Dog.bg Форуми : противопаразитната каишка!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

противопаразитната каишка!

#61 Потребителят е офлайн   brave heart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2006 - 08:57 AM

Ароматното вещество е само върха на айсберга, отделат пудра и са приятно ароматизирани, като не пречат на обонянието дори и на ловните кучета, в Европа, особено в Германия където ги видях са голям хит. d)

#62 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 July 2006 - 09:45 PM

Прочетох, че когато кърлежа се намаже с олио, тъй като това го задушава го принуждава да изхвърли в животното поетите там разни работи и е възможно да го зарази. Затова трябвало да се маха възможно най-бързо без да се маже с олио. Нали той първо се забива, после смуче, после върща и това е момента, в който заразява животното. Целта е да избегнем именно "връщането".
Някой да може да каже нещо за това?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#63 Потребителят е офлайн   кремена76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 08:50 AM

На мен това ми го каза хуманен лекар, когато на съпруга ми се заби кърлеж. После веднага питах нашия ветеринар, и той ми каза същото - да не мажем с олио, а да въртим докато се пусне гадината. Като се внимава, естествено да не скъсаме хоботчето и то да остане в потърпевшия.

#64 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 08:55 AM

да, вадете без да мажете, така е.
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#65 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 09:33 AM

Цитат

да, вадете без да мажете, така е.

Благодаря!
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#66 Потребителят е офлайн   liter bebe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 09:45 AM

Аз пък не мога да си намеря най-големия размер каишка и за това пробвах с пудра и се оказа доста ефикасно. b)
User's Signature

Bianko....Bruno....Blue.....My love!

#67 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 10:41 AM

И аз имам един въпрос. Дакелката ми е на 3 месеца и 20 дни, преди два дни и сложих противопаразитна каишка без да използвам фронтлаин. Та питането е дали ще има ефект само каишката и дали не съм я сложила прекалено рано за нейната възраст?
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#68 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 11:01 AM

Цитат

а да въртим докато се пусне гадината. Като се внимава, естествено да не скъсаме хоботчето и то да остане в потърпевшия.

Процента да се скъса хоботчето при въртене е много по-голям отколкото ако не се върти. Мойте ветове препоръчват - вадене без въртене.

#69 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 11:44 AM

Цитат

Процента да се скъса хоботчето при въртене е много по-голям отколкото ако не се върти. Мойте ветове препоръчват - вадене без въртене.

Ей това винаги ми е било много интересно - виждала съм как ги вадят без въртене. Никога не съм го правила аз. Наистина ли не се къса хобота само с дърпане?
Иначе съм извадила мноооого от тез гадини с въртене и никога не се е късал хобота. Сега си купих и пинсета за кърлежи - с нея става просто удивително лесно!
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   seniorita^^^ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 13 July 2006 - 02:35 PM

Аз съм много доволна от капките. super best Тази година за първи път купихме да ги пробваме и до сега нито една гад не го е налазила моят кучо,а той много обичка да си се въргаля в тревата. oleeee Предишните години пробвахме всички възможни противопаразитни каишки но ефект-нямаше.d) bl)

#71 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2006 - 08:23 PM

За въпросното въртене на кърлежа съм чувала, че има значение и на коя страна се върти. На мен ми звучи адски странно - обратно на часовниковата стрелка, един вид като болтче. Поредния мит ли е това или има такова нещо?
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни