Турски кангал
Публикувано: 09 April 2008 - 11:40 AM
Това обаче май ги прави неактуални у нас.
Вчера например минах директно през група кангали и влязох в стадото. Знаех, че не са агресивни към хора, но все пак бях абсолютно непознат. Единственото нещо, което ме притесни беше... каракачанката от съседната кошара!
А иначе тая група си пази от вълци добре.
На доста места обаче това, което гледат за кангали са много агресивни, основно към други кучета и хора. Носи им се славата...
Възможно е едната причина да е, че не са чисти кангали ами всякакви подобни смесици с различни породи изглеждащи добре. И резултата, неустойчива психика си е налице.
Май си имаме и наш пример...
Друг вариант е просто да се адаптират към нашите условия, но не ми изглежда вероятно нещо, което е селектирано с векове да изфиряса ей така за едно две поколения.
Айде майсторите да кажат какво мислят.
Публикувано: 09 April 2008 - 12:17 PM
за кангалите и агресията им към хора....даже и не чак кангалите не са агресивни ,ако не те страх иди при тях не се връзваи на тва че някои те е залаял ,поседи наблизо и няма меучуди ако доидат да те подушат и да врътнат опашка ,защо има налитащи ,наи вероятно заради манталитета на чобанина ,познавам хора де насъскват кучета когато залая отдалече човек го насърчават ,голема грешка щото кк лае от място или спира на 50 тия метър ама онова не вярвам да спре ако се научи да налита (то просто няма задна има само 5 та)дръг вариант е малкото да е отгледано с кк ,малките се опитват да купират големи по поведение ,в напреднала възраст и да докажат лоялност и с възможностите на породата може да стане страшно .....не съм срещнал още ухапан от кангал човек едната причина е може би че хората изтръпват като ги видят и не нахалстват ,при мен поне така правят кк ги лая де гледат вцепенено кангала дето даже не ги удостоява с поглед ,но ако все пак има такова куче хапещо хора и е чобанско аман му е работата на човека ,неможе да избяга ,много бързо гони ;D,не предупреждава много много ,залае ли късно е и наи важното не спира тръгне ли
за кангал и пазач срещу хищници,кои ти каза че гони един час ......бе тва не всяко гонче го може бе стартер ,вииждал ли как гони толкова ?гони дока вижда и чъва жертвата ,в пресечена местност и драка колко време ще я вижда?след това да не мислиш че ще вземе да души по земята,разберете че чобанските кучета нямат инстинкт да преследват.
ремзито спомена за свинар ,имал съм такъв кк тои гони ли или ?ловеше свинета яко ама само аз си знам как го прави ......по слух наи често ,защо тва куче или кое да е чобанско не е способно да гони друго ?щото немогат
за агресивноста му към кучета мачкат здраво ,ма и те са хищници

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 09 April 2008 - 02:37 PM
Може и да не е така, ами кучетата, който съм гледал да са били такива.
То и не може да се направи голяма извадка тука.
Ето едни от миналия месец. Европейска Турция.

Публикувано: 09 April 2008 - 07:14 PM
Публикувано: 09 April 2008 - 07:29 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 09 April 2008 - 08:58 PM
Публикувано: 09 April 2008 - 09:14 PM
Цитат
Лично за мен стават за пазачи, като има големи открити пространства. Иначе за какво ми е куче да се юрне да гони хищник на м.йната си из драката? Да ми го няма кучето по половин един час. За какво ми е?!
Иначе е интересно, че в Родопите дето се напълни с всякакви кангалоподобни, кучетата, който работят са наистина малко. Не става дума да ми ходи с овцете и да яде хляб само.
Друг момент е, че на много места ги имат за много агресивни и към хора, а в Турция май не е така? Това, като въпрос го задавам:
Трябва ли да проявяват агресия към хора, кангалите?
Vsichkite kangali ne sa takivi no ima kangali koito naistina otivat da gonyat hishnitsi mnogo vreme. Daje nyakoi chobani hvashtat kuchetata za da ne sledat hishtnitsi, no v sıshtoto vreme drugite kucheta koito ne sa tolkovi razgneveni (neznam ako tova e korrektna duma) pazat sadoto. Tova moje bi ot haraktera na kucheto.
V normalni uslovie, kangal ne tryava da e agresiven kım hora. Da moje da e agresiven kogato si pazi teritoryata, i sa mnogo agresivni kım drugite kucheta. Krastoskite sa dosta po agresivni.
Публикувано: 09 April 2008 - 09:14 PM
Цитат
между другото на тая изложба, дето ремзито е качил клипа, съдия трябваше да бъде г-н Лайката.
да се знае !!!
Публикувано: 09 April 2008 - 09:50 PM
Цитат
айде да ви е честита :->),другата седмица съм в БАЛЧИК,таро68 Веско ли беше,че не се сетих :rolleyes:
Публикувано: 10 April 2008 - 04:49 PM
еи бре почнах те нещо много кангали да пускате
стартер не обръщаи внимание на лаиката (не говоря за модератора),тои говори на друг език

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".