Dog.bg Форуми : Молба

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Молба

#1 Потребителят е офлайн   nikyata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2010 - 01:34 PM

Хора,имам един апел!По една нещастна случайност вчера ударих с колата едно кученце.Две от крачетата му са счупени и аз го заведох във ветеринарна клиника.Там са му направили съответните манипулации,но трябва да се възстановява оттук нататък,а аз нямам възможност да го прибера вкъщи.Очаквам да сте така добри да ми дадете идеи и предложения,за да може пак да си стъпи на краката животинчето :( Благодаря ви предварително.

http://www.facebook....u...42&topic=38

P.S. Можете да ми пишете на nikyata@mail.bg или да ми се обадите на 0887 41 41 02

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 01:38 PM

Браво, че сте го завели на лекар! Напишете откъде сте, така по-може да се дадат идеи.
Модераторът може да премести темата...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#3 Потребителят е офлайн   nikyata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 01:41 PM

Цитат(GAG @ Apr 16 2010, 01:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Браво, че сте го завели на лекар! Напишете откъде сте, така по-може да се дадат идеи.
Модераторът може да премести темата...

София

#4 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 April 2010 - 01:44 PM

клиниката вкоято са го прегледали
нямат ли стационар

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 April 2010 - 01:59 PM

Страхотна постъпка - това, че сте го прибрали. По принцип това би трябвало да е най-нормалната реакция, но за съжаление е рядкост. Този дребус така да се каже е имал късмет.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 02:23 PM

Като гледам по снимките май е в Свети Антим?

#7 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 16 April 2010 - 02:30 PM

Не е Антим.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 02:55 PM

A какви манипулации са му направили, оперирани ли са крачетата или трябва да се оперират?
Защото щом са му счупени крачетата, кученцето трябва да се оперира, само манипулации не вършат работа.

#9 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 03:03 PM

А не зависи ли как са счупени? Може да се наложи само шиниране. Не за всяко счупване се оперира.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   nikyata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 04:42 PM

Цитат(СНЕЖАНКА @ Apr 16 2010, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като гледам по снимките май е в Свети Антим?

101 любимци в Овча купел на гарата

#11 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 04:51 PM

Оперирано ли е?

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 April 2010 - 04:53 PM

Ако все пак искате някаква помощ, ще е добре да дадете някаква (повече) информация. Едносричен отговор на 10 въпроса не ви помага много.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#13 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 04:56 PM

Там има стационар.

#14 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 05:40 PM

Но не бих казала, че там си падат по бездомните, пък и са скъпи....
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 05:57 PM

Здравейте, Николай явно няма възможност да следи темата в момента и подава на час по лъжичка, за това ще си позволя да обобщя каквото знам за ситуацията след като говорих по телефона с него няколко пъти днес.
Кучето е блъснато снощи, закарано е в клиниката, направени са рентгенови снимки. Засегнати са кости на двете леви лапи, дясната е само с охлузвания. Според лекарите предната лапа може да мине и само с шина, за задната вероятно е нужна операция - има счупване, единично и, доколкото разбрах от него, относително чисто (2 парчета). Направени са превръзки на трите лапички, заради охлузванията. Кучето е изкарало в клиниката снощи. Не е оперирана. В момента е у тях, но това е временно решение - той не може да я задържи по ред обективни причини. Кучката има нужда от обгрижване, временно, а още по-добре постоянно, но поне докато се възстанови не трябва да е на улицата.
Звънях в 4 лапи - пренасочиха ме към два приюта, в които ми казаха, че няма места и че в момента нямат как да се грижат и за нея - болно животно. По кучешките хотели животните трябва да са ваксинирани и обезпаразитени, така че и там дърво. Ако не намерим друг вариант, ще я закараме в хотела в Драгалевци, ако имат места. Това ще иска и пари. Хотелските й сметки съм готова да ги поема и аз, но ако се наложи скъпа остеосинтеза на задното краче, ще имаме нужда от допълнителна помощ. В 101 любимци наистина има стационар, но е 25 кинта на вечер.
Николай ще помоли лекарите да му пратят рентгеновите снимки и ще ми ги препрати след това. Ще потърся второ, че и трето мнение дали има нужда от операция / операции, какви, колко пари и т.н.
Та вкратце, кучката има покрив над главата си до неделя, до тогава трябва да сме й намерили следващия и евентуално да сме ориентири за лечение.
Ако някой има идеи, конструктивни, моля, не бравосвания и критики, моля споделете ги.

А си бях обещала да не си правя регистрации по такива форуми, че много рева...

#16 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 07:58 PM

прочети това дано е актуално още:

От март месец българските бездомни животни в беда ще бъдат оперирани безплатно

Немската природозащитна организация, Tierhilfe Sueden, която от години финансира кастрации на бездомни животни у нас и е подпомогнала изключително много решаването на социалния проблем с бездомните кучета в София, от месец март ще разшири дейността си. Доверието й е спечелено от българската кампания Аз помагам на животните на сдружение На ти с природата, която събира дарения за лечение на болни бездомни животни от 2008 година насам. Със събраните средства, кампанията е подпомогнала стотици животни в беда, като е заплатила операции, лечение, ваксинации и обезпаразитявания. Кампанията публикува свой отчет за набраните средства в интернет, снимки на подпомогнатите животни, както и фактури за извършените манипулации.

Благодарение на прозрачността на кампанията, Tierhilfe Sueden е взела решение да я подкрепи финансово през 2010. Немските дарители ще поемат специално разходите по сериозни ветеринарни манипулации хирургически операции на улични животни.

Десетки улични животни у нас седмично стават жертви на насилие или на пътни инциденти. В случаите, когато има шанс техният живот да бъде спасен, за първи път такава възможност ще им бъде дадена от немската подкрепа.

Тази помощ не е едностранчива. Основно изискване на кампанията и на подкрепата на Tierhilfe Sueden е хората, които потърсят помощ за улично животно да поемат последващ ангажимент към него, тъй като финансовата страна, макар и изключително съществена, не е крайното решение на проблема. Оперирано животно не може да бъде върнато на улицата. Така, хората, които проявяват загриженост, трябва да подсигурят и последваща грижа за животното за неговото възстановяване и намиране на нов дом. Немската финансова помощ цели по този начин, както реална подкрепа в труден момент и икономическа криза, така и приобщаване на хората към проблема и намаляване на жестокостта към животните.

Всеки, който намери улично животно в беда и иска да му помогне, може да получи финансова помощ. Достатъчно е само да се обади на телефона на кампанията 4 830 830.

#17 Потребителят е офлайн   nikyata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 12:05 AM

Цитат(PURSY @ Apr 16 2010, 03:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A какви манипулации са му направили, оперирани ли са крачетата или трябва да се оперират?
Защото щом са му счупени крачетата, кученцето трябва да се оперира, само манипулации не вършат работа.

Ми засега са превързани раните ,превръзките се сменят 2 пъти дневно и му се дава антибиотик на 12 часа.Но лекаря каза,че първотрябва да заздравее раната и после да се слага шина на наранетото краче.А другото може и да е за операция,не знам ...

#18 Потребителят е офлайн   nikyata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 12:10 AM

Цитат(Polence @ Apr 16 2010, 06:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, Николай явно няма възможност да следи темата в момента и подава на час по лъжичка, за това ще си позволя да обобщя каквото знам за ситуацията след като говорих по телефона с него няколко пъти днес.
Кучето е блъснато снощи, закарано е в клиниката, направени са рентгенови снимки. Засегнати са кости на двете леви лапи, дясната е само с охлузвания. Според лекарите предната лапа може да мине и само с шина, за задната вероятно е нужна операция - има счупване, единично и, доколкото разбрах от него, относително чисто (2 парчета). Направени са превръзки на трите лапички, заради охлузванията. Кучето е изкарало в клиниката снощи. Не е оперирана. В момента е у тях, но това е временно решение - той не може да я задържи по ред обективни причини. Кучката има нужда от обгрижване, временно, а още по-добре постоянно, но поне докато се възстанови не трябва да е на улицата.
Звънях в 4 лапи - пренасочиха ме към два приюта, в които ми казаха, че няма места и че в момента нямат как да се грижат и за нея - болно животно. По кучешките хотели животните трябва да са ваксинирани и обезпаразитени, така че и там дърво. Ако не намерим друг вариант, ще я закараме в хотела в Драгалевци, ако имат места. Това ще иска и пари. Хотелските й сметки съм готова да ги поема и аз, но ако се наложи скъпа остеосинтеза на задното краче, ще имаме нужда от допълнителна помощ. В 101 любимци наистина има стационар, но е 25 кинта на вечер.
Николай ще помоли лекарите да му пратят рентгеновите снимки и ще ми ги препрати след това. Ще потърся второ, че и трето мнение дали има нужда от операция / операции, какви, колко пари и т.н.
Та вкратце, кучката има покрив над главата си до неделя, до тогава трябва да сме й намерили следващия и евентуално да сме ориентири за лечение.
Ако някой има идеи, конструктивни, моля, не бравосвания и критики, моля споделете ги.

А си бях обещала да не си правя регистрации по такива форуми, че много рева...

Поли,ще пробвам да кача архивиран файл със вюъра и срентгеновите снимки.Не знам дали ще се получи ,но опитвам ...

#19 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2010 - 01:47 PM

Първо да заздравее раната и после шина ud_009.gif Дали няма да е малко късно?! Разбирам, че раната трябва да диша, не може да се затвори, ама чак пък толкова... dry.gif Крачето и в момента заздравява, как така ще го оставят да си зараства както е застанало последно ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 06:44 PM

Счупено се оперира възможно най-бързо.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2