Нандо - милия пудел смъртник едно момче, което не е било нужно никому
Публикувано: 16 April 2010 - 12:35 PM
Това за "стискането" ме потресе. И искам да споделя, че тази нощ сънувах именно това - че Нандо всъщност се стиска ...... и се заканих днес да го споделя с теб insult..... Горкото момче .... спомних си за моя Бари, който дори в нощта, когато агонизираше от белодробен оток не се изпусна. И за моята Сиса, която с последни сили и умираща от рак беше слязла от леглото за да отиде да се изпишка в котешката тоалетна....
Ох, много се разстроих. Сега е обедна почивка и ще отскоча да видя Нандо.
Ох, много се разстроих. Сега е обедна почивка и ще отскоча да видя Нандо.
Публикувано: 16 April 2010 - 02:51 PM
Цитат(hani @ Apr 16 2010, 02:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пишете ако сте видяли момчето как ви се струва!
Бях при Нандо. Момчето е по-добре. Заварих го изправен на 4-те си крака да пие вода от паницата. Не можах да му видя муцунката заради "яката", която са му сложили. След като се напи с вода си легна. Чернодробните показатели се подобряват. Анемията обаче остава. По повод това, че май се е сконфузил като се изпишкал и изходил вътре, дали не трябва да опитат да го извеждат навън? Момчето си стои вече на краката.
Цитат(insult @ Apr 16 2010, 12:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Глутамакса го дадоха вместо трансметил, защото нямат. Ще помоля пак.
По повод трансметила. Забравих да говоря за това с доктора, но и не ми беше удобно, все пак инсулт е поела координацията. Трансметил се купува от човешка аптека (той е течност в ампула) и се дозира съобразно теглото на животното. Последния път когато оперирах Сисата, д-р Драгоманов и сложи някакъв трансметил или негов аналог за животни, който се появил отскоро и излизал по-евтино, щото иначе купуваш човешка доза и хвърляш 90% от нея, освен ако нямаш Сан Бернар :)
Публикувано: 16 April 2010 - 06:14 PM
Браво, Нандо, само така - на 4 крака бил изправен, УРА, УРА!
Намирам това, че чернодробните му показатели се подобряват за много важно и страхотно се зарадвах! Анемията също не е нещо добро, но поне тя може постепенно да се влияе.
insult, netware5, ние също сме на линия, ако се наложи кръвопреливане. Не съм много наясно, как става това - дали и кучетата имат кръвни групи и фактори, по които да се напасва кръвта, но ако ставаме - имайте ни предвид и не се притеснявайте да ни потърсите при нужда. Беки също е здравичка, пълничка и ще се радва да помогне, сигурна съм!

Намирам това, че чернодробните му показатели се подобряват за много важно и страхотно се зарадвах! Анемията също не е нещо добро, но поне тя може постепенно да се влияе.
insult, netware5, ние също сме на линия, ако се наложи кръвопреливане. Не съм много наясно, как става това - дали и кучетата имат кръвни групи и фактори, по които да се напасва кръвта, но ако ставаме - имайте ни предвид и не се притеснявайте да ни потърсите при нужда. Беки също е здравичка, пълничка и ще се радва да помогне, сигурна съм!
Публикувано: 16 April 2010 - 06:25 PM
Днес Нандо е значително по-добре. teyche, PURSY - благодаря за усилието. Говорих днес с докторите, мислят, че в момента не е нужно да се добавя нищо - трябва да му се даде малко време. netware5, радвам се, че се запознахте - бяхме при него с Илит и го снимахме - ВИЖТЕ ТУК една съживяваща се муцуна. Снимки:
Публикувано: 16 April 2010 - 09:31 PM
Много се радвам
!
На който си му е писано да си живее като щастлив пудел, няма да умре на пътя за Горна Баня/ или Горубляне беше/!
И после някой да ми обяснява, че няма съдба!
Нандо, гуш!

На който си му е писано да си живее като щастлив пудел, няма да умре на пътя за Горна Баня/ или Горубляне беше/!
И после някой да ми обяснява, че няма съдба!
Нандо, гуш!
Публикувано: 16 April 2010 - 11:28 PM
Мърфи, огромно благодаря за парите, които отново си пратила!
Също благодаря на Димитър К. и Тодор Ц., които са пратили средства за Нандо днес!
Хора, имаме парите да го изправим на крака този млад господин дето потропва с опашка така нежно
Преведени до момента за него има:
50лв от netware5
20лв от Na Nio Priatelia
100лв от Мърфи
15лв от Димитър К.
30лв от Тодор Ц.
200лв от Мърфи
----------------------
415лв са това!
До момента съм оставила 159лв в Син Кръст, като в това влизат всички първоначални неща, които правихме - и рентген, и кожна проба, и ПКК, и биохимия, и външното обезпаразитяване, а освен това лекарствата и престоя за два дни. Т.е. от утрешния ден започвам да плащам със средствата от вас. Хората от Син Кръст свалиха цената за стационар от минимума 20, на 10лв специално за него. Надявам се да няма лоши изненади и дневния разход да се движи до 40лв на ден. Дано също да не се наложи операция. Лекарите са обнадеждени и мислят, че се движи много добре.
Teyche и PURSY са намерили и купили за Нандо Трансметил, за което съм им много признателна. Т.к. сега е платена една цяла тубичка Глутамакс - първо ще изразходим нея и после ще слагаме Трансметила - Нандо има поставен абокат и е постоянно на системи, което се очаква да продължи още, предвид зловещото му състояние. Хубавото е, че се храни и че няма вече въшки, които да му пият кръвта - ако всичко е наред би трябвало постепенно да му се подобрят показателите. Антибиотиците със сигурност му помагат много и температурата е свалена за постоянно.
Критичният период не е преминал, но изгледите са добри. Благодарение на вас Нандо ще получи абсолютно всички необходими грижи. Оносно диетичната храна: т.к. за момента основното е да продължи да се подобрява и да не намалява апетита за момента с докторите решихме да не му сменяме храната. Те му дават един много апетитен пастет и Нандо яде с удоволствие. Както казват руснаците - от добра добро не ищут - т.е. продължаваме както върви на добре, за да не рискуваме със смяната на храната да му намалим апетита. Според развитието можем да вкараме в лечението и специалната храна, но за момента е важно преди всичко да не спира да яде.
Отново искам да кажа, че съм безкрайно щастлива и благодарна за огромната помощ и подкрепа... Не очаквах толкова много, благодаря ви за всичко... Ще давам отчет как вървят нещата всеки ден.
Също благодаря на Димитър К. и Тодор Ц., които са пратили средства за Нандо днес!
Хора, имаме парите да го изправим на крака този млад господин дето потропва с опашка така нежно

Преведени до момента за него има:
50лв от netware5
20лв от Na Nio Priatelia
100лв от Мърфи
15лв от Димитър К.
30лв от Тодор Ц.
200лв от Мърфи
----------------------
415лв са това!
До момента съм оставила 159лв в Син Кръст, като в това влизат всички първоначални неща, които правихме - и рентген, и кожна проба, и ПКК, и биохимия, и външното обезпаразитяване, а освен това лекарствата и престоя за два дни. Т.е. от утрешния ден започвам да плащам със средствата от вас. Хората от Син Кръст свалиха цената за стационар от минимума 20, на 10лв специално за него. Надявам се да няма лоши изненади и дневния разход да се движи до 40лв на ден. Дано също да не се наложи операция. Лекарите са обнадеждени и мислят, че се движи много добре.
Teyche и PURSY са намерили и купили за Нандо Трансметил, за което съм им много признателна. Т.к. сега е платена една цяла тубичка Глутамакс - първо ще изразходим нея и после ще слагаме Трансметила - Нандо има поставен абокат и е постоянно на системи, което се очаква да продължи още, предвид зловещото му състояние. Хубавото е, че се храни и че няма вече въшки, които да му пият кръвта - ако всичко е наред би трябвало постепенно да му се подобрят показателите. Антибиотиците със сигурност му помагат много и температурата е свалена за постоянно.
Критичният период не е преминал, но изгледите са добри. Благодарение на вас Нандо ще получи абсолютно всички необходими грижи. Оносно диетичната храна: т.к. за момента основното е да продължи да се подобрява и да не намалява апетита за момента с докторите решихме да не му сменяме храната. Те му дават един много апетитен пастет и Нандо яде с удоволствие. Както казват руснаците - от добра добро не ищут - т.е. продължаваме както върви на добре, за да не рискуваме със смяната на храната да му намалим апетита. Според развитието можем да вкараме в лечението и специалната храна, но за момента е важно преди всичко да не спира да яде.
Отново искам да кажа, че съм безкрайно щастлива и благодарна за огромната помощ и подкрепа... Не очаквах толкова много, благодаря ви за всичко... Ще давам отчет как вървят нещата всеки ден.
Публикувано: 17 April 2010 - 12:43 AM
Явно Нандо е имал щастлив ден, когато е срещнал insult.... Черното момче има всички шансове да прескочи трапа, стискайте му палци! Искам да споделя, че в семейството ми вече сме мнозинство относно бъдещият дом на Нандо. Остава само да се произнесе Господарят на къщата, което малко ме притеснява
Плюшеният господар вече не е малко котенце, не е и малък звяр
, а вече е 5 килограма нокти, зъби и мускули 
Мисля си, че Господарят ще хареса Нандо

Мисля си, че Господарят ще хареса Нандо

Публикувано: 17 April 2010 - 02:46 PM
Хе, хе, днес момчето тръгна подир мен от клетката влачейки маркуча на системата след себе си. Като го галиш по муцунката маха с опашка, а като му дадох от неговия си пастет махането стана направо неистово
Много е послушен и кротко си влезе обратно в клетката, когато му я посочихме. Днешните кръвни показатели са по-добре от вчера, така че има надежда да се избегне кръвопреливането.
Има две неща освем общото състояние, които ме тревожат малко:
1. Ходи много изгърбен. Младата лекарка с която говорих, твърди че така става когато имат коремна болка и че може все още да има проблеми с черния дроб.
2. Не е ясно дали някога ще му порасне отново козина на муцуната. Кожата там е много загрубяла от постоянното възпаление.
insult ти какво мислиш по въпроса?
Иначе чак сега имах възможност да видя колко е слаб Нандо. Все едно е бил в кучешкия Освиенцим, направо е потресаващо! Според мен студентите от ветеринарния факултет могат да изучават по него скелета на кучето! И колко е бил нападнат от въшки....... Цялата му глава е все още пълна с гниди и даже сега като пиша това имам сърбежи по цялато тяло само като си спомня гледката.....
лекарката каза, че като се позакрепи ще бъде изкъпан. Иначе момчето има зверски апетит и лекарите даже го ограничават
От днес са му включили в системата някакви витамини за хубава козина

Има две неща освем общото състояние, които ме тревожат малко:
1. Ходи много изгърбен. Младата лекарка с която говорих, твърди че така става когато имат коремна болка и че може все още да има проблеми с черния дроб.
2. Не е ясно дали някога ще му порасне отново козина на муцуната. Кожата там е много загрубяла от постоянното възпаление.
insult ти какво мислиш по въпроса?
Иначе чак сега имах възможност да видя колко е слаб Нандо. Все едно е бил в кучешкия Освиенцим, направо е потресаващо! Според мен студентите от ветеринарния факултет могат да изучават по него скелета на кучето! И колко е бил нападнат от въшки....... Цялата му глава е все още пълна с гниди и даже сега като пиша това имам сърбежи по цялато тяло само като си спомня гледката.....

Публикувано: 17 April 2010 - 03:03 PM
netware5, нормално е при такова драстично отслабване да се получи гърбица, а не само от болка в корема. Реално Нандо няма никакви мускули, които да контролират тежеста при движение или стоеж, затова се получава така. Като се захрани и се оформят нови мускулни влакна това постепенно ще изчезне. Не се притеснявай за муцунката. В момента, в който се стабилизира организма и имунната му система заработи правилно с елементарни мазила от рода на мас и невен плюс витамини за укрепване на кожата и косъма нещата бързо ще се променят и той отново ще има козина навсякъде. Кожата реагира най-бързо на всякакъв вид промени в организма, но затова пък най-бавно се възстановява след такъв стрес.

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi