И аз напоследък мисля по въпроса с тоалетната нещо ново, защото вече не знам?!
Нашите котараци са двама, тоалетните също са две. Първо реших да следвам правилото + една тоалетна, тоест, на двете котки - 3. Не помня вече къде го бях чула. Накрая реших, че няма смисъл, защото така и така ги чистя през еднакви интервали от време, а те използват всички по равно, нямат си, например, за всеки по тоалетна. Така е добре - пълня достатъчно бенто, за да изкарам 4-5 дни само с почистване с лопатката.
В момента са с най-обикновени легенчета, а искам да взема две закрити тоалетни. Много чудесна ми се вижда идеята.
Проблемът е, че единият котарак е безмозъчен!
Не мога да открия защо го прави, обмислила съм всички варианти вече?! Харесал си е едно място, странно, точно до ъгълът с тоалетните, и си действа там директно на пода. При това редовно. Минимум един път на седмица, понякога по-често. Ще ме довърши! Първо си мислех, че го прави, защото има претенции към чистотата на пясъка, докато не го заварих да клечи на пода до тоалетната тъкмо, когато бях мила легени и сменяла пясък. Мислех си, че може да е, защото постелката го дразни. Е, прави си същия номер еднакво редовно и при бенто, при силикон, дървени гранулки, обикновен пясък от супермаркет. Търках с оцети и цитрусови плодове - нииищо.
И сега се чудим вкъщи за закритите тоалетни. Аз си мислех, че закритата тоалетна ще му хареса и ще си се мушка вътре с удоволствие, и респективно - ще спре с минирането на пода. Мъжът ми обаче твърди, че е толкова глупав, че изобщо няма да разбере, че това е тоалетна и вътре се влиза.
Не става въпрос за малка котка, която не знае правилата на къщата. На година и половина е. Много го обичам и се опитвам да се отнасям с разбиране и топли чувства, но животното просто е глупаво.
И сега искам да се посъветвам - ако някой е имал сходен проблем и е взел закрита тоалетна, това как е повлияло на нещата? Благодаря.