Нандо - милия пудел смъртник едно момче, което не е било нужно никому
Публикувано: 21 April 2010 - 04:18 PM

"Long Live Rock"n"Roll" And "Justice For All"
Публикувано: 22 April 2010 - 10:24 PM
Харесва ли му новото място?
Публикувано: 23 April 2010 - 12:35 PM
Публикувано: 23 April 2010 - 10:03 PM
Стискайте палци за едно щастливо запознанство между Феликс и Фернандо тази вечер!
Иначе: купих му един чудесен медицински шампоан (19лв), от който паднаха доста от струпейчетата. Гнидите, макар и мъртви, нямам идея как се махат. Също така му обръснах и крачетата. Но не съм го снимала, надявам се от тук нататтък снимките да ги получаваме от netware5 :) Дано да имат време да пишат тази вечер. Разбрали сме се, че това е пробен период, надявам се всичко да е наред. Нандо е наистина добро куче и ще се постарае, сигурна съм.
1.Джилда наблюдава как Нандо методично се тъпче с храната на малките (Илит снима вчера клипче с Нандо и питчетата, но не знам дали ще има време да го пусне.)
2.Нандо се чуди тия питбулчета луди ли са да се опитват да се катерят по ваната - къпането е гадост, маляци!
Публикувано: 23 April 2010 - 11:48 PM
Най-важното - засега няма кървища! Феликс се стресна на вратата, когато дойде да ме посрещне и видя едно голямо черно нещо вързано на каишка. Нандо трябва да около 8-9 кила скелет от Освиенцим, а Феликс е 5 кила само мускули, нокти и зъби. Опашката на Феликс беше 3-4 пъти по-дебела от нормалното. Нандо не реагира по никакъв начин на Феликс. Влязохме в къщи, Нандо се ориентира бързо, на Феликс опашката спадна и напрежението видимо намаля. Нандо ходи все по мен и не допуска да изляза от стаята без него. Направо е като залепен за мен. Феликс пък е залепен за Нандо - все върви по него и явно иска да разбере що за дзвер е това. Единственият знак че нещо става, беше когато сипах на Нандо да яде. Феликс се опита да му яде от чинийката, получи едно "Уах, баф" и се смота. Но после пукна и тресна и отиде да хрупа кучешки гранули Royal Canine Junior, които със сигурност не са толкоз апетитни, колкото котешкия им еквивалент на Hills :) Сега Нандо спи под масата в хола на неговото си чердженце, което ми даде insult, а Феликс обикаля наоколо и се опитва да се приближи .... Но се държи като любопитно коте, а не като раздразнен Господар на къщата.....
Накратко - засега има надежда, че ще се спогодят двамата ..... стискайте палци!
Публикувано: 24 April 2010 - 12:04 AM

звучи многообещаващо, стискам палци!
Публикувано: 24 April 2010 - 12:08 AM
Публикувано: 24 April 2010 - 12:58 AM
Само да вметна, че операторът не е чак толкова смотан, че да изпусне камерата по средата на филмчето. Питбулите са виновни:)
Публикувано: 24 April 2010 - 01:05 AM
Нандо беше изведен на първа разходка в квартала..... Държа се перфектно. Отвързах го от повода и си ходеше през цялото време до мен. Направо беше образцов. Кварталните помияри (кастрирани), които пазят паркинга и се радват на всеобща любов, го облаяха, но той им отговори подобаващо. Въобще плахото момче Нандо демонстрира характер и доказа, че не случайно е оцелял на улицата ...... Единственият проблем се прояви на прибиране.... като влязохме във входа Нандо категорично отказа да влезе в асансьора и се наложи да му сложа повода отново, при което той влезе безропотно без да го дърпам .... Засега толкова.... остава да видим какво ще стане тая нощ и въобще какво ще стане, когато тия двамцата наистина се доближат на много близко разстояние.... А снимки очаквайте след понеделник, когато се върне дъщеря ми, че аз съм пълен гьон в тая област ..... :P
Публикувано: 24 April 2010 - 07:22 AM
Питбулите са много сладки, как ходят по Нандо :)
Нандо пазачът - хихихи, само представата е супер сладурска!
netware5, дано всичко е наред и младите се харесат

Публикувано: 24 April 2010 - 11:23 AM
В къщи има нещо като "студено примирие". Нандо се старае да не забелязва Феликс, който пък го обикаля любопитно. Сутринта обаче Нандо направи нещо, което се чудя заявка за йерархично положение ли е или просто не е можел да стиска повече. С една дума - препика тоалетната на Феликс и на него това хич не му хареса. Малко по-късно Феликс запречи вратата на балкона и не пускаше Нандо да излезе със зловещо ръмжене и съскане.
Нандо се старае да се хареса, мазни ми се постоянно, но очевидно признава само мен в къщата. Към жена ми се държи много резервирано.
В къщи явно Нандо се старае да не пречи, уважава другите обитатели на дома, хора и животни. Очевидно при insult общуването с нейните животни е било именно такова - "в рамките на общия дом". Навън обаче имаме сериозен проблем. Дали от уличния живот или по други причини, Нандо реагира незабавно с ръмжене и лай на всяко друго куче, улично или домашно, без значение от размера и вероятно без значение от пола, защото го прави много отдалече. Така че имах възможността да чуя на Нандо лая, сигурно първи от всички ангажирани с него досега. Лае и ръмжи лошо на всички кучета, които види. Освен това реагира и на гълъби, като подръмжава и прави стойка!

Публикувано: 24 April 2010 - 12:13 PM
netware5, прави корекции. Кучето е много разбрано и бързо променя поведението си според изискванията. Дръж го на повод и при първо нежелано поведение казваш силно ПШШТ и дръпваш рязко /да се усеща, но да не е болезнено/. Не би трябвало да ти се опре, много се старае да се хареса. Вкъщи като се пробва да ми спретне такова ръмжене с Градо, ги сплаших на секундата и двамата и започнаха да си лежат чинно заедно. Важното е да не му позволяваш да смята, че от него се очаква да контролира ситуацията. Същото и за жена ти - да го изведе веднъж, да го нахрани - бързо ще я разпознае като значим човек. Това е добро и лесно за овладяване животно, не се тревожи за жена си и дъщеря си - щом с изяснят правилата ще го разхождат безпроблемно. Много е объркващо да те местят така от място на място - клиниката - у нас - у вас, естествено е да търси опора в конкретен човек.
Звучи чудесно! Дано да върви все така!!!

Илит, благодаря!
Публикувано: 24 April 2010 - 04:40 PM
Няма начин - ще се справиш и то перфектно. Радвам се за Нандо! Има късмет този сладур неден - и с insult, и с теб. Колкото и да се сритват с Феликс, ще подпишат примирие, бъди спокоен.

А клипчето на илите сладурско, песничката за зеленчуците много му пасва.