Dog.bg Форуми : Гранули и Кисело мляко

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гранули и Кисело мляко Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 03:44 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 03:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отклонението от темата е в огромно състояние! Късно е циклона е вече факт! Но все пак по добре гранулите да се сравняват с тиквички, отколкото киселото мляко да е наречено глупост! af_089.gif И аз намерих решение за момента може след седмица да не проработи но предпочитам куч да си хапва дневната доза и да расте нормално.

ти, преди да пишеш подобни компетентни мнения , питай събеседника с какво си храни кучето, младеж:-)))

С кисело мляко, извара, шкембе и телешко. Струва ми повече отколкото твоята храна с омешеното кисело мляко дето не знаеш че гранулите с натуралната храна не се смесват.

Накисни гранулите с вода половин час преди да ги дадеш на бебето - писах ти. Или просто му махай паницата на всяко хранене. До вечера ще прояде.

Ае ся оправдания, не бил ял.

Нали съм младеж и незнаещ? Сигурно съм попитал вет. Споменах също, че им давам само кисело мляко между основото ядене (гранулите). Просто исках да знам дали ще е проблем да ги смесвам, оказа се че няма проблем. Аз си реших проблема ти защо продължаваш усилено да боксуваш в калта?

Не искам да обида вет-а ти, но щом ти е дал такъв съвет и си го послушал - браво и на двамата.

Храненето на куче не е това което визираш ти. И ветеринар за мен далеч не винаги е истина в последната инстанция - някои ветеринари препоръчват да се плодят кучета "за здраве" и да ги хранят с тръбни кокали.
Решил си проблема според твоят начин на виждане -честито.

Темата обаче се разгърна в много интересна посока и вече не ти пренадлежи, въпреки че си я започнал точно ти.
Хората са започнали да говорят за свои си кучета с тяхните хранителни интереси. И нищо лошо няма в това:-))

Не се обиждай но те не ядат боклука, който ти си купуваш всеки ден от маркета. Говорим за съвсем различно нещо. Може пък вета да не е компетентен. Но човека ме попита дали киселото мляко е домашно или не и кату му казах, че е такова каза няма проблем давай смело. Или ти сега ще вкараш поредна твоя илюзия, че именно заради киселото мляко куч се капризничи? Наистина вземи пиши някои аргументи срещу киселото мляко ако имаш такива де ;) be_107.gif

Гранулите не са ли буклука който ги купуваш от маркета)))))))))))))) Или сам ги правиш? не се излагай)

Особено като не знаеш кой в моята къща прави млякото и изварата, та откъде взимам месото)))))))))))))))
Устройва те одобрен от ветеринара вариант - напред и с песен)))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#62 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 03:51 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отклонението от темата е в огромно състояние! Късно е циклона е вече факт! Но все пак по добре гранулите да се сравняват с тиквички, отколкото киселото мляко да е наречено глупост! af_089.gif И аз намерих решение за момента може след седмица да не проработи но предпочитам куч да си хапва дневната доза и да расте нормално.

ти, преди да пишеш подобни компетентни мнения , питай събеседника с какво си храни кучето, младеж:-)))

С кисело мляко, извара, шкембе и телешко. Струва ми повече отколкото твоята храна с омешеното кисело мляко дето не знаеш че гранулите с натуралната храна не се смесват.

Накисни гранулите с вода половин час преди да ги дадеш на бебето - писах ти. Или просто му махай паницата на всяко хранене. До вечера ще прояде.

Нали съм младеж и незнаещ? Сигурно съм попитал вет. Споменах също, че им давам само кисело мляко между основото ядене (гранулите). Просто исках да знам дали ще е проблем да ги смесвам, оказа се че няма проблем. Аз си реших проблема ти защо продължаваш усилено да боксуваш в калта?

Не искам да обида вет-а ти, но щом ти е дал такъв съвет и си го послушал - браво и на двамата.

Храненето на куче не е това което визираш ти. И ветеринар за мен далеч не винаги е истина в последната инстанция - някои ветеринари препоръчват да се плодят кучета "за здраве" и да ги хранят с тръбни кокали.

Темата обаче се разгърна в много интересна посока и вече не ти пренадлежи, въпреки че си я започнал точно ти.
Хората са започнали да говорят за свои си кучета с тяхните хранителни интереси. И нищо лошо няма в това:-))

Не се обиждай но те не ядат боклука, който ти си купуваш всеки ден от маркета. Говорим за съвсем различно нещо. Може пък вета да не е компетентен. Но човека ме попита дали киселото мляко е домашно или не и кату му казах, че е такова каза няма проблем давай смело. Или ти сега ще вкараш поредна твоя илюзия, че именно заради киселото мляко куч се капризничи? Наистина вземи пиши някои аргументи срещу киселото мляко ако имаш такива де ;) be_107.gif

Гранулите не са ли буклука който ги купуваш от маркета)))))))))))))) Или сам ги правиш? не се излагай)

Особено като не знаеш кой в моята къща прави млякото и изварата, та откъде взимам месото)))))))))))))))

Както ти си позволяваш да правиш коментари за мен без да знаеш, така и аз! Ха ся де? Между другото не беше ли ти тази дето си дала кучето на някакви и полсе го лекувала от неправилно хранене? Ако твоето куче не понася кисело мляко то не означва, че и при другите е така :) Със здраве и все така напред мадам dog.gif
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#63 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 03:53 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 03:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Както ти си позволяваш да правиш коментари за мен без да знаеш, така и аз! Ха ся де? Между другото не беше ли ти тази дето си дала кучето на някакви и полсе го лекувала от неправилно хранене? Ако твоето куче не понася кисело мляко то не означва, че и при другите е така :) Със здраве и все така напред мадам dog.gif

(разнежено) не, младеж, не бях аз, но виждам че много ти се иска да разкажеш за това:-))) разкажи ми как са го лекували кучето от неправилно хранене, само защото искаш да си защитиш:-))))
това много ще допренесе за темата:-)))))
моля те, умирам от любопиттство:-))))
User's Signature

#64 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 03:56 PM

Явно паметта ми прави номера :) но така ме мързи да потърся темата за да опресня информацията. Защита срещи какво и кого ? То че си люпитно ми е ясно като бял ден. Все пак си женско същество ;)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#65 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:58 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 04:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Явно паметта ми прави номера :) но така ме мързи да потърся темата за да опресня информацията. Защита срещи какво и кого ? То че си люпитно ми е ясно като бял ден. Все пак си женско същество ;)

(намигва приятелски) ан тъй, рестартирай си базата данни а после са захващай с циничните каки:-)))

Ся, ако те устройва решението, което си взел сега, то няма проблем. Просто ти обяснявам че не бих го направила точно по този начин. Но кучето си е твое. Ти решаваш
нищо повече.
мир?:-)))
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 04:01 PM

Не съм започнал война за да дигам бяло знаме ab_041.gif . Просто не ми харесва някой да се опитва да ми налага нещо :). "Умният човек не вярва на всяко чуто.." af_089.gif със здраве.
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:04 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 04:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм започнал война за да дигам бяло знаме ab_041.gif . Просто не ми харесва някой да се опитва да ми налага нещо :). "Умният човек не вярва на всяко чуто.." af_089.gif със здраве.

Ами анализирай, чети, мисли, кой какво ти налага?

Настоявам (ало, това тук е форум, ти кво искаш, с перце да те галя?):-))))че проблема с уж така ми ти измисленото злоядство е само в главите на стопаните. Гледах по изложбите как ги хранят от устата с шунка - гъди, горкото, слабичко.

Ае няма нужда. който е ял - ял. Стигнах до този извод от личен опит, написах ти, чети. Кучето ми живееше пред пълна паница с многото "фрыц".
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 04:06 PM

Просто забрави да попиташ аз от кои стопани съм, а ако си направиш труда да метнеш око на снимките им, ще разбереш че не ги гоня под дърво и камък за да ги тъпча с храна. Просто ако му е 350 грама дажбата искам това да бъде изядено ако има интерес може и +10 бонус ;)
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:09 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 04:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Просто забрави да попиташ аз от кои стопани съм, а ако си направиш труда да метнеш око на снимките им, ще разбереш че не ги гоня под дърво и камък за да ги тъпча с храна. Просто ако му е 350 грама дажбата искам това да бъде изядено ако има интерес може и +10 бонус ;)

не се шашкай.
що пък да те питам ти кой стопанин си? Нужда от внимание ли имаш?(заяждам се добронамерено, не ми се връзвай)

не се шашкай, сериозно ти го казвам, нали бях и аз на твоето място:"Оле мале кучето ми не яде, а пък паницата му е пълна". помня го това време...

Сега, според ме н е по-разумно да решиш ти самия: на натурална храна ли ще го прехвърляш, гранулите ли ще му сменяш, изобщо - ще променяш ли драстично рациона на куч? Или просто като всеки стопанин се чудиш как да го накараш да яде вповече?

А нужно ли е? Ако куч не ще да яде повече, но изглежда игрив, здрав и жизненен, то значи всичко е наред, нали?
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 04:42 PM

Точно това не ми харесва стреляш в мъглата а и носа си не виждаш ea_103.gif

Съгласявам се с теб, че когато кучето е жизнено и играе но яде малко не би следвало да има проблем. Но все пак човек трябва да внимава е моето мнение проблема е може другаде и ако не се реши може да отвори други по сложни проблеми. Как няма да се притеснявам за храненето му, че аз съм го взел да го гледам, ангажирал съм се със това и цялата отгорност е моя! Нещо нередно ли виждаш в това, че собственик на куче се интересува от състоянието на кучето си? Аз нищо нередно не виждам. Въпроса е да не се стигне до крайности. Твоя метод при нас не работи но аз продължавам да го правя евентуално ако пак откаже да яде няма да му седя на глава да го моля или да се пробвам пак. Но ще се постарая да си хапне дажбата заедно със братчето си!
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:48 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 04:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Точно това не ми харесва стреляш в мъглата а и носа си не виждаш ea_103.gif

Съгласявам се с теб, че когато кучето е жизнено и играе но яде малко не би следвало да има проблем. Но все пак човек трябва да внимава е моето мнение проблема е може другаде и ако не се реши може да отвори други по сложни проблеми. Как няма да се притеснявам за храненето му, че аз съм го взел да го гледам, ангажирал съм се със това и цялата отгорност е моя! Нещо нередно ли виждаш в това, че собственик на куче се интересува от състоянието на кучето си? Аз нищо нередно не виждам. Въпроса е да не се стигне до крайности. Твоя метод при нас не работи но аз продължавам да го правя евентуално ако пак откаже да яде няма да му седя на глава да го моля или да се пробвам пак. Но ще се постарая да си хапне дажбата заедно със братчето си!

То моят метод при вас не работи защото не си го пробвал упорито и последователно заедно със всичките домашни. Кви стреляния на посоки и виждания на носа имат общо с това че гранулите смятам за неправилно да се смесват с натуралната храна и написах защо?
Ау, открил си топлата вода че кучетата обичат повече натуралната храна отколкото гранулите! Прояде куч щото имало кисело мляко! Откритие. Браво, ей ти нобелово близалка, дръж.
Въпроса е в това: ти попита дали е редно да се смесва натуралната храна с гранулите а аз ти казвам:накисвай ги с вода половин час преди хранене и махай паницата 15 минути след като я сложиш пред куч.
за няколко дни ще имаш резултат.
не си пробвал ни едното ни другото.

Още повече че куч има брат който е "яшен" - използвай го тоз дразнител, аз дори бих оставила на брат му да му омете и неговата паница. няколко дена така и ще видиш.

Въпроса е да не го подхранват останалите в къщата.

Инак щом си решил тази задача по твой си начин - твой си избор, кучето е твое, казах ти.

User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 04:54 PM

Абе ти май не четеш или не виждаш. Кой набор си? Май ти е време за очила или по скоро психолог? :)
В горните постове казах, че си брани храната от брат си, но се унесва в браненето и отива да се търколи с него и зарязва храната. Също казах, че и дигам храната даже не чакам и 15 минути! Близалката си я задръж ако имаш студена бира няма да откажа beer.gif
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 05:34 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Абе ти май не четеш или не виждаш. Кой набор си? Май ти е време за очила или по скоро психолог? :)
В горните постове казах, че си брани храната от брат си, но се унесва в браненето и отива да се търколи с него и зарязва храната. Също казах, че и дигам храната даже не чакам и 15 минути! Близалката си я задръж ако имаш студена бира няма да откажа beer.gif

А тогава къв ти е проблема да ги храниш в отделни ъглове по стаите? Разделно хранене: единия в едната стая, другия в другата. Щом единия яшен, пък другия се бави и обръща всичко на игра/борба, без да си доизяде дажбата - разделяш ги или напротив - оставяш нещата такива, каквито са. Значи не му е до яденето на куч, а до игра, що ще го тъпчеш?

Ако твърдо си решил да минеш на варианта с киселото мляко имай впредвид че много скоро с такиви фасони може единствено млякото да ти иска: всеизвестно е че кучета, минали на натурална храна, трудно се връщат на гранули.

Ае дай си ми близалката че дъщеря ми я иска.
на ти бира:-)))

Допълвам: твърдо против съм да се смесват гранулите и натурална храна по време на едно и същото хранене.
Ако искаш куч да яде повече - прехвърли го на натурална храна тогава.
Но според мен няма нужда - просто детето е решило че точно от толкова храна има нужда на ден, не повече.
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 06:21 PM

Този метод е пробван тогава и двамата реват никой не яде. Даже като взема единия в скута си да го гушна другиа скача и той върху мен неразделни са!

При бирата може да добавиш и пикантни картофи много добра комбинация става! :)
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 06:31 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 06:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Този метод е пробван тогава и двамата реват никой не яде. Даже като взема единия в скута си да го гушна другиа скача и той върху мен неразделни са!

При бирата може да добавиш и пикантни картофи много добра комбинация става! :)

Алооооооооо, май не само кучета имат хранителен проблем във вашата къща, а? Кфи картофи ми пробутваш, то хората са измислили кебапчета, ама ха.

Мето, май проблема е другаде, м? Единия келеш не е яшен и се притесняваш излишно. Добре де човек, твоите притеснения са си само твои. Нали келеша не е някакъв скелет? Нали е жив, игрив, нормален, не е драстично слаб?
Ае стига с тези танци около кучешката паница:-))))

:-))
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 06:53 PM

Кебапчета не ям ако са полуфабрикати. Само когато бащата заколи някое теле или купя месо и си направя сам каймата!
Няма да си давам парите за соя я!

Ще видим какво ще покаже времето със тези мишки ще го накрам да прояде. Така или иначе минахме ваксините скоро почваме разходките и ще има dog.gif знае ли се какво му трябва на малкия. Може би малко движение ще допринере апетит ;)
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:07 PM

Мето,
ай ся като не съм баща ти рупай си картофите:-)))

В интерес наистината няма нищо обезпокояващо в хранителния режим на двата келеша. И нищо "злоядо" няма, ае ае.

Дори бих ги оставила да си решават проблемите сами на този момент, като ги наблюдавам. Ти ако ще ги задържиш и двамата мъжки само за себе си, как по-нататък ще го разрешаваш този аспект?

User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 07:32 PM

Въобще не им се бъркам в "кавгите". Все някое от тях щее над другото там не се бъркам. Бъркам се (корегирам), когато тръгна да галя едното у другото посегне да го хапе от ревност търсейки по такъв начин моето внимание. Бих казал, че имаме напредък. Ще се справя и с този проблем не съм се отчайял (все още).

Какво имаш впреддивс с това ако ще ги задържа?Не почвай и ти! Днес ми е писнало без туи да ме питат дали са за продан! eg_033.gif
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 07:33 PM

Въобще не им се бъркам в "кавгите". Все някое от тях щее над другото там не се бъркам. Бъркам се (корегирам), когато тръгна да галя едното у другото посегне да го хапе от ревност търсейки по такъв начин моето внимание. Бих казал, че имаме напредък. Ще се справя и с този проблем не съм се отчайял (все още).

Какво имаш впреддивс с това ако ще ги задържа?Не почвай и ти! Днес ми е писнало без туи да ме питат дали са за продан! eg_033.gif
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 07:33 PM

User's Signature

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни