Dog.bg Форуми : най-хигиеничната тоалетна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

най-хигиеничната тоалетна

#1 Потребителят е офлайн   aYo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2010 - 06:03 PM

затворените тоалетни с активен въглен помагат ли ? или са поредния търговски трик?
силиконени/царевични/дървесни/минерални гранули най-добрите са ? ако съм изпуснал някой вид може да ме поправите ae_085.gif

#2 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 April 2010 - 06:30 PM

За мен най-идеалната комбинация е затворена тоалетна с вратичка с пълнеж Pura /индийски бентонит/ с аромат на лавандула ae_085.gif
Така хем при риене не се сипе навънка, хем при чистене не остава нищо мръсно вътре и все едно е сипана нова тоалетна току що.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:51 PM

Аз имам закрити и открити тоалетни, зависи какво искате. Аз предпочитам тоалетни със сито филтъл (с решетка) и всичките ми са такива (зкрити и открити). Разликата е, че отворените се читят по-бързо. Филтарът с активен въглен трудно се намира, иначе има ефект известно време. Със силикон мирише най-малко, но е канцерогенен и разнасят сикон навсякъде. С дъверсните мирише повече, но разнасянето е по-малко. Аз Бенто не харесвам (котките ми са полудългокосмести и залепва). За останалите важи същото, не ми допадат, но всеки има избор.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#4 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2010 - 11:53 PM

По принцип на нас ни се иска да си вземем закрита тоялетна,но в момента сме с нормална и пясък"Бенто"Чистим го след всяко ходене на котарака и така...
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 April 2010 - 12:16 AM

Нашата хич не е хигиениечна.Аз не купувам пясъци.
Слагам вестник и след всяка нужда на котето махам вестника,измивам тоалетната и слагам нов.
И трите ми котки са научени така,защото родителите ми сметнаха,че е най-добре ...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 12:17 AM

У нас винаги се чисти след всяко ходене, няма разлика дали е открита или закрита. Някои от моите предпочитар да ходят до тоалетна в просто лигенче, индивидуално си е. Вижте, какво харесва на котето. :)
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#7 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 10:42 PM

Показване на мнениетоwendy, в 20 April 2010 - 10:22 PM, написа:

У нас, винаги се чисти след всяко ходене, няма разлика дали е открита или закрита. Някои, от моите предпочитат да ходят до тоалетна в просто лигенче, индивидуално си е. Вижте, какво харесва на котето. :)

User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2010 - 10:55 PM

Показване на мнениетоwendy, в 20 April 2010 - 11:56 PM, написа:

Аз имам закрити и открити тоалетни, зависи какво искате. Аз предпочитам тоалетни със сито филтъл (с решетка) и всичките ми са такива (зкрити и открити). Разликата е, че отворените се читят по-бързо. Филтарът с активен въглен трудно се намира, иначе има ефект известно време. Със силикон мирише най-малко, но е канцерогенен и разнасят сикон навсякъде. С дъверсните мирише повече, но разнасянето е по-малко. Аз Бенто не харесвам (котките ми са полудългокосмести и залепва). За останалите важи същото, не ми допадат, но всеки има избор.

Откъде пък дойде тая легенда, че силиконът е канцерогенен?! Той е много стабилно съединение и се използва като обезвлажнител в шишета с лекарства и пакетирана храна.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2010 - 08:40 AM

Тук аз пък ще добавя: Защо да се разнася навсякъде?
Лично според мен (с голяма, дългокосместа котка), силиконът е идеалното решение за животни, които не претендират за "пресен пясък" след всяко ходене в тоалетната.
1. Абсорбира миризмата прекрасно
2. За разлика от бентото не залепва по котката и не се разнася из стаята
3. Лесно се почиства - вадиш само твърдите отпадъци
4. Рядко се сменя - зависи от марката, издържа успешно дори повече от месец
Удобствата на закритата тоалетна са ненадминати - не се вижда съдържанието й :db_046: , на първо място; миризмата се неутрализира значително по-лесно, отколкото в открита...
Впрочем, въгленовите филтри се намират съвсем лесно (е, зависи от марката, разбира се) и се нуждаят от смяна на всеки няколко месеца - зависи колко "смърди" от котката всъщност. При нас за 2 г. сме ги сменяли 3 пъти общо.
Отварянето и затварянето на тоалетната за почистване не е толкова трудоемък процес, че да си струва размисъла.
Тук следва да добавя, че повечето фирми с котешки тоалетни предлагат и пликове за дъното на тоалетната, което абсолютно спестява и миенете на долнището всеки път при смяна на пълнежа. Безкрайно удобно е.

#10 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2010 - 11:45 PM

Fullmoon, поинтересувайте се повече има достатъно инфо, дори за затворени заводи за силикон...
shifter с една кротка котка може и да няма разнасяне на силикон, но с повече полудългокосмести диваци, определено не е така. Аз определо имам затруднения с намирането на филртите, но всичко зависи от модела на тоалетната.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 10:41 PM

wendy, щом съм писала по темата, значи съм се поинтересувала. Силиконът по всеобщо мнение е безвреден, има някои съмнения по отношение на кобалтовия оксид, който някога някъде бил добавян към промишления силикон, за да указва дали е навлажнен или не (преди навлажняване е син, а след - розов).
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 02:09 AM

Вижте какво открих,докато търсих обикновенна тоалетна http://www.citikitty...-Works-s/12.htm
Видя ми се добра идея,но после в YouTube попаднах на клипчета,в които някои котки риеха в гърнето преди да се изходят,други пък падаха вътре...
Това също ми се видя интересно http://www.dehuisdie...tenbak_met_zeef
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#13 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 10:41 PM

butci, първата е доста интерсна, а втората е със сито филтър, аз такива ползвам.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 11:35 PM

butci, първата е доста интерсна, а втората е със сито филтър, аз такива ползвам.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 11:07 PM

На първата идеята е постепенно котката да привикне да ходи направо в човешката тоалетна :ab_041:
wendy тази със сито филтъра ми изглежда малко сложна - много манипулации има или не съм права?В магазина ми се видя и много голяма ...
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#16 Потребителят е офлайн   Bastet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 10:45 AM

Ох аз имам няколко проблема.:dry:
Малката гадинка има ужасния навик да си играе в тоалетната и разхвърля навсякъде. Решила съм да взема закрита тоалетна и предполагам този проблем ще отпадне (за мъжкия котак на майка ми, взех закрита и върши чудеса..много сме доволни )
Обаче ме притеснява, че силиконовия пясък който и взимам вдига много прах. Сега като рие постоянно и в стаята се пълни с една особена миризма (то не е точно миризна, а едно такова като прах) Аз имам много чувствително обоняние и това много ми дразни сетивата, все едно постоянно дишам прах. Да не говорим, че после като се гушка цялата и козинка е в прашинки. Дали някой може да ми препоръча някакъв вид като силиконовите гранули. Бенто-то грам не го харесвам и него го изключвам като опция.
Също така вие на колко време сменяте пясъка? Оставяте ли го да пожълтее целия? Аз като взема 2 кила примерно (за 3 месечно коте) и свършва за около седмица, като го чистя през 2-3 дни, а твърдото постижение всеки път като го сътвори...което е по 3-4 пъти на денонощие (дрисличка:ab_041:)

Иначе аз се влюбих в ей това ...ама май го няма в България:ab_041:

http://www.youtube.c...eature=youtu.be
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 12:01 PM

Аз препоръчвам дървени гранули (изглеждат като начупени солети :ab_041: ). Абсорбират влагата и лесно се почиства.
Бентонитът е забранен за гризачи, защото се задръстват, котката според мен също го поглъща, защото й остава по лапичките, тя се ближе, и така. За прахоляка е ясно...
Силиконът знам, че е вреден при вдишване.

#18 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 07:11 PM

И аз напоследък мисля по въпроса с тоалетната нещо ново, защото вече не знам?!
Нашите котараци са двама, тоалетните също са две. Първо реших да следвам правилото + една тоалетна, тоест, на двете котки - 3. Не помня вече къде го бях чула. Накрая реших, че няма смисъл, защото така и така ги чистя през еднакви интервали от време, а те използват всички по равно, нямат си, например, за всеки по тоалетна. Така е добре - пълня достатъчно бенто, за да изкарам 4-5 дни само с почистване с лопатката.

В момента са с най-обикновени легенчета, а искам да взема две закрити тоалетни. Много чудесна ми се вижда идеята.
Проблемът е, че единият котарак е безмозъчен! :wacko:
Не мога да открия защо го прави, обмислила съм всички варианти вече?! Харесал си е едно място, странно, точно до ъгълът с тоалетните, и си действа там директно на пода. При това редовно. Минимум един път на седмица, понякога по-често. Ще ме довърши! Първо си мислех, че го прави, защото има претенции към чистотата на пясъка, докато не го заварих да клечи на пода до тоалетната тъкмо, когато бях мила легени и сменяла пясък. Мислех си, че може да е, защото постелката го дразни. Е, прави си същия номер еднакво редовно и при бенто, при силикон, дървени гранулки, обикновен пясък от супермаркет. Търках с оцети и цитрусови плодове - нииищо.

И сега се чудим вкъщи за закритите тоалетни. Аз си мислех, че закритата тоалетна ще му хареса и ще си се мушка вътре с удоволствие, и респективно - ще спре с минирането на пода. Мъжът ми обаче твърди, че е толкова глупав, че изобщо няма да разбере, че това е тоалетна и вътре се влиза. :ab_041:
Не става въпрос за малка котка, която не знае правилата на къщата. На година и половина е. Много го обичам и се опитвам да се отнасям с разбиране и топли чувства, но животното просто е глупаво. :ab_041:

И сега искам да се посъветвам - ако някой е имал сходен проблем и е взел закрита тоалетна, това как е повлияло на нещата? Благодаря.
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#19 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2012 - 08:26 PM

Моята котка още от бебе се научи да ходи в празен леген. В началото слагах накъсани вестничета, за да си рови и постепенно ги намалявах. След това сама си знаеше легена - за мен беше идеален вариант, защото легена стоеше в тоалетната и след всяко ходене го почиствах с вряла вода и веро. Така нямаше разпръснат пясък.

#20 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 12:25 AM

Показване на мнениетоFlashback, в 31 August 2012 - 08:11 PM, написа:

И аз напоследък мисля по въпроса с тоалетната нещо ново, защото вече не знам?!
Нашите котараци са двама, тоалетните също са две. Първо реших да следвам правилото + една тоалетна, тоест, на двете котки - 3. Не помня вече къде го бях чула. Накрая реших, че няма смисъл, защото така и така ги чистя през еднакви интервали от време, а те използват всички по равно, нямат си, например, за всеки по тоалетна. Така е добре - пълня достатъчно бенто, за да изкарам 4-5 дни само с почистване с лопатката.

В момента са с най-обикновени легенчета, а искам да взема две закрити тоалетни. Много чудесна ми се вижда идеята.
Проблемът е, че единият котарак е безмозъчен! :wacko:
Не мога да открия защо го прави, обмислила съм всички варианти вече?! Харесал си е едно място, странно, точно до ъгълът с тоалетните, и си действа там директно на пода. При това редовно. Минимум един път на седмица, понякога по-често. Ще ме довърши! Първо си мислех, че го прави, защото има претенции към чистотата на пясъка, докато не го заварих да клечи на пода до тоалетната тъкмо, когато бях мила легени и сменяла пясък. Мислех си, че може да е, защото постелката го дразни. Е, прави си същия номер еднакво редовно и при бенто, при силикон, дървени гранулки, обикновен пясък от супермаркет. Търках с оцети и цитрусови плодове - нииищо.

И сега се чудим вкъщи за закритите тоалетни. Аз си мислех, че закритата тоалетна ще му хареса и ще си се мушка вътре с удоволствие, и респективно - ще спре с минирането на пода. Мъжът ми обаче твърди, че е толкова глупав, че изобщо няма да разбере, че това е тоалетна и вътре се влиза. :ab_041:
Не става въпрос за малка котка, която не знае правилата на къщата. На година и половина е. Много го обичам и се опитвам да се отнасям с разбиране и топли чувства, но животното просто е глупаво. :ab_041:

И сега искам да се посъветвам - ако някой е имал сходен проблем и е взел закрита тоалетна, това как е повлияло на нещата? Благодаря.

Моят съвет е да напръскате мястото с оцет или дори наи добре да напоите кърпа и да я сложите на земята-аз мойта така я излекувах да не пишка пред пералнята :ae_085:

По въпроса с тоалетните.Имала съм доста котки,но когато го взехме дивакът за пръв път се сблъсках с този проблем - котка,която да не знае как се рови в пясък и какво се прави в песекта.Хората които са се "грижели" за нея ги бяха сложили в кашон пълен с огромни пърчета миризлив кренвирш и горките те там са яли,спали,акали и играли.Когато я взехме я учех на силикон,е да ама не.Тя започна да го яде.После цялата седмица мина в дебнене и учене кво се прави в това пусто легенце с пясък.Започнахме да купуваме все по-големи и големи легени,ако не се лъжа минахме през 4-5 размера и на края видях,че няма да е и купихме закрита тоалетна.Е да - 50лв ми се струваха много,но иначе всичко ставаше в пясък,като почне да рови.Сега сме с Бенто класик,икономик - не правя разлика./не съм доволна - много се лепи и не прави хубави топки,но не знам каква друга да купя-те май май са едни и същи.. :md_064: поне пясъците.Но въпреки това съм твърдо за закритите тоалетни,а и тя самата я предпочита.Много се забавлява,когато я поистя и я оставя празна,за да изсъхне-веднага влиза и се започва играта :be_107:

User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни