Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си
Публикувано: 29 April 2010 - 08:55 AM

Публикувано: 29 April 2010 - 08:58 AM

Публикувано: 29 April 2010 - 09:02 AM
Публикувано: 29 April 2010 - 09:19 AM
ShiBumi_GirL, в 27 April 2010 - 12:19 PM, написа:
А преди като, че ли се случваше много често.
Много се "изкривихме" по пътя на демокрацията.Всеки един започна да си мисли, че има много права,че света се върти около него и всички трябва да се съобразяват с него.
Всеки един иска като Американец да тропне по масата и да каже "аз плащам, аз имам права"....за съжаление забравяме задълженията.
Лошото, е че и много от нас, кучкарите са виновни хората без кучета и животни да ни мразят.Не може да си разхождаш в града кучето без повод, защото ти си знаеш че е добро, някои наистина ги е страх.Не може да не си обираш купчинките преработена гранула, и да ги оставиш някое дете да си поиграе с тях и т.н., и т.н...
Ей такива дребни нещица, които много от нас може би не ги правят, но стигат по един, двама в квартал за да натрупат черни точки за всички ни.

Публикувано: 29 April 2010 - 09:30 AM
Публикувано: 29 April 2010 - 09:44 AM
tigi, в 29 April 2010 - 08:52 AM, написа:

ем явно трябва .. Сега на заплата си купувам една раничка .. и на всяка разходка трябва да мъкна паспорт, регистрация .. От носенето в джоба са станали на мекица .. С дамска чанта не е удобно .. Така ми е писнало от тея хора ! И от общини, закони, майки, баби .. психясали хора .. малоумници .. скапана държава .. затъпяло общество ..

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 29 April 2010 - 09:59 AM
denicc, в 29 April 2010 - 09:24 AM, написа:
ShiBumi_GirL, в 27 April 2010 - 12:19 PM, написа:
А преди като, че ли се случваше много често.
Много се "изкривихме" по пътя на демокрацията.Всеки един започна да си мисли, че има много права,че света се върти около него и всички трябва да се съобразяват с него.
Всеки един иска като Американец да тропне по масата и да каже "аз плащам, аз имам права"....за съжаление забравяме задълженията.
Лошото, е че и много от нас, кучкарите са виновни хората без кучета и животни да ни мразят.Не може да си разхождаш в града кучето без повод, защото ти си знаеш че е добро, някои наистина ги е страх.Не може да не си обираш купчинките преработена гранула, и да ги оставиш някое дете да си поиграе с тях и т.н., и т.н...
Ей такива дребни нещица, които много от нас може би не ги правят, но стигат по един, двама в квартал за да натрупат черни точки за всички ни.
Ами нека го погледнем от другата страна .. Съгласна съм с теб ! Ето давам за пример себе си .. Всичко, което законът ме задължава го правя .. като започнем от ваксините, чип, регистрация, данък, повод, събиране на акита и накрая какво получавам АЗ? В моя квартал "Тракия" НЯМА нито едно заграждение .. ама НИТО едно .. Позволени са алеите около булевардите .. съответно малко куче трудно би пуснал там по алеята покрай колите .. отстрани има поляни (на самите алеи) те НЕ СА позволени и да са, целите са в тръни .. По въпросните алеи се разхождат майки с деца .. съответно твоето куче и да го пуснеш .. то след 1 мин. трябва да го вържеш .. започва викане и пищене .. От това се принудих .. дадох 50 лв. купих флекси .. за да може да има малко движение ..Всеки ден в 5 и 30 мъжът ми пали колата и бие 10км. в задръстванията, за да заведе кучето на Младежки хълм .. да може да тича свободно ( там също не е позволено, но сега е оградено като частна собственост на бензиостанция Шел ) в 7 часа се прибираме с кучето .. е това НОРМАЛНО ЛИ Е ??? Община "Тракия" вреди на моето куче и на МЕН. Аз си плащам и моите данъци и неговите .. и .. какво от това?

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 29 April 2010 - 10:28 AM
Публикувано: 29 April 2010 - 11:30 AM
И вече е глобяван два пъти собственика на кучето, и това е трети инцидент

http://e-vestnik.bg/...ovorni-stopani/

Публикувано: 29 April 2010 - 11:47 AM
Публикувано: 29 April 2010 - 12:03 PM
ShiBumi_GirL, в 29 April 2010 - 09:52 AM, написа:
Да така е!
Но акитата на децата не могат да разкъсат никой, за разлика от кучето на някой малоумник, заради който страдаме всички, и заради който си отнасяме истериите на майките.
Докато не се въведат големи глоби за недобросъвестни стопани на кучета, но и да бъдат глобявани нарушителите, ще има "изтрещели" майки, и ще страдаме ние, които си плащаме за всичко отредено ни от закона като собственици на куче.

Публикувано: 29 April 2010 - 12:27 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 29 April 2010 - 12:32 PM
DessyD, в 29 April 2010 - 10:32 AM, написа:
Ми то в конкретния случай с ротвайлера органите са били сезирани, и то не веднъж, та даже е и глобяван "милия" цели 20 лева

Публикувано: 29 April 2010 - 12:40 PM
Друг пример..идва един ден семейство с малко дете,сядат почти до нас и оставят детето да щъка.Добре ама то се засили към кучетата и те както си играеха го бутнаха без да искат на земята.Детето се разплака и родителите му скочиха да го вдигат.Точно си помислих,че ще ни вдигнат скандал и ги чух да си говорят на английски(оказаха се чужденци),грабнаха си детето и без да се карат с нас си отидоха на детската площадка.
За кучкарите:имаме агресивен ротвайлер,който въпреки пуснатите жалби се разхожда пуснат и естествено като го видим трябва да се изнася по най-бързият начин,за да не се простим с любимците си,а да не говорим,че нито си събират лайната след него нито нищо.Та с две думи всяко нещо си има две страни и неможем да слагаме всички под общ знаменател.
Публикувано: 29 April 2010 - 02:20 PM
Публикувано: 29 April 2010 - 02:52 PM

Не знам как е в другите градове, но тук, във Варна местата за разхождане на кучета се броят на пръсти! И има само едно, което е оградено и си има разните му там атракциони за кучета...
Публикувано: 29 April 2010 - 02:54 PM
Публикувано: 29 April 2010 - 03:35 PM

Публикувано: 29 April 2010 - 03:52 PM
.... http://www.vesti.bg/...=40&oid=2314351
Публикувано: 29 April 2010 - 03:55 PM
ShiBumi_GirL, в 29 April 2010 - 02:25 PM, написа:
Има подадени жалби от няколко собственика на нахапни кучета от неговото,но резултат няма.Едната жена даже си е снимала нахапаното куче,но са и казали,че снимките нямали тежест в съда.