Молба
Публикувано: 16 April 2010 - 01:34 PM
http://www.facebook....u...42&topic=38
P.S. Можете да ми пишете на nikyata@mail.bg или да ми се обадите на 0887 41 41 02
Публикувано: 16 April 2010 - 01:41 PM
Модераторът може да премести темата...
София
Публикувано: 16 April 2010 - 01:59 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 April 2010 - 02:23 PM
Публикувано: 16 April 2010 - 04:42 PM
101 любимци в Овча купел на гарата
Публикувано: 16 April 2010 - 04:53 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 April 2010 - 05:57 PM
Кучето е блъснато снощи, закарано е в клиниката, направени са рентгенови снимки. Засегнати са кости на двете леви лапи, дясната е само с охлузвания. Според лекарите предната лапа може да мине и само с шина, за задната вероятно е нужна операция - има счупване, единично и, доколкото разбрах от него, относително чисто (2 парчета). Направени са превръзки на трите лапички, заради охлузванията. Кучето е изкарало в клиниката снощи. Не е оперирана. В момента е у тях, но това е временно решение - той не може да я задържи по ред обективни причини. Кучката има нужда от обгрижване, временно, а още по-добре постоянно, но поне докато се възстанови не трябва да е на улицата.
Звънях в 4 лапи - пренасочиха ме към два приюта, в които ми казаха, че няма места и че в момента нямат как да се грижат и за нея - болно животно. По кучешките хотели животните трябва да са ваксинирани и обезпаразитени, така че и там дърво. Ако не намерим друг вариант, ще я закараме в хотела в Драгалевци, ако имат места. Това ще иска и пари. Хотелските й сметки съм готова да ги поема и аз, но ако се наложи скъпа остеосинтеза на задното краче, ще имаме нужда от допълнителна помощ. В 101 любимци наистина има стационар, но е 25 кинта на вечер.
Николай ще помоли лекарите да му пратят рентгеновите снимки и ще ми ги препрати след това. Ще потърся второ, че и трето мнение дали има нужда от операция / операции, какви, колко пари и т.н.
Та вкратце, кучката има покрив над главата си до неделя, до тогава трябва да сме й намерили следващия и евентуално да сме ориентири за лечение.
Ако някой има идеи, конструктивни, моля, не бравосвания и критики, моля споделете ги.
А си бях обещала да не си правя регистрации по такива форуми, че много рева...
Публикувано: 16 April 2010 - 07:58 PM
От март месец българските бездомни животни в беда ще бъдат оперирани безплатно
Немската природозащитна организация, Tierhilfe Sueden, която от години финансира кастрации на бездомни животни у нас и е подпомогнала изключително много решаването на социалния проблем с бездомните кучета в София, от месец март ще разшири дейността си. Доверието й е спечелено от българската кампания Аз помагам на животните на сдружение На ти с природата, която събира дарения за лечение на болни бездомни животни от 2008 година насам. Със събраните средства, кампанията е подпомогнала стотици животни в беда, като е заплатила операции, лечение, ваксинации и обезпаразитявания. Кампанията публикува свой отчет за набраните средства в интернет, снимки на подпомогнатите животни, както и фактури за извършените манипулации.
Благодарение на прозрачността на кампанията, Tierhilfe Sueden е взела решение да я подкрепи финансово през 2010. Немските дарители ще поемат специално разходите по сериозни ветеринарни манипулации хирургически операции на улични животни.
Десетки улични животни у нас седмично стават жертви на насилие или на пътни инциденти. В случаите, когато има шанс техният живот да бъде спасен, за първи път такава възможност ще им бъде дадена от немската подкрепа.
Тази помощ не е едностранчива. Основно изискване на кампанията и на подкрепата на Tierhilfe Sueden е хората, които потърсят помощ за улично животно да поемат последващ ангажимент към него, тъй като финансовата страна, макар и изключително съществена, не е крайното решение на проблема. Оперирано животно не може да бъде върнато на улицата. Така, хората, които проявяват загриженост, трябва да подсигурят и последваща грижа за животното за неговото възстановяване и намиране на нов дом. Немската финансова помощ цели по този начин, както реална подкрепа в труден момент и икономическа криза, така и приобщаване на хората към проблема и намаляване на жестокостта към животните.
Всеки, който намери улично животно в беда и иска да му помогне, може да получи финансова помощ. Достатъчно е само да се обади на телефона на кампанията 4 830 830.
Публикувано: 17 April 2010 - 12:05 AM
Защото щом са му счупени крачетата, кученцето трябва да се оперира, само манипулации не вършат работа.
Ми засега са превързани раните ,превръзките се сменят 2 пъти дневно и му се дава антибиотик на 12 часа.Но лекаря каза,че първотрябва да заздравее раната и после да се слага шина на наранетото краче.А другото може и да е за операция,не знам ...
Публикувано: 17 April 2010 - 12:10 AM
Кучето е блъснато снощи, закарано е в клиниката, направени са рентгенови снимки. Засегнати са кости на двете леви лапи, дясната е само с охлузвания. Според лекарите предната лапа може да мине и само с шина, за задната вероятно е нужна операция - има счупване, единично и, доколкото разбрах от него, относително чисто (2 парчета). Направени са превръзки на трите лапички, заради охлузванията. Кучето е изкарало в клиниката снощи. Не е оперирана. В момента е у тях, но това е временно решение - той не може да я задържи по ред обективни причини. Кучката има нужда от обгрижване, временно, а още по-добре постоянно, но поне докато се възстанови не трябва да е на улицата.
Звънях в 4 лапи - пренасочиха ме към два приюта, в които ми казаха, че няма места и че в момента нямат как да се грижат и за нея - болно животно. По кучешките хотели животните трябва да са ваксинирани и обезпаразитени, така че и там дърво. Ако не намерим друг вариант, ще я закараме в хотела в Драгалевци, ако имат места. Това ще иска и пари. Хотелските й сметки съм готова да ги поема и аз, но ако се наложи скъпа остеосинтеза на задното краче, ще имаме нужда от допълнителна помощ. В 101 любимци наистина има стационар, но е 25 кинта на вечер.
Николай ще помоли лекарите да му пратят рентгеновите снимки и ще ми ги препрати след това. Ще потърся второ, че и трето мнение дали има нужда от операция / операции, какви, колко пари и т.н.
Та вкратце, кучката има покрив над главата си до неделя, до тогава трябва да сме й намерили следващия и евентуално да сме ориентири за лечение.
Ако някой има идеи, конструктивни, моля, не бравосвания и критики, моля споделете ги.
А си бях обещала да не си правя регистрации по такива форуми, че много рева...
Поли,ще пробвам да кача архивиран файл със вюъра и срентгеновите снимки.Не знам дали ще се получи ,но опитвам ...
Публикувано: 17 April 2010 - 01:47 PM