Dog.bg Форуми : Разхождане на кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разхождане на кучета

#1 Потребителят е офлайн   bjunii Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2010 - 10:08 AM

Здравейте. Аз съм 16 гоишно момиче от София. През лятната ваканция искам да си намеря работа, но повечето предполагат дълго време стоене на затворено, а тогава е хубаво времето и не трябва за се затваряме някъде. Затова мислех да пусна няколко обяви в интернет и да започна да разхождам домашните лщбимци на хората, защото и аз имам куче и обожавам да се занимавам с животни wub.gif .Няма да ги разхождам за повече от 5-6лв на час. Не съм сигурна обаче, дали ще има хора, които да искат някой друг даим разхожда кучетата. В Америка има такива, но се чудех дали тук ще има желаещи или да измисля друга работа за през лятото. Вие бихте ли дали кучето си?

#2 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 April 2010 - 10:27 AM

Аз лично не нямам вяра на родителите ми,които повярвай ми знаят как се гледа куче и когато не съм страната за по 5-6 месеца трупам телефонни сметки от това да обяснявам как да ги извеждат-с намордник без лятото в колко часа кой по колко време,каква е дажбата на всеки един каква храна през колко време да я сменят,непрекъснато да ги проверяват за кърлежи ,тръни,как се чувстват да не са умърлушени,да имат непрекъснато прясна вода.Какви команди кога да подават И ЧАК ПОСЛЕ СЕ СЕЩАМ ДА ПИТАМ АБЕ ВИЕ КАК СТЕ ab_041.gif Така че не определено не бих си дала някой да ми разхожда кучето дори и безплатно.В Англия където работя съм разхождала кучета без пари на познати там хората са доверчиви.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Ади4ка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 10:31 AM

Цитат(bjunii @ Apr 15 2010, 10:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте. Аз съм 16 гоишно момиче от София. През лятната ваканция искам да си намеря работа, но повечето предполагат дълго време стоене на затворено, а тогава е хубаво времето и не трябва за се затваряме някъде. Затова мислех да пусна няколко обяви в интернет и да започна да разхождам домашните лщбимци на хората, защото и аз имам куче и обожавам да се занимавам с животни wub.gif .Няма да ги разхождам за повече от 5-6лв на час. Не съм сигурна обаче, дали ще има хора, които да искат някой друг даим разхожда кучетата. В Америка има такива, но се чудех дали тук ще има желаещи или да измисля друга работа за през лятото. Вие бихте ли дали кучето си?

Ами зависи какъв човек.Но попринцип не.Трябва да те познавам много добре съжалявам ако съм те убидила.

#4 Потребителят е офлайн   bjunii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 10:48 AM

Разбирам ви перфектно ab_041.gif и аз не бих дала кучето си на няой просто така и страшно много ще се притеснявам... знам за мене че нищо няма да им се случи, и пак аз не бих си дала кучето... незнам аз за това се притеснявах...

#5 Потребителят е офлайн   Ади4ка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 10:54 AM

Аз знаеш ли какво се сетих bjunii.Братовчет ми по-миналата година лятото беше пуснал обява за къпане на кучета и котки.И на седмица имаше поне по 13 човека които му довеждаха животните си и тои ги къпеше взимаше от 4лв. до 10лв. на животно.Според мен и това става но трябва да имаш двор.Защото в апартамент няма да стане.

#6 Потребителят е офлайн   bjunii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 10:59 AM

Да и това щеше да е екстра... обаче няма къде dh_188.gif аз си мислех по-скоро за някои пенскионери, които примерно нямат възможност да разхождат кучетата си дълго време или за кора които са на работа през това време... незнам .. просто тука хората си нямат доверие ae_085.gif

#7 Потребителят е офлайн   Ади4ка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 11:02 AM

Е да пенсионери става.Ама и те не са толкова доверчиви.А за къпането щом нямаш къде.Друга идеика.Може пак да къпеш кучетата но в апартаментите на хората.Например старите хора ако немогат.....Ама маи това е тъпо. wink.gif wink.gif wink.gif

#8 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 11:11 AM

bjunii поздравявам те за темата! ba_025.gif
Предлагам, ако желаеш да си направиш нещо като представяне с твои координати, часовете, и дните от седмицата, в които би извършвала тази услуга срещу заплащане.
Например, би могла да ми помагаш да извеждаме заедно моите кучета понякога.
Сърдечен поздрав!
Дури

#9 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 11:13 AM

Похвално е, че момиче на твоята възраст има желание да започне работа.

Хубаво е да обмислиш идеята си по-добре. Не е невъзможна! Има хора и хора. Едни няма да имат нужда от тази услуга, други ще й се зарадват.

Бабите, дори да нямат възможност да разходят кученцата си и да имат желание някой да им помогне, едва ли биха се справили с цена от 4-5 лева на час при техните пенсии. Отделно самите кученца за повечето баби са повода самите те да се раздвижат, да си покажат носа на вън, та дори да крета едва едва те доста ценят разходките с кученцата си smile.gif

Можеш да предложиш абонамент. Нека сумата е по-ниска. 10-15-20 лева на месец, за една дневна разходка в делничните дни. Цената може да зависи от кучето, от стопаните. Ако събереш достатъчно желаещи сумата отново ще те удовлетвори. В същото време можеш да разхождаш по няколко кученца, хем за тях разнообразие, хем за теб ефективно използване на наличното време.

Обаче помисли добре и за ангажимента, който ще поемеше с тази услуга. Когато на есен отново започнеш училище всички хора и животни, на които си помагала, които са свикнали вече с новия режим ще страдат от изгубването на тази разходка.

Можеш да попиташ в кучешките хотели дали имат нужда през летния сезон от помощ в твоите компетенции - разходки, игри, къпане на животните...
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 April 2010 - 12:23 PM

Аз си мисля, че след определен период на запознаване и опознаване човек може да се довери на някого за разходки. Дори може да се окаже полезно за хора, които тепърва си вземат куче и имаш по-дълготраен ангажимент към тях. Аз съм имала такъв тип работа, понеже е било свързано с породата, от която се интересувам. bjunii може и по такъв начин да си осигуриш по-постоянен доход. Според мен е много добра инициатива, особено за хора като мен, които много пътуват и бих искала да си намеря някой, на когото да се доверя за тази работа. Това няма да ми спести телефонните разговори, но пък ще имам някаква сигурност за разходките на любимците ми. Успех! Дано се намерят последователи и в Пловдив! smile.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 April 2010 - 05:50 PM

Това е интерсна и полезна услуга. Но не знам кога обществото ни ще дорасне за нея.
Едно, че е страхотен проблем да се разхожда човек с куче - мрънкащи хора, глутници, коли, липса на подходящи места.
Другото е цената. Това, което казва Фекс - 10-20 лв на месец е абсурдно. Проста сметка: ако днес имаш 3 разходки по час и трябва да ползваш и градски транспорт - това прави доста голяма сума за билети и на практика си запълнил 5 часа. Няма начин това да струва 20 лв на месец. Може би 10 лв за разходка, тогава да. Но съм убедена, че огромна част от хората ще погледнат само това, което трябва да дадат и ще решат, че е много, но няма да си направят сметката от позицията на човека, който ще опита да изкара някой лев от това.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#12 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 April 2010 - 06:37 PM

10 лева за разходка ми се струват множко...имайки предвид, че един час с учител е от порядъка на 15-20лв. Но, да кажем, 50лв месечно, може би ще е приемлив вариант и за двете страни. Но тук има много фактори, които да се вземат под внимание - местоположение на кучетата, възможно ли е да бъдат разхождани 2-3 едновременно или кучето изисква специално индивидуално внимание, има ли място наблизо подходящо за разходки и т.н. и т.н. А и на тази възраст (не се засягай), не мисля, è би могла да се справиш с някоя по-сериозна порода, с по-специфичен характер. Тук ти идва и още едно ограничение - например кученца до 15-20кг и то в зависимост от характера им. Със сигурност ще трябва и време, през което животните да свикнат с теб, да започнат да ти се доверяват и да те слушат и....ей го на лятото свърши :)
Не ме разбирай погрешно, не искам да те обезкуражавам, но има други неща, свързани с животни, които би могла да правиш. А и които няма да носят такава голяма отговорност. Това с къпането в самия апартамент ми се струва удачна идея, особено за възрастните хора. Помагането в някой приют или развъдник, също би ти носило удоволствие и контакта с животни.
Желая ти успех! smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   bjunii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:28 PM

Затова за цената бях казала че няма да е повече от 3-5лв... което ако 7 човека се навият всеки ден ти е 581лв месечно... освен това бях казала че искам нещо така,че да не стоя на затворено... а всеки ден по цял ден да ходя по домовете на хората да къпя кучета.... идеята ми беше просто малко движение и хем да помагам на хората, които нямат възможност да извеждат домашните си любимци през деня. Аз знам,че нито ще открадна кучето, нито ще му се случи нещо лошо но определено разбирам и другата гледна точна на стопаните. A и няма да опитвам с агресивни кучета, защото и отговорността за тях докато са с мен е моя и това го разбирам.... просто е трудно да спечелиш доверието на някой, за който домашният му любимец е наистина ценен(както и при мен), а другите просто най-вероятно ще оставят кучето в къщи докато не се приберат... :X незнам... затова питам тука искам съвети как да стане... пък и аз няма да съм сама, ще излизаме с още 2 приятели, така че няка наистина какво да му се случи на кучето... и така... давайте някакви съвети, мнения :) ae_085.gif

#14 Потребителят е офлайн   gloria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 09:20 PM

Аз също обмислям подобна идея.На 16 години съм,от Пловдив.Имам доста свободно време.Лятото мисля да разхождам кучета или да помагам на стопани с повече от 1 куче.Имам куче-самоед.Свикнала сам да ме дърпа и влачи.Живея в район,където има доста подходящи места за разходка с куче-за тези,които знаят,живея до Бунарджика.Мога да разхождам и да удържам и големи породи кучета.
Нека ако има хора от Пловдив,които искат такъв вид помощ да пишат.

#15 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 10:10 PM

Любезна bjunii - понеже искаш мнение - ще си кажа своето.
Коментирам само това, което си написала - евентуалните ти "клиенти" също ще съдят за теб по това как представяш офертата си. Не твърдя, че това, което ще напиша е вярно относно теб и моля да не го приемаш лично - просто не те познавам, мнението ми е само за това как изглежда отстрани твоя "бизнес-план".

Та точно на весела младежка компания от 3-ма приятели, които искат да се разхождат на чист въздух и да се забавляват, като при това нямат нищо против да изкарат и по някой лев - аз не бих доверила кучето си.
"...няма наистина какво да му се случи на кучето"
За жалост много неща могат да се случат на кучето, докато е на разходка, при това може и вина да няма в този, който го разхожда - просто такива са условията, опасности дебнат отвсякъде и гаранция за нищо не може да бъде дадена. Единственото, което може да се направи е максимум внимание и разумна предпазливост, но за това е нужно разхождащият да се съсредоточи само върху това, колкото и уморително и изнервящо да е понякога.
Лично аз бих предпочела кучето ми да си седи в къщи и да чака да се прибера и да го разходя, отколкото да рискувам неприятности.
Освен това разходката на кучето - поне според мен - трябва да включва задължително и активно участие на разхождащия (игра, тичане с него, нещо занимателно за кучо, защото освен движение са му нужни и емоции). И това - всеки ден, с всяко куче в уговореното време, дори да не ти се прави в момента точно това, пък и подход и умение е нужен - за всяко кученце индивидуално.

Та ако искаш да изкараш някой лев - гледай на задълженията, които ще поемеш, като на РАБОТА - а тя не винаги е приятна, но за това пък за нея плащат.
Ако просто искаш да се разхождаш и да си прекараш добре времето - чудесно, ама за удоволствията обикновено човек сам си плаща. Е, някои са безплатни все още - слава богу! ab_041.gif
Със симпатия и най-добри чувства - желая успех!
ae_085.gif

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 April 2010 - 04:51 PM

Цитат(bjunii @ Apr 15 2010, 07:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Затова за цената бях казала че няма да е повече от 3-5лв... което ако 7 човека се навият всеки ден ти е 581лв месечно...

За това говорех - никой не се опитва да сметне елементарни неща.
Ако разхождаш 7 кучета по отделно по час - това са 7 часа, като прибавиш придвижването от едно място на друго - в най-добрия случай - още 3 часа, общо 10. Имаш ли време и възможност да работиш 10 часа? Па макар и за 581 лв? Че и всеки божи ден?

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#17 Потребителят е офлайн   bjunii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 10:01 PM

Цитат(bushkata @ Apr 16 2010, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bjunii @ Apr 15 2010, 07:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Затова за цената бях казала че няма да е повече от 3-5лв... което ако 7 човека се навият всеки ден ти е 581лв месечно...

За това говорех - никой не се опитва да сметне елементарни неща.
Ако разхождаш 7 кучета по отделно по час - това са 7 часа, като прибавиш придвижването от едно място на друго - в най-добрия случай - още 3 часа, общо 10. Имаш ли време и възможност да работиш 10 часа? Па макар и за 581 лв? Че и всеки божи ден?

Да имам възможност! smile.gif

#18 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 11:38 PM

Малко е позавяхнала темата, ама... Като човек, който работи "хотелско разхождане" от няколко години, просто не мога да не споделя опит.
Първо: Разхождането на 1 куче, собствено, с което си свикнал, е едно. Разхождането на 5-10 чужди кучета, последователно едно след друго, е съвсем различно. Всяко едно животно излиза с енергията за "първа за деня разходка" - човекът в края на каишката вече е разходил N броя преди това. Факт е: със собственото си куче, което се изморява по привичен за теб (и него) начин дълга разходка от 3-4-5 часа активно ходене не е особен проблем. Същите 3-4 часа, извървяни с няколко животни поотделно скапват няколко пъти повече.
Второ: Разхождането на 3-5-10 чужди кучета, последователно, за по 15-20 минути, е изтощително; разхождането им за по 1 час на бройка е усмъртително... Даже не толкова физически - всяко едно отделно куче изисква психическо "пренагласяване", държи се по различен начин от предишното, има други интереси и навици. "Превключването" дори между 2-3 животни дневно (с почивки - пътуванията между местообитанията им) е адска работа. Разхождане на 7-8 кучета всеки ден е нереална мисъл.
Трето: Думичката "лято" автоматично трябва да се свързва с жеги, в който случай реално подходящи за разхождане часове са до около 9 сутринта и след 8 вечерта, т.е. не повече от 4 часа на денонощие (ако не се предполага, че разхождащият обикаля по нощите като маниак). Този момент специално го подчертавам дебело: дори ако човекът с каишката устиска да щрапа на 40 градуса жега по обед, кучето може и да не устиска...
Реално погледнато, това - дори при наличие на достатъчно на брой клиенти - означава, че реалният брой възможни за поемане кучета са около 3-4. С цена в рамките на 5 лв. на час, като извадим и транспортните разходи, излиза, че потенциалният дневен приход е доста под средностатистическото заплащане за неособено квалифициран труд (т.е. примерно сервитьорка) при влагане на не по-малко (да не кажем повече) усилия.
Наистина, честно - разхождане на кучета, т.е. разходка с куче звучи като съвсем лесно, необвързващо и много приятно занимание... В реалността е тежък физически труд и психическо натоварване.
При това въобще без да споменаваме проблемите, които разхожданото куче може да създава; опасностите, които дебнат да му се случат... и абсурдизмите, които рано или късно се случват, включително изпускане на каишката/изхлузване от нашийника, нападение от друго куче, нападение на това куче върху друго куче/човек и т.н. Това, дето се вика, си е отделна песен - следващата фаза на обмислянето защо кучеразхождането е тежка, натоварваща и като цяло ужасна професия.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни