Dog.bg Форуми : Турски кангал

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (131 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Турски кангал

#2361 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 December 2009 - 03:41 PM

Цитат(Nomad @ Dec 8 2009, 02:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Природата ясно е показала че не обича много "големите" си творения . Но все пак това е куче . Храната и покрива му е подсигурен - от него се иска само да расте :)
Тая порода не я бях чувал ама сега ще се разтърсим да видим с какво се характеризира

Все пак, освен да яде, хубаво би било и работа да върши някаква ...

Не си я чувал, това не е точно порода, а творение на един руснак ... мелез на азиат и кой знае какво с тези мастифски очи и увиснали бърни. Но ... обявено за "порода" от поредната "киноложка" организация.

И всички азиати ще станат сармати ab_041.gif ! И хората ще се чудят сега - азиат или сармат, изберете сами. А който си запише азиата като сармат, ще има купи, цациби, цацове и всякакви шампиони - кой каквото го кефи - един купи, друг истински кучета.

А големия, истинския кангал, куче преминало през вековете - и то сармат ще стане, за съжаление тази уникална порода рядко се среща в България като работно куче, каквото е. В повечето случаи се държи за да "пази" двора или ... за бой с други кучета.

Това е общата трагедия на овчарските кучета, Номад, попаднали в ръцете на хора, чийто "идеал" е не да съхраняват и създават, а да рушат. Да играят на богове, за да изпълнят собственото си желание, породено от не зная какви комплекси за "голямо" куче.

Дано по малко хора поемат по този пагубен път и все повече да стават хората, които отглеждат тези кучета с нужните грижи, внимание и разбиране за това наследство и неговото опазване.

#2362 Потребителят е офлайн   zerda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2009 - 05:04 PM

Тоя сармат е идеален за нк бок ще направят ГОЛЯМИ КУЧЕТА ще ядьт мечки и вьлци ab_041.gif

#2363 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 06:13 PM

Абе да ви кажа какви пумяри съм виждал за пазачи сложени . Кангалите пасти да ядат заедно с кавказците . . . Но там може да се говори само за големина защото съм виждал как тия огромни песове се хвърлят да лаят близко и хора им замахват и те бягат ud_009.gif . Демек за психика не може да се говори изобщо (повечето никакви ама и при пумярите психиката е просто един шанс)

#2364 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 07:09 PM

като гледам съвременната популациа на САО - бая сармати има вече по света ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

На кавказките гиганти не са ли дали някакво подобно име, например Язиг ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#2365 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 12:04 AM

[quote name='vano' date='Dec 9 2009, 07:09 PM' post='730025']
като гледам съвременната популациа на САО - бая сармати има вече по света ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

В този азиат има много санбернарско, дядо му да не е Бетовен ?
Не съм чак толкова запознат с крастоските, поне така ми изглежда
http://www.youtube.c...h?v=d30rINShkL8

В този клип има много вариации на Акбаш, което ми направи силно впечетление, първата асоциацич която си направих е, че и в България го има този момент с двете ни породи БОК и КК. Не съм толкова компетентен по темата , това е просто едно мое мнение без зключение :)

#2366 Потребителят е офлайн   musi077 Икона

Публикувано: 21 December 2009 - 12:02 PM

Цитат(musi077 @ Dec 6 2009, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Mataka @ Oct 14 2009, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Някои по запознат може ли да ми каже това Kurdish Kangal - Турски кангал ли е или няква разновидност? Лично на мен малко по различни ми изглеждат

http://www.youtube.c...h?v=8JHOMvro0Ls
http://www.youtube.c...h?v=qw7zOoJsY_I (това мяза на смеска с Полярна Мечка)

Г-не за държава кюрдистан не съм чувал.Ако вие сте чули или знаете кажете.Кангала си е бил винаги турски кангал.

Кажи какво искаш да знаеш за кангала.Тука има хора които се занимават от дълги години с тази порода.Те ще ти обяснят.

#2367 Потребителят е офлайн   Kangal_plovdiv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 10:40 PM

А ето това куче какво е http://forum.dog.bg/...1580&start=1580

#2368 Потребителят е офлайн   Kangal_plovdiv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 03:00 PM

#2369 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 03:30 PM

нещо се разговорих с мои приятели турци и в родният им кърджали имало много . В хасково също . Такива кучета едва ли ще видите в София но по провинцията в градчетата с повечко турци има и са хубави защото всичко се внася от турция и рядко се правят поколения тука според информацията която имам .

#2370 Потребителят е офлайн   Kangal_plovdiv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 04:24 PM

Цитат(Nomad @ Feb 10 2010, 04:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
нещо се разговорих с мои приятели турци и в родният им кърджали имало много . В хасково също . Такива кучета едва ли ще видите в София но по провинцията в градчетата с повечко турци има и са хубави защото всичко се внася от турция и рядко се правят поколения тука според информацията която имам .

Информацията ти е грешна кучетата които се вкарват в БГ за работа тоест истински кангали никога няма да ги срещнеш по малките и провинциални градове те са си в балкана с овцете и кравите тези които можеш да ги видиш по дворове в заводи и други такива места се вкарват единствено с цел търговия.Поздрави
Това е истински кангал от истински работещи родители пазещи овце и крави

#2371 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 05:00 PM

те ми казаха че за точно това си го използват и за пазачи на дворовете . Не е казано че щом е от турция трябва да е елитно . Такава информация имам такава споделям .

#2372 Потребителят е офлайн   copacabana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 01:01 AM

Цитат(Nomad @ Feb 10 2010, 03:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
те ми казаха че за точно това си го използват и за пазачи на дворовете . Не е казано че щом е от турция трябва да е елитно . Такава информация имам такава споделям .
то и в турция не са останали много чисти кангали повечето са въртени с други породи с цел създаване на по големи екземпляри главно за кучешки боеве така наречените малаклъ

Снимка (и)

• Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2373 Потребителят е офлайн   Kangal_plovdiv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 01:30 PM

Цитат(copacabana @ Feb 11 2010, 02:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Nomad @ Feb 10 2010, 03:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
то и в турция не са останали много чисти кангали повечето са въртени с други породи с цел създаване на по големи екземпляри главно за кучешки боеве така наречените малаклъ

В Турция си има доста кангали , но нали знаеш ГОЛЕМОТО се продава

#2374 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 04:53 PM

те па така е . . .
Аз какви огормни пумяри съм виждал и ги сложили за пазачи и лаят та се късат обаче да се затичаш към тях и те бегат ab_041.gif ама ходи им го обасни на хората това . . .

#2375 Потребителят е офлайн   zhikan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 08:56 PM

Здравейте!
Напоследък се запалих по кангалите та ме интересува има ли някой в момента малки за продаване.Иска да знам също дали могат да живечт в един двор с други кучета(аз гледам Джак Ръсели).Нямам стада но имам възможност да ги разхождам повечко,така че ако ми каже някой повече за характера на кучето ще съм му благодарен.

#2376 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 08:47 PM

могат разбира се ,но пък тва си териер и незнам ,все пак ако се скарат сериозно мове и да му е за последно

пп кангалите са доста кротки добичета ,що се отнася за хора ,хубавото е че с големия си ръст респектират сериозно
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2377 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 08:53 PM

Цитат(madness_boy @ Feb 10 2009, 11:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще наблягам значи на силна храна пък каквото излезе. Днес как ме зарадва само - цял ден си играе с едно по- голямо куче от нея скара ръмжи от време на време борят се направо страшна работа много ме радва че не се дава на по-големи даже и само на игра, а загрубеят ли нещата просто скачам сабарям голямото и ги разтарвавам.

П.П. Осещам че ще има клип !  :yahoo:

не ги разделяи щом си играят дори и да загрубее играта няма да ти го убият ,нека се учи на взаимоотншения ,често големите разиграват малките и когато решат да спрат ги схапват малко по грубо ,след време малчугана разбира кога какво може да прави ,а така го лишаваш да научи кучешкия език ,те до голяма степен общуват с поведение ,специално овчарските поропди го разбират този език ,естествено трябва куче да го учи

User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2378 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 08:59 PM

държава кюрдистан няма обаче кюрдите са много по стари от турците ,даже и от османлите дето са ги завладяли ..все си мисля че извора на кангала е точно по кюрдските земи" и тои като тях е стара порода много по стара от турция

а замисляли сте се каквоби било бок ако не беше 3ти март ? дали би се казвало българско овчарско куче
User's Signature

#2379 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:42 PM

http://bg.wikipedia....%82%D0%B0%D0%BD

http://bg.wikipedia....%80%D0%B4%D0%B8
User's Signature

#2380 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2010 - 11:48 PM

За всички, които проявяват истински и разумен интерес към породата Кангал. За всички, които отстояват идеята, че кучетата пазачи, са предназначени именно за пазачи и нищо друго…

ЗАПОВЯДАЙТЕ в „Света на Кучето Кангал” !!!

http://www.facebook....33098805?ref=mf

• (131 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема