Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си
Публикувано: 20 November 2010 - 11:55 PM
мерси за вашите мнения . идеята ми е да канализирам агресията и по някакъв начин ... за да може да хапе само по команда .......
попринцип тя скача по деца аз винаги я коригирам ... тя скача, с цел да ги оближе и да им се радва ,но нейната радост е наистина много, много груба за едно дете ...
днес едно дете даже подаде ръка към нея и добре че реагирах да я дръпна защото в следващия момент чyх щракането на зъбите ... разбира се преди това предопредих децата , кучето ми беше пуснато с голданката на моя приятел и си играеха когато дойдоха децата веднага я вързах . Проблема е, че покрай голданката се събират деца които винаги искат да я гyшкат и мачкат (тя е мн добра с хората и с някои кучета) , но в случея моята амбyллка действа като капан .
Аз също, мисля че сте прави със вашите мнения по въпроса за дресyра хапане . Принципно говорих с един дресьор които ми каза ,че няма да успееме да я направиме охрана и в същия момент мн мила и добричка ... Така че явно ще работиме в дрyгата посока , подтискане на агресията.
попринцип тя скача по деца аз винаги я коригирам ... тя скача, с цел да ги оближе и да им се радва ,но нейната радост е наистина много, много груба за едно дете ...
днес едно дете даже подаде ръка към нея и добре че реагирах да я дръпна защото в следващия момент чyх щракането на зъбите ... разбира се преди това предопредих децата , кучето ми беше пуснато с голданката на моя приятел и си играеха когато дойдоха децата веднага я вързах . Проблема е, че покрай голданката се събират деца които винаги искат да я гyшкат и мачкат (тя е мн добра с хората и с някои кучета) , но в случея моята амбyллка действа като капан .
Аз също, мисля че сте прави със вашите мнения по въпроса за дресyра хапане . Принципно говорих с един дресьор които ми каза ,че няма да успееме да я направиме охрана и в същия момент мн мила и добричка ... Така че явно ще работиме в дрyгата посока , подтискане на агресията.
Публикувано: 21 November 2010 - 09:31 AM
Извеждайте я често, много тичане трябва да се изразходва енергия. За социализация мисля, че не е късно, тъй като споменахте, че кучето е на едва 6 месеца. нормално е да хапе всичко, то няма ръце има уста и така играе.. незнам, гледайте филмите на сизър милан, много са полезни и учат на много неща.. това е от мен за сега
успех
успех

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..
Публикувано: 21 November 2010 - 11:48 AM
аз винаги я извеждам с хора или кучета , на нови места и прочие. Абсурдно е да се каже че защото е малко куче затова хапе . Тя никога не си играе с хапане . Нейните игри са други.Тя дори си играе рядко ...това е буллдог те са мързели ... да не ви казвам, че в нас нахапани неща няма , както и охапани дори веднъж -ръце , крака , дрехи. Когато е сама ,единственото което прави е да ми вземе чехлата за да се гyшка в нея , и се тUрка в килимите и ги събира по средата на стаята ... това ако е беля аз съм цигане :Д
та както казах кучето е кротко , просто отвреме на време получава факсове .....
та както казах кучето е кротко , просто отвреме на време получава факсове .....
Публикувано: 21 November 2010 - 03:11 PM
според мен се запишете на спортна дресура