Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#21 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 April 2010 - 08:55 AM

За съжаление трябва и най-лошото на единственото място където да ми е чиста съвестта че мога да си пусна кучето,а то се оказва че и там не може.Навсякъде бягаме от тия майки,а те и там решиха да окупират вече.И като им обясниш че там е за кучета почват едни скандали,полиция.А бе въобще оправия няма.Едно местенце а те и него искат да ни вземат,за кво ги плащаме тия данъци не ми е ясно,а аз като хаптал ще си чипирам кучето,ваксинирам,регистрирам и накрая че ще ме и глобят на всичкото отгоре.Хората почнаха много да си превишават правата и всеки срещнат с полиция плашат като че на тях всичко им е разрешено щом някой друг им пречи :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 08:58 AM

Нещо се прецака пуснаха се 3 поста :ud_009: .Моля мод да изтрие излишните :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 09:02 AM

И ние, ползващите кучешкото ограждение, всекидневно ни се налага, за сега кротко, да обясняваме на деца, майки, баби и каки, че това малко местенце от парка е само за стопани с кучета. И че е достатъчно кучетата да се разиграят и да бутнат малко детенце, което няма начин да не се уплаши. Иначе всеки от нас си познава кучето и знае как ще реагира на дете, но не познаваме чуждите деца, за да знаем как ще подходят към животното.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#24 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 29 April 2010 - 09:19 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 27 April 2010 - 12:19 PM, написа:

Това се случва супер рядко.Преди няколко дни в парка един татко си доведе момиченцето специално при нас.Иаз останах като тресната човека културно ме попита може ли да погалят кучето и дали хапе.

А преди като, че ли се случваше много често.
Много се "изкривихме" по пътя на демокрацията.Всеки един започна да си мисли, че има много права,че света се върти около него и всички трябва да се съобразяват с него.
Всеки един иска като Американец да тропне по масата и да каже "аз плащам, аз имам права"....за съжаление забравяме задълженията.
Лошото, е че и много от нас, кучкарите са виновни хората без кучета и животни да ни мразят.Не може да си разхождаш в града кучето без повод, защото ти си знаеш че е добро, някои наистина ги е страх.Не може да не си обираш купчинките преработена гранула, и да ги оставиш някое дете да си поиграе с тях и т.н., и т.н...
Ей такива дребни нещица, които много от нас може би не ги правят, но стигат по един, двама в квартал за да натрупат черни точки за всички ни.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#25 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 09:30 AM

Така е ,но аз като разумен човек никога не слагам нещо или някой под един знаменател.Като с циганите не всички крадат нали и не си плащат тока.Толкова ли е трудно хората да го проумеят,аз имам чувството че идват нарочно да се заяждат уж ги е страх от кучето а се приближават и започват да крещят и да ми ръкомахат и да сочат кучето.Мен като ме е страх от насекоми като видя на земята паяк ми обръщам в другата посока не засилвам срещу него.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 09:44 AM

Показване на мнениетоtigi, в 29 April 2010 - 08:52 AM, написа:

:zz_020: Нямам думи, nadety90! Трябва ли да ходим като подвижна енциклопедия, за да информираме неграмотните?

ем явно трябва .. Сега на заплата си купувам една раничка .. и на всяка разходка трябва да мъкна паспорт, регистрация .. От носенето в джоба са станали на мекица .. С дамска чанта не е удобно .. Така ми е писнало от тея хора ! И от общини, закони, майки, баби .. психясали хора .. малоумници .. скапана държава .. затъпяло общество ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#27 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 09:59 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 29 April 2010 - 09:24 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 27 April 2010 - 12:19 PM, написа:

Това се случва супер рядко.Преди няколко дни в парка един татко си доведе момиченцето специално при нас.Иаз останах като тресната човека културно ме попита може ли да погалят кучето и дали хапе.

А преди като, че ли се случваше много често.
Много се "изкривихме" по пътя на демокрацията.Всеки един започна да си мисли, че има много права,че света се върти около него и всички трябва да се съобразяват с него.
Всеки един иска като Американец да тропне по масата и да каже "аз плащам, аз имам права"....за съжаление забравяме задълженията.
Лошото, е че и много от нас, кучкарите са виновни хората без кучета и животни да ни мразят.Не може да си разхождаш в града кучето без повод, защото ти си знаеш че е добро, някои наистина ги е страх.Не може да не си обираш купчинките преработена гранула, и да ги оставиш някое дете да си поиграе с тях и т.н., и т.н...
Ей такива дребни нещица, които много от нас може би не ги правят, но стигат по един, двама в квартал за да натрупат черни точки за всички ни.

Ами нека го погледнем от другата страна .. Съгласна съм с теб ! Ето давам за пример себе си .. Всичко, което законът ме задължава го правя .. като започнем от ваксините, чип, регистрация, данък, повод, събиране на акита и накрая какво получавам АЗ? В моя квартал "Тракия" НЯМА нито едно заграждение .. ама НИТО едно .. Позволени са алеите около булевардите .. съответно малко куче трудно би пуснал там по алеята покрай колите .. отстрани има поляни (на самите алеи) те НЕ СА позволени и да са, целите са в тръни .. По въпросните алеи се разхождат майки с деца .. съответно твоето куче и да го пуснеш .. то след 1 мин. трябва да го вържеш .. започва викане и пищене .. От това се принудих .. дадох 50 лв. купих флекси .. за да може да има малко движение ..Всеки ден в 5 и 30 мъжът ми пали колата и бие 10км. в задръстванията, за да заведе кучето на Младежки хълм .. да може да тича свободно ( там също не е позволено, но сега е оградено като частна собственост на бензиостанция Шел ) в 7 часа се прибираме с кучето .. е това НОРМАЛНО ЛИ Е ??? Община "Тракия" вреди на моето куче и на МЕН. Аз си плащам и моите данъци и неговите .. и .. какво от това?
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#28 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 10:28 AM

Nadety, идвайте при нас, така или иначе пътувате до тепето, при нас поне е по-безопасно, и ги няма тези бодливи телища от джендема. На мен ми се струва въпрос на време и там да забранят играта на кучета.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#29 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 April 2010 - 11:30 AM

А и след случая с ротвайлера, нормално е майките да са "изтрещяли".
И вече е глобяван два пъти собственика на кучето, и това е трети инцидент :ud_009:

http://e-vestnik.bg/...ovorni-stopani/
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#30 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 11:47 AM

Както не е редно кучетата да са без повод и да не им се събират тортите,така не е редно и майките да влизат на специалните полянки за кучета и децата им да акат тук и там по трвички и храстчета.Страшно мн примери мога да ви дам че и памперсите се хвърлят там,имам и пресни случай и на направена забележка от мен почнаха едни обиди едни работи мани мани накъде отиваме (разочарован емотикон)
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 April 2010 - 12:03 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 29 April 2010 - 09:52 AM, написа:

Както не е редно кучетата да са без повод и да не им се събират тортите,така не е редно и майките да влизат на специалните полянки за кучета и децата им да акат тук и там по трвички и храстчета.Страшно мн примери мога да ви дам че и памперсите се хвърлят там,имам и пресни случай и на направена забележка от мен почнаха едни обиди едни работи мани мани накъде отиваме (разочарован емотикон)

Да така е!
Но акитата на децата не могат да разкъсат никой, за разлика от кучето на някой малоумник, заради който страдаме всички, и заради който си отнасяме истериите на майките.
Докато не се въведат големи глоби за недобросъвестни стопани на кучета, но и да бъдат глобявани нарушителите, ще има "изтрещели" майки, и ще страдаме ние, които си плащаме за всичко отредено ни от закона като собственици на куче.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 April 2010 - 12:27 PM

Не само това. Българите трябва да се научат да обвиняват конкретния нарушител, а не някаква група с общо хоби или прослойка. Това е истинския проблем на тази страна. Още от ерата на соца сме свикнали да говорим общи големи приказки - "тези"/"онези", но никога "този". Няма групова вина, има конкретна такава и конкретно нарушение или престъпление. Така както съседите на убиец не са виновни за неговото престъпление, така и "кучкарите" не са виновни за нарушението на някой безотговорен идиот с куче. А и докато не се научим, че докато подминаваме, махайки с ръка, всяко дребно нарушение и не сезираме съответните органи за контрол с жалби за да си вършат работата, нещата ще си вървят така до безкрай.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#33 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 April 2010 - 12:32 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 29 April 2010 - 10:32 AM, написа:

А и докато не се научим, че докато подминаваме, махайки с ръка, всяко дребно нарушение и не сезираме съответните органи за контрол с жалби за да си вършат работата, нещата ще си вървят така до безкрай.

Ми то в конкретния случай с ротвайлера органите са били сезирани, и то не веднъж, та даже е и глобяван "милия" цели 20 лева :ud_009:
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 12:40 PM

И от единте и от другите има нарушители.Например на нашата градинка,където си разхождаме кучетата(всички си събираме тортите)веднъж видях как една майка с дете пресича улицата(тоест идваше от детската площадка)идва при нас на кучешката поляна,стрелка ни с убийствен поглед понеже кучетата се загледаха по тях и си изхожда детето на нашата полянка.След това си го обу и си замина обратно на детската площадка...еми какво можем да кажем,бяхме потресени меко казано.За памперсите няма какво да говоря,защото имаше един период миналото лято,през който явно беше модерно да идват майките и да си ги хвърлят на нашата поляна,след което ние трябваше да ги обираме защото кучетата ни ги разнасяха.
Друг пример..идва един ден семейство с малко дете,сядат почти до нас и оставят детето да щъка.Добре ама то се засили към кучетата и те както си играеха го бутнаха без да искат на земята.Детето се разплака и родителите му скочиха да го вдигат.Точно си помислих,че ще ни вдигнат скандал и ги чух да си говорят на английски(оказаха се чужденци),грабнаха си детето и без да се карат с нас си отидоха на детската площадка.
За кучкарите:имаме агресивен ротвайлер,който въпреки пуснатите жалби се разхожда пуснат и естествено като го видим трябва да се изнася по най-бързият начин,за да не се простим с любимците си,а да не говорим,че нито си събират лайната след него нито нищо.Та с две думи всяко нещо си има две страни и неможем да слагаме всички под общ знаменател.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 02:20 PM

А срещу собственика има ли подадена жалба че го разхожда пуснат-глоба 150,за тортите-глоба 50,без намордник още колко е там не знам.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 29 April 2010 - 02:52 PM

Ще повторя повечето постове, ама трябва и аз да си излея възмущението от селския манталитет! Ти си разхождаш кучето опаковано с поводи, нагръдници, намордници, носиш със себе си цял арсенал от метлички, лопатки, пликчета и тем подобни за да почистваш, допълнително - паспорта, документите, че е регистрирано кучето и какво ли още не; ходиш като партизанин около храстчета и дръвчета и се укриваш да не ти налети детето на някоя квачка, дето плямпа в близкото кафене с приятелки! Ако случайно нямаш късмета да се разходиш необезпокоен от подобни индивиди, търпиш скандали и проверки от полицаите, още плащаш си данъците за кучето, евентуално някоя глоба, защото квачката от кафенето е убедила органите на реда, че е права, а комшийката ти от горния етаж си хвърля боклука през терасата и хич не й пука на женицата, че всичко отива върху твоето пране! Е, къде е справедливостта, питам аз и отговор не чакам... :eg_033: :eg_033: :eg_033:
Не знам как е в другите градове, но тук, във Варна местата за разхождане на кучета се броят на пръсти! И има само едно, което е оградено и си има разните му там атракциони за кучета...

#37 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 02:54 PM

Ама моля споделете къде е това ограденото място с атракционите,единственото място което на мен ми е известно е полянката под пантеона,но тя определено не е оградена и няма атракциони?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 29 April 2010 - 03:35 PM

А?! Ти от Варна ли си? :smile: Ами ако ти е известен квартал Погребите, точно над бензиностанцията преди да се качиш на Аспарухов мост! Там е! Или поне доскоро беше там... От година не съм слизала нататък!

#39 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 29 April 2010 - 03:52 PM

Изтрещялите майки ей на това учат децата си.... - http://www.vesti.bg/...=40&oid=2945771 ...на агресия срещу всичко и всички....

.... http://www.vesti.bg/...=40&oid=2314351

#40 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 03:55 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 29 April 2010 - 02:25 PM, написа:

А срещу собственика има ли подадена жалба че го разхожда пуснат-глоба 150,за тортите-глоба 50,без намордник още колко е там не знам.

Има подадени жалби от няколко собственика на нахапни кучета от неговото,но резултат няма.Едната жена даже си е снимала нахапаното куче,но са и казали,че снимките нямали тежест в съда.
User's Signature

Качена снимка

• (17 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни