръскат за гризачи е малко опасно. Внимателно да погледнат листчето, закрепено за някое дърво, какъв е препарата и какъв е антидота /миналата година беше витамин К/ и ако кучето се разповръща и прочие да тичат във вет клиника с тази информация.
Пръскането за кърлежи по принцип не е опасно, ама за всеки случай два дни не газете по тревите.
Пръскане срещу кърлежи? Общината направи ли го в някой квартал, град, село
Публикувано: 04 May 2010 - 02:01 PM
При нас имаше бележка че само е пръскано,но не пишеше с какво или каква е противоотровата :(
Публикувано: 04 May 2010 - 02:04 PM
Пак да повторя, ако е пръскано ЗА КЪРЛЕЖИ не е нужно да казват противоотрова, не е отровен препарата за кучета, ако са пръскали за ГРИЗАЧИ тогава пишат с какво и противоотрова. Има разлика между препарати за безгръбначни и насекоми и препарати за топлокръвни/гризачи/.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 04 May 2010 - 02:05 PM
благодаря за пояснението сега вече ще знаем :)
Публикувано: 25 May 2010 - 05:36 PM
При нас(аз съм от Стамболийски)започнаха да пръскат първо градинките,после парковете и то преди няколко седмици.Та съм доволна.Намирах му иначе 10-15 кърлежа и направо пощурявах.Сега Ричи е с Килтикс и със шампоан против буби.При нас пръскат с препарат``бандит...``