Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#1 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2010 - 09:54 AM

Да,в медиите вечно се пише как деца са нахапани и дори разкъсани от кучета.Но медалът винаги си има две страни.Отварям тема по конкретна случка с нас.Минаваме през парка,за да стигнем в края му до кучешкия заграден терен,и Арес се движи до коляното ми на къс повод.Защото майки с колички са по пейките около нас,а и знам,че мога да мина през парка,ако съм на повод-това ми обясниха наскоро от отдел екология.И изневиделица едно едва проходило се откъсва от майка си и се засилва точно към муцуната на Арес,който само го изгледа равнодушно и си продължи по пътя.След фъстъка се впусна в истерични крясъци майката,грабна детенцето и започна да ми крещи защо кучето ми е без намордник(хъски)и можело да захапе малкото.Е,призля ми.Верно,че са наплашени,но се иска и малко разсъдък да правиш разлика от куче,минаващо спокойно на къс повод и такова,пуснато да търчи и да ти се вре в детето.Отделно-защо някой не им разясни,че едро куче може да пази детенце,докато има дребни,които не обичат малките да ги закачат и е възможноточно такива да захапят някой дребен натрапник.Малко елементарни познания се искат.Отделно-такава майка ще възпита и детето си да се страхува и да бяга при вида на едро куче-много умно,няма що!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#2 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 April 2010 - 09:58 AM

Ариел, не знам дали това е поправимо. Точно преди няколко дни имах подобен разговор. За изложбите в Асеновград имах гост от Германия. Дойде с родезийския си риджбек - много възпитан, добър, ненатрапчив. Излизаме на разходка и човека го държи на повод и въпреки всичко наоколо гледам някакви недоумяващи физиономии, които изразяват смесица от страх и ужас, а собственикът на риджбека ми задава въпрос "Защо хората имат такъв страх от кучета? Това не е добре, те провокират реакции от страна на животното." Как да отговоря?!? Изобщо не знам. Нямам обяснение, наистина.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#3 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 April 2010 - 10:31 AM

Над нас живее едно момиченце на около 10 години (вече).
Когато се засичаме аз с кучките, то с майка си - пищи, страхува се и какво ли не. Когато го срещаме с приятелките вън - идват да галят едното куче (другото наистина не е добре да се пипа и те го знаят). Няма страх, няма писъци.
Значи прави театър пред майка си. Все се питам - защо?
Вчера четох една мнага хубава статия - "Как да научим децата да не се страхуват от животни".
Говореше се за кучета и котки щото най-често се срещат, иначе имаше и за насекоми и други гадинки.
Основната мисъл на цялата статия беше - детето трябва да разбира поведението на животните, страха идва от незнание и неразбиране. И точно тук родителите трябва да разказват, показват и обясняват на децата си какво прави животното и защо. Много ми хареса :)
Но когато и родител не разбира ...

#4 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 27 April 2010 - 10:54 AM

Днес съм във вихъра си и отговарям на поразия! :ab_041: Имам дъщеря на 1 година. Живее в зоопарк от кучета. Имаме 5 броя постоянно пребиваващи и някои приходящи. Обожава ги всичките. Аз като майка и кучкар, не се притеснявам от кучетата разхождащи се в морската градина. Дори винаги заговарям собствениците, с които се разминавам. Малката също търчи към всяко куче, което мерне. Вече аз преценявам дали да я оставя да го приближи, или не, като гледам реакцията на стопанина му. Но да се нахвърлям върху хората, че кучетата им нямали намордници - абсурд! НО! Аз съм израснала с кучета - домашни и улични. Няма как да не ги обичам. :wub:
Имала съм същите проблеми с моите кучета. Има всякакви ненормалници. Истерични майки и баби, които от 100 километра се разпищяват като видят, че приближава куче. Не знам... Според мен истерията напоследък е свързана с това, че медиите постоянно тръбят за нахапани хора. Но не можеш да забраниш на някого да си разхожда кучето из града при положение, че той спазва закона и не пречи на никого. В случаи като този на Ариел, се питам:Добре, ами ако не беше кучето ми. Ако минаваше кола и детето се беше втурнало към нея?!?! Къде блее тъпата му майка! Вярно е, че в парка не е улица и не хвърчат коли, но има толкова други фактори... Просто майките явно са решили, че всички трябва да се съобразяват с тях, сякаш са единствените на земята! И трън в очите им са стопаните с кучетата си. Много се изнервям и на майки, които заплашват децата си с кучетата:Ако не дойдеш ше те изяде онова голямо куче! :eg_033: Гррр, много дълго стана. Спирам за сега.

#5 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 11:54 AM

Показване на мнениетоАриел, в 27 April 2010 - 07:59 AM, написа:

...Но медалът винаги си има две страни...

Сутрин. Бързам. Точно пред станцията на метрото стои бездомно куче и гледа с надежда излизащите и хлътващите в тунела на метрото забързани хора. Познавам го. Мъжко, кастрирано, няма и годинка, много кротко. От метрото излиза жена на видима възраст оково 50, може би бабата на 3-годишното момченце. Минавайки покрай кучето, детето внезапно се дръпва към него и го изритва с все сили в гърдите. Който има дете знае колко са силни всъщност. Кучето дори не изквичава. Цялото се свива. С подвита опашка се обръща и си отива. Жената не проронва и дума. Продължава да върви сякаш всичко си е в реда на нещата. Е, не издържах и се намесих. Жената отмина стиснала устни.
После се чудете как така децата проявяват насилие над деца.
Аз пък срещнах детето, което утре ще реже краката и ще беси кучета. Само защото така е възпитано.

#6 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 12:07 PM

Не, то е ясно, че България е пълна с идиоти. Майките с деца ги има на всеки ъгъл, дори мен ме гледат лошо като мина с йоркширския си териери, кило и половина през градинката. Минавам оттам, просто защото ми е по път. Мисълта ми е, че миналата година, докато бях в Австрия, реших да вляза в един магазин, фирмен и то доста. Най-отпред, на килима се беше излегнало Дого Аржентино. Хората влизат и си излизат, майки с деца, с колички. Никой нищо не казва. Влезе една друга мацка с лабрадор и двете кучета се заиграха в магазина. Отново никой-нищо. Хората просто са свикнали, нямаше пищящи майки и баби.. Та това е, аз съм свикнала вече на нашите разбирания :)

#7 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 01:56 PM

Майките с деца,вика,ги има на всеки ъгъл... :ab_041: :ab_041: :ab_041:
(плеес по челото)
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#8 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 02:01 PM

Е,ама има и такива които обичат кучета:)Веднъж на светофара ми се случи,трябваше да чакам зеленото с една майка и бебе в количката.Естествено първата ми реакция е да се дръпна на страни,защото чесно казано ме е страх от "майки с деца",но жената ми каза"Не,не се дърпайте,аз нарочно да може малката да види Бау Бау"Много приятно ми стана:))Обикновено получавам мъмрене и закана...
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 April 2010 - 02:14 PM

Това се случва супер рядко.Преди няколко дни в парка един татко си доведе момиченцето специално при нас.Иаз останах като тресната човека културно ме попита може ли да погалят кучето и дали хапе.И то после бяха едни целувки едни прегръдки викам си тоя човек сега ще се разсърди че Сарището ще му олигави детето пък то тя го лигави то се смее :be_107: А имахме и случай на кучешката полянка минават майка с 2 деца,а Сара си тича по поляната като изоглавена тая като се развика хванете си кучето как не ви е срам да си пускате така огромния пес,заради вас децата ни нахапани.Опитах се да обясня че полянката е специално за кучета и могат да си тичат спокойно без повод а тя като се засили срещу мен да ми крещи и да ми ръкомаха Сара веднага я изръмжа защото е научена и тя ето на агресивно куче сега ще се обадя на полицията.И наистина след 5 минути мина патрулка ама нищо не ни направиха.
То вече не да те е старх от кучета а от майки с деца,а няма да ви обяснявам какви цветни думи използваше пред децата ужас.И това майка :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   dindi19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 03:51 PM

И аз напоследък съм доста често по градинките с бебчо. Ако има нещо от, което да съм се възмущавала това е, когато племеника ми, който е на една годинка бръкна в пясъчника и извади купчина л@.на, та дотолкова имам против кучетата. Моят син в момента е на вълна всичко пухкаво и мърдащо в устата и хич нямам намерение да го пазя, по-скоро котака има нужда от бодигард.
Ама за какво всъщност пиша, онзи ден, докато се припичахме на слънцето с наследника, една жена до мен на пейката храни гълъбите. Колкото повече им хвърляше, толкова повече гълъби се скупчваха. До нея друга майка води три часов разговор по телефона, разбрах, че детето й било някъде там, ама така и не видях да идва при нея(дори не разбрах кое от всички е). По едно време гълъбите взеха да стават несимпатични на телефонистката :ab_041: Не ме питайте как и защо, просто към 45 минута реши, че били противни и като взе да шътка и да ги гони. Обаче другата жена си ги храни и те нищо, че едната ги гони-идват. Накрая тази захлупи телефона с едната ръка и изнесе лекция на тема птичи грип, болести и зарази. :ab_041: Сама започнах да си се смея като я чух как се обръща с думите към другата жена: "Госпожо вие не знаете ли, че птичия грип се е завърнал?"
Другата общо взето й каза да си гледа работата.
Та, така има хора дето всичко им пречи птиците, кошчетата за боклук, дърветата и т.н. Това няма нищо общо с кучетата просто хората са проклети и както е видно много тъпи. :ab_041:

#11 Потребителят е офлайн   phillip Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 06:10 PM

Напълно съм съгласен. В нашата държава всички се водят от максимата колкото по-некомпетентен и глупав, толкова по-нахакан и нагъл. Битува непономисомст към всичко и всички. От толкова отрицателна енергия и комплексарщина няма как да надделее добротата и положителното. Най-лошото е че няма тенденция за вървене в посока достигане на критичната маса, за да се променят нещата. По цял ден се оплакват, че нищо хубаво не им се случва, а не се замислят, че това което те самите генерират, е нещото, което им се връща.

#12 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 06:35 PM

Ариел, същата тази майка, която е вдигнала скандала за намордника, е може би тази, която не забелязва, че детето и влиза само в кучешкото ограждение, за да се радва на кучетата, докато тя си пие кафето. И ние сме тези, които трябва да обясняваме на дребосъка, че е редно да дойде с нея, ако иска да е при кучетата...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#13 Потребителят е офлайн   Gutzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 08:41 PM

Аз пък искам да ви разкажа един диаметрално противоположен случай с майка с бебе. Ей така, щото ми стана голям кеф тогава, реших да го споделя тук.
Киснем си ние с Роса (тогава 4-месечна ротвайлерка в парка) и пристига съвсем целенасочено към нас майка с едва проходило детенце на около годинка. Ама едва стоеше изправено още. И му говори майката: "Ето това е бау бау. И то е като тебе бебе..." и т.н. Роса се изправя на задни крачета, тегли му един език, бебето пада на земята и ревва с цяло гърло! Аз изтръпнах. Викам си КРАЙ! Ей сега кресна стана разправия. Тя си грабва ревящото дете и хуква на някъде. Всичко става за части от секундата. След няколко минути виждам майката да се връща с детето на ръце и изтръпвам, готова за скандал. Е нямаше скандал. Жената си беше успокоила детето и се връщаше нарочно ПАК при същото бау бау, за да види малкия, че не е страшно и не бива да плаче, че бау бау така казва "Здрасти". И нарочно държа детенцето, а аз по нейно настояване държах кучето, докато не се получи милата картинка "Бебе и куче се радват едно на друго". Евала правя на такива майки. Просто ми напълни душата, защото тя не искаше историята да приключи с рев и страх, а тъкмо обратното.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#14 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 27 April 2010 - 11:49 PM

Миналата седмица имахме подобен случай и ние.Вървим си по пътя,и насреща ни млада ромка си тика количката с бебето.Виждайки ни,тя спря и се разкрещя че кучето щяло да скочи в количката и да и изяде бебето.Казах и-Виж с намордник сме, с стоп синджир-но тя си вика,кряка,и събира сеирджии.

#15 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 10:41 AM

На мен скоро ми се случи следното:
Стоя си аз до една спирка и чакам, минава майка с дете, почва да хленчи, че кучето щяло да направи нещо, а то дори гледаше на друга посока
Пък детето й ядеше вафла, хвърли си опаковката на земята, а тя не му направи забележка.

И после, естествено, кучето я налапа и си изцапах ръцете с шоколад..

#16 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 11:15 AM

аз пък, искам съвсем добронамерено да предупредя, че има кучета, които изобщо не харесват децата и никак не се кефят да бъдат пипани от тях. Най-често поради заболявания или "лош" опит. Аз имам такова куче. Моля имайте в предвид като родители, че това е реална заплаха и когато кажа "Не пипайте, кучето хапе" това означава точно това и не е за заблуда на врага.

Затова учете децата си, обезателно да ПИТАТ преди да протягат ръце към кучетата, защото на петдесет 1 ще е като моето и това ще бъде достатъчно. Обяснете им, че кучетата, както и хората НЕ са еднакви, и могат да бъдат сърдити, да ги боли нещо и да не искат галене и гушкане. Фактът е, че аз водя кучето си само в гората, но децата, които идват в нас умират да се завират точно при него, макар, че е затворен, ограден и т.н.

Затова сме възрастни, за да мислим поне 3 детски крачки напред.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 08:23 AM

Мен просто ми е писнало от "майки"!!! Имам 100 000 случаи с тях. В нашия квартал се срещат предимно болонки, пинчери .. и тук там някоя порода от сорта на питбул и тем подобни. Квартала ни почти изцяло е ВОЕНЕН .. е и това допринася .. за тея неща .. Само един път се стигна до полиция. Една майка беше пуснала детенцето си на около годинка и два месеца .. то се клатеше по алеята за КУЧЕТА .. обозначена даже с табела .. Моето куче беше с flexy повода, който се беше разпънал някъде около метър, НО в другата посока. За щастие кучето ми НЕ СЕ впечатли от бебето, което устремено обърна посоката към него ..Жената хвана детето си, което вече беше над кучето..а то завалията легнал на тревата и гризе клечка. Тя се развика .. даже не чух какво каза .. аз и казах "Вместо да си правиш ла-ла по тела .. гледай си детето" .. Луд скандал ПРЕД детето (е това не е правилно) .. Тя каза викам полиция .. отговорих и положително .. и докато чакахме скандала продължи. Дойде полиция взеха ми личната карта ..вързах кучето на едно дърво .. то седна и чака гледащо странно. Викам си на акъла .. "а аз просто отивах до клината да му взема адвантикса" Поискаха ми документи на кучето дадох им паспорт, регистрация в общината всичко което трябва да има едно куче .. Полицая гледа, гледа .. и накрая пита самоеда с какъв характер е .. отговарям "ще ви покажа" Вадя два листа от чантата които бях свалила днес от интернет ( една приятелка иска самоед, а имат дете и проучваше) .. Полицая чете.. майката продължава да вика на другия полицай, детето реве, кучето полегна .. просто АД! .. Накрая полицая се засмя.. след изчетеното. Отиде до кучето погали го ... и почна да му се радва. Каза ми само отвържете го и тръгвайте ..
Веднъж собственика да е ПРАВ ! !!
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#18 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 08:47 AM

:zz_020: Нямам думи, nadety90! Трябва ли да ходим като подвижна енциклопедия, за да информираме неграмотните?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 08:55 AM

За съжаление трябва и най-лошото на единственото място където да ми е чиста съвестта че мога да си пусна кучето,а то се оказва че и там не може.Навсякъде бягаме от тия майки,а те и там решиха да окупират вече.И като им обясниш че там е за кучета почват едни скандали,полиция.А бе въобще оправия няма.Едно местенце а те и него искат да ни вземат,за кво ги плащаме тия данъци не ми е ясно,а аз като хаптал ще си чипирам кучето,ваксинирам,регистрирам и накрая че ще ме и глобят на всичкото отгоре.Хората почнаха много да си превишават правата и всеки срещнат с полиция плашат като че на тях всичко им е разрешено щом някой друг им пречи :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 08:55 AM

За съжаление трябва и най-лошото на единственото място където да ми е чиста съвестта че мога да си пусна кучето,а то се оказва че и там не може.Навсякъде бягаме от тия майки,а те и там решиха да окупират вече.И като им обясниш че там е за кучета почват едни скандали,полиция.А бе въобще оправия няма.Едно местенце а те и него искат да ни вземат,за кво ги плащаме тия данъци не ми е ясно,а аз като хаптал ще си чипирам кучето,ваксинирам,регистрирам и накрая че ще ме и глобят на всичкото отгоре.Хората почнаха много да си превишават правата и всеки срещнат с полиция плашат като че на тях всичко им е разрешено щом някой друг им пречи :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (17 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни