- (17 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си
Публикувано: 27 April 2010 - 09:54 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 27 April 2010 - 09:58 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 27 April 2010 - 10:31 AM
Когато се засичаме аз с кучките, то с майка си - пищи, страхува се и какво ли не. Когато го срещаме с приятелките вън - идват да галят едното куче (другото наистина не е добре да се пипа и те го знаят). Няма страх, няма писъци.
Значи прави театър пред майка си. Все се питам - защо?
Вчера четох една мнага хубава статия - "Как да научим децата да не се страхуват от животни".
Говореше се за кучета и котки щото най-често се срещат, иначе имаше и за насекоми и други гадинки.
Основната мисъл на цялата статия беше - детето трябва да разбира поведението на животните, страха идва от незнание и неразбиране. И точно тук родителите трябва да разказват, показват и обясняват на децата си какво прави животното и защо. Много ми хареса :)
Но когато и родител не разбира ...
Публикувано: 27 April 2010 - 10:54 AM

Имала съм същите проблеми с моите кучета. Има всякакви ненормалници. Истерични майки и баби, които от 100 километра се разпищяват като видят, че приближава куче. Не знам... Според мен истерията напоследък е свързана с това, че медиите постоянно тръбят за нахапани хора. Но не можеш да забраниш на някого да си разхожда кучето из града при положение, че той спазва закона и не пречи на никого. В случаи като този на Ариел, се питам:Добре, ами ако не беше кучето ми. Ако минаваше кола и детето се беше втурнало към нея?!?! Къде блее тъпата му майка! Вярно е, че в парка не е улица и не хвърчат коли, но има толкова други фактори... Просто майките явно са решили, че всички трябва да се съобразяват с тях, сякаш са единствените на земята! И трън в очите им са стопаните с кучетата си. Много се изнервям и на майки, които заплашват децата си с кучетата:Ако не дойдеш ше те изяде онова голямо куче!

Публикувано: 27 April 2010 - 11:54 AM
Ариел, в 27 April 2010 - 07:59 AM, написа:
Сутрин. Бързам. Точно пред станцията на метрото стои бездомно куче и гледа с надежда излизащите и хлътващите в тунела на метрото забързани хора. Познавам го. Мъжко, кастрирано, няма и годинка, много кротко. От метрото излиза жена на видима възраст оково 50, може би бабата на 3-годишното момченце. Минавайки покрай кучето, детето внезапно се дръпва към него и го изритва с все сили в гърдите. Който има дете знае колко са силни всъщност. Кучето дори не изквичава. Цялото се свива. С подвита опашка се обръща и си отива. Жената не проронва и дума. Продължава да върви сякаш всичко си е в реда на нещата. Е, не издържах и се намесих. Жената отмина стиснала устни.
После се чудете как така децата проявяват насилие над деца.
Аз пък срещнах детето, което утре ще реже краката и ще беси кучета. Само защото така е възпитано.
Публикувано: 27 April 2010 - 12:07 PM
Публикувано: 27 April 2010 - 01:56 PM

(плеес по челото)

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 27 April 2010 - 02:01 PM
Публикувано: 27 April 2010 - 02:14 PM

То вече не да те е старх от кучета а от майки с деца,а няма да ви обяснявам какви цветни думи използваше пред децата ужас.И това майка

Публикувано: 27 April 2010 - 03:51 PM
Ама за какво всъщност пиша, онзи ден, докато се припичахме на слънцето с наследника, една жена до мен на пейката храни гълъбите. Колкото повече им хвърляше, толкова повече гълъби се скупчваха. До нея друга майка води три часов разговор по телефона, разбрах, че детето й било някъде там, ама така и не видях да идва при нея(дори не разбрах кое от всички е). По едно време гълъбите взеха да стават несимпатични на телефонистката

Другата общо взето й каза да си гледа работата.
Та, така има хора дето всичко им пречи птиците, кошчетата за боклук, дърветата и т.н. Това няма нищо общо с кучетата просто хората са проклети и както е видно много тъпи.

Публикувано: 27 April 2010 - 06:10 PM
Публикувано: 27 April 2010 - 06:35 PM
Публикувано: 27 April 2010 - 08:41 PM
Киснем си ние с Роса (тогава 4-месечна ротвайлерка в парка) и пристига съвсем целенасочено към нас майка с едва проходило детенце на около годинка. Ама едва стоеше изправено още. И му говори майката: "Ето това е бау бау. И то е като тебе бебе..." и т.н. Роса се изправя на задни крачета, тегли му един език, бебето пада на земята и ревва с цяло гърло! Аз изтръпнах. Викам си КРАЙ! Ей сега кресна стана разправия. Тя си грабва ревящото дете и хуква на някъде. Всичко става за части от секундата. След няколко минути виждам майката да се връща с детето на ръце и изтръпвам, готова за скандал. Е нямаше скандал. Жената си беше успокоила детето и се връщаше нарочно ПАК при същото бау бау, за да види малкия, че не е страшно и не бива да плаче, че бау бау така казва "Здрасти". И нарочно държа детенцето, а аз по нейно настояване държах кучето, докато не се получи милата картинка "Бебе и куче се радват едно на друго". Евала правя на такива майки. Просто ми напълни душата, защото тя не искаше историята да приключи с рев и страх, а тъкмо обратното.
Публикувано: 27 April 2010 - 11:49 PM
Публикувано: 28 April 2010 - 10:41 AM
Стоя си аз до една спирка и чакам, минава майка с дете, почва да хленчи, че кучето щяло да направи нещо, а то дори гледаше на друга посока
Пък детето й ядеше вафла, хвърли си опаковката на земята, а тя не му направи забележка.
И после, естествено, кучето я налапа и си изцапах ръцете с шоколад..
Публикувано: 28 April 2010 - 11:15 AM
Затова учете децата си, обезателно да ПИТАТ преди да протягат ръце към кучетата, защото на петдесет 1 ще е като моето и това ще бъде достатъчно. Обяснете им, че кучетата, както и хората НЕ са еднакви, и могат да бъдат сърдити, да ги боли нещо и да не искат галене и гушкане. Фактът е, че аз водя кучето си само в гората, но децата, които идват в нас умират да се завират точно при него, макар, че е затворен, ограден и т.н.
Затова сме възрастни, за да мислим поне 3 детски крачки напред.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 29 April 2010 - 08:23 AM
Веднъж собственика да е ПРАВ ! !!

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 29 April 2010 - 08:47 AM

Публикувано: 29 April 2010 - 08:55 AM

Публикувано: 29 April 2010 - 08:55 AM

- (17 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >