Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си
Публикувано: 01 May 2010 - 08:31 PM
Драга Furia_S,нали се сещаш че ние си спазваме всички закони за безопасност?!
Щом не може да чете мисли,откъде знае че кучето ще скочи в количката и ще и изяде бебето? Нали не е телепат?! Или затова е..? Странна логика имаш!
Иди и накарай кучето си да даде лапа,на крещяща и пенеща се ромка,която е убедена,вече е убедена,че сте зли и жестоки!
Хубави примери даваш,но не са място! Обречена психика имат!
А сега, аз бях ли достатъчно изчерпателна,Уотсън?
Публикувано: 01 May 2010 - 10:03 PM
Аз не искам да се радват на кучето ми. По-добре, че рядко го приближават. Но не искам и да надават вой до Бога, че ще ги изяде, при положение, че съм на другата алея, а кучето ми е на синджир с намордник. Там е работата, че майките са в двете крайности - или мразят кучетата и кучкарите, или прекалено ги обичат и им налитат да се радват. На мен ми се е случвало както си вървя по тиха алея в Морската с кучето и да ми се развика някаква бабка защо съм минавала оттам! Не била алеята предназначена за кучета! А как да стигна до мястото за кучета питам аз?!?! Да прехвърча ли с кучето си до там? Ясно е, че няма как да знаят хората, дали моето куче няма да им се хвърли, но не могат да ми наговорят сто кила глупости, само защото ЕВЕНТУАЛНО може би е възможно, моето куче да им скочи.
Публикувано: 01 May 2010 - 10:12 PM
Аз "изтрещялите майки" ги чета по форуми и коментари всякакви из нет-а, но - слава богу! - не съм срещала много такива на живо, може би си е просто късмет...
В нашия парк цари, общо взето, миролюбива атмосфера, поне за сега, редки са скандалите и истериите. Аз моята хубостница я държа изкъсо и гледам да сме по-далече от майки с деца.
Ако не ни закачат - нямаме проблеми, ама лошото е, че майките с малки дечица ни гонят - Линда им изглежда като ходеща илюстрация за "бау-бау" - сравнително малка (значи безопасна - според тях), бяла (значи чиста), с усмихната муцунка - просто прелест! Е, да де, ама ... Линда не обича деца и въобще не търпи да я пипат, откакто като малка я наплашиха едни хлапета. Та като видя майка с дете и чуя "Виж какво хубаво бау-бау!" - включвам на "четвърта" и се изнасяме на минутата, преди някое детенце да хукне да гали Линда и - опази Боже - тя да го излае! Кучето ми не хапе - само лае, но това е достатъчно за съответните изводи и ви е ясно какво ще последва!

Та всеки с проблемите си...
Но за това пък все налитам на "изтрещяли" пенсионери - ама това е друга тема.

Публикувано: 01 May 2010 - 10:25 PM
То сред нас, кучкари, има неграмотници с лопата да ги ринеш, а вие искате граждани не-кучкари да са в час че кучето ви не хапе? Ае няма нужда.
Бъдете уважителни с хората и хората ще ви уважават. Голяяяяяяям праз че някой там се е развикал след кучето ви, да ви имам трагедиите.
Усмехнете се на света, и светът ще се усмихне на вас.
Аз имам по-сериозен проблем - куче с плюшена визия и агресивен характер. Питайте ме какво ми коства всеки Божи ден да обяснявам че тази плюшена играчка има зъби и не бива да се мятат отгоре й. А нападките, които слушам всеки ден, когато слагам намордника?
От същите тези майки слушам такива конски по темата как си мъча кучето с намордник и команди - ум да ви зайде.
Ако ние, кучкарите, не покажем че сме адекватни, няма как да убедим обществото в това.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 01 May 2010 - 10:45 PM
Публикувано: 01 May 2010 - 10:52 PM
Tи Джей, в 01 May 2010 - 10:50 PM, написа:
Проблемът ти е че виждаш сблъсък в цялата история, а аз - не.
Усмихни им се на хората, кажи им че кучето е чисто и дресирано, кажи че слагаш намордника защото това е по закон и защото те е страх да не облизва децата до петите. Покажи им че кучето ти е с намордник не защото е злобно, а защото такива са правилата.
Ае няма нужда, всички наоколо са врагове, всички са изтрещяли, всички са идиоти, само кучкарите сме хрисими и идеални. Да бе.
Ако всички наоколо ти твърдят че си глупак, това значи че си централния.
Ако ние не спрем да оплюваме обществото и да се оплакваме от него - нещата няма да се променят.

Публикувано: 01 May 2010 - 11:30 PM
Tи Джей, в 01 May 2010 - 11:29 PM, написа:
Хо-хо-хо-хо, миличко, колко роми съм видяла които са се опитвали да ритат/мачкат/откраднат кучето ми. Дисертация бих могла да напиша, ако не ме мързеше толкова. Защо пък да ти чета твоите истерии? Майките са такива-онакива, изтрещяли са, ужас-ужасон:-))) Ясна ми е позицията ти.
Аз като майка-кучкар не те подкрепям. Нормално е.

Публикувано: 01 May 2010 - 11:39 PM
Целия форум разбра,че говоря за отделен, частен случай,само ти не разбра! Ами така,човек като не може да чете..
Публикувано: 01 May 2010 - 11:47 PM
Tи Джей, в 01 May 2010 - 11:44 PM, написа:
Целия форум разбра,че говоря за отделен, частен случай,само ти не разбра! Ами така,човек като не може да чете..
На колко години си, човек, за който е разбрал "целия форум"?
Относно ромите и нашата порода тук чети, та после ме образовай:
http://forum.dog.bg/...ndpost&p=800856

Публикувано: 01 May 2010 - 11:57 PM
Ето,казала съм и,и какво? Ако беше чела по внимателно,и не толкова поучително,щеше да разбереш че съм постъпила абсолютно коректно!
На колко години си, човек, за който е разбрал "целия форум"?
Ето,виждаш ли че не четеш! Не за мен-човека, е разбрал форума,а постът ми! Абе я чете добре!
Публикувано: 02 May 2010 - 12:00 AM
Tи Джей, в 02 May 2010 - 12:02 AM, написа:
Ето,казала съм и,и какво? Ако беше чела по внимателно,и не толкова поучително,щеше да разбереш че съм постъпила абсолютно коректно!
Следващия път положи същите усилия да убедиш опонентката си в реала, идея си нямаш какви успехи ще постигнеш))))

Публикувано: 02 May 2010 - 11:01 AM
Furia_S, в 01 May 2010 - 07:25 PM, написа:
Самите ние ги шашкаме. Не са ни виновни нито медиите, нито предразсъдците. Майки били изтрещяли. Обществото било виновно за враждебността спрямо кучкарите, а ние сме хрисими до един, вас да ви чете човек и направо на всеки тук кучето е възпитано до немай къде, а стопаните могат всяко куче да си го управляват, и реагират правилно като видят едно бебе, и въобще сме ангелчета, тъй-тъй.
Тъй, ама не. Знам че покрай идиотите ние, нормалните стопани го отнасяме, само че някаква си там майка с количка какво ви е виновна?
За да не стряскаш майките с колички си взимай кучето на каиша като видиш дребосък и не ги извеждай по детските площадки. Бъди първо ти коректен, за да изискваш коректност. В моя район всички раждат като от картечница, и нямам оплаквания: спирам с кучето, обяснявам че е възпитано, карам песа да седне/легне/дава лапа. Край на проблема.
майки са ви виновни задето раждат и не се захласват по кучетата ви и после защо обществото не ни харесва.
Да си умре човек от гъдел.
"Минаваме през парка,за да стигнем в края му до кучешкия заграден терен,и Арес се движи до коляното ми на къс повод.Защото майки с колички са по пейките около нас,а и знам,че мога да мина през парка,ако съм на повод-това ми обясниха наскоро от отдел екология.И изневиделица едно едва проходило се откъсва от майка си и се засилва точно към муцуната на Арес,който само го изгледа равнодушно и си продължи по пътя."
Да ти опресня темата,макар да пишеш,че всичко до тук си изчела.Къде писах,че минавам през детска площадка?Минавам по пътя си,прекосявам на къс повод парк,като преди това съм била шайба в кметството,за да питам позволено ли ми е поне това и отговорът бе-"да,а и кучето Ви е хъски,така че не се налага да е с намордник."И аз също се надявам майки да четат тази тема.На тази снимка са осиновената от Тиги Нанук,чао чао-то е пак на Тиги-Айричка и третото куче е без значение.Искам да покажа пътя,от който идваме-покрай него има пейки,но те не са към детската площадка,която е много по-в началото на парка-отвъд дърветата,които се виждат.Те от тази пейка по пътя ни се изстреля малкия "Карл Луис".Майки-ако четете и гледате това,пак ли бихте ме нападнали,че минаваме оттам на къс повод и два метра от вашата пейка?!?

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 02 May 2010 - 11:11 AM
хората са наплашени и това е разбираемо, медиите много обичат да жонглират с поредна история като с ротвайлера, нахапал по главата десетмесечно бебе. Те - хората - не са длъжни да обичат нашите любимци. Нито са длъжни да знаят кое куче хапе, кое не. Те не правят разлика, най-много в акъла им да има нещо от рода "Онези със сините очи са хъскита, онези със сините езици са чаута, онова с черен гръб е немска овчарка" и толкова.
Аз наистина не разбирам тези нападки срещу майките, че и заглавие на темата вижте - то говори само за себе си. А ние не сме ли изтрещяли кучкари? Сме. Че аз и се гордея с това, изтрещял кучкар съм, факт, и не го отричам.
Няма нищо по-нормално от това една майка да обгрижва детето си и да му трепери, като се страхува от кучета, които не познава. И от моите наблюдения мога да кажа че кучето, което е вързано на къс повод и е с намордник, предизвиква в пъти повече паника защото хората си мислят че щом е с намордник значи хапе.
Когато слушам сопнато съскане от майки и баби "Махнете си кучето" просто се извинявам и продължавам по пътя си. Обществото ни е настроено негативно спрямо кучкари, и покрай неадекватните стопани ние - нормалните - го отнасяме. Само че не виждам причина да се настройваме срещу обществото, та нали сме част от него и живеем в него.

Публикувано: 02 May 2010 - 12:17 PM
Furia_S, в 02 May 2010 - 11:16 AM, написа:
хората са наплашени и това е разбираемо, медиите много обичат да жонглират с поредна история като с ротвайлера, нахапал по главата десетмесечно бебе. Те - хората - не са длъжни да обичат нашите любимци. Нито са длъжни да знаят кое куче хапе, кое не. Те не правят разлика, най-много в акъла им да има нещо от рода "Онези със сините очи са хъскита, онези със сините езици са чаута, онова с черен гръб е немска овчарка" и толкова.
Аз наистина не разбирам тези нападки срещу майките, че и заглавие на темата вижте - то говори само за себе си. А ние не сме ли изтрещяли кучкари? Сме. Че аз и се гордея с това, изтрещял кучкар съм, факт, и не го отричам.
Няма нищо по-нормално от това една майка да обгрижва детето си и да му трепери, като се страхува от кучета, които не познава. И от моите наблюдения мога да кажа че кучето, което е вързано на къс повод и е с намордник, предизвиква в пъти повече паника защото хората си мислят че щом е с намордник значи хапе.
Когато слушам сопнато съскане от майки и баби "Махнете си кучето" просто се извинявам и продължавам по пътя си. Обществото ни е настроено негативно спрямо кучкари, и покрай неадекватните стопани ние - нормалните - го отнасяме. Само че не виждам причина да се настройваме срещу обществото, та нали сме част от него и живеем в него.
И аз съм била майка с количка и съм била готова да си браня детето,ако нещо го застраши.Но да се вра с кучето си на места,където не е наш периметър е едно,а е друго лапето на някоя заблеяна майка да се втурне към кучето,както си вървим по път,и аз да съм нападната за нещо,в което нямам вина аз и както вече за трети път обяснявам-не се е случило.Говоря за изтрещяване,но се сещайте за истеризиране и параноично поведение на майките,които четат и слушат за ужасии с кучета и вече ти се явяваш едва ли не следващата опасност за детето им.Но не съобразяват,че има хора и хора,смятат че паркът е само за тях,примерно и по улицата ще искат да сляза на пътното платно с кучето си,за да не се разминем на метър с детето и.Тези майки психират децата си с техните преувеличени страхове.Те четат и за насилието в училищата-не ги мисля как ще си пуснат децата в първи клас с тази си настройка,че вечно нещо може да имсе случи.Те чуват и за пътни инциденти-а децата им един ден ще поискат ключовете за колите им...Да продължавам ли?

Публикувано: 02 May 2010 - 12:29 PM
И какво те вбесява толкова? Ти си била майка-кучкарка, предполагам, или поне си правила разлика между куче и куче. Аз също правя, но повечето майки не го могат А И НЕ СА ДЛЪЖНИ. Изкарват си страховете си върху нас, да, е и? Разбирам ги, повечето от тях никога не са имали кучета и не ги обичат. Айде пък не почвай и ти да правиш психо-профили как някоя майка била психясвала детето си, нека си гледаме нашите, че ей такива етикети и прогнози хич не ги обичам, а и не ни правят чест.
Познавам достатъчно добри, интелегентни хора които никога не са гледали кучета и няма да ги гледат и познавам достатъчно измет с кучета, дето се пъчат колко са добри защото обичат кучето си. Майките имат право да правят забележки на кучкарите ако кучетата им са без намордник, макар и на къс повод. ИМАТ го и да се възмущаваме срещу това е безсмислено. Ако ми правят забележка майки/баби/дядовци аз се извинявам защото пропуска е МОЙ, това е МОЕТО куче и е МОЯ грешка, а не търся оправдания и не се чудя как да се възмутя срещу тези незнаещи изтрещяли изтерясали посмяли да не харесват кучето ми и не им пророкувам лошо бъдеще. на какво е научила тази майка детето си? Какво, да му е показала как да рита кучето, как да го удари, как се удря с пръчка да не би? Уплашила се е жената, голяма работа, ми успокойте я, обяснете че кучето не хапе, че породата е еди каква си и другите тям неща, разкажете за забавна случка с децата, кажете й че и вие сте майка, кучето е на повод, няма причина за стряскане.
Идея си нямате колко такива майки, изпадащи в паника първоначално и съскащи по наш адрес, са станали дружелюбни и открити с този подход в подобна битова ситуация. И някои от тях са обяснили поведението си после, повечето от тях са били хапани-наплашени преди, още като деца, та за това проектират страховете си върху децата си. Проблема е решаем, стига да не тръгваме с лошото и ние самите.
:-)))))
P.S.
Знаете ли, недоволни около нас ще има винаги, но това е един от минусите, които ни носи иначе невероятното изживяване, наречено "живота с кучето". Изборът да имаме куче е наш. Последствията не винаги са приятни, но като цяло си заслужава.
Айде мир да има, от мен по едно пипане за всеки черен студен нос за вашите четирикраки:-)))

Публикувано: 02 May 2010 - 01:15 PM

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 02 May 2010 - 01:17 PM

Публикувано: 02 May 2010 - 01:31 PM
Публикувано: 02 May 2010 - 01:32 PM

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?